Sunnuntai 24.11.2019 - -Esko Erkkilä-
Sain viime perjantaina eräältä kaveriltani seitsenkiloisen hauen ja eilen laitoin sen sähkösavustimella syötävään kuntoon.
Kaverini oli poistanut hauelta pään sekä sisälmykset ja minun tehtäväkseni jäi vain suolaamisesta alkaen muu käsittely.
Minulla on autotallissa näitä tapauksia varten valmiina pesäpallomailan pituinen ja juomapullon paksuinen leppärunko, josta kirveellä tein sähkösavustimeen leppälastuja.
Leppälastut tuovat kypsentymässä olevaan kalaan sopivasti savunmakua ja kun savustimen kannen avaa kypsennyksen aikana, niin mojovat savut leviävät ympäristöön!
Kypsää ja valmista on!
Hauki piti laittaa kahteen osaan, sillä se oli niin pitkä, ettei muuten mahtunut sähkösavustimeen.
Valmista tavaraa syntyi kolme karkkilaatikollista ja nyt kalasärvintä riittää hyväksi aikaa!
-Esko Erkkilä-
|