Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Järjestötoimijalla on oltava valmius laittaa omaa rahaa toiminnan pyörittämiseen

Maanantai 13.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Opin työelämässä tuntemaan sen tyypin – tavallisesti oman alaiseni – joka ei saanut säädetyssä ajassa aikaiseksi matkalaskujaan.

 

 

Kyse oli siitä, että vitkuttelijalla oli niin hyvä rahatilanne, että hänellä ei ollut mitään tarvetta tehdä matkalaskuaan.

 

 

Vitkuttelija selvästi kärsi saamattomuudestaan ja siitä kärsivät kyyneliin saakka myös osastosihteerit.

 

 

Toisaalta vitkuttelijat olivat niin hyviä myyntimiehiä, että esimiehenä vitkuttelijoita ei voinut määrättömästi patistellakaan.

 

 

*****************

 

 

Nyt eläkevaarina ja monissa yhdistyksissä toimivana tunnistan itsessäni matkalaskujen vitkuttelijan tunnusmerkit.

 

 

Kyse ei nyt ole matkalaskuista, vaan erilaisten maksujen veloittamisesta, joita matkan varrella yhdistystoimija joutuu maksamaan omasta rahapussistaan.

 

 

Vitkuttelu veloituslaskujen laatimisessa aiheuttaa tunnetusti ”kuittihävikkiä” ja se on suoraan omasta rahapussista pois.

 

 

****************

 

 

Eilen tein taas kerran lompakossani kuittipuhdistuksen ja laadin koontilaskut niistä eri yhdistysten menoista, joita olen kuluneiden parin kuukauden aikana suorittanut omista rahoistani.

 

 

Suurimman henkilökohtaisen maksupanoksen olen suorittanut eräälle puheenjohtamallani yhdistykselle, jolle eilen tein hieman yli 700 euron koontilaskupyynnön.

 

 

Toiselle yhdistykselle tein runsaan 50 euron maksupyynnön, jonka maksun olen hoitanut omasta lompakostani jo viime vuoden puolella.

 

 

Oma lukunsa on se yksityistie, jonka toimitsijamiehenä toimin.

 

 

Kyseisen yksityistien varat on jo aikoja sitten loppuneet, mutta aurauksia ja lanauksia tielle on suoritettu lähes neljänsadan euron arvosta.  Kaikki ne olen maksanut omalta tililtäni, sillä yksityistien tili on tyhjä. Maksukuitteihin olen toki merkinnyt, että kyseessä on laina minulta.

 

 

Hieman yli tonnin maksut eivät toki ketään taloudellisesti kaada ja kun syy koontilaskujen jälkeen jäämiseen on yksinomaan minun, on tilanteeseen vaan saatava parannus.

 

 

Hieman yli seitsemänsadan suuruinen koontilasku on eilen laadittu ja samoin se omakotiyhdistyksen lasku, joka merkitsee hieman yli viidenkympin veloitusta.

 

 

Tiekunnan velka minulle saa olla vielä varmaan keskikesälle saakka, sillä tiekunnan toimitsijamiehenä taidan saada tiekunnan kokouksen aikaiseksi vasta joskus kesällä.

 

 

Minun on turha valittaa, mutta ymmärrän tältäkin kannalta niitä, jotka eivät halua ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoitamisesta, sillä yhteisten asioiden hoitamiseen liittyy aina myös vastuuta taloudellisten asioiden hoitamisesta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuittihävikki, matkalaskut, veloituslaskut, koontilaskut, yhdistysten velka toimijoille,