Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Kyllä Suomen asioita hoidetaan parhaiten kaivautumalla Kuusamon korven piilopirtin lattian alle piiloon"

Sunnuntai 20.12.2015 - -Esko Erkkilä-

Pääsen harvoin olemaan samaa mieltä Vihreitten kanssa, mutta tämän juttuni otsikko – joka on Vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvin sarkastinen kommentti MTV:n uutiseen – merkitsee, että olen Jyrki Kasvin kanssa samaa mieltä.

 

 

Hämmästyin nimittäin, kun MTV teki näyttävän uutisen ministereiden matkustamisesta ulkomailla ja paheksui ministereidemme muka runsasta matkustamista.

 

 

 

 

polhopopulismi.jpg

 

 

MTV:n uutisoinnin mukaan ulkoministeri Timo Soini on tehnyt 16 ulkomaanmatkaa ja valtiovarainministeri Stubb sekä pääministeri Sipilä molemmat 13 ulkomaanmatkaa.

 

 

Olen vakuuttunut, että kolmen johtavan ministerin ulkomaanmatkat ovat olleet perusteltuja, mutta ymmärrän myös sen, että median pitää kertoa asioista, jotka ”purevat” pölhöpopulistiseen  kansaan.

 

 

Tunnen tuon MTV:n harrastaman pölhöpopulismin, sillä jouduin varsinais-suomalaisen työnantajani kohdalla samanlaisen pölhöpopulismin kohteeksi, kun vastasin työnantajani rehuviljan hankinnasta heti EU:hun liittymisemme jälkeen.

 

 

Sain merkkipäivälahjakseni pukit, joita kuulemma piti käyttää autoni alla, jotta työajokilometrini olisivat olleet vähäisemmät kuin ne olivat.

 

 

Raisio oli ainakin silloin leipäviljapainotteinen yritys, jonka silloinen viljanhankintayksikkö vähät välitti yrityksen ”syömähampaan” eli rehuteollisuuden pärjäämisestä.

 

 

Tunsin suomalaisen viljakauppakentän läpikotaisin ja ammattitaitoni avulla pystyin huolehtimaan vaikeinakin rehuviljavuosina yrityksemme rehuviljan riittävyydestä.

 

 

Työssäni onnistuminen merkitsi tiivistä matkustamista ympäri Suomea, joka työnantajayksikköni silloisen näkemyksen mukaan ei ollut perusteltua. Korostan, että rehuteollisuuden vastuuhenkilöt kannustivat minua liikkumaan ja hankkimaan kustannustehokkaasti viljaraaka-ainetta.

 

Halusin hoitaa vastuulleni kuuluvan asian tosiaan kustannustehokkaasti ja se merkitsi hyvien sekä toimivien henkilökohtaista suhteiden ylläpitämistä maamme viljakauppiaisiin Ouluun saakka. Varsinais-suomalaiset olivat tottuneet hoitamaan leipäviljahankinnan tehtaan piipun pituisen varjon alueelta ja heille muu-Suomi oli valkeaa ja kirjoittamatonta sekä mitätöntä rehuviljan hankinta-aluetta!

 

 

Kuvailemani tilanne tulee mieleeni tuosta MTV:n uutisesta, jossa juurtajaksain paheksutaan ministereidemme matkustamista.

 

 

Kannustan Juha Sipilää, Timo Soinia ja Alexander Stubb´a sekä myös muita hallituksemme ministereitä matkustamaan Euroopassa ja laajemmaltikin sekä pitämään Suomen puolta, sillä vain siten saamme Suomen nousuun!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Kasvi, ministereiden ulkomaanmatkat,