Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Saada ihmiset toimimaan haluamallasi tavalla ja pitämään siitä"

Lauantai 22.9.2018 - -Esko Erkkilä.

Otsikossa on myynnin määritelmä ja pidän sitä oikeana ilmaisuna siitä, että mitä myyntityö on.

 

 

Miksi tuon tässä jutussani esille myynnin määritelmän?

 

 

Tuon sen esille sen vuoksi, että samaa periaatetta pitäisi mielestäni kaikkien noudattaa politiikassa, yhdistyselämässä, kotioloissa ja kaikkialla muuallakin.

 

 

Myynnin määritelmä antaa meille vahvan haasteen, mutta toivon, että sen mukaan toimisimme yhä useammin ja yhä useammissa yhteyksissä.

 

 

Olen kymmenkunta vuotta seurannut paikallista, alueellista ja jopa valtakunnallista poliittista elämää ja ei suinkaan ole ollut yllätys, että kaikkien puolueiden toimijat ovat toimineet juuri toisin kuin myynnin määritelmässä kerrotaan.

 

 

Totean selvennykseksi, että poliittinen toiminta jos mikä, on ajatusten ”myyntiä” kansalaisille ja ennen kaikkea muille poliittisille puolueille ja heidän edustajilleen.

 

 

Varsin orpo on se poliittinen toimija, joka koko ajan eri toiminnoissaan – lehtien yleisökirjoituksissa, valtuuston kokouksissa, lautakuntien kokouksissa, johtokuntien kokouksissa ja erilaisten neuvostojen kokouksissa koko ajan sättii vertaisiaan päättäjiä.

Sama "uravalinta" pätee myös yhdistysmaailmassa!

 

 

Onneksi tämmöinen sättijä ei koskaan pääse vaikuttajaurallaan eteenpäin ja niin onkin hyvä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Saada ihmiset toimimaan haluamallasi tavalla ja pitämään siitä", myynnin määritelmä,

"Myynnin määritelmä on saada asiakas toimimaan haluamallasi tavalla ja pitämään siitä!"

Lauantai 13.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Myynnillä on monia määritelmiä, mutta minä pidän eniten tuosta, joka on tämän jutun otsikkona.

 

 

En osannut opiskelujeni jälkeen ajatella pienimmissäkään kuvitelmissa, että tienaisin leipäni myynnin ammattilaisena.

 

 

Ajatuksissani oli toimia pikkuvirkamiehenä vaikkapa jonkin kunnan maataloussihteerinä ja olla mahdollisimman kaukana myyntihommista.

 

 

Onneksi ajatukseni eivät toteutuneet, vaan pääsin kiehtovan agribisneksen pariin.

 

 

Valmistumiseni jälkeen haparoin puoli vuotta ja etsin todellista leipäpuuta.

 

 

Onneksi pääsin suuren elintarvikeyrityksen palvelukseen ja siellä bisnestoiminnan alimmalle, mutta tärkeimmälle askelmalle eli myyntimieheksi Keski-Pohjanmaalle.

 

 

Kokkolan jälkeen työurani olikin jatkuvaan alaspäin menemistä, sillä sen jälkeen tuloksentekopaikkoinani olivat Seinäjoki, Tampere, Hämeenlinna, Pöytyä ja Raisio – alaspäin menemistä ainakin Suomen kartalla!

 

 

Kiinnitän huomiota sanaan ”tuloksentekopaikka”, sillä en ole milloinkaan hyväksynyt työpaikalleni termiä ”kustannuspaikka”!

 

 

Myynti ja myyntitoiminta ovat yhteiskunnassa kaiken perusta, sillä vain myynnin avulla ja niiden kautta yhteiskunnan rattaisiin saadaan käyttövoimaa.

 

 

Saadaan käyttövoimaa, jotta hallinto voi pelata.

 

 

Saadaan käyttövoimaa, jotta koulutus, sairaanhoito, terveydenhoito, yhteiskunnan infra ja yleensä kaikki yhteiskunnan välttämättömyystoiminnat voivat toimia.

 

 

*****************

 

 

Myyntimiehen pitää siis saada asiakas toimimaan haluamallaan tavalla.

 

 

Erityisen tärkeää on, että asiakas pitää siitä toiminnasta, johon myyntimies on hänet johdattanut. Näin varmistetaan, että asiakas on halukas toistamaan menettelynsä uudestaan eli ostamaan tuotetta tai palvelua toisenkin kerran!

 

 

Myynti on yhteiskunnan generaattori!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Myynnin määritelmä on saada asiakas toimimaan haluamallasi tavalla ja pitämään siitä, tyytyväinen asiakas, agribisnes,