Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Koko perheen joululaulut" -tapahtuma eilen Tampere-talossa aloitti Joulun!

Perjantai 23.12.2016 - -Esko Erkkilä-

Taisi olla jo kahdeksas kerta, kun Tampere-talo ja Aamulehti järjestivät Tampere-talon Isossa salissa ”Koko perheen joululaulut” –tapahtuman.

 

 

Olin paikalla nuorimmaisen kanssa.

*****************

 

 

 

tt1.jpg

 

 

Aina pirteä Tampere-talon toimitusjohtaja Pauliina Ahokas toivotti salintäyteisen yleisön tervetulleeksi tilaisuuteen.

 

 

 

tt2.jpg

 

 

Paavo Hyökin johtama Mieskuoro Laulajat toimi kaikkien yhteislaulujen ”esilaulajana”.

 

 

 

tt3.jpg

 

 

Tilaisuuden juonsivat Sami Hintsanen ja Suvi Karjula, mutta suurimmat suosionosoitukset sai musiikkineuvos Matti Heinivaho (oikealla).

 

 

 

tt4.jpg

 

 

Musiikkineuvos Matti Heinivaho on syntynyt Tampereen Messukylässä tammikuussa 1936 eli kuukauden kuluttua hän täyttää 81 –vuotta.

 

 

Minä ja varmaan koko ikäluokkani muistavat, kun Heinivaho vuonna 1960 levytti läpimurtokappaleensa ”Tunturin juurella”.  Sen sanat ”Lapin poika mä oon juurta noitain…” ovat syöpyneet aikalaisten mieliin.

 

 

En olisi vuonna 1960 uskonut, että saan tehdä joskus poliittista yhteistyötä Matti Heinivahon kanssa, mutta niin siinä vaan on käynyt.  Lennämme eri poliittisessa parvessa, mutta meitä on jo vuosikaudet yhdistänyt taistelu mieletöntä Tampereen seudun tekopohjavesihanketta Tavasea vastaan!

 

 

 

tt5.jpg

 

 

Tilaisuus oli ilmainen, mutta olen erityisen tyytyväinen, että tilaisuudessa oli mahdollisuus vapaaehtoisella keräyksellä tukea Pirkanmaan Pioni Omaishoitajat ry:n toimintaa.

 

 

Minä ja nuorimmaisemme tapasimme tilaisuudessa runsaasti vammaistyön sekä omaishoidon piirissä toimivia aktiivihenkilöitä ja oli ilo antaa pieni roponen Pionin työn tukemiseen.

 

 

 

tt6.jpg

 

 

Tilaisuus Tampere-talossa päättyi yhteisesti laulettuun ”Maa on niin kaunis” –lauluun ja oli hienoa, kun…

 

 

 

tt7.jpg

 

 

…sen esilaulajina toimivat kuoron lisäksi vasemmalta lukien Sami Hintsanen, Suvi Karjula, Matti Heinivaho sekä Tampere-talon toimitusjohtaja Pauliina Ahokas.

 

 

 

tt8.jpg

 

 

Kiitokset Tampere-talolle hienon tilaisuuden puitteista ja sen järjestämisestä – tästä alkaa Joulu!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere-talo, Pauliina Ahokas, Tampere-talon toimitusjohtaja Pauliina Ahokas, musiikkineuvos Matti Heinivaho, Matti Heinivaho, Tunturin juurella, Lapin poika mä oon juurta noitain, Suvi Karjula, Sami Hintsanen, Pirkanmaan Pioni Omaishoitajat ry,

Pääministeri Mari Kiviniemi jatkoi vakuuttavia esiintymisiään Tammelantorilla Tampereella 1.4.2011

Lauantai 2.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Oli taas kerran hienoa olla suomalainen ja tamperelainen, kun sai perjantai-aamuna 1.4.2011 olla läsnä pääministeri Mari Kiviniemen yleisötilaisuudessa Tammelantorilla Tampereella.

Tammelantorilla oli kuulemma muitakin suomalaisia puoluejohtajia samaan aikaan esiintymässä, mutta siellä oli ainoastaan yksi pääministeri!

Muut puoluejohtajat – josko heitä sitten lopulta edes Tammelantorilla oli – jäivät pääministerin varjoon. Huhut kuitenkin kertoivat, että perussuomalaisten puheenjohtaja olisi jossain kulmassa Tammelantoria nähty.

 

pict0662.jpg

 

Pääministerin haastattelusta vastasi kansanedustaja Mikko Alatalo ja asiantuntemuksella Mikko tehtävänsä hoitikin!

 

pict0678.jpg

 

Pääministeri Mari Kiviniemen varmuus sekä ”lavasäteily” – Tammelantorilla kai voitaisiin puhua ”torisäteilystä” – paranevat päivä päivältä.

Kuplat puhkeavat vaalipäivän lähestyessä ja todelliset timantit – Mari Kiviniemi – pääsevät oikeuksiinsa.

 

pict0667.jpg

 

Tässä osa niistä n. kolmestasadasta tamperelaisesta, jotka olivat kokoontuneet Tammelantorille aamuvarhaisella tapaamaan pääministeri Mari Kiviniemeä!

 

Pääministerin Kiviniemi selvitteli yleisölle Keskustan keskeiset teemat parin viikon kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa – ennakkoäänestys alkaa jo 6.4.2011, joten ennakkoäänestäjille asioiden kertominen nyt on tärkeää.

Keskityin kuuntelemaan Kiviniemen linjauksia omaishoidosta ja eläkeasioista.

Omaishoidon osalta pääministeri toisti edellispäivänä Cafe Siilinkarin sisäpihalla toteamansa eli sen, että omaishoidon korvausten saattaminen Kelan maksettavaksi yhdenmukaistaa nykyisen paikkakuntakohtaisesti rönsyilevän politiikan.

Omaishoidon verotuskysymykset on Keskustan mielestä ratkaistava siten, että omaishoitajalle käteenjäävä eurosumma kasvaa.

Taitetun indeksin osalta pääministeri Mari Kiviniemi ei pane populistipoliitikkojen tapaan päätään pensaaseen, vaan toteaa, että taitetun indeksin korjaamiseen ei ole mahdollisuuksia.

Kiviniemen linjaus on kylmää kyytiä halpahintaisille populisteille, mutta ainakin minä osaan arvostaa suoraa puhetta.

Taitetun indeksin korjaamisessa pätee vanha kansanviisaus: ”Vaikka olisi kuinka suuren talon poika tahansa, mutta jos ei ole rahaa, niin ei ole rahaa.”

Se Keskustan linjaus, että eläkkeensaajien tulonmuodostumisesta on huolehdittava erityiskeinoin, kun taitettua indeksiä ei ole varaa muuttaa, lohdutti.

Tilaisuuden juontajana toiminut kansanedustaja Mikko Alatalo totesi, että taitetusta indeksistä päätettiin Paavo Lipposen johdolla, joten demareita meidän pitää syyttää!

 

Tilaisuuden jälkeen pääministeri Kiviniemi antoi haastatteluja...

 

pict0690.jpg

 

...suomeksi ja...

 

pict0692.jpg

 

...sujuvasti myös englanniksi.

 

Kiitän pääministeri Mari Kiviniemeä aamuvarhaisesta vierailusta Tammelantorilla - on hienoa nähdä tiedoiltaan,taidoiltaan ja vastuunkantokyvyltään osaava henkilö maan peräsimessä!

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Mari Kiviniemi, Mikko Alatalo, taitettu indeksi, omaishoitaja, omaishoitajat,

Suomenmaa-lehden nettiversio 1.4.2011 klo 16.00

Lauantai 2.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomenmaan nettilehdessä 1.4.2011 klo 16.00 kerrotaan Cafe Siilinkarin sisäpihalla 31.3.2011 ja Tammelantorilla 1.4.2011 klo 09.30 järjestetyistä yleisötilaisuuksista, joissa pääministeri Mari Kiviniemi tapasi yleisöä.

Cafe Siilinkarissa pääministeri Mari Kiviniemen sekä sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulan haastattelijana toimi Suomenmaa-lehden toimittaja Pirkko Määttälä.

Määttälä huomasi, että valokuvasin Siilinkarin tilaisuudessa ja hän pyysi lähettämään jonkun kuvan tilaisuudesta laatimansa jutun kuvitukseksi.

Toinen lähettämistäni kuvista "ylitti julkaisukynnyksen".

Suomenmaan juttu kokonaisuudessaan tässä.

 

-------

Tampere kuuli keskustan omaishoito- ja muuta asiaa

01.04. 16:00

 

 

pict0641.jpg

 

Mari Kiviniemi keskusteli Tampereella muun muassa Pirkko Mäkelän ja Satu Niskasen kanssa.

Kuva: Esko Erkkilä

 

Yhdenvertaisuus, jaksaminen ja lomaoikeus.

 

Siinä muutamia asioita, jotka keskustalle ovat olennaisia omaishoidossa. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi ja sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula puhuivat torstaina Tampereella aiheesta kahvila Siilinkarissa.

 

Paikalle tulleet noin sata pirkanmaalaista ja tamperelaista kuuntelivat hartaana keskustan sanomaa. Kommentit ja kysymykset esitettiin molemmille vieraille mieluummin kahdenkeskisissä keskusteluissa kuin ison yleisön edessä.

 

Tosin yhtään sosiaali- ja terveyspoliittista vaalitilaisuutta tuskin järjestetään ilman taitetusta indeksistä puhumista, eikä Tamperekaan tehnyt siitä poikkeusta. Ministeri Rehula selvitti, mistä asiassa on kyse. Lisäksi hän kertoi seikkaperäisesti, miksi sosiaaliturvajärjestelmä on niin monimutkainen.

 

– Sitä on rakennettu koko sodanjälkeinen aika ja aina on pistetty pala toisen viereen kuin tilkkutäkissä. Lisäksi aika ja elämäntyyli on muuttunut niin, että esimerkiksi erilaisia perhemääritelmiä on toistakymmentä. Näiden kaikkien asioiden yhteensovittaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu, Rehula totesi.

 

Mari Kiviniemi puhui varsinaisen asian lisäksi omista Tampere-muistoistaan.

 

– Äitini on kotoisin tuosta vierestä Kangasalta ja muistan, miten hienoa oli lapsena tulla Tampereelle katsomaan kaupungin jouluvaloja, Kiviniemi kertoi.

Hän kertoi lisäksi omista iäkkäistä sukulaisistaan ja muistutti, miten tärkeää omaishoitamisen yhteydessä on huolehtia hoitajan jaksamisesta.

 

– Juuri siksi keskusta haluaa sellaisia ratkaisuja, että omaishoitajalle taataan riittävä lepo hänen tekemänsä arvokkaan työn ohessa, Kiviniemi totesi.

 

Kiviniemi oli perjantaiaamuna myös Tampereen Tammelantorilla.

 

Siellä hän totesi, että pääministerinä toimiminen on etu asioihin paneutumisessa.

 

Leikatun indeksin korjaamishaaveisiin pääministeri toisti torstaina Café Siilinkarissa toteamansa, että rahat eivät riitä indeksin muuttamiseen.

 

Leikatun indeksi osapuolina ovat työmarkkinaosapuolet, joten asia ei ole yksinomaan hallituksen päätettävissä.

 

– Leikatun indeksin vuoksi eläkkeet jäävät jälkeen yleisestä kustannuskehityksestä ja tämä ongelma pitää poistaa erillistoimenpitein, Kiviniemi linjasi.

 

Tammelantorin tilaisuuteen toivat oman värinsä eläinsuojelijoiksi itseään kutsuvat henkilöt.

 

He nousivat Tammelantorin myyntipöydälle ja levittivät pitkän punavärisen banderollin. Yksi käytti laukkuunsa kätkettyä megafonia ja myös muuta äänentoistolaitetta.

 

Pääministerin turvamiehet joutuivat esittämään poliisikorttinsa ja senkin jälkeen mielenosoittajat oli lähes väkivalloin työnnettävä pois myyntipöydältä.

 

Turvamiehet pyysivät lisää poliisivoimia paikalle ja pahimmat hulinoitsijat korjattiinkin sen jälkeen "parempaan talteen".

 

SUOMENMAA

 

-------

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, pääministeri Mari Kiviniemi, Cafe Siilinkari, Tammelantori, taitettu indeksi, omaishoitajat,