Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hygieniapassin suorittaminen on verratonta pääomaa!

Torstai 5.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Lainaan tämän juttuni aluksi muutaman rivin Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran nettisivuilla, joilla kerrotaan hygieniapassista:

 

 

”Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala.

Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.”

 

 

Olen aikoinaan suorittanut hygieniapassin, vaikka en sitä työtehtävissäni viranomaisten vaatimuksesta tarvinnutkaan.

 

 

Hygieniapassia eivät tarvinneet myöskään ne henkilöt, joiden esimiehenä sain toimia työelämässä toimiessani.

 

 

Työskentelin rehuteollisuuden palveluksessa ja se on teollisuudenala, jos mikä on avainasemassa, jotta Suomi ja suomalainen kotieläintuotanto pystytään pitämään hygieniatasoltaan korkealuokkaisena. Tästä syystä kaikki alaiseni suorittivat hygieniapassin, vaikka alaa valvova viranomainen ei sitä vaatinutkaan.

 

 

On luonnollista, että halusin esimiehenä suorittaa hygieniapassin, koska edellytin sen suorittamista alaisiltani.

 

 

Omaan hygieniapassin edelleenkin, sillä sitä ei tarvitse uusia!

 

 

 

 

***************

 

 

 

 

 

testaajahygienia

 

 

Poikkesin eilen Tampereen Pirkkahallissa Rekrytori-messuilla ja tapasin siellä näytteilleasettajan, joka esitteli nuorille hygieniapassin hankkimista.

 

 

Kyseessä oli Tmi Kimmo Liljeqvist, joka toimii Elintarvikevirasto Eviran valtuuttaman hygieniapassikouluttajana.

 

 

 

*****************

 

 

Kannustan erityisesti opiskelunsa loppuvaiheissa olevia nuoria, työttömiä nuoria ja elämänrataansa suunnittelevia nuoria hakeutumaan hygieniakoulutukseen ja sitä kautta hankkimaan hygieniapassin, sillä se on työmarkkinoilla vahva todiste, että työnhakija pyrkii elämässä eteenpäin.

 

 

Hygieniapassin tähtäävä muutaman tunnin koulutus maksaa jonkun kympin, mutta se avaa esim. nuorille monipuoliset mahdollisuudet ”päästä leivän syrjään kiinni”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hygieniapassi, hygieniakoulutus, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Evira, Kimmo Liljeqvist, osaamistestaaja Kimmo Liljeqvist,