Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ruoka on halpaa Suomessa!

Perjantai 16.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa kerrotaan yleisesti, että ruoka on Suomessa kallista.

 

 

Näin varmaan osittain onkin, mutta terveellisimmät ruuat tai ainakin niiden raaka-aineet ovat kovinkin edullisia.

 

 

Otan yhtenä esimerkkinä silakkafileet, joita ostimme eilen ”lähikaupastamme” eli Koivistonkylän Prismasta ja hinta oli vain 5,90 €/kg!

 

 

Hintaan sisältyy arvonlisäveroa 14 % ja laskin, että silakkafileekilon arvonlisäveroton hinta on 5,18 €/kg.

 

 

Jos lasketaan silakkafileekilon hintaa ”taaksepäin”, niin kaupan palkkiolle ja valmiintavaran rahdille pitää laskea vähintään 1,50 €/kg. Näin päästään kalanjalostamon myyntihintaan eli tasolle 3,70 €/kg.

 

 

Kysyin silakoiden alkuperää ja Prisman myyjä kertoi niiden olevan Hätälän toimittamia.

 

Tutkailin netistä Hätälä Oy:n kalanjalostuslaitoksen tietoja ja totesin kyseessä olevan Oulussa pääkonttoriaan pitävän yrityksen, jolla on sivutoimipisteet Himangalla, Seinäjoella sekä Hämeenlinnassa.  Oikein hyvät nettisivut ja ne osaltaan kertovat, että kyseessä on hyvinhoidettu yritys!

 

 

Uskallan laskea taaksepäin silakkakilon hintaa kalastajahintana ja päädyn tasolle yksi euro per perkaamaton silakkakilo.

 

 

Yhteenvetona uskallan todeta, että ruuanvalmistukseen kelpaavan silakkakilon hinta kalastajalle lienee tasolla euro per kilo ja kun siihen lasketaan kauppakunnostuksesta koituvat kustannukset, vähittäiskaupan palkkio sekä arvonlisäverot, niin silakkafileekilon hinta on kaikesta huolimatta kuluttajallekin varsin edullinen eli 5,90 €/kg!

 

 

 

 

 

silakka

 

 

En ole mikään kalaherkuttelija, mutta eilen ostetut silakkafileet ja Rouvan niistä valmistamat paistetut silakat olivat minullekin suurta herkkua!

 

 

Rouva haluaa kutsua kuvassa näkyviä silakkaruokia varsin pitkällä, mutta toki kuvaavalla nimellä eli

 

 

”Aurajuustokermassa paistetut silakat sipuli- ja tillipedillä.”

 

 

Täytyy sanoa, että Rouva ei ole turhanpäiten opiskellut ruuanlaittoa!

 

 

Maistuis varmaan sullekin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hätälä Oy, paistetut silakat, Aurajuustokermassa paistetut silakat sipuli- ja tillipedillä,