Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hieman järeämpiä "lapioita" ja muita työkaluja!

Sunnuntai 17.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Kuokka oli työkalunani, kun 1960-luvulla raivasin kotitilalleni muutaman aarin verran uutta peltoa – raivaamani pelto on yhä edelleen vuokramiehen toimesta voimaperäisessä viljelyksessä.

 

Nykyään ”työkalut” ovat järeitä ja niistä sain eilen kokemusta, kun avustin perhekuntamme esikoista mökkitien kunnostuksessa ja polttopuiden siirtelyssä.

 

 

IMG_8574.JPG

 

Esikoisemme on aikoinaan hankkinut pienoiskaivurin ja se joutuu lähiaikoina hommiin, kun mökkitontillamme alkavat erilaiset kaivuuhommat.

 

 

IMG_8575.JPG

 

Kauhakuormaaja on samaisen esikoisemme hankinta ja sain eilen olla sen tiimoilta apupoikana, kun hän siirsi kuution suuruisia polttopuukontteja lähemmäs lopullista käyttökohdetta.

 

***************

 

Poropeukalona olen enemmän kuin tyytyväinen, että perhekunnastamme löytyy kaksikin osaajaa, jotka pystyvät korjaamaa ja käyttämään muitakin työkaluja kuin lapiota!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hieman järeämpiä "lapioita" ja muita työkaluja!, pellonraivaus, pellonraivausta 1960-luvulla, pienoiskaivuri, kauhakuormaaja,

Huonokin päivä hallituksessa on parempi kuin vuosi oppositiossa!

Perjantai 10.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Vihreiden virittämä ilmastokriisiksi nimittämänsä ihmeellisyys saatiin eilen lakaistua maton alle, kun Keskusta otti selkävoiton Vihreistä.

 

Jos Vihreiden ajamat ihmeellisyydet olisivat toteutuneet, olisi tullut voimaan;

 

  • polttoaineiden hinnankorotuksia

  • pellonraivauskieltoja

  • turvemaiden viljelyn lopettaminen

  • öljylämmityskielto

  • lihaveroja

  • maatalouden energiaveronkorotuksia

  • ilmastoveroja mm. rehuille

 

Keskustan ansiosta maamme ruoantuotanto voi jatkua nykyisellään ja emme ole pakotettuja lisäämään tuontiruoan osuutta ruokapöydässämme.

 

Kiitokset muille hallituspuolueille, jotka tukivat Keskustan toimintaa – nyt Vihreiden ajamat kansalaisten jokapäiväisen elämän kurjistumisaatokset lensivät ö-mappiin ja toivottavasti pysyvätkin siellä!

 

 

-Esko Erkkilä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huonokin päivä hallituksessa on parempi kuin vuosi oppositiossa!, Keskusta otti selkävoiton, Suomalaiset saivat selkävoiton Vihreistä, ei tule polttoaineveroja, ei tule pellonraivauskieltoja, ei tule öljyämmityskieltoa, ei tule turvemaiden viljelykieltoja

Tulevaisuudenuskoa riitti!

Sunnuntai 15.11.2020 - -Esko Erkkilä-

IMG_0908.JPG

Löysin itseottamani mustavalkoisen kuvan vuodelta 1964, jossa isäni ja äitini ovat saaneet sirpeillä leikattua ensimmäisen ruissadon ns. Uutismaalta.

 

 

Muistan, kun Uutismaa raivattiin Pellonraivaus Oy:n isolla caterpillarilla avohakatulta metsämaalta peltomaaksi joskus 1950-luvun lopulla.

 

Kannot ja kantokasat saivat olla paikoillaan muutaman vuoden ja vasta joskus vuoden 1963 paikkeilla alueelle kylvettiin ensimmäiset rukiit.

 

 

Kuvasta nähdään, että vanhempani ovat sirpeillä leikanneet ruislaihon ja laittaneet leikkaamansa ruislyhteet kuhilaille.

 

 

Pidän tätä kuvaa yhtenä parhaimmista kuvistani, jotka kertovat maataloutemme niistä vaiheista, jolloin viljelijäväestön usko tulevaisuuteensa oli vankkaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tulevaisuudenuskoa riitti!, Ruiskuhilaat, ruislyhteet, Pellonraivaus Oy, Caterpillari, uutismaan raivaus, pellonraivaus, rukiinleikkaaminen sirpillä, maanviljelijöiden usko tulevaisuuteen,