Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nykytekniikka on mullistanut ympäristömme ja monet jokapäiväiseen elämäämme kuuluvat toiminnot

Lauantai 8.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan tätä juttuani ja tallennan sen nettisivuilleni 350 kilometrin päässä kodistani.

 

Nykytekniikka on ihmeellistä ja mahdollistaa tehokkaan toiminnan.

 

 

kyllikki1

 

Käytän nettiyhteyden saamiseen reititintä, jolla saan yhteyden ”valtakunnan tietoverkkoon” vaivattomasti. Yhteys toimii täällä korvessa jopa nopeammin kuin Tampereen maalikylässä!

 

Aloitin työurani Kokkolassa ja silloin Kokkolasta ei ollut kaukopuhelinyhteyksiä oman maakunnan ulkopuolelle. Puhelut piti tilata "Valtiolta" eli numerosta 06 ja odottaa puhelun saamista.


Puheluita pystyi varaamaan samalla kerralla ainoastaan kuusi ja "Valtio" yhdisti ne sitten peräjälkeen tilaajan puhelimeen.


Tietoliikenneyhteyksien aikaansaaminen on välttämättömyys haja-asutusalueiden asukkaiden elämälle. Omien kokemusteni mukaan tässä on onnistuttu ainakin Keski-Pohjanmaan maisemissa!

 

Toinen asia, jonka erinomaisuuteen pääsin tutustumaan viime torstaina, on maanmittaukseen ja paikantamiseen liittyvät toiminnot.

 

Olin apumiehenä maanmittaustoimituksessa, jossa jouduttiin etsimään kymmenkunta vanhaa kivipyykkiä ja niiden oikeaa paikkaa maastosta.


Samassa yhteydessä haettiin maanmittarin toimesta paikka tieuralle, jonka rakentamisesta oli hetki aikaisemmin sovittu yksityistietoimituksessa.

 

kyllikki2

 

Homman hoitaneen maanmittausinsinöörin apuvälineenä toimi satelliittipaikannin, jolla kohteen sijainti pystyttiin määrittelemään muutaman sentin tarkkuudella.

Laite on esimerkki lännen ja idän saumattomasta yhteistoiminnasta, sillä se hyödyntää venäläisten ja amerikkalaisten satelliittien palveluja. Laite osaa ”lukea” venäläisten sekä amerikkalaisten satelliittien lähettämiä tietoja siten, että paikantaminen onnistuu tarkasti.

 

kyllikki3

 

Paikantamislaite sijaitsee pitkän varren päässä. Varsinainen laite on tässä kuvassa joutunut niin korkealle, että se ei näy punatakkisen maanmittausinsinöörin pitelemän varren päässä.

 

 

kyllikki4

 

Maanmittaustoimitus ei nykyäänkään ole pelkkää satelliittipaikannukseen perustuvaa toimintaa, sillä kivipyykkien maastoon asentaminen vaatii maanmittausinsinööriltä ruumiillista rehkimistä, kun metallinen ”kivipyykki” asennetaan paikoilleen.

 

Maanmittaustoimitus ja yksityistien määrittäminen vaativat kyläläisiltä saumatonta yhteistyötä, jotta ratkaisu olisi toimiva.

 

Kiitän kälviäläisiä naapureitamme, sillä saimme rakentavalla yhteistyöllä uudelle naapurillemme hyvän ja toimivan tieyhteyden päätieltä hänen tontilleen.

 

Lopputuloksesta voin todeta, että kaikki voittivat!

 

Teknisessä mielessä voittamisen takana oli uusin tekniikka ja sen hyödyntämiseen pystyvä maanmittausinsinööri sekä maanmittaustoimitukseen osallistuneiden maanomistajien hyvä yhteishenki!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yksityistietoimitus, maanmittaustoimitus, satelliittipaikannus, reititin,

Aamulehden digiversio on mainio asia mökkikaudella

Keskiviikko 6.6.2012

Olen suhtautunut sanomalehtien digiversioihin varauksella, mutta omakohtaisen kokemuksen ja tiedon lisääntyessä minulla on varaa muuttaa kantaani.

 

Naputtelen tämän juttuni rivejä mökillä, jossa teen mökkitöitä ainoana perhekuntani jäsenistä.

 

Aamulehden paperiversio on kolahtanut tavalliseen tapaan kotona postilaatikkoon, mutta minä pystyn täällä mökillä katselemaan samaa lehteä digiversiona.

 

Menettely on kätevä, sillä nyt ei enää tarvitse käydä perheen sisällä pitkiä neuvotteluja ajankohdasta, että milloin siirrämme Aamulehden tulemaan mökkiosoitteeseemme ; nyt riittää, että mökillä olevalla on mukanaan tietokone ja toimiva reititin!

 

Rietitin minulla nyt on tietynlainen ongelma, sillä nettiyhteyden saaminen on haasteellista.

 

Ainakin Aamulehden digilehti vastaa mainoksineen ja muine sisältöineen täysin paperiversiota.

 

Tapaan aluksi selata digilehden alusta loppuun saakka ja sitten palaan tutkailemaan kiinnostavia sivuja tarkemmin.

 

Lehden digiversio on mainio asia myös lomamatkoilla. Tosin matkoilla on tavallisesti niin paljon muuta mielenkiintoista tekemistä, että kotikaupungin asioihin ei silloin ehdi perehtyä.


Aamulehdellä on meillä ennen aamukahdeksaa monta halukasta lukijaa ja nyt olenkin ajatellut, että taidankin siirtyä digiversion lukijaksi myös aamusella kotona!!!

 

On luonnollista, että digiversion hankkiminen paperilehden lisäksi vaatii lisämaksun. Aamulehden osalta se on kuitenkin ainakin vielä nyt niin maltillinen, että digilehden hankkiminen kannattaa.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, digilehti, reititin, nettitikku,