Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eipä ole tarvinnut saunomistottumuksiaan muuttaa!

Sunnuntai 13.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa kerrotaan, että monet ovat sähkönhinnan korotuksen vuoksi muuttaneet saunomistottumuksiaan.  Meillä ei ole niitä muutettu, vaan edelleenkin saunomme jokseenkin joka päivä.

 

Rakensimme aikoinaan omakotitaloomme puulämmitteisen saunan ja nyt saamme nauttia tästä yli kolmekymmentä vuotta sitten tekemästämme päätöksestä.

 

Meillä on omakotitalossamme myös yksi puulämmitteinen takka ja jokseenkin joka päivä illansuussa lämmitämme sekä takan että saunankiukaan.

 

Jokapäiväinen takanlämmittäminen merkitsee, että takan ”kivikasa” on aina lämmin ja olisikin suuri virhe jättää se joskus lämmittämättä. Myös jokapäiväinen kiukaanlämmittäminen tuo lisälämpöä talouteen.

 

On toki tosiasia, että polttopuiden hankinta omasta metsästä on vanhemmiten haasteellista, mutta mm. metsänhoidolliset syyt puoltavat polttopuiden hankintaa omasta metsästä.

 

 

Olen mieluusti ns. halkoholisti!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eipä ole tarvinnut saunomistottumuksiaan muuttaa!, saunominen, saunominen päivittäin, puulämmitteinen kiuas, puulämmitteinen takka, oman metsän polttopuut, oma metsä, metsänhoidollisuus, halkoholisti,

Kyllä neljä päivää on liian pitkä aika saunomisväliksi!

Maanantai 8.8.2022 - -Esko Erkkilä-

Entisaikaan maalla käytiin saunassa vain lauantaisin ja se sama systeemi oli käytössä kaikissa maalaistaloissa.

 

Sauna on yhä säilyttänyt paikkansa ja jopa petrannut asemaansa, sillä ainakin meillä saunotaan jokseenkin joka päivä!

 

Jouduin olosuhteiden vuoksi olemaan neljä päivää saunomatta ja kun tilaisuus tuli, niin välittömästä laitoin saunankiukaan alle tulet – sanomattakin on selvää, että meillä on omakotitalossamme sekä mökillämme puulämmitteiset kiukaat!

 

Omakotitalomme saunassa on toki löylyhuoneen seinässä sähköpiuhat kaakelien alla, mutta siellä saavat ainakin toistaiseksi olla!

 

Onhan sähkösauna toki jonkinlainen saunankorvike, mutta korvike vaan.

 

Kyllä nyt taas unikin maittaa, kun on saanut käydä löylyissä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sauna, puulämmitteinen sauna, saunankiuas, viikkosauna. saunominen päivittäin, sähkösauna, saunomisen tuoma hyvänolontunne,