Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pelottavaa vandalismia Tampereella

Keskiviikko 13.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Koimme maanantai-aamuna 11.04.2011 Tampereella pelottavia hetkiä, kun totesimme, että vandalismit olivat yön aikana iskeneet Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteisiin.

Keskustan ja Kokoomuksen vaalijulisteiden päälle oli liimattu manipuloituja kuvia tarhaketuista. Erityisen kuvottavalta ja pelottavalta tuntui, kun pääministeri Mari Kiviniemen manipuloitu kuva oli liimattu Vihreiden ja Kristillisdemokraattien vaalijulisteen päälle! Kuva oli niin kuvottava, että en pysty sitä kuvailemaan.

Luonnollisesti tein vandaalien töistä rikosilmoituksen samaan tapaan kuin tein heidän toimistaan Sentterin ikkunoiden maalaamisesta.

Nyt Poliisin edustajat ottivat rikosilmoitukseni vakavasti, sillä vastaavaa toimintaa oli tapahtunut edellisyönä myös Helsingissä sekä Turussa.

Vandalismin kohdistaminen Tampereella Keskustan lisäksi Kokoomukseen, Vihreisiin ja Kristillisdemokraatteihin oli uutta Helsinkiin ja Turkuun verrattuna.

Toivon, että poliisitutkinnassa tutkitaan mahdolliset kytkennät taannoisen Sentterin vaalihuoneiston ikkunoiden tuhrimisen, pääministeri Mari Kiviniemen Tammelantorilla tapahtuneen häirinnän sekä nyt tapahtuneiden törkeyksien välillä.

Pääministerin puhetilaisuutta Tammelantorilla häirinneen vandaalin kuva ja nimikin oli Aamulehden etusivulla 2.4.2011 ja todella toivon, että hänen sekä hänen joukkionsa kytkennät nyt tapahtuneeseen Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteiden häpäisyyn tutkitaan.

Pidän erittäin surullisena, että Tammelantorilla riehuneen vandaalin taustajoukoissa oli mukana myös pieni lapsi. Parivuotiaalla silmälasipäisellä lapsella on todella heikot eväät elämälleen, kun hän joutuu kasvamaan vandaalien joukossa. Osaavatko lapsen vanhemmat ajatella tätä?

Vaikka vaalijulisteiden häpäisy kohdistuikin ainoastaan neljään mainittuun puolueeseen, en missään nimessä uskoa, että kyseessä olisi poliittinen toimenpide – laillisen puolueen edustajat eivät tähän vandalismiin ole voineet osallistua.

Vandaalijulisteiden painattaminen on täytynyt tapahtua isossa painotalossa, sillä kyse on isokokoisista julisteista. Onko kyseessä ylikansallinen terroristiliike – toivon, että poliisitutkinta tutkii myös tämän mahdollisuuden!

Vaalijulisteiden vandalismi on tuomittavaa toimintaa. Se on tuomittavaa, vaikka vandalismi kohdistuisi kovimpaan poliittiseen kilpailijaan. Vaalijulisteiden tuhoamisessa ei ole järjen hiventäkään.

Toivon, että poliisi pystyy kerrankin saattamaan turkisvandalismit oikeuden eteen!

 

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tähän juttuun ei liitetä valokuvia, sillä vandaalit saattaisivat tulkita niiden julkaisemisen voitoksi itselleen. En ainakaan nyt julkaise myöskään Mari Kiviniemen puhetilaisuutta häirinneen vandaalin kuvaa, vaikka Aamulehti sen nimitiedoin julkaisikin 2.4.2011!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Keskusta, Kokoomus, Vihreät, Kristillisdemokraatit, vaalirauha, turkisvandalismi,