Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valoviikkojen valokuvioiden tuhoamishanke - mitä kaikkea hämärää hankkeeseen liittyykään?

Torstai 8.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitin tällä palstalla 3.1.2015 Tampereen pormestarin johdolla suunnitellusta toimenpiteestä, jolla olisi jo toissapäivänä eli loppiaisena tuhottu Tampereen Valoviikkojen valokoristeet.

 

 

Tampereella oppositioon sysätty ryhmittymä – Keskusta, Perussuomalaiset, Tampereen Puolesta, Kristillisdemokraatit sekä SKP – teki kuitenkin pormestarin siunaamasta tuhoamishankkeesta julkisen ja ainakin vielä eilen illalla Valoviikkojen koristeet loivat tunnelmaa Tampereen keskikaupungille.

 

 

valoviikot1

 

 

Aamulehti uutisoi ”oppositioryhmän” vaatimuksesta näyttävästi sunnuntaina 4.1.2015.

 

 

Aamulehden mukaan pormestari olisi nyt muuttamassa kantaansa valokoristeiden tuhoamisessa, sillä hän on todennut toimittaja Aki Taposen mukaan mm. näin:

 

 

”Valoviikot ovat minulle sydämen asia, enkä ole valmis hyväksymään niiden tason laskua”

 

 

On lohdullista lukea samaisesta Aamulehden jutusta pormestarin sanoneen näin; ”…eikä esimerkiksi yhtään päätöstä valoviikkojen Hämeenkadun osalta ole vielä tehty.”

 

 

 

*************

 

 

 

 

valoviikot2

 

 

 

 

valoviikot3

 

 

Otin pormestarin siunaaman valokoristeiden tuhoamishankkeen esille Maanantaimarkkinoilla 5.1.2015 ja kaikki haastattelemani tamperelaiset pitivät ihmeellisenä, jos Tampereen keskustaan jo vuosikymmenet kuuluneet valokoristeet tuhottaisiin.

 

 

**********

 

 

Tampere ja sen johtamiskulttuuri saivat valokoristeiden tuhoamishankkeesta jälleen vahvan lommon kylkeensä.

Tätäkö on se paljon mainostettu tiedolla johtaminen?

 

 

Miksi Kokoomus haluaa Tampereella ehdoin tahdoin toimia samoin kuin se tekee valtakunnan tasolla? Eivätkö Stubb´n toilailut ole opettaneet Tampereen Kokoomuksen keskeisille toimijoille mitään?

 

 

Ylimielinen, luottamushenkilöt ohittava ja salaileva toimintatapa ei ole nykypäivää – nykyään tarvitaan todellista avoimuutta.

 

 

Ei riitä, että avoimuudesta puhutaan hymyssä suin juhlapuheissa ja kaiken maailman julistuksissa, mutta toimitaan salakähmäisesti.

 

 

Toivottavasti Valoviikkojen valokoristeiden tuhoamissuunnitelma ja sen ajautuminen karille opettavat Tampereen päättäjille nöyryyttä ja todellista avoimuutta.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valoviikot, Tampereen Valoviikot, Valoviikkojen valokoristeiden tuhoamissuunnitelma, valokoristeiden tuhoamissuunnitelma, Tampereen johtamiskulttuuri, Tampereen salaileva johtamiskulttuuri,