Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokoomus-ministerin tyrmistyttävä päätös

Keskiviikko 10.3.2010 klo 22.47 - -Esko Erkkilä-


Kokoomuslainen sisäministeri Anne Holmlund on tehnyt käsittämättömän päätöksen Pirkanmaan ja Satakunnan yhteisen hätäkeskuksen sijoittamisesta Poriin. Tampereella nyt sijaitseva hätäkeskus lakkautetaan viimeistään vuonna 2013.

Kaikki asiantuntijat - mukaan luettuna kokoomusministerin puoluetoverit - pitävät päätöstä käsittämättömänä. Toki kaikki tietävät, että ministeri Holmlundin aikaisemmatkaan poliittiset näytöt eivät ole olleet vakuuttavia.

Päätöksen myötä asukasturvallisuus tulee heikentymään Pirkanmaalla. Porista ei pystytä luotettavasti hoitamaan Pirkanmaan alueen avunpyyntöjä.

Vammaiskuljetusten järjestelyssä Tampere yritti taannoin tukeutua Savonlinnasta hoidettaviin kuljetusjärjestelyihin. Metsään mentiin ja kauas. On todennäköistä, että samoin tulee käymään Porista hoidettavien hätäkeskustoimintojen kohdalla.

Näen sieluni silmin, että nykyinen sisäministeri Holmlund tulee joskus tulevaisuudessa parin päivän hiljaiselon jälkeen selittelemään Pirkanmaalla hälytysajoneuvojen harhaanajoista johtuneita kuolemantapauksia kylmästi selitellen. Toki Anne Holmlund ei selityksiä antaessaan ole enää sisäministeri, sillä uskon Kansallisen Kokoomuksenkin kyllästyneen Holmlundin aikaansaannoksiin.

Vetoaminen meriturvallisuuden takaamiseen on ministeri Holmlundin päätöksen perusteluna kestämätön. Suomen läntinen meriturvallisuus pystytään varmasti takaamaan sillä, että Turku, Vaasa ja Oulu nimettiin hätäkeskusten sijoittumispaikkakunniksi - siinä ei todellakaan olisi tarvittu Poria!

Ministeri Holmlundin päätös todennäköisesti vuodatettiin Satakuntaan ennen päätöksen julkistamista.

Kuuntelin Satakunnan radiota tiistaina iltapäivällä muutama tunti ministeri Holmlundin päätöksen julkistamisesta.

Pari…kolme tuntia päätöksen julkistamisen jälkeen Satakunnan radiossa kerrottiin Porin kaupunginjohdon toimesta, että paikallisessa Työvoimatoimistossa on nimetty tietyt henkilöt hoitamaan Tampereelta Poriin muuttamaan joutuvien hätäkeskustyöntekijöiden sijoittumista Poriin.

Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja kertoi Satakunnan radiossa klo 15.00 tienoilla, että kaikille Tampereelta Poriin muuttamaan joutuville hätäkeskuksen työntekijöille myydään tontti 10.000 eurolla viiden kilometrin etäisyydellä Porin torilta! Muuttamaan joutuville järjestetään perheineen tilaisuus tulla veloituksetta tutustumaan Porin mahdollisuuksiin.

Kukaan ei usko, että näin mittavat toimenpiteet olisi pystytty polkaisemaan käyntiin parissa…kolmessa tunnissa - ministeri Holmlundin päätös oli vuodatettu Porin kaupungin tietoisuuteen ennen päätöksen julkistamista!

On valitettavaa, että seuraavaan eduskuntaan vimmatusti pyrkivän henkilön sallitaan tekevän sellaisia päätöksiä, jollaisen Anne Holmlund nyt teki. Nukkuivatko Pirkanmaan kokoomuslaiset kansanedustajat vai eikö heillä ole minkäänlaista vaikutusvaltaa puolueessaan? Onko Kokoomuksen ministeriryhmä niin hampaaton, että se ei pysty pitämään tällaista henkilöä aisoissa?

Kysymyksiä riittää, mutta vastauksia varmaan saamme odottaa.

Tässäkin tilanteessa on kuitenkin katsottava eteenpäin ja korjattava se, mikä on korjattavissa. Nyt on vakavasti pohdittava, että onko sisä-Suomen turvallisuudesta huolehdittava ja perustettava kahdeksas hätäkeskus Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen alueelle? Esitän, että poliitikot pohtivat tätä kysymystä pikaisesti.

Pohdinnassa on puntaroitava se, että Turun sekä Porin operatiiviset hätäkeskustoiminnot keskitettäisiin Turkuun ja hätäkeskustoimintojen valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio jatkaisi Porissa, jotta Holmlundin julkea päätös saisi edes osittain hänen julkikuvaansa ylläpitävän lopputuleman.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Porin hätäkeskus, Tampereen hätäkeskus, Anne Holmlund, Turku, Pori, Vaasa, Oulu, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini