Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomen Keskustan puheenjohtajakiertue Tampereella

Torstai 13.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Lahdessa 11. - 13.6.2010.

 

Puheenjohtajakandidaatit osallistuvat ennen puoluekokousta yhdeksällätoista paikkakunnalla ympäri Suomea järjestettäviin puheenjohtajatentteihin.

 

Puheenjohtajakiertue saapui Tampereelle 11.5.2010. Tilaisuus järjestettiin Museokeskus Vapriikissa ja Vapriikin auditorioon kokoontuikin yleisöä täysi salillinen.

 

Valitettavasti samaan aikaan Eduskunta keskusteli pääministeri Matti Vanhasen ilmoituksesta energia-asioista. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen joutui asian johdosta istumaan hallituksen aitiossa ja hän ei päässyt puheenjohtajatenttiin Tampereelle.

 

Kun myös puheenjohtajakandidaatti Timo Kaunisto halusi osallistua energiapoliittiseen keskusteluun Eduskunnassa, niin Tampereen puheenjohtajatenttiin osallistuivat ainoastaan hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen.

 

Kahden tentattavan puuttuminen piristi Kiviniemen ja Väyrysen sanailua, sillä nyt he pääsivät enemmän ääneen ja saivat siten sanomansa paremmin kuulijoiden tietoisuuteen.

 

Molemmat puheenjohtajaehdokkaat ovat kokeneita poliitikkoja ja esiintyjiä, joten heidän sanailuaan oli mielenkiintoista kuunnella. Tentin johdattelijana toimi Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Arto Pirttilahti.

 

Paikalla olleiden puheenjohtajaehdokkaiden painotukset ovat tietyissä asioissa erilaiset. Todelliset mielipiteet lienevät kuitenkin varsin lähellä toisiaan, mutta puheenjohtajakilvan tässä vaiheessa he - erityisesti Väyrynen - pyrkivät löytämään eroja painotuksissa.

 

Sipoon osaliitoksesta Helsinkiin ja EU:n sekä euron tarpeellisuudesta Suomelle Väyrynen etsi eroja Kiviniemen ja oman linjansa välillä.

 

Helsingin seudun paisuttamista Väyrynen ei hyväksynyt ja siinä varmaan lähes kaikki suomalaiset ovat Väyrysen kanssa samalla linjalla.

 

Tentin Tampere-osiossa Kiviniemi painotti, että ei saa olla vastakkainasettelua pääkaupunkiseudun ja muun maan välillä. Tampereen talousalueen liikenneyhteyksien pitää olla toimivia ja kehityskäytävä-periaate Helsingin sekä Tampereen välillä olisi hänen mielestään tavoiteltava tilanne.

 

Väyrynen painotti, että Tampere ei kuulu pääkaupunkiseutuun, vaan se on nyt ja tulevaisuudessa etelä-Suomen keskus. Väyrynen painotti, että koko maata on kehitettävä ja tuettava vahvojen maakuntakeskusten luomista. Tampere on yliopistokaupunki ja sen varaan voidaan paljon rakentaa, mainitsi Väyrynen. 

 

Maatalouden osalta puheenjohtajakandidaatit saivat muutaman kysymyksen. Kysyjät olivat huolestuneita kotimaisten elintarvikkeiden tulevaisuudesta ja siitä, että saavatko viljelijät jatkossa riittävän toimeentulon ammattinsa harjoittamisesta.

 

Molemmat ehdokkaat - Kiviniemi ja Väyrynen - olivat huolestuneita lähiaikojen näkymistä, mutta luottavaisia hieman pidemmällä aikavälillä. Kaikki viljelykelpoinen maa tarvitaan ja parempi huominen on näkyvissä, totesivat molemmat.

 

EU:n linjaukset ovat maatalouskysymyksessä tärkeällä sijalla ja se merkitsee, että maataloutta koskevissa asioissa suomalaisten päättäjien pitää pystyä neuvottelemaan EU:n sisällä maamme etujen puolesta.

 

Markkinoihin puuttumista molemmat pitivät tärkeänä, jotta elintarvikkeiden hinnanmuodostus olisi alkutuotannon kannalta kohtuullisempaa kuin nykyään.

 

Puheenjohtajakiertueen Tampereen osio oli mielenkiintoinen ja luottamusta kansalaisissa herättävä.

 

Oli mukava nähdä puoluetoimiston vahva edustus puoluesihteeri Jarmo Korhosen johdolla paikalla.

 

Se merkitsee, että Suomen Keskusta pitää Pirkanmaan aluetta tärkeänä alueena. Varmaan se merkitsee myös sitä, että pirkanmaalaisilta Keskusta-toimijoilta odotetaan vahvaa vaalityötä ennen ensi kevään eduskuntavaaleja.

 

Uskon, että pirkanmaalainen ja tamperelainen keskustaväki on vaalityöhön valmis!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Mari Kiviniemi, Paavo Väyrynen, Mauri Pekkarinen, Timo Kaunisto, Suomen Keskusta, Arto Pirttilahti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini