Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Paavo Väyrynen kannustaa myös muita puolueita aiemmin äänestäneitä ja heidän riveistään valittuja luottamushenkilöitä ryhtymään Keskustan kunnallisvaaliehdokkaiksi

Tiistai 20.3.2012 - -Esko Erkkilä-


Kerroin jo aiemmin VTT Paavo Väyrysen puhetilaisuudesta, jonka MSL-Tampere järjesti Kirjastotalo Metson Martikainen –luentosalissa Tampereella 14.3.2012.

 

Palaan nyt tarkemmin niihin ajatuksiin, joita Keskustan kunniapuheenjohtaja tilaisuudessa esitti.


 

Paavo_Vayrynen_1

VTT Paavo Väyrynen on sytyttävä esiintyjä ja puhuja.

Hän otti Metsossa esille sen, että valtiovallan keskittämispolitiikka kuntakeskusten näivettämiseksi kuihduttaa myös yksityisten tahojen investointihalut entisiin kuntakeskuksiin.

Pirkanmaalla keskittäminen laajenisi, jos Tampereen annettaisiin kasvaa hallituksen kaavailemalla tavalla.

Väyrynen mainitsi, että Helsingin seudulla keskittämisen haitat olisivat vielä suuremmat kuin Tampereella.

 

Paavo_Varynen_2

 

Varallisuuden uusjako olisi todellisuutta, jos antaisimme hallituksen keskittämispolitiikan toteutua, oli VTT Paavo Väyrysen vankka mielipide, joka sai kuusikymmenpäisen yleisön varauksettoman kannatuksen.

 

Syrjäseutujen asukkaat menettäisivät ja ydinkokoomuslaisten hallitsemat keskustat hyötyisivät!

 

Lähidemokratiasta Väyrynen totesi, että hallituksen suunnittelemassa kuntauudistuksessa se kaventuisi. Samankokoisten kuntien yhdistyessä se säilyisi suurin piirtein kunnossa, mutta pienen kunnan (pakko)liittyessä suurempaan, se merkitsisi päätösvallan luovuttamista isommalle kunnalle.

 

VTT Paavo Väyrynen halusi esittää vaihtoehdon nykyhallituksen kuntauudistukselle ja toivoi, että palattaisiin voimassaolevien lakien noudattamiseen! Siihen kuuluisi Paras-hankkeen järkevä ja joustava toteuttaminen, totesi Väyrynen.

 

Ns. kehyskuntien voimaa Paavo Väyrynen arvosti ja totesi, että useimmat kehyskunnat ovat kokoomus- tai demarivetoisia. Keskustan kunniapuheenjohtaja uskoi, että kehyskuntien järkevät demarit ja kokoomuslaiset torppaavat hallituksen esityksen kuntauudistukseksi.

 

Paavo Väyrynen nimesi SDP:n Johannes Koskisen erääksi maakuntaliittojen puhemieheksi, jotka eivät näe hallituksen kuntauudistusesitystä toteuttamiskelpoisena.

 

Kunnallisvaaliehdokkaiden hankkiminen Keskustan listoille on tärkein kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen kenttäkierrosten tavoite.

 

Väyrynen kannusti aikaisemmin muita puolueita äänestäneitä ja muiden puolueiden luottamushenkilöitä liittymään syksyn kunnallisvaaleissa Keskusta ehdokkaiksi. Kuntalaisilla on oltava myös jatkossa päätösvalta kunnan asioissa ja parhaiten se toteutuu Keskustan toimesta, totesi Väyrynen.


 

Mikko_Alatalo14.3.2012

 

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan pitkäaikainen jäsen, kansanedustaja Mikko Alatalo oli paikalla koko VTT Paavo Väyrysen esityksen ajan ja pitkälti myös sen jälkeen, kun MSL-Tampereen koulutustilaisuus alkoi Väyrysen puhetilaisuuden päätyttyä.

Alatalon viimeaikaiset asiantuntevat mielipidekirjoitukset eri lehdissä ovat olleet Vihreiden repostelun kohteina. Se kertoo, että Alatalon mielipiteet ovat suuren yleisön kannattamia.

 

Vihreiden kuin käärmettä pyssyyn ajamista raideliikennehankkeista Väyrysellä oli selkeä kuva. Raideliikenne voi palvella ainoastaan niitä, jotka asuvat kiskojen välittömässä läheisyydessä, mainitsi Väyrynen.

 

Väyrynen painotti, että bussikin on joukkoliikenneväline ja se on reittisuunnittelun osalta hyvin joustava. Bussiliikenteen merkitystä ei saa unohtaa raideliikennehuumassa.

 

Yhteenvetonaan tohtori Paavo Väyrynen totesi, että hallituksen ajama keskittämispolitiikka perustuu väärään politiikkaan. Yhteenvedolleen Väyrynen sai koko salillisen hyväksynnän ja kannatuksen!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Väyrynen Tampereella, Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini