Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Paavo Väyrysen koulutustilaisuus veti ennätysyleisön Tampereella

Tiistai 14.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sai taannoisten presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Tampereelta 11.339 ääntä ja sen vuoksi ei ollutkaan yllätys, kun Väyrysen eilisessä koulutustilaisuudessa Hotelli Rosendahlissa oli parisensataa innostunutta kuulijaa.

Olin mukana tilaisuudessa.

 

 

 

 

vayrynen1

 

 

Väyrysen järjestämän koulutustilaisuuden teemana oli

 

”Eurooppalainen Suomi 2020”

 

 

Tilaisuus kesti kalasoppatarjoiluineen neljä tuntia, mutta aika ei tuntunut lainkaan pitkältä, sillä niin lennokkaasti ja kuulijat huomioiden Paavo Väyrynen osaa esittää asiansa.
 

 

 

 

vayrynen2

 

 

On selvää, että kenelläkään suomalaispoliitikoista ei ole lähellekään samanlaista kokemuspohjaa Suomen poliittisesta elämästä kuin on Paavo Väyrysellä.

 

Kun Väyrysen kokemukseen yhdistyy hänen ihailtava esitystekniikkansa, on Väyrystä ilo kuunnella.

 

 

 

 

vayrynen3

 

 

En ole läheskään kaikista Väyrysen esittämistä asioista samaa mieltä, mutta arvostan Keskustan kunniapuheenjohtajan tapaa käsitellä asioita.

 

Näen Euroopan unionin ja Suomen euroon liittymisen paljon positiivisemmassa valossa kuin Paavo Väyrynen esittää. Näkemyseroistamme huolimatta arvostan korkealle Paavo Väyrysen esittämiä mielipiteitä.

************

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtajana kiitän Paavo Väyrystä, että hän halusi panostaa Tampereella ja Pirkanmaalla toimivien keskustalaisten tukemiseen, kun hän järjesti mielenkiintoisen koulutustilaisuuden Tampereella.

 

Toivon, että saan lähipäivinä kertoa tarkemmin niistä seikoista, joita Paavo Väyrynen esitti Hotelli Rosendahlissa 13.10.2014!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, MEP Paavo Väyrynen, Eurooppalainen Suomi 2020,

"Täytyy olla kansan palveluksessa"

Lauantai 21.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Tiedän työkokemukseni perusteella, että saadakseen sanomansa perille, on oltava aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin.

 

Edustamallani toimialalla se merkitsi aktiivisuutta tilaisuuksien pitämisessä, osallistumista erilaisille markkinoille ja markkinointia suoraan potentiaalisille asiakkaille eli tilakäyntejä.

 

Sama periaate koskee poliitikkoja – on oltava kansan tavoitettavissa!

 

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen on ilmeisesti aikamme paras esimerkki, että  ”jalkatyö” eli äänestäjien parissa tehtävä työ tuo tulosta.

 

On luonnollista, että tuotteen pitää olla kunnossa, sillä huonoa tuotetta on mahdotonta myydä edes kovalla jalkatyöllä.

 

”Tuotteena” Paavo Väyrynen on kunnossa, joten sen markkinointi on siltä osin kunnossa.

 

 

*************

 

 

 

Seurasin Paavo Väyrysen työskentelyä taannoisessa Keskustan puoluekokouksessa 13. – 15.6.2014 Turussa ja siitä muutama kuva selitysteksteineen:

 

 

 

vayry1

 

Väyrysellä oli kokouspaikkana toimineen Turun Messukeskuksen aulassa oma esittelypiste, jossa hän oli melkein koko ajan puoluekokousväen tavattavissa.

 

 

 

 

vayry2

 

 

Väyrysen valtakunnallista näkyväisyyttä edesauttoi, että YLE haastatteli häntä puoluekokouksen aikana.

 

 

 

 

vayry3

 

 

Yleiskeskustelun ensimmäisen puheenvuoron käytti Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.

 

Väyrynen totesi puheessaan mm. näin:

 

Nyt Keskustan tehtävänä on pelastaa Suomen kansantalous. Keskustan tehtävänä on murtaa nykyinen keskittymiseen tähtäävä ja eriarvoisuuteen johtava sisäpolitiikan oikeistosuuntaus. Ja ennen muuta: Keskustan on jälleen turvattava se, että Suomi jatkaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan Paasikiven linjalla.”

 

 

 

 

vayry4

 

Paavo Väyrynen liikkui puoluekokousväen keskuudessa ahkerasti – tässä hän keskustelee puolustusministerinä 1977 – 1979 sekä maa- ja metsätalousministerinä 1979 – 1983 toimineen Taisto Tähkämaan kanssa.

 

 

 

 

vayry5

 

 

Osuin paikalle, kun Paavo Väyrynen ja Tapani Hankaniemi, melkein naapurini Kälviältä, ”paiskasivat kättä” ja varmaan keskustelivat Kälviän taannoisesta kuntaliitoksesta Kokkolan kaupunkiin!

 

 

 

 

vayry6

 

 

Arvostin monien muiden ohella, että Väyrynen oli paikalla puoluekokouksen päättymiseen saakka.

 

Kerroin hänelle, että arvostan hänen paikallaoloaan ja silloin Väyrynen totesi minulle tämän jutun otsikossa olevat sanat eli;

 

”Täytyy olla kansan palveluksessa”!

 

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Täytyy olla kansan palveluksessa, Paavo Väyrynen, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Taisto Tähkämaa, Tapani Hankaniemi, Kälviä, Kokkola, Kälviän kuntaliitos Kokkolaan,

Paavo Väyrynen kannustaa myös muita puolueita aiemmin äänestäneitä ja heidän riveistään valittuja luottamushenkilöitä ryhtymään Keskustan kunnallisvaaliehdokkaiksi

Tiistai 20.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Kerroin jo aiemmin VTT Paavo Väyrysen puhetilaisuudesta, jonka MSL-Tampere järjesti Kirjastotalo Metson Martikainen –luentosalissa Tampereella 14.3.2012.

 

Palaan nyt tarkemmin niihin ajatuksiin, joita Keskustan kunniapuheenjohtaja tilaisuudessa esitti.


 

Paavo_Vayrynen_1

VTT Paavo Väyrynen on sytyttävä esiintyjä ja puhuja.

Hän otti Metsossa esille sen, että valtiovallan keskittämispolitiikka kuntakeskusten näivettämiseksi kuihduttaa myös yksityisten tahojen investointihalut entisiin kuntakeskuksiin.

Pirkanmaalla keskittäminen laajenisi, jos Tampereen annettaisiin kasvaa hallituksen kaavailemalla tavalla.

Väyrynen mainitsi, että Helsingin seudulla keskittämisen haitat olisivat vielä suuremmat kuin Tampereella.

 

Paavo_Varynen_2

 

Varallisuuden uusjako olisi todellisuutta, jos antaisimme hallituksen keskittämispolitiikan toteutua, oli VTT Paavo Väyrysen vankka mielipide, joka sai kuusikymmenpäisen yleisön varauksettoman kannatuksen.

 

Syrjäseutujen asukkaat menettäisivät ja ydinkokoomuslaisten hallitsemat keskustat hyötyisivät!

 

Lähidemokratiasta Väyrynen totesi, että hallituksen suunnittelemassa kuntauudistuksessa se kaventuisi. Samankokoisten kuntien yhdistyessä se säilyisi suurin piirtein kunnossa, mutta pienen kunnan (pakko)liittyessä suurempaan, se merkitsisi päätösvallan luovuttamista isommalle kunnalle.

 

VTT Paavo Väyrynen halusi esittää vaihtoehdon nykyhallituksen kuntauudistukselle ja toivoi, että palattaisiin voimassaolevien lakien noudattamiseen! Siihen kuuluisi Paras-hankkeen järkevä ja joustava toteuttaminen, totesi Väyrynen.

 

Ns. kehyskuntien voimaa Paavo Väyrynen arvosti ja totesi, että useimmat kehyskunnat ovat kokoomus- tai demarivetoisia. Keskustan kunniapuheenjohtaja uskoi, että kehyskuntien järkevät demarit ja kokoomuslaiset torppaavat hallituksen esityksen kuntauudistukseksi.

 

Paavo Väyrynen nimesi SDP:n Johannes Koskisen erääksi maakuntaliittojen puhemieheksi, jotka eivät näe hallituksen kuntauudistusesitystä toteuttamiskelpoisena.

 

Kunnallisvaaliehdokkaiden hankkiminen Keskustan listoille on tärkein kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen kenttäkierrosten tavoite.

 

Väyrynen kannusti aikaisemmin muita puolueita äänestäneitä ja muiden puolueiden luottamushenkilöitä liittymään syksyn kunnallisvaaleissa Keskusta ehdokkaiksi. Kuntalaisilla on oltava myös jatkossa päätösvalta kunnan asioissa ja parhaiten se toteutuu Keskustan toimesta, totesi Väyrynen.


 

Mikko_Alatalo14.3.2012

 

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan pitkäaikainen jäsen, kansanedustaja Mikko Alatalo oli paikalla koko VTT Paavo Väyrysen esityksen ajan ja pitkälti myös sen jälkeen, kun MSL-Tampereen koulutustilaisuus alkoi Väyrysen puhetilaisuuden päätyttyä.

Alatalon viimeaikaiset asiantuntevat mielipidekirjoitukset eri lehdissä ovat olleet Vihreiden repostelun kohteina. Se kertoo, että Alatalon mielipiteet ovat suuren yleisön kannattamia.

 

Vihreiden kuin käärmettä pyssyyn ajamista raideliikennehankkeista Väyrysellä oli selkeä kuva. Raideliikenne voi palvella ainoastaan niitä, jotka asuvat kiskojen välittömässä läheisyydessä, mainitsi Väyrynen.

 

Väyrynen painotti, että bussikin on joukkoliikenneväline ja se on reittisuunnittelun osalta hyvin joustava. Bussiliikenteen merkitystä ei saa unohtaa raideliikennehuumassa.

 

Yhteenvetonaan tohtori Paavo Väyrynen totesi, että hallituksen ajama keskittämispolitiikka perustuu väärään politiikkaan. Yhteenvedolleen Väyrynen sai koko salillisen hyväksynnän ja kannatuksen!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Väyrynen Tampereella, Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo,

Oli peräti 11.339 syytä toivottaa Paavo Väyrynen tervetulleeksi Tampereelle

Lauantai 17.3.2012 - -Esko Erkkilä-

VTT Paavo Väyrynen jatkaa ahkeraa kiertämistään maakunnissa myös presidentinvaalien jälkeen. Väyrynen aktivoi kierroksellaan kansalaisia ryhtymään Keskustan ehdokkaaksi syksyn kunnallisvaaleissa.

 

Väyrysen kierros suuntautui Pirkanmaalle maaliskuun 14. päivänä ja silloin hänellä oli kaksikin puhetilaisuutta Tampereella.

 

Tohtori Väyrynen aloitti Pirkanmaan kiertueensa Parkanosta ja jatkoi sieltä Kihniön kautta Teiskoon, jossa hän esiintyi Velaatan pirtillä klo 14.00. Kuulin, että Tampereen ensimmäisessä tilaisuudessa Teiskon Velaatassa oli paikalla yli kolmekymmentä kuulijaa.

 

Velaatan jälkeen Väyrynen poikkesi Kangasalla ja palasi Tampereelle klo 17.30 Kirjastotalo Metsossa järjestettyyn puhetilaisuuteen.

 

Paavo Väyrysen Metson tilaisuus oli MSL-Tampereen järjestämä ja sen vuoksi lausuinkin MSL-Tampereen puheenjohtajana tilaisuuden aluksi lyhyen tervetulotoivotuksen yleisölle sekä tohtori Väyryselle.

 

Totesin, että Paavo Väyrysellä on 11.339 syytä poiketa tänään Tampereella ja viittasin tällä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Väyrysen Tampereelta saamien äänien määrään. Paavo Väyrynen peittosi Tampereella mm. Timo Soinin ja Paavo Lipposen!

 

Vayrysen_yleisoa_14.3.2012

 

Väyrysen puhetilaisuus veti Kirjastotalo Metson Martikainen-salin täyteen kiinnostunutta yleisöä.

Kuvaajan vasemmalla puolella kuvan ulkopuolella on yleisöä, joka ei mahtunut tähän kuvaan. Aamulehden toimittajan laatiman jutun mukaan paikalla oli kuutisenkymmentä innostunutta kuulijaa.

 

Paavo_tuplana_14.3.2012

 

Paavo Väyrynen on säilyttänyt presidentinvaaleista tutuksi tulleen letkeän esiintymistyylinsä.

Kirjastotalo Metson luentosaleissa on hyvät AV-välineet ja näin etukäteen niin paljon vaivaa, että heijastin videotykin kautta Paavo Väyrysen edellisellä Tampereen vierailulla ottamiani kuvia esiintyjän takana olevalle valkokankaalle. Tässä on siis hymyilevä ja myhäilevä Paavo tuplana!

 


Paavo_allekirjoittaa_14.3.2012

 

Paavo Väyrynen joutui tilaisuuden jälkeen median ympäröimäksi.

Tässä vasemmalla Aamulehden toimittaja Ville Vaarne haastattelee Väyrystä ja tekee muistiinpanoja sen lomassa, kun Keskustan kunniapuheenjohtaja allekirjoittaa nimikirjoituksiaan kirjoihin, joita Väyrynen tilaisuuden lopuksi myi yleisölle.

Aamulehti julkaisi Vaarnen jutun seuraavan päivän numerossaan kuudella palstalla – juttu oli kooltaan yli puolisivuinen.

 

 

Tilaisuudesta jäi kaikille ”hyvä maku suuhun”, sillä VTT Paavo Väyrynen osaa esiintyä vakuuttavasti ja luottamusta herättävästi.

 

Väyrynen joutui jatkamaan matkaansa seuraavalle esiintymispaikalleen Akaan Toijalaan, mutta muisti mainita, että hän saapuu Tampereelle puhumaan seuraavan kerran jo runsaan viikon kuluttua.


Väyrynen esiintyy Keskustan politiikka- ja toimintapäivillä Tampereen Yliopistolla 24…25.3.2012 ja toivottavasti hän on silloin myös tamperelaisten tavattavissa!

 

-Esko Erkkilä-  

20 kommenttia . Avainsanat: Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, presidentinvaalit 2012, Kirjastotalo Metso,