Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suorastaan pelottaa, että Tampereen yliopiston lehtori ja Pirkanmaan vaalipiiristä valittu kansanedustaja eivät osaa hahmottaa Pirkanmaata maakuntana!

Tiistai 21.4.2015 - -Esko Erkkilä-


Eduskuntavaalit on pidetty ja valitut kansanedustajat saavat päästellä suustaan todellisia tuntojaan, sillä nyt taas vajaaseen neljään vuoteen ei tarvitse nuoleskella maakunnan äänestäjiä.

 

 

Todellisten tuntojen purkaminen oli suorastaan pelottavaa kuunneltavaa, kun Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula päästeli suustaan eilen Aamulehden järjestämässä ”Vaalien jälkilöylyt” –auditoriokeskustelussa Pirkanmaan maakunnasta ja sitä kautta myös Pirkanmaan vaalipiiristä sellaista tekstiä, että oksat pois!

 

 

Täytyy toivoa, että äänestäjät ovat pitkämuistisia ja muistavat neljän vuoden kuluttua mitä heidän äänestämänsä kansanedustajat päästelivät suustaan eduskuntavaalien 2015 jälkeisenä päivänä.

 

 

Olin paikalla Aamulehden auditoriokeskustelussa kuuntelijana.

 

 

 

 

 

kontula1

 

 

Hämmästys oli suurta, kun Kontula auditoriokeskustelun loppupuolella totesi, että ei hahmota Pirkanmaata.

 

 

Kontula vakuutti, että hän ei aja ”hämärä-Pirkanmaan” asioita – käsittämätöntä puhetta kansanedustajalta joka sai ääniä mm. Mänttä-Vilppulasta 119, Parkanosta 20, Punkalaitumelta 29, Pälkäneeltä 51, Urjalasta 36 ja Sastamalasta peräti 234!

 

Olisi toivonut, että Kontula olisi kertonut ”hämärä-Pirkanmaasta” ennen vaaleja – uskon, että nyt Kontulan kuvailemalla ”hämärä-Pirkanmaalla” asuvat hänen äänestäjänsä kokevat tulleensa petetyiksi!

 

 

****************

 

 

 

 

kontula2

 

 

Toinen kummallisuus Kontulan tapaan - mutta samasta syystä - oli auditoriokeskustelussa asiantuntijana esiintyneen Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun kunnallispolitiikan yliopistonlehtorin Jenni Airaksisen maininta, että myöskään hän ei pysty hahmottamaan koko Pirkanmaata!

 

 

Airaksinen tolkutti kehyskunnista ja Tampereen kaupunkiseudusta, mutta nehän ovat vain osa Pirkanmaata!

 

 

 

****************

  

 

Kansanedustaja Kontulan ja lehtori Airaksisen puheet ”hämärästä Pirkanmaasta” eivät ole tästä päivästä – eivät varsinkaan nyt. kun Keskustan Juha Sipilä on mitä ilmeisimmin nousemassa Suomen pääministeriksi.

 

 

Ennen lapset laitettiin pesemään suunsa saippualla puhtaaksi, kun erehtyivät puhumaan tuhmia eli paskaa. 

 

 

Samaa keinoa tarvittaisiin näköjään yhä edelleen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Anna Kontula, Jenni Airaksinen, Pirkanmaa, "hämärä-Pirkanmaa",


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini