Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomeen ei tarvita perustuslakituomioistuinta!

Sunnuntai 29.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Korona-viruksen hallintaan liittyvät asiat ovat vielä paljolti arvailujen varassa, mutta se on jo nyt osoitettu ja on varmaa, että Suomeen ei tarvita perustuslakituomioistuinta.

 

Viime perjantain eli 27.03.2020 tapahtumat osoittivat, että perustuslakivaliokunta pystyi laittamaan Valtioneuvoston uusimaan esityksensä Uudenmaan eristämisestä muusta Suomesta.

 

Harvoin annan tunnustusta demareille, mutta tässä asiassa tunnustuksen antaminen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja demarien kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelälle on enemmän kuin perusteltua.

 

Perustuslakivaliokunnan muina jäseninä ovat:

 

 

…ja jäsenet aakkosjärjestyksessä:

 

 

 

********************

 

 

Suomen tavoin perustuslakituomioistuinta ei ole esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa eikä länsimaiden osalta Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Alankomaissa.

 

Aikoinaan presidentti Sauli Niinistö puolsi selvitystä perustuslakituomioistuimen perustamisesta ja samoin ovat myös tehneet taannoinen ulkoministeri Timo Soini sekä RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

 

Onneksi taannoiset pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo ovat vastustaneet perustuslakituomioistuimen tarpeellisuutta!

 

Toivon, että Sauli Niinistö, Timo Soini ja Anna-Maja Henriksson ovat tarkistaneet kannanottojaan ja siirtyneet Juha Sipilän sekä Petteri Orpon linjoille.

 

*********************

 

Annan tunnustusta perustuslakivaliokunnalle ja en siis kannata perustuslakituomioistuimen asettamista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomeen ei tarvita perustuslakituomioistuinta!, Perustuslakivaliokunta, perustuslakituomioistuin, Sauli Niinistö, Timo Soini, Anna-Maj Henriksson, Juha Sipilä, Petteri Orpo, Johanna Ojala-Niemelä, Sakari Puisto, Anna Kontula, Jukka Gustaffson,

Suorastaan pelottaa, että Tampereen yliopiston lehtori ja Pirkanmaan vaalipiiristä valittu kansanedustaja eivät osaa hahmottaa Pirkanmaata maakuntana!

Tiistai 21.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalit on pidetty ja valitut kansanedustajat saavat päästellä suustaan todellisia tuntojaan, sillä nyt taas vajaaseen neljään vuoteen ei tarvitse nuoleskella maakunnan äänestäjiä.

 

 

Todellisten tuntojen purkaminen oli suorastaan pelottavaa kuunneltavaa, kun Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula päästeli suustaan eilen Aamulehden järjestämässä ”Vaalien jälkilöylyt” –auditoriokeskustelussa Pirkanmaan maakunnasta ja sitä kautta myös Pirkanmaan vaalipiiristä sellaista tekstiä, että oksat pois!

 

 

Täytyy toivoa, että äänestäjät ovat pitkämuistisia ja muistavat neljän vuoden kuluttua mitä heidän äänestämänsä kansanedustajat päästelivät suustaan eduskuntavaalien 2015 jälkeisenä päivänä.

 

 

Olin paikalla Aamulehden auditoriokeskustelussa kuuntelijana.

 

 

 

 

 

kontula1

 

 

Hämmästys oli suurta, kun Kontula auditoriokeskustelun loppupuolella totesi, että ei hahmota Pirkanmaata.

 

 

Kontula vakuutti, että hän ei aja ”hämärä-Pirkanmaan” asioita – käsittämätöntä puhetta kansanedustajalta joka sai ääniä mm. Mänttä-Vilppulasta 119, Parkanosta 20, Punkalaitumelta 29, Pälkäneeltä 51, Urjalasta 36 ja Sastamalasta peräti 234!

 

Olisi toivonut, että Kontula olisi kertonut ”hämärä-Pirkanmaasta” ennen vaaleja – uskon, että nyt Kontulan kuvailemalla ”hämärä-Pirkanmaalla” asuvat hänen äänestäjänsä kokevat tulleensa petetyiksi!

 

 

****************

 

 

 

 

kontula2

 

 

Toinen kummallisuus Kontulan tapaan - mutta samasta syystä - oli auditoriokeskustelussa asiantuntijana esiintyneen Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun kunnallispolitiikan yliopistonlehtorin Jenni Airaksisen maininta, että myöskään hän ei pysty hahmottamaan koko Pirkanmaata!

 

 

Airaksinen tolkutti kehyskunnista ja Tampereen kaupunkiseudusta, mutta nehän ovat vain osa Pirkanmaata!

 

 

 

****************

  

 

Kansanedustaja Kontulan ja lehtori Airaksisen puheet ”hämärästä Pirkanmaasta” eivät ole tästä päivästä – eivät varsinkaan nyt. kun Keskustan Juha Sipilä on mitä ilmeisimmin nousemassa Suomen pääministeriksi.

 

 

Ennen lapset laitettiin pesemään suunsa saippualla puhtaaksi, kun erehtyivät puhumaan tuhmia eli paskaa. 

 

 

Samaa keinoa tarvittaisiin näköjään yhä edelleen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anna Kontula, Jenni Airaksinen, Pirkanmaa, "hämärä-Pirkanmaa",

"Pirttilahti kirjoittamaan seuraavan hallituksen metsäpoliittinen ohjelma!"

Perjantai 10.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Otsikossa toistettu yleisöhuuto eilen Tampereella Sampolassa järjestetyn…

 

 

sampo1

 

 

 …Metsävaalipaneelin yleisön joukosta kuvaa sitä arvostusta, jota Keskustan kansanedustaja ja kansanedustajaehdokas Arto Pirttilahti nautti panelistien joukossa.

 

 

 

 

sampo2

 

 

Suomen Metsäkeskuksen järjestämä vaalitilaisuus keräsi lähes täyteen Sampolan auditorion.

 

 

Olin mukana tilaisuudessa.

 

 

 

Tunsin kaikki panelistit SDP:n panelistia lukuunottamatta ja täytyy todeta, että he kaikki ovat asiantuntijoita monilla alueilla ja aihepiireissä.

 

 

Esittelen panelistit kuvien kera ja olen merkinnyt kaikkien kohdalle jonkun keskeisen asian, jota kyseinen panelisti ja kansanedustajaehdokas paneelissa esitti (Olen reportterin oikeudella valinnut jokaisen sanomisista jonkun kohdan):

 

 

 

 

sampo3

 

 

Kansanedustaja Anna Kontula, Vasemmistoliitto

 

 

”Myös sellainen metsänomistus pitää olla mahdollista, että ei myy puuta.”

 

 

 

 

sampo4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti, Keskusta

 

 

”Minulla on metsään samanlainen suhtautuminen kuin yrittäjyyteen. Pääomaverokantaan pitää saada yrittäjävähennys. Metsämaan kiinteistöveroon ehdoton EI-kanta.”

 

 

 

 

sampo5

 

 

Kansanedustaja Sofia Vikman, Kokoomus

 

 

”Tavoitteena pitää olla metsien pirstaloitumisen estäminen.”

 

 

 

 

sampo6

 

 

Minna Sorsa, Vihreät

 

 

”Vuoteen 2025 mennessä turpeen ja kivihiilen käyttäminen on kiellettävä!”

 

 

 

 

sampo7

 

 

Keijo Kaleva, SDP

 

 

”Metsäpolitiikkaan on saatava ennustettavuutta, ei ailahtelevaisuutta!”

 

 

 

 

sampo8

 

 

Timo Tukia, Perussuomalaiset

 

 

”Olisi mukavaa olla virkamies, joka sanelisi muiden omistamia soita suojelualueiksi!”

 

 

 

 

sampo9

 

 

Veli-Matti Antila, Kristillisdemokraatit

 

 

”Tiet, rataverkko ja tietoverkot on pidettävä kunnossa!”

 

 

 

****************

 

Valtaosa panelisteista totesi, että perikuntien suuri osuus metsänomistajissa haittaa metsien tehokasta käyttöä.

 

Etelä-Suomessa perikuntien osuus on 14 % metsäpinta-alasta.

On mielenkiintoista, mutta tavallista, että perikuntien omistajissa on perikuntia - perikunnat siis omistavat perikuntia!

 

 

Minna Sorsan esittämä ja yllä kerrottu vaatimus – jos se todella on Vihreiden todellinen linjaus, saattaa torpata Vihreiden hallitustien!

 

 

Mielenkiintoinen tilaisuus joka tapauksessa Sampolassa eilen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anna Kontula, Arto Pirttilahti, Sofia Vikman, Minna Sorsa, Keijo Kaleva, Timo Tukia, Veli-Matti Antila, Suomen Metsäkeskus, Sampola Tampere,

Hallitusrintama lahoaa äärilaidoiltaan!

Maanantai 17.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Ei ole ollut kenellekään yllätys, että hallituksen laidat eli äärioikeisto ja äärivasemmisto ovat maakuntien tuella lahoamassa.

 

Kokoomuksen osalta tunnetuin tapaus on Ruskon kokoomuksen linjaus, jonka se kertoo kaikille nettisivuillaan näin otsikoidun selvityksen alla:

 

Kokoomus ei kuuntele

 

Ruskon kokoomuksen koko valtuustoryhmä toteaa, että viimeistään nyt Kokoomuksen tulisi ottaa opikseen ja osoittaa, ettei valta puolueessa ole keskitetty vain puheenjohtajan ympärille kootulle pienelle sisäpiirille.

 

Ruskon Kokoomuksen mielipiteen ovat allekirjoittaneet seuraavat henkilöt:

 

  • Katja Gustafsson, yrittäjä, prosessikonsultti                          
  • Niklas Forsberg, maanviljelijä, yrittäjä
  • Sisko Hellgren, DI, projektipäällikkö                                         
  • Hannu Hirsimäki, LT, lastenlääkäri
  • Markku Jessen-Juhler, rakennusmestari, työpäällikkö      
  • Niina Kesti, palveluesimies
  • Jorma Raiko, insinööri, toimitusjohtaja                                    
  • Ari Rusi, koulunjohtaja
  • Veikko Vahtera, OTT, VTM, professori

 

Järkiporukkaa Ruskossa!

 

Varsinais-Suomen Kokoomusväen piirissä tuntuu olevan laajemmaltikin järkiporukkaa, sillä Kaarinan Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Hurme toteaa selkeästi näin:

 

”Kapinatunnelma on ihan yleistä kentällä”

 

Varsinais-suomalaisista kokoomuslaisista on ”kissan nostanut pöydälle” mm. Kaarinan kaupunginvaltuutettu Sanna Vauranoja.


Vauranoja toteaa kirjoituksessaan ”Kokoomus karhunpesillä”, että kuuden puolueen yhteishallituksessa kaikki kauniit ja idealistiset ajatukset ovat kuihtuneet kuivuneiksi kompromissin rusinoiksi!

 

***********

 

Pirkanmaalla annetaan arvoa useiden Tampereen kehyskuntien kokoomusvaikuttajien julkiselle esiintulolle, jossa he kritisoivat Kataisen kokoomusvetoisen hallituksen toimia ns. kuntauudistuksessa.

 

Järkiporukkaa on siis myös Tampereen seudun kokoomuspiireissä!

 

***********

 

 

Kokoomus edustaa nykyhallituksessa politiikan äärioikeistoa ja äärivasemmistoa hallituksessa edustaa Paavo Arhinmäen johtama Vasemmistoliitto.

 

On mielenkiintoista, että äärioikeiston kenttäväki ja äärivasemmiston kenttäväki ovat yhtä mieltä siitä, että hallitus on aikansa elänyt.

 

Äärivasemmiston osalta tämä ilmenee siinä kansanliikkeen muodon saaneessa toiminnassa, joka on ryhtynyt vastustamaan puheenjohtaja Paavo Arhinmäkeä, kun tämä on uhannut erottaa Jyrki Yrttiahon puolueen jäsenyydestä.

 

Arhinmäen pinna ei kestänyt, kun Yrttiaho esiintyi Suomen Kommunistisen Puolueen puoluekokouksessa ja arvosteli nykyhallituksen toimia.

 

Tamperelainen Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula tuomitsee Arhinmäen suunnitelmat ja pitää suorastaan myrkyllisenä toimintana puoluejohdon aikeita erottaa Yrttiaho.

 

 

Katselin omin silmin viime torstaina Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Jyrki Kataista ja näin, että ajat ovat vaikeita.

 

Omapahan on syynsä, mutta on kuitenkin väärin, että kaikki suomalaiset saavat nahoissaan kokea Kataisen epäonnistumisen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuuden puolueern hallitus, Kokoomus kuuntelee, Kokoomus ei kuuntele, Ruskon Kokoomus, Kaarinan Kokoomus, Hannu Hurme, Sanna Vauranoja, Kokoomus karhunpesillä, Anna Kontula, Jyrki Yrttiaho, Paavo Arhinmäki,

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Anna Kontulan valtuustoaloite on järkevä

Sunnuntai 6.11.2011 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto saa huomisessa kokouksessaan ottaa kantaa Anna Kontulan (vas) valtuustoaloitteeseen, jossa Kontula esittää, että työvaatteiden kilpailutuksessa huomioitaisiin eettiset näkökohdat.

 

Kannatan Kontulan esille ottamaa seikkaa ja totean, että hänen valtuustoaloitteensa voi toimia hyvänä päänavaajana kunnallisten hankintojen kilpailutusten linjaajana.

 

Eettisiin näkökohtiin kuuluu oleellisena osana tuotteiden ja palvelujen kotimaisuus. Toivon, että kotimaisuuteen voitaisiin jatkossa kiinnittää nykyistä enemmän huomiota.

 

Vierailin juuri päättyneillä ”Elintarviketeollisuus” –messuilla Tampereen Pirkka-hallissa 28.10.2011 ja etsin eri aloilta kotimaisia toimijoita.

 

Messuilla saamani tiedon mukaan työvaatebisneksessä Suomessa toimii ainoastaan yksi kotimainen valmistaja eli E. Laiho Oy Lohjalla.

 

Keskustelin yrityksen omistajan kanssa kotimaisuuden huomioimismahdollisuuksista kilpailutuksessa. Se on hänen mukaansa vaikeaa, sillä EU:n periaatteisiin kuuluu tavaroiden sekä palveluiden vapaa liikkuvuus.

 

Eettisten seikkojen huomioonottaminen on eräs perusta, jolla kotimaisia hankintoja mielestäni voidaan perustella.

 

Huomaan Kontulan valtuustoaloitteen virkamiesvalmistelussa seuraavan maininnan:

 

”Tampereen kaupunki käyttää tällä hetkellä työvaatehankinnoissa valintaperusteena kokonaistaloudellisuutta (hinta 55–70 prosenttia, laatu 25–35 prosenttia ja tuotteiden saatavuus 5–10 prosenttia). Eettisiä kriteerejä ei tuotteille ole asetettu”.

 

Tiedän omien verkostojeni kautta, että kun hinnan merkitys valintakriteerinä Tampereella on jopa 70 %, se merkitsee useiden tarjoajien pysymistä pois tarjouskilpailusta.

 

Kahdeksankymmentä prosenttia hinnan painoarvona merkitsee, että ainoastaan halpatuojat osallistuvat heikkolaatuisilla tuotteillaan tarjouskilpailuihin. Tampere liikkuu siis riskirajoilla!

 

Toivon, että Kontulan valtuusaloite kirvoittaa huomenna asiallisen keskustelun Tampereen kaupunginvaltuustossa ja että siellä käytävä keskustelu osaltaan koulisi Tampereen tunnetusti heikkotasoista hankintatointa nykyistä parempiin suorituksiin.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anna Kontula, kaupunginvaltuutettu Anna Kontula, kansanedustaja Anna Kontula, kunnallinen kilpailutus, Tampereen Logistiikka, E. Laiho Oy,

Miten persut ovat hoitaneet vaalikampanjan aikana lupaamansa taitetun indeksin korjaamisen?

Keskiviikko 12.10.2011 - -Esko Erkkilä-

Sosiaali- ja terveysministerin salkku oli demareiden hallussa, kun taitettu indeksi otettiin vuoden 1996 alusta käyttöön.


Silloin päätettiin, että kuluttajahintaindeksin muutosten paino työeläkkeisiin määriteltiin olevan 80% ja ansiotasoindeksin muutos vain 20%. Aiemmin kyseinen jako oli 50% ja 50%. Muutos on aiheuttanut sen, että eläkkeet eivät seuraa yleistä palkkojen ja hintojen nousua. Siksi eläkkeiden ostovoima pienenee joka vuosi.


Perussuomalaisten eräs kärkiteema viime eduskuntavaaleissa oli, että he muuttavat taitetun indeksin eläkeläisille paremmaksi. Monet eläkeläiset antoivat tämän lupauksen perusteella äänensä persuille.


Persut eivät ole laittaneet ”tikkua ristiin” epäkohdan korjaamiseksi ja sen vuoksi kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk) kysyikin Aamulehden kansanedustajapaneelissa 3.10.2011 Martti Mölsältä (ps), että…


…mitä aiotte tehdä Pirkanmaan vaalikentilläkin tiuhaan lupaamallenne eläkkeiden taitetun indeksin korjaukselle?


Mölsä kiemurteli ja mutisi jotain siitä, että he ovat oppositiossa ja sieltä ei paljon ole vaikutusvaltaa.


En hyväksy Mölsän vastausta, sillä persuille olivat hallitusovet avoinna ”taivasta myöden” pariinkin otteeseen.


On yksinomaan perussuomalaisten oma tahto ja päätös, että he eivät halunneet vastuunkantajiksi.


Katteettomia lupauksia on helppo heitellä, jos ei ole aikomustakaan vastata niistä.


Perussuomalaiset ovat näin menetelleet monessa muussakin asiassa kuin taitetun indeksin epäkohtien korjaamisessa!


pict0942.jpg

Aamulehden kansanedustajapaneelissa olivat vastaamassa vasemmalta lukien Jukka Gustafsson (sdp), Sofia Vikman (kok), Martti Mölsä (ps), Mikko Alatalo (kesk), Anna Kontula (vas), Oras Tynkkynen (vihr) ja Leena Rauhala (kd).

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, persut, taitettu indeksi, Mikko Alatalo, Martti Mölsä, Jukka Gustafsson, Sofia Vikman, Anna Kontula, Oras Tynkkynen, Leena Rauhala,