Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nykyiset kunnan/kaupunginvaltuutetut saavat vuoden lisäaikaa?

Perjantai 5.2.2016 - -Esko Erkkilä-


Politiikassa on viime päivinä tapahtunut paljon muutoksia ja nyt en tarkoita yksinomaan Paavo Väyrysen suunnitelmia uuden puolueen perustamiseksi.

 

 

Vaalijärjestelmämme ja vaalien aikataulutus tulevat kokemaan maakuntahallintoon siirtymisen vuoksi muutoksia.

 

 

Kunnallisvaalien nimi muuttuu kuntavaaleiksi – se on yksi muutos.

 

 

Vuonna 2012 kunnallisvaalit järjestettiin lokakuun neljäs sunnuntai, mutta vuodelle 2016 suunnitellut kuntavaalit siirrettiin vuoden 2017 huhtikuulle ja silloin huhtikuun kolmannelle sunnuntaille.  Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, niin pääsiäisen vuoksi vuonna 2017 kuntavaalit piti järjestää 9.4.2017.

 

 

Piti ja piti, sillä maakuntahallintoon siirtyminen on siirtämässä myös jo kerran siirrettyjä kuntavaaleja vielä puolisen vuotta eteenpäin.

 

 

Puoluesihteerit ovat Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen johtamassa työryhmässä päättäneet esittää, että vuonna 2017 toteutettavat kuntavaalit järjestettäisiin lokakuussa 2017!  Kahden pienpuolueen eli RKP:n ja vihreiden puoluesihteerit ovat kai toista mieltä, mutta eiköhän muiden puolueiden puoluesihteereiden yksimielisyys johda seuraavien kuntavaalien järjestämiseen lokakuussa 2017.

 

 

Vuoden 2017 kuntavaalien yhteydessä on tarkoitus järjestää Suomen ensimmäiset maakuntavaalit.  On tulossa siis todella poikkeuksellinen ja mielenkiintoinen vaalisyksy vuonna 2017!

 

 

Puoluesihteerien esitys merkitsee toteutuessaan, että nykyiset kunnanvaltuutetut ja kaupunginvaltuutetut tulevat istumaan viisi vuotta tavanomaisen neljän vuoden sijaan.

 

 

Samoin käsittääkseni tulee tapahtumaan lautakuntien, johtokuntien sekä erilaisten kunnallisten neuvostojen kohdalla.

 

 

Jos muutokset toteutuvat tässä kuvittelemallani tavalla, niin asia koskee myös minua kahdellakin tavalla.

 

 

Tampereen Infra Liikelaitoksen nykyinen johtokunta istuu 31.12.2017 saakka ja Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvosto samoin. Jos näin käy ja pysyn tolpillani, niin minulle tulee Infran johtokunnassa täyteen yhdeksän vuotta ja Viljakkala-neuvostossa viisi vuotta – eipä olisi uskonut, kun vuoden 2008 kunnallisvaalit oli pidetty!

 

 

Kunnallisten osakeyhtiöiden hallituspaikat jaeteen uusiksi aina vuosittain pidettävässä yhtiökokouksessa, joten niissä luottamushenkilöpaikat eivät noudata edellä kuvattua rytmiä.

 

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja ja mikään ei toki vielä ole varmaa, mutta tältä se näyttää tänään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kunnallisvaalit, kuntavaalit, kuntavaalit 2017, maakuntavaalit 2017, maakuntavaalit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini