Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vaaleissa ehdokkaaksi lähtevän pitää varautua myös paljon pienempään äänimäärään kuin itse kuvittelee

Tiistai 5.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Toimin agribisneksessä hieman yli neljäkymmentä vuotta ja jäin eläkevaariksi vuonna 2010.

 

Vastuullisissa bisnestehtävissä ei ole viisasta politikoida, sillä asiakkaat koostuvat alalla kuin alalla kaikkien puolueiden kannattajista.

 

Kaikesta huolimatta lähdin kuntavaaliehdokkaaksi jo vuonna 2008 järjestetyissä vaaleissa ja sain sen verran ääniä, että minut valittiin Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajaksi.

 

Seuraavien kuntavaalin jälkeen Infra-pestini jatkui johtokunnan jäsenenä ja viime kuntavaalien jälkeen olen ollut Tampereen Vanhusneuvoston jäsen.

Noihin vuosiin sisältyy myös parivuotinen luottamushenkilötehtäväni Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenenä - mielenkiintoinen tehtävä sekin!

 

Tampereen keskustalaiset halusivat 2013 – 2018 välisen ajan eli kuuden vuoden jakson, että olin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

 

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa saimme Tampereella 10,5 %:n ääniosuuden ja se olikin vaatimattomuudessaankin hyvä, sillä seuraajani puheenjohtajakaudella vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kannatuksemme enemmän kuin puolittui ja se oli vain 4,9 %!

 

*********************

Puheenjohtajakauteeni liittyy myös tämän juttuni otsikko, sillä eräs Tampereen ulkopuolinen eduskuntavaaliehdokas pettyi vuonna 2015 Pirkanmaalta saamaansa äänisaaliiseen ja on nyt häiriköinyt kimpussani jopa kaksikin kertaa viikossa – minulla ei ole pienintäkään osaa eikä arpaa kyseisen ehdokkaan heikkoon vaalitulokseen, mutta sontaa on satanut päälleni.

 

Kyseinen henkilö rutisee jatkuvasti nykyisen hallituksen tekemistä päätöksistä, jotka ovat hänen mielestään päin … sanonko, että mitä päin?

 

Pinnani paloi eilen ja sanoin suorat sanat tuolle vittuilijalle ja kehoitin häntä kasvamaan mieheksi. Totesin hänelle myös näin: ”Pyöri omassa katkeruudessasi”!

 

*******************

 

Mikäkö on tarinan opetus?

 

Vastuulliset tehtävät kirvoittavat omasta mielestään korvaamattomat henkilöt löytämään syitä omaan epäonnistumiseensa vastuunkantajista.

 

Sen toki kestän, mutta rajansa silläkin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit 2015, eduskuntavaalit 2019, kunnallisvaalit 2008, Tampereen Infra Liikelaitos, vaalitulos voi olla ehdokkaalle pettymys, huonoa henkilökohtaista vaalitulosta on turha laittaa muiden syyksi,

Nykyiset kunnan/kaupunginvaltuutetut saavat vuoden lisäaikaa?

Perjantai 5.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Politiikassa on viime päivinä tapahtunut paljon muutoksia ja nyt en tarkoita yksinomaan Paavo Väyrysen suunnitelmia uuden puolueen perustamiseksi.

 

 

Vaalijärjestelmämme ja vaalien aikataulutus tulevat kokemaan maakuntahallintoon siirtymisen vuoksi muutoksia.

 

 

Kunnallisvaalien nimi muuttuu kuntavaaleiksi – se on yksi muutos.

 

 

Vuonna 2012 kunnallisvaalit järjestettiin lokakuun neljäs sunnuntai, mutta vuodelle 2016 suunnitellut kuntavaalit siirrettiin vuoden 2017 huhtikuulle ja silloin huhtikuun kolmannelle sunnuntaille.  Jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, niin pääsiäisen vuoksi vuonna 2017 kuntavaalit piti järjestää 9.4.2017.

 

 

Piti ja piti, sillä maakuntahallintoon siirtyminen on siirtämässä myös jo kerran siirrettyjä kuntavaaleja vielä puolisen vuotta eteenpäin.

 

 

Puoluesihteerit ovat Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen johtamassa työryhmässä päättäneet esittää, että vuonna 2017 toteutettavat kuntavaalit järjestettäisiin lokakuussa 2017!  Kahden pienpuolueen eli RKP:n ja vihreiden puoluesihteerit ovat kai toista mieltä, mutta eiköhän muiden puolueiden puoluesihteereiden yksimielisyys johda seuraavien kuntavaalien järjestämiseen lokakuussa 2017.

 

 

Vuoden 2017 kuntavaalien yhteydessä on tarkoitus järjestää Suomen ensimmäiset maakuntavaalit.  On tulossa siis todella poikkeuksellinen ja mielenkiintoinen vaalisyksy vuonna 2017!

 

 

Puoluesihteerien esitys merkitsee toteutuessaan, että nykyiset kunnanvaltuutetut ja kaupunginvaltuutetut tulevat istumaan viisi vuotta tavanomaisen neljän vuoden sijaan.

 

 

Samoin käsittääkseni tulee tapahtumaan lautakuntien, johtokuntien sekä erilaisten kunnallisten neuvostojen kohdalla.

 

 

Jos muutokset toteutuvat tässä kuvittelemallani tavalla, niin asia koskee myös minua kahdellakin tavalla.

 

 

Tampereen Infra Liikelaitoksen nykyinen johtokunta istuu 31.12.2017 saakka ja Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvosto samoin. Jos näin käy ja pysyn tolpillani, niin minulle tulee Infran johtokunnassa täyteen yhdeksän vuotta ja Viljakkala-neuvostossa viisi vuotta – eipä olisi uskonut, kun vuoden 2008 kunnallisvaalit oli pidetty!

 

 

Kunnallisten osakeyhtiöiden hallituspaikat jaeteen uusiksi aina vuosittain pidettävässä yhtiökokouksessa, joten niissä luottamushenkilöpaikat eivät noudata edellä kuvattua rytmiä.

 

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja ja mikään ei toki vielä ole varmaa, mutta tältä se näyttää tänään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalit, kuntavaalit, kuntavaalit 2017, maakuntavaalit 2017, maakuntavaalit,

Viljakkalan asukkaista ainakin 959 henkilöä saavat katsoa peiliin, kun etsivät syyllistä Viljakkalan terveyspalvelujen alasajoon

Keskiviikko 1.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Viime vuoden lopulla puhutti paljon se, kun Ylöjärven kaupunki päätti alasajaa Viljakkalan terveyspalvelut. Ei tarvitse olla kummoinenkaan asiantuntija, kun pystyy ennustamaan, että syyllisten etsiminen tähän palvelujen heikentämiseen jatkuu alkaneena vuonna.

 

Tutkailin 28.10.2012 järjestettyjen kunnallisvaalien tuloksia Viljakkalan osalta ja totesin, että syypäitä Viljakkalan terveyspalvelujen alasajoon on ainakin 959 viljakkalalaista.

 

Viljakkalassa annettiin viime kunnallisvaaleissa 1.007 ääntä ja se merkitsi 58,1 %:n äänestysvilkkautta.

 

Luvuista on helposti laskettavissa, että Viljakkalassa oli viime kunnallisvaalien aikaan 1.733 äänioikeutettua.

 

Viljakkalan äänestysprosentti jäi alhaiseksi, sillä 726 viljakkalalaista jätti äänestämättä.

 

Voidaan ilman muuta todeta, että heillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta kritisoida Viljakkalan terveyspalvelujen alasajamista, sillä päätös Viljakkalan terveyspalvelujen alasajosta tehtiin 28.10.2012 kunnallisvaaleissa valitun kaupunginvaltuuston päätöksellä.

 

Merkittävä joukko viljakkalalaisia äänesti viime kunnallisvaaleissa kokoomusta ja demareita, jotka päätöksenteon hetkellä yksituumaisesti äänestivät Viljakkalan terveyspalvelujen alasajamisen puolesta.

 

Kokoomusta viljakkalalaisista erehtyi viime kunnallisvaaleissa äänestämään 128 henkilöä ja demareita 105 henkilöä.

 

Tiedän, että jotkut kokoomuslaiset ja demareihin kuuluvat kunnallisvaaliehdokkaat olisivat nähneet terveyspalvelujen säilyttämisen Viljakkalassa aiheelliseksi. On kuitenkin selkeästi todettava, että heidän mielipiteensä ei saanut pienintäkään kannatusta kokoomus- eikä demarileireissä – viljakkalalaisilta oli siis täyttä ajattelemattomuutta ja jopa tyhmyyttä äänestää kokoomuslaista tai demariehdokasta!

 

Kokoomuslaisia tai demareita äänestäneillä viljakkalalaisilla ei ole vähäisintäkään mahdollisuutta arvostella Viljakkalan terveyspalvelujen alasajoa, sillä jokainen Ylöjärven kaupunginvaltuustoon valittu kokoomuslainen ja demari äänesti ratkaisevassa äänestyksessä viljakkalalaisten etua vastaan!

 

Toistan vielä, että oma surkea lukunsa ovat ne 726 viljakkalalaista, jotka eivät lainkaan käyttäneet äänioikeuttaan ja siten antoivat valtakirjan niille, jotka lopettivat terveyspalvelut Viljakkalasta.

 

 

Toivon, että seuraavissa kunnallisvaaleissa viljakkalalaiset äänestävät keskustalaisia, perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja, sillä nämä ryhmät olivat ainoita, jotka koko valtuustoryhmänsä painoarvolla äänestivät Viljakkalan terveyspalvelujen säilyttämisen puolesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala, Viljakkalan terveyspalvelujen alasajo, kunnallisvaalit 2012, kunnallisvaalit Viljakkalassa 2012, kunnallisvaalitulokset Viljakkalassa 2012, kunnallisvaalit 28.10.2013, www.vaalit.fi,

En kannata puoluesihteerien ehdotusta vaalien siirtämiseksi huhtikuun kolmanneksi sunnuntaiksi

Tiistai 29.10.2013 - -Esko Erkkilä-

Puoluesihteerit ehdottavat, että kaikki vaalit europarlamenttivaaleja lukuun ottamatta järjestettäisiin huhtikuun kolmantena sunnuntaina.

 

Puoluesihteerit ovat etulinjassa, kun puolueissa päätetään vaalien rahoittamisesta ja tämän vuoksi ymmärrän puoluesihteerien ehdotuksen.

 

En voi kannattaa puoluesihteerien ehdotusta ja perustelen kantaani kolmella kohdalla.

 

 1.       Puoluesihteerien ehdotuksen toteuttaminen merkitsisi, että Eduskunnan ennenaikainen hajottaminen ei olisi mahdollista.

 

Elämme juuri nyt aikoja, jolloin ennenaikaiset eduskuntavaalit ovat hyvinkin ajankohtainen asia.

 

Emme saa sementoida lakejamme siten, että ennenaikaiset eduskuntavaalit eivät olisi mahdollisia.

 

 2.      Puoluesihteerit eivät julkisuuteen saatetuissa kommenteissaan perustele ehdotustaan kustannussäästöillä tai kustannusten nykyistä tasaisemmalla jakaantumisella eri vuosille, mutta on selvää, että se näkökohta heillä on ollut, kun ovat esitystään sorvanneet.

 

Kustannuksia ja kansanvaltaa ei kuitenkaan saa asettaa toistensa vaihtoehdoiksi tai kilpailijoiksi, sillä kansanvalta on niin tärkeä elementti.

 

Mahdollisia kustannussäästöjä tai niiden tasaisempaa jakaantumista eri vuosille ei pidä hyväksyä perusteluiksi sille, että vaalit keskitettäisiin huhtikuun kolmannelle sunnuntaille.

 

 3.      Puoluesihteerit esittävät, että nykyisten kunnanvaltuustojen toimikautta pidennettäisiin puolella vuodella, jotta päästäisiin heidän ehdottamaansa rytmiin.

 

Ehdotus merkitsisi, että seuraavat kunnallisvaalit järjestettäisiin vasta huhtikuussa 2017.

 

Puoluesihteerien esitys merkitsisi, että Suomessa toteutettaisiin takautuvaa lainsäädäntöä eli vertailukohtaa saataisiin hakea sotasyyllisyysoikeudenkäynnistä saakka. Ei käy!

 

Ymmärrän sen ongelman, että edelliset kuntapäättäjät lyövät lukkoon seuraajiensa budjettipäätösvallan uuden valtuuston ensimmäiseltä kaudelta, mutta siitä huolimatta en lämpene seuraavien kunnallisvaalien siirrolle.

 

Oletan, että monissa kunnissa nykyiset päättäjät ovat ehtineet tehdä useissa kohdin sellaisia päätöksi, jotka eivät enää vastaa äänestäjien tahtoa ja nyt puoluesihteerit antaisivat näille valtuutetuille puoli vuotta lisää aikaa jatkaa vallankahvassa. Ei käy.

 

Viime kunnallisvaaleissa äänestäjät ovat antaneet mandaattinsa neljäksi vuodeksi valituille ja neljä vuotta on tyystin toista kuin neljä ja puoli vuotta!

 

Ovatko puoluesihteerit tältä osin  jopa esteellisiä eli kuinka moni heistä olisi saamassa omilla kotipaikkakunnillaan lahjaksi puoli vuotta päättäjän roolia?

 

Jos muutoksia kunnallisvaalien siirrosta tehdään, on luonnollista, että muutokset eivät saa koskea istuvia kunnanvaltuutettuja.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puoluesihteerit, vaalit aina huhtikuun kolmantena sunnuntaina, eduskunnan hajottaminen, uudet eduskuntavaalit, kunnallisvaalit 2016, kuntapäättäjät,

Tuomolla on tukka harventunut ja Jutalle puolestaan on kiloja kertynyt

Lauantai 27.7.2013 - -Esko Erkkilä-

Naapurini vanhapoikaisäntä tapasi sanoa aamutoimistaan kertoessaan näin:

 

 ”Laitoin valkeen kodan alle”,…

 

… kun tarkoitti, että laittoi tulen karjakeittiön vesipadan alle.

 

 

Vähän sama tilanne oli minulla eilen, kun laitoin tulta saunan muuripadan alle. Sytykkeenä minulla oli ”Kokkola” – nimisen ilmaisjakelulehden numero, joka oli ilmestynyt 6.10.2004.

 

Lehdessä oli runsaasti kunnallisvaalimainoksia, sillä vuoden 2004 kunnallisvaalit olivat lehden ilmestymispäivästä hieman yli kahden viikon kuluttua eli 24.10.2004.

 

Kokkola-lehdessä oli kolmen valtakunnallisen politiikan kärjessä silloin olleen tai sinne myöhemmin kiivenneen ehdokkaan vaalimainokset.

 

Yhdeksän vuotta sitten julkaistut kunnallisvaalimainokset ovat nyt mielenkiintoista aineistoa ja tallensinkin kolmen silloisen kärkiehdokkaan vaalimainokset digikuvina:

 

 

 

vaalit20041

 

 

 

Vuonna 2004 Kokkolassa Suomen Keskusta sai eniten ääniä eli yhteensä 3.616 ääntä.

Tuomo Puumala oli Keskustan äänikuningas ja hän sai 390 henkilökohtaista ääntä.

Tuomolla oli silloisessa vaalimainoksessa hieman enemmän tukkaa kuin nykyisin.

Joskus mainitsin Tuomolle löytämästäni vaalimainoksesta ja siitä tilanteesta, jossa sen löysin.

Tuomo totesi, että ethän käyttänyt lehteä saunanpesän sytykkeenä ja nyt voin oikein todistusvoimaisesti todeta, että en käyttänyt!

Tuomo taisi muuten joskus todeta, että hän näyttää päivä päivältä yhä enemmän Kekkoselta - ei lainkaan hassumpaa kehitystä!

 

 

 

vaalit20042

 

 

Kokkolan äänikuningatar vuoden 2004 kunnallisvaaleissa oli Jutta Urpilainen, joka sai 506 henkilökohtaista ääntä.

Koska SDP:n kokonaisäänimäärä oli kuitenkin vain 3.519 ääntä, sai Tuomo Puumala Keskustan vaalilistan äänillä suurimman vertausluvun ja päihitti lopullisissa vaalituloksissa siten Jutta Urpilaisen.

Jutta Urpilainen oli 9 vuotta sitten kapeaposkinen nainen, mutta nyt ”Helsingin ja Brysselin lihapadat” ovat etäännyttäneet posket kauemmas toisistaan.

 

 

vaalit20043

 

 

Samassa lehdessä oli myös kristillisten Bjarne Kalliksen vaalimainos ja Kalliksesta voi todeta, että mies on nykyäänkin samannäköinen kuin vuonna 2004.

Kallis sai vuoden 2004 Kokkolan kunnallisvaaleissa 398 henkilökohtaista ääntä.

 

 

 

Vanhat vaalimainokset ovat politiikan harrastajille monessakin mielessä mielenkiintoista aineistoa ja siinä mielessä vuoden 2004 kunnallisvaalimainokset nousevat entistä suurempaan arvoon, kun vuosia kertyy.

 

Millaisissa asemissa Tuomo Puumala, Jutta Urpilainen ja Bjarne Kallis ovat kymmenen vuoden kuluttua?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalit 2004, Kokkolan tulokset vuoden 2004 kunnallisvaaleissa, Tuomo Puumala, Jutta Urpilainen, Bjarne Kallis,

Tulipahan ainespuita kunnallisvaaleihin!

Torstai 9.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen Kuvalehden tammikuun 13. päivä julkistama hallituksen esitys kuntauudistukseksi paljastui eilen karuksi todellisuudeksi.


Suomen Kuvalehti siis osoitti, että sen uutisiin voi luottaa.


Toissapäivänä Suomen Kuvalehti paljasti, että valtionhallinnossa eli hallituspiireissä otettiin viime syksynä keskusteluun lokakuun 2012 kunnallisvaalien siirtäminen poikkeuslailla mahdollisesti syksyyn 2014.


Kunnallisvaalien siirtämissuunnitelma kuntauudistuksen kohtaaman vastarinnan vuoksi tuntuu käsittämättömältä, mutta kaikkea voimme näköjään odottaa Kataisen kokoomuslaiselta vasemmistohallitukselta.


Suomen Kuvalehden paljastukset kuntarajojen muuttamiseksi pitivät paikkansa ja nyt on uskottava, että myös kunnallisvaalien siirtosuunnitelma on ollut vakavasti esillä Kataisen johdolla.


Kun kuntauudistukseen ja kunnallisvaalien siirtosuunnitelmiin lisätään varuskuntapaikkakuntien harventaminen, on kyse kerrassaan megaluokan myllerryksistä, joita Kokoomuksen Jyrki Kataisen hallitus esittää.


Rohkeudesta Kokoomusta ei voi syyttää, sillä omien tarkoitusperiensä vuoksi se asettaa koko puolueen tulevaisuuden veitsenterälle. Kuntauudistus, kunnallisvaalien siirtohanke ja varuskuntien lakkauttaminen ovat kova pala kiihkeimmällekin kokoomuslaiselle.


Kokoomuksen esitysten nukkeprinsessana kuntauudistuksen osalta on toiminut hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen. Nukkeprinssin rooli varuskuntien lakkauttamisessa on työnnetty Ilkka Kanervalle, joka on istuvan eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja.


Käytin termejä ”nukkeprinsessa” ja ”nukkeprinssi” sen vuoksi, että kuntauudistus, kunnallisvaalien siirtokaavailut sekä varuskuntien lopettaminen ovat pääministeri Jyrki Kataisen ja pääministeripuolue Kokoomuksen pitkäaikainen haave. Haaveen edistäjiksi tarvittiin nukkeprinsessa ja nukkeprinssi, jotka sitten haaveiden kariutuessa voidaan siirtää sivuun ja palkita heidän vaivanpalkkansa jollakin korkealla viralla.


Jään mielenkiinnolla odottamaan Kanervan siirtymistä uuteen tehtävään, mutta erityisesti odotan Henna Virkkusen nopeaa eroa ministeripestistään sen vuoksi, että siirto korkeaan palkkiovirkaan tuli Keskustan päättäväisen toiminnan vuoksi tarpeelliseksi ja siten ajankohtaiseksi.


Keskustalaisena pitäisi olla tyytyväinen siitä, että kuntauudistus- ja kunnallisvaalien siirtosuunnitelmat sekä varuskuntien lakkauttaminen tulivat vihdoin kaikkien tietoon.


Tyytyväisyyttä alentaa kuitenkin sen tuskan tietäminen, jota kokoomuslainen politiikka sai eilen aikaan lukemattomissa perheissä työpaikkojen menettämisen vuoksi. Varuskuntien lopettaminen merkitsee monelle varuskunnissa maanpuolustustyötä tehneelle töiden katkeraa loppumista.


Se merkitsee monelle paikkakunnalle todellista suoneniskua, sillä kaikki lopetettavat varuskunnat ovat sijaintipaikkakuntansa suuria työllistäjiä.


Kuntauudistus laittaa kylmänväreet kulkemaan liitoskuntien asukkaiden selkäpiissä.



Vaikeuksia tulevat kohtaamaan myös ne asukkaat, jotka ovat sellaisten kuntien asukkaita, joihin kokoomushallitus on liittämässä muita kuntia. Demokratia heikkenee sekä byrokratia tulee kasvamaan ja sellainen tilanne ei ole koskaan tavalliselle kansalaiselle onneksi.



Nyt on huolehdittava, että kunnallisvaalit järjestetään ajallaan.

Syksyn kunnallisvaaleissa on jokaisen velvollisuus äänestää sellaisia puolueita ja henkilöitä, jotka vastustavat vallan keskittämistä ja kantavat aitoa huolta vähäväkisistä.



-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokoomusmusta keskiviikko, kuntauudistus, kuntien pakkoliitokset, kuntakohellus, Suomen Kuvalehti, varuskuntien lopettaminen, Henna Virkkunen, Ilkka Kanerva, Jyrki Katainen, kunnallisvaalit 2012,

Laimea kiinnostus presidentinvaalien toiseen kierrokseen merkitsee, että monet lipputangot jäävät tänään ilman lippua!

Sunnuntai 5.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Tänään on kaksinkertainen liputuspäivä; J.L. Runebegin päivä ja Tasavallan Presidentin vaalipäivä.


Ennakkotunnelmat ovat kuitenkin sellaiset, että hyvin harvassa lipputangossa liehuu tänään Suomen lippu, sillä laimeus presidentinvaaleihin merkitsee laiskuutta lipun nostamiseksi myös J.L Runebergin kunniaksi. Harmi J. L. Runebergin kannalta!



tyhjalipputanko



Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Suomen liput hulmusivat jokseenkin kaikissa lipputangoissa, mutta tänään asia on ilmeisesti toinen.


Presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle selvinneet ehdokkaat ovat kuin samalla muotilla valettuja – juuri sen vuoksi kiinnostus kansalaisten keskuudessa vaalien toiselle kierrokselle on ollut laimeaa.


On selvää, että laimeasta kiinnostuksesta huolimatta joko Niinistö tai Haavisto saa tänään enemmän ääniä kuin ”veljensä” ja tulee sen vuoksi valituksi.


Kansalaisten kannalta on hyvä, että presidentinvaalien jälkeen päästään ”itse asiaan” eli valmistautuminen syksyn kunnallisvaaleihin voi kunnolla alkaa.


Tavallisen suomalaisen kannalta on jokseenkin yhdentekevää, onko presidenttinä Haavisto tai Niinistö.


Tärkeää on sen sijaan se, että kuinka syksyn kunnallisvaalien tuloksena hoidetaan suomalaisten käytännön asiat. Niiden osalta ratkaisevaa on kunnallisvaalien tulos.


Kunnallisvaaleissa keskustalaiset ja järkevät kokoomuslaiset sekä järki-demarit löytävät yhteisen sävelen ja Kataisen-Virkkusen-Urpilaisen –linja saa kansalaisten tuomion – näin uskon!

Ennen kunnallisvaaleja on odotettavissa Kataisen-Urpilaisen -hallitukselta ennennäkemättömän kovat talouslinjaukset.

On mielenkiintoista nähdä, että suostuuko presidentinvaaleissa vasemmiston ehdokkaista hyvin pärjännyt Paavo Arhinmäki ja hänen johtamansa Vasemmistoliitto tavallista suomalaista kuristaviin toiminpiteisiin.

Näemmekö hallituskriisin jo ennen kunnallisvaaleja?


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: J. L. Runeberg, Tasavallan Presidentinvaali, Suomen lippu, Jyrki Katainen, Henna Virkkunen, Jutta Urpilainen, kunnallisvaalit 2012, kuntauudistus, kuntakohellus, kuntateurastus, kuntien pakkoliitokset,