Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

#annikanmukana...

Perjantai 4.9.2020 - -Esko Erkkilä-

…vanhakin nuortuu ja usko Keskustaan palautuu.

 

Usko Keskustaan on ollut kovalla koetuksella viime syksystä alkaen, jolloin Juha Sipilän työn jatkajaksi valittiin uusi puheenjohtaja – olin osallisena äänestyksessä, mutta minun syykseni silloista valintaa ei kukaan pysty laittamaan.

 

On vahva uskoni, että ensi lauantaina iltapäivällä Keskustan puheenjohtajan nimi on…

 

 

IMG_9724.JPG

 

…Annika Saarikko!

 

Lupaan vakavasti harkita, että pyrin Keskustan kuntavaalilistoille ehdokkaaksi Tampereella ensi kevään kuntavaaleissa, jos Annika Saarikko valitaan Keskustan puheenjohtajaksi 5.9.2020!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: #annikanmukana..., kuntavaalit keväällä 2021. Annika Saarikko,

Vaaleissa ehdokkaaksi lähtevän pitää varautua myös paljon pienempään äänimäärään kuin itse kuvittelee

Tiistai 5.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Toimin agribisneksessä hieman yli neljäkymmentä vuotta ja jäin eläkevaariksi vuonna 2010.

 

Vastuullisissa bisnestehtävissä ei ole viisasta politikoida, sillä asiakkaat koostuvat alalla kuin alalla kaikkien puolueiden kannattajista.

 

Kaikesta huolimatta lähdin kuntavaaliehdokkaaksi jo vuonna 2008 järjestetyissä vaaleissa ja sain sen verran ääniä, että minut valittiin Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajaksi.

 

Seuraavien kuntavaalin jälkeen Infra-pestini jatkui johtokunnan jäsenenä ja viime kuntavaalien jälkeen olen ollut Tampereen Vanhusneuvoston jäsen.

Noihin vuosiin sisältyy myös parivuotinen luottamushenkilötehtäväni Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenenä - mielenkiintoinen tehtävä sekin!

 

Tampereen keskustalaiset halusivat 2013 – 2018 välisen ajan eli kuuden vuoden jakson, että olin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

 

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa saimme Tampereella 10,5 %:n ääniosuuden ja se olikin vaatimattomuudessaankin hyvä, sillä seuraajani puheenjohtajakaudella vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kannatuksemme enemmän kuin puolittui ja se oli vain 4,9 %!

 

*********************

Puheenjohtajakauteeni liittyy myös tämän juttuni otsikko, sillä eräs Tampereen ulkopuolinen eduskuntavaaliehdokas pettyi vuonna 2015 Pirkanmaalta saamaansa äänisaaliiseen ja on nyt häiriköinyt kimpussani jopa kaksikin kertaa viikossa – minulla ei ole pienintäkään osaa eikä arpaa kyseisen ehdokkaan heikkoon vaalitulokseen, mutta sontaa on satanut päälleni.

 

Kyseinen henkilö rutisee jatkuvasti nykyisen hallituksen tekemistä päätöksistä, jotka ovat hänen mielestään päin … sanonko, että mitä päin?

 

Pinnani paloi eilen ja sanoin suorat sanat tuolle vittuilijalle ja kehoitin häntä kasvamaan mieheksi. Totesin hänelle myös näin: ”Pyöri omassa katkeruudessasi”!

 

*******************

 

Mikäkö on tarinan opetus?

 

Vastuulliset tehtävät kirvoittavat omasta mielestään korvaamattomat henkilöt löytämään syitä omaan epäonnistumiseensa vastuunkantajista.

 

Sen toki kestän, mutta rajansa silläkin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit 2015, eduskuntavaalit 2019, kunnallisvaalit 2008, Tampereen Infra Liikelaitos, vaalitulos voi olla ehdokkaalle pettymys, huonoa henkilökohtaista vaalitulosta on turha laittaa muiden syyksi,

Jokainen vaali on oma kisansa

Torstai 16.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuun 14. päivänä järjestetyissä eduskuntavaaleissa eri puolueet saivat seuraavat määrät kansanedustajia:

 

 • SDP                                              40
 • Perussuomalaiset                       39
 • Kokoomus                                   38
 • Keskusta                                     31
 • Vihreät                                        20
 • Vasemmistoliitto                        16
 • RKP                                               9
 • Kristillisdemokraatit                    5
 • Muut                                              2

 

 

Nyt käydään hallitustunnusteluja SDP:n johdolla ja mukana ovat SDP:n lisäksi Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP.

 

 

Julkisuudessa on melkoinen älämöly, että miksi Keskusta on mukana hallitustunnusteluissa, kun se kärsi vaalitappion.

 

 

Alämöly on mielestäni aiheeton, sillä saihan Keskusta 31 kansanedustajaa siitä huolimatta, että joutui edellisessä hallituksessa kantamaan suurimman vastuun Suomen talouden kuntoon saattamisesta.

 

 

Älämölyäjiltä unohtuu, että Keskusta sai vaaleissa 11 kansanedustajaa enemmän kuin Vihreät ja lähes kaksikertaisen määrän kuin Vsemmistoliitto.

 

 

Mielestäni Keskustalla on vahva mandaatti osallistua hallitustunnusteluihin ja niihin osallistumista kannatin myös niissä laajoissa kyselyissä, jotka suunnattiin Keskustan jäsenistölle ennen hallitustunnusteluihin ryhtymistä.

 

 

On selvää, että Keskustan on pitäydyttävä niissä kynnyskysymyksissä, jotka se asetti hallitustunnustelijalle antamissaan vastauksissa, kun hallitustunnustelija kartoitti eri puolueiden näkemyksiä hallituksen muodostamiseksi.

 

 

Koko ajan on pidettävä mielessä, että nyt on kyseessä vasta hallitustunnustelut ja mihinkään suuntaan Keskustan ei tässä vaiheessa pidä rikkoa siltoja.

***************

 

 

Viittaan tuossa otsikossani kisoihin ja vertaankin nyt käytyjä eduskuntavaaleja Hiihdon Maailmancup-kisoihin – siellä jokainen kilpailu on oma kisansa ja ei siellä tulosluetteloita laadittaessa katsella, että millaisia muutoksia tuloslistassa oli edelliseen kilpailuun verrattuna.

 

 

Toki viime kaudella Johannes Klaebo voitti miesten kisan, mutta ei suinkaan ylivoimaisesti.

 

 

Ingvid Flugstad Östberg oli puolestaan naisten osalta ykkönen.

 

 

Eduskuntavaalituloksen ja hiihdon maailmancup-tulosten rinnastaminen on siinä mielessä perusteltua, että Klaebon ja Östbergin voitoista huolimatta useat osakilpailut päättyivät muiden voittoihin.

 

 

Eduskuntavaalit 2019 on käyty ja nyt ollaan hallitustunnusteluissa eri puolueiden saamien kansanedustajapaikkojen pohjalta – mielestäni pitää elää tätä päivää eikä pähkäillä neljän vuoden takaisia vaalituloksia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, hallitustunnustelut eduskuntavaalien 2019 tulosten pohjalta, Hiihdon Maailmancup, Johannes Klaebo, Ingvid Flugstad Östberg,

Vaalien alusaika on parasta aikaa kansalaisille

Sunnuntai 31.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Me kansalaiset elämme nyt parasta aikaamme, sillä meille luvataan ehdokkaiden toimesta "maat ja mannut", jos äänestämme eduskuntavaaleissa ja EU-vaaleissa juuri heitä.

Parasta aikaa elämme myös tarjoilujen osalta, sillä toreilla ja kauppakeskuksissa saamme yllin kyllin kaikkea syötävää ja juotavaa!

Minäkin sain eilen Tammelantorilla Sinisten tarjoamaa grillimakkaraa, Keskustan mustaa makkaraa ja Harri Jaskarin tarjoamaa oikein lihaisaa (Antti Rinne ei ollut lihaa vielä ehtinyt verottamaan) lihakeittoa ja puoleltapäivin Koskikeskuksessa varapuhemies Mauri Pekkarisen tarjoamaa teetä sekä pitkopullaa!

Kaksi viikonvaihetta ennen eduskuntavaaleja vielä edessä, joten kuinkahan tarjoilut paranevatkaan!

Tässä pieni kuvakimara päivän kokemuksista!

 

 

IMG_9279.JPG

 

 

Kansanedustaja, Karjala Liiton puheenjohtaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen oli parkkeerannut vaaliautonsa hienosti Tammelantorin parhaalle paikalle.

 

 

 

IMG_9281.JPG

 

 

Keskustan ehdokaslistan ykkösnimi Ari Arvela (vasemmalla) Vesilahdelta oli matkassa tukiryhmäläisensä Pertti Uusi-Erkkilän kanssa.

 

 

 

IMG_9284.JPG

 

 

Sain heti alussa Tarja Smuran ja Hanna Holman yhteispotrettiin.

Olen varma, että Tarja Smura tulee etenemään merkittäviin asemiin politiikassa!

 

 

 

IMG_9286.JPG

 

 

Seuraavaksi sain kameran linssini eteen hämeenkyröläisen Katariina Pylsyn ja Viljakkalan Parviniemestä syntyisin olevan trubaduuri Aarre Aallon - minkähänlainen rooli Aarrella tulee olemaan ensi kesänä Hämeenkyrön Heiskan kesäteatterissa?

 

 

 

IMG_9288.JPG

 

 

Tykkään monista kansanedustaja Pertti Hakasen esillä pitämistä asioista ja tänään yksi näistä asioista oli maamme huoltovarmuus!

 

 

 

IMG_9292.JPG

 

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Matti Järvinen toivotti maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tervetulleeksi Tammelantorille.

 

 

 

IMG_9294.JPG

 

 

On onni, että Suomella on näin selkeäsanainen maa- ja metsätalousministeri kuin Jari Leppä.

 

 

 

IMG_9298.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä Pertunmaalta ja Sastamalan kaupungin maatalousjohtaja Katariina Pylsy Hämeenkyröstä!

 

 

 

IMG_9304.JPG

 

 

MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakasella sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä riittää keskusteltavaa myös vaalien ulkopuolella!

 

 

IMG_9309.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti liittyi ministeri Lepän seurueeseen vasta myöhemmin, mutta eräs Artsin tiimiläisistä oli Pirttilahden autolla mukana Tammelantorin tapahtumassa.

 

 

 

IMG_9312.JPG

 

 

Minna Sarvijärvi (oikealla) luovutti vuodenvaihteessa Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtajanuijan Tarja Smuralle.

Varasin tänään käytössä olleen Tammelantorin parhaan paikan Keskustan käyttöön jo viime vuoden syyskuussa ja sovimme Minnan kanssa, että tämän lauantain tilaisuuden järjestelyistä vastaa Pirkanmaan Keskustanaiset; no, tilaisuus oli onnistunut näinkin järjestettynä, mutta...

 

 

 

IMG_9321.JPG

 

 

Tammelantorin jälkeen siirryin Koskikeskukseen, jossa eduskunnan varapuhemies ja tuleva EU-vaaliehdokas Mauri Pekkarinen halusi tarjota sanankuuloa sekä kahvit ja kunnon pullat.

Kyllä Pekkarista on aina suuri ilo kuunnella!

 

 

 

IMG_9319.JPG

 

 

Halusin ottaa Mauri ja Raija Pekkarisesta yhteiskuvan, mutta Mauri tahtoi välttämättä ottaa samaan kuvaan erään pariskunnan. Paljastui, että kyseessä oli rovasti Heikki Järvinen ruustinna-vaimonsa kanssa!

Rovasti Heikki Järvinen on aikoinaan Kinnulan kirkkoherrana vihkinyt Mauri ja Raija Pekkarisen ja hyvällä onnella onkin vihkinyt, sillä kaikesta huomaa, että homma pelittää!

 

 

IMG_9323.JPG

Kansanedustaja Pertti Hakanen kiirehti myös varapuhemiehen järjestämään tilaisuuteen.

 

 

 

IMG_9343.JPG

 

 

Koskikeskuksen tilaisuuden kruununa oli, kun ruustinna Järvinen piti ex-tempore –puheenvuoron, jossa totesi, että ei oikealle ja ei vasemmalle, vaan Keskustaan!

 

 

 

IMG_9325.JPG

 

 

Kuvakertomukseni lopuksi parivaljakko - Pertti Hakanen ja Mauri Pekkarinen - joille on helppo toivotella parhainta menestystä tulevissa vaaleissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Tarja Smura, Ari Arvela, Hanna Holma, Katariina Pylsy,

Kotimaassa asuva voi antaa äänensä tulevissa vaaleissa ainakin neljällä eri tavalla

Perjantai 22.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Meillä on edessä vilkas vaalikevät, sillä huhtikuun 4. päivänä järjestettävissä eduskuntavaaleissa ja toukokuun 26. päivänä järjestettävissä Euroopan Unionin parlamenttivaaleissa voivat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 -vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

 

 

 

IMG_9010.JPG

 

 

Vaaliviranomaiset ovat näinä päivinä postittaneet kaikille äänioikeutetuille ”Ilmoitus äänioikeudesta eduskuntavaaleissa” –asiakirjan.

 

 

 

Ulkomailla asuvat ja vaalipäivänä tai ennakkoäänestyksen aikana ulkomailla oleskelevat suomalaiset voivat ennakkoäänestää 3. – 6.4.2019 välisenä aikana ja siitä on olemassa erilliset menettelytapaohjeet.

 

 

Suomessa asuvilla Suomen kansalaisilla on neljä erilaista tapaa osallistua äänestykseen:

 

 

Äänestyspaikoilla...

...voi äänestää vaalipäivänä klo 9.00 – 20.00 välisenä aikana.

 

 

Ennakkoäänestykseen...

...voi osallistua erikseen nimetyillä ennakkopaikoilla 3. – 9.4.2019 välisenä aikana.  Ennakkoäänestyspaikat on nimetty kuntakohtaisesti ja niistä sekä ennakkoäänestysajoista tiedotetaan kuntakohtaisesti.

Laitosäänestys

 

Ennakkoäänestykseen voi osallistua myös laitoksessa, jos on siellä hoidettavana.  Laitoksissa tapahtuvat ennakkoäänestysajankohdat vaihtelevat hoitolaitoksittain.

 

 

Kotiäänestys...

...eli kotona tapahtuva ennakkoäänestys on mahdollista, jos äänioikeutetun kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoitettua, että äänioikeutettu ei pääse äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

 

 

 

********************

 

 

 

Toimin viime presidentinvaaleissa kotiäänestyksen vaalivirkailijana ja samaan tehtävään Tampereen kaupunginhallitus on valinnut minut myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

 

 

 

IMG_90092.JPG

 

 

Osallistuin eilen kotiäänestysvirkailijoille suunnattuun koulutustilaisuuteen ja siellä verestimme vanhoja taitojamme.

 

 

Muistutan, että kotona tapahtuvaan äänestykseen pitää ilmoittautua kotikuntansa Keskusvaalilautakunnalle ja ilmoitus on tehtävä 2.4.2019 klo 16.00 mennessä.

 

 

Kotiäänestykseen oikeutetun henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi tietyin edellytyksin äänestää samalla kertaa, mutta siitäkin pitää ilmoittaa Keskusvaalilautakunnalle etukäteen.

 

 

Eilisessä koulutustilaisuudessa kerrottiin, että jo nyt kotiäänestykseen ilmoittautuneita Tampereella on n. 150 henkilöä. 

Me kotiäänestysvirkailijat liikumme kahden henkilön partioissa ja meille on ohjeiden mukaan osoitettu 10 – 15 käyntikohdetta per päivä, mutta todellisuus oli ainakin viime presidentinvaaleissa aivan jotain muuta, sillä kohteita oli päivittäin parisenkymmentä. Sai siinä ratikan runtelemalla kaupungilla keksiä järkeviä kulkureittejä, jotta olisi pysynyt aikataulussa!

 

 

 

IMG_9006.JPG

 

 

Hyviä kotiäänestyspäiviä toivottelen minäkin niille tamperelaisille, jotka haluavat osallistua eduskuntavaaleihin äänestäjinä kotiäänestyksen kautta!

 

 

Toimin tulevissa eduskuntavaaleissa vaalivirkailijana myös eräällä äänestyspaikalla, joten touhussa olen mukana.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, ennakkoäänestys, ennakkoäänestys hoitolaitoksissa, kotiäänestys,

Maakuntavaaliehdokkailta vaaditaan kokemusta ja näkemystä koko maakunnasta ja sen kehittämisestä

Maanantai 16.4.2018 - -Esko Erkkilä-

Lokakuussa järjestettävät maakuntavaalit lähestyvät ja kaikille puolueilla on menossa ehdokkaiden hankinta maakuntavaaleihin.

 

 

Pirkanmaalla yksi puolue saa asettaa 118 maakuntavaaliehdokasta ja uskon, että ainakin viisi tai jopa kuusi suurinta puoluetta pystyvät lähtemään vaaleihin täydellä ehdokaslistalla.

 

 

Maakuntavaalit merkitsevät, että ehdokkaiden pitää nauttia laajaa tunnettuisuutta ja luottamusta koko Pirkanmaan alueella, sillä vastaavathan maakuntavaltuutetut koko maakunnan kehittämisestä.

 

 

Ehdokkaiden monipuolinen elämänkokemus ja koko maakunnan tunteminen luovat parhaat edellytykset hyvälle vaalitulokselle.  Puolueiden pitäisi mielestäni asettaa maakuntavaaliehdokkaille minimivaatimuksena sen, että ehdokas on viimeistään vaalikampanjan aikana käynyt jokaisessa maakunnan kunnassa!

 

 

Puoluetoimistot patistavat piirijärjestöjään siihen, että naisten ja nuorten osuudesta ehdokasjoukossa pitää huolehtia. Näen jo sieluni silmin miten eri puolueet kertovat julkisuuteen, että kuinka suuri osuus niiden maakuntavaaliehdokkaista on naisia ja alle 30-vuotiaita nuoria.

 

 

Hyvä niinkin, mutta informaatiohurmassa unohdetaan, että riittävästä maakunnallisesta kokemuksesta huolehtivat kokeneet ehdokkaat.

 

 

Pitää muistaa, että esimerkiksi Pirkanmaan väestöstä nyt jo yli neljäsosa on + 60 –vuotiaita ja osuus on kohoamassa kolmannekseen.

 

 

Odotan, että puoluetoimistot patistavat piirijärjestöjään hankkimaan ehdokkaiksi kokeneita ehdokkaita ja myös kertomaan julkisuuteen senioriehdokkaiden osuuden ehdokasjoukostaan.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntavaalit, varttuneet maakuntavaaliehdokkaat, naisten osuus maakuntavaaliehdokkaista, nuorten osuus maakuntavaaliehdokkaista, maakuntavaalien ehdokasasettelu,

Miksi ihannoidaan vain naisten ja nuorten ehdokkaiden osuutta vaaleissa?

Torstai 15.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Maassamme järjestettiin viime huhtikuussa kuntavaalit.

 

 

Kuntavaalien jälkeen tammikuussa olivat presidentinvaalit ja ensi syksynä järjestetään maakuntavaalit.

 

 

Vuoden 2019 keväällä järjestetään eduskuntavaalit ja pian niiden jälkeen eurovaalit.

 

 

Vaaleja siis riittää!

 

 

*****************

 

 

Puolueet etsivät parhaillaan ehdokkaita maakuntavaaleihin ja sieluni silmin näen, että kohtapuoliin eri puolueet alkavat kertomaan julkisuuteen, että kuinka hyvin ne ovat saaneet maakuntavaaleihin naisehdokkaita ja nuoria ehdokkaita.

 

 

Eipä siinä mitään pahaa, mutta puolueiden välisessä tiedotuskilpailussa unohdetaan kertoa varttuneen väen osuus ehdokkaista.

 

 

Maakuntavaaleissa jos missä, kaikilla puolueilla on mielestäni suuri tarve saada ehdokkaikseen kokeneita ja koko maakunnan tuntevia ehdokkaita.

 

 

Varttuneet ja kokeneet ehdokkaat tuntevat elämänkokemuksensa perusteella maakuntien tilanteet, tarpeet ja kehityskohteet.  Toki nuorillakin on paikkansa maakuntavaaliehdokkaina, mutta heille ei ole ymmärrettävistä syistä ehtinyt kertyä maakunnallista näkemystä asioiden hoitamisesta.

 

 

Ehdotan, että eri puolueet lisäävät jatkossa tiedostusaineistoonsa 60 + -vuotiaiden maakuntavaaliehdokkaiden osuuden ehdokasmäärästään.

 

 

Varttuneen väen osuus lähentelee monilla alueilla neljäsosaa alueen väestöstä ja on puolueiden etu, että esimerkiksi 60 + -ikäisten maakuntavaaliehdokkaiden osuus ja lukumäärä kerrotaan julkisuuteen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuorten ehdokkaiden osuus, Naisehdokkaiden osuus, Varttuneen väestön osuus ehdokkaista, maakuntavaalit 2018, Kuntavaalit 2017, Eduskuntavaalit 2019, eurovaalit,

Eihän vaan roolit heitä häränpyllyä?

Tiistai 5.9.2017 - -Esko Erkkilä-

On aika, jolloin viime kuntavaalien tuloksena valitut luottamushenkilöt aloittelevat toimintaansa valtuutettuina, lautakuntien ja johtokuntien sekä erilaisten neuvostojen ja toimikuntien jäseninä.

 

 

Nyt luottamushenkilöiden joukossa on paljon uusia luottamushenkilöitä ja näin pitää ollakin, sillä muuten kansalaisten vaaleissa ilmaisema tahto ei täyty.

 

 

Luottamushenkilöiden kouluttaminen vastuulliseen tehtäväänsä on juuri nyt ajankohtaista toimintaa kunnissa ja kaupungeissa.

 

 

Erilaisissa seminaareissa, koulutustilaisuuksissa sekä symposiumeissa luodaan kunnalle visioita, strategioita ja tulevaisuuden suuntaviivoja.

 

 

Hyvä näin, mutta kaikissa noissa seminaareissa, koulutustilaisuuksissa ja symposiumeissa on se valuvika, että ”opettajina” niissä ovat ne samat virkamiehet, jotka ovat jo monet vaalikaudet olleet kuntien palveluksessa ja todellisuudessa johtaneet kuntaa.

 

 

Kansalaiset ovat vaaleissa ilmaisseet haluavansa muutosta ja valinneet päättäjiksi uusia henkilöitä.

 

 

Miksi vanhojen ja kaavoihin kangistuneiden virkamiesten sallitaan kouluttaa luottamushenkilöitä?

 

 

Vaalien jälkeen luottamustehtäviin valittujen luottamushenkilöiden pitäisi kouluttaa virkamiehiä eikä virkamiesten luottamushenkilöitä, sillä muuten asiat heittävät häränpyllyä ja entinen meno jatkuu!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luottamushenkilöt, uudet luottamushenkilöt, kuntavaalit 2017, luottamushenkilöiden kouluttaminen, luottamushenkilöiden koulutus,

Ei se näin tule menemään!

Sunnuntai 7.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Helsingin Sanomat julkaisi eilen ”tutkimuksen”, jossa kuntavaalien tulosten perusteella ennakoitiin tulevien maakuntavaalien tulosta.

 

”Tutkimuksessa” oli kuntavaalien tulos siirretty suoraan maakuntavaalien tulokseksi.

 

 

Ajatustapa on mielenkiintoinen, mutta tulokseltaan väärä.

 

 

Kuntavaalien tulokset eivät ole suoraan verrannolliset maakuntavaaleihin, vaan oikeampi tarkastelutapa olisi käyttää eduskuntavaalien tulosta vertailupohjana.

 

 

Toki viime eduskuntavaalienkin tulos olisi vain suuntaa-antava, sillä puolueiden välisissä voimasuhteissa on tapahtunut muutoksia ja maakuntavaaleissa valitaan selvästi enemmän valtuutettuja kuin eduskuntavaaleissa kansanedustajia, joten myös siltä pohjalta tehdyt ennusteet ovat hataralla pohjalla.

 

 

Hesari ennustaa Pirkanmaalla maakuntavaaleissa seuranlaista tulosta valittujen paikkakuntajaon mukaan:

 

 

 • Tampere 59 edustajaa
 • Nokia 6 edustajaa
 • Sastamala 3 edustajaa
 • Ylöjärvi 3 edustajaa
 • Kangasala 2 edustajaa
 • Lempäälä 2 edustajaa
 • Pirkkala 2 edustajaa
 • Valkeakoski 2 edustajaa
 • ilman edustajia jäisivät Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Urjala, Vesilahti ja Virrat

 

On varmaa, että esimerkiksi Tampere ei tule saamaan 59 edustajaa maakuntavaltuuston 79 edustajapaikasta.

 

Keskusta sai viime kuntavaaleissa Tampereella 6.261 ääntä eli 5,6 % Tampereella annetuista äänistä. 

 

Saimme viime eduskuntavaaleissa Tampereella 13.396 ääntä eli 10,5 % annetuista äänistä, joten ero on melkoinen.

 

 

Äänestysprosentti pelaa tulosten tarkastelussa tiettyä roolia, mutta on selvää, että Tampereella Keskusta-äänestäjien osuus on eduskuntavaaleissa paljon suurempi kuin kuntavaaleissa ja sama pätee varmuudella myös maakuntavaaleissa.

 

 

Tulkintani merkitsee, että maakunnan maakuntavaaliehdokkaiden - puolueista riippumatta - kannattaa tehdä voimallista vaalityötä Tampereella, sillä äänestäjät tulevat palkitsemaan työn maakuntavaltuutetun paikalla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntavaalit, maakuntavaalit Pirkanmaalla,

SDP vetää neuvotteluja

Keskiviikko 26.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalien tuloksissa Tampereella suurimmaksi ryhmäksi nousi SDP.

 

 

Se merkitsi, että SDP pyrkii muodostamaan valtakoalition, joka hallisisi kaupunkia seuraavat neljä vuotta.

 

 

SDP valitsi pormestariehdokkaakseen Lauri Lylyn ja neuvotteluja valtakoalition muodostamiseksi käydään nyt hänen johdollaan.

 

 

********************

 

 

 

 

Aamulehti julkaisi neuvotteluista kuvan sähköisessä versiossaan maanantaina 24. päivänä huhtikuuta. Kuvassa Keskustan neuvotteluryhmä keskusteluissa SDP:n kanssa.

 

 

 

IMG_8876.JPG

 

 

Sama kuva oli Aamulehden printtiversiossa eilen ja nyt kuvatekstissä oli mainittu nimi nimeltä myös Keskustan neuvottelijat.

 

 

 

*******************

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen mukana Keskustan neuvotteluryhmässä.

 

 

Muut neuvotteluryhmämme jäsenet ovat minusta vasemmalle kunniapuheenjohtajamme Matti Kaperi, nykyisen valtuustoryhmämme puheenjohtaja Matti Järvinen sekä uuden valtuustoryhmämme puheenjohtaja Jouni Ovaska.

 

 

Neuvottelut käydään siis SDP:n johdolla ja on luonnollista, että vain SDP kommentoi neuvottelujen etenemistä.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 9.4.2017, Kuntavaalien suurin puolue Tampereella oli SDP, Kuntavaalien suurin puolue Tampereella, Matti Kaperi, Matti Järvinen, Jouni Ovaska, Lauri Lyly, pormestariehdokas Lauri Lyly, Pekka Salmi, Atanas Aleksovski, Harri Sandell,

Kuntavaalikiireet eivät suinkaan päättyneet äänestystuloksen saamiseen!

Tiistai 11.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Monet saivat kuntavaalit kohdaltaan päätökseen sen jälkeen, kun vaalitulokset tulivat julkisuuteen.

 

 

Kuntavaalipäivän jälkeinen päivä eli eilinen oli kohdaltani ehkä vilkkain kuntavaalien talkoopäivä ja se oli kokemuksena kieltämättä myös hyvin monipuolinen.

 

 

Aluksi kiirehdin ennen aamukahdeksaa vaalimökille ja tarkoitukseni oli ”laittaa kahvit tulelle”, jotta olisimme voineet tarjota tamperelaisille kiitoskahvit hyvän kuntavaalituloksemme kunniaksi.

 

 

Kahvitarjoilu ei kuitenkaan onnistunut, sillä ”kaupungin miehet” olivat ehtineet katkaisemaan sähköt vaalimökeiltä!

 

 

Siivosin vaalimökiltä tavaraa ja esitteitä peräkärryyni roskasiiloon toimittamista varten.

 

 

*************************

 

 

Aamukymmeneltä piti laittaa pikkutakki päälle ja kiirehtiä Virastotalolle yhtenä Keskustan edustajana kuulemaan Tampereen suurimmaksi puolueeksi nousseen SDP:n informaatiota, että miten edetään kuntavaalien jälkeen.

 

Kiitokset SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovskille selkeistä nuoteista, jotka hän antoi asioiden jatkolle.

 

 

**************************

 

 

Informaatiotilaisuuden jälkeen työvaatteet taas niskaan ja vaalimökin siivouksen jatkamista sekä nitojan niittien poistamista vaalimökin ulkoseiniltä.

 

 

Peräkärrykuormallinen roskia ja kuntavaaliesitteitä roskasiilon kautta kohti Tarastenjärven hyötyvoimalaa!

 

 ******************

 

Iltapäivällä olikin vuorossa kuntavaalien ulkomainosjulisteiden kerääminen julistetelineistä yhdessä Timo Vuohensillan kanssa – ajomatkaa kertyi satakunta kilometriä!

 

 

 

IMG_8478.JPG

 

 

Tampereella on vaalien ulkomainostelineitä 18 kappaletta eri puolilla kaupunkia ja tässä Multisillassa oleva ulkomainos, jonka heitin peräkärryyni joskus  iltapäiväviiden tienoilla.

 

 

Monipuolinen kymmentuntinen talkoopäivä alkoi olla lopuillaan!

 

Kuntavaaleihin liittyvät talkootyöt jatkuvat tänään heti aamutuimaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017 Tampereella, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskusta Tampere, talkootyö, kuntavaalien ulkomainosjulisteet, talkootyö kuntavaaleissa 2017 Tampereella,

Kuntavaalit ovat lähivaalit

Maanantai 27.3.2017 - -Esko Erkkilä-

En varmaan ole ainoa, joka ihmettelee ja kummastelee, kun monet kuntavaaliehdokkaat horisevat turuilla, toreilla ja somessa oman erinomaisuutensa perusteluina asioista, joita ei vähimmässäkään mielessä päätetä kunnan- tai kaupunginvaltuustoissa.

 

 

Taitettu indeksi ja sote-ratkaisuun liittyvät yksityiskohdat ovat suosituimmat aiheet, joita kyseiset ehdokkaat käsittelevät.

 

 

Miellän kuntavaalit lähivaaleiksi ja sen myötä pyrin vaatimattomassa vaalikampanjassani keskittymään asioihin, jotka koskettavat asukkaiden jokapäiväisiä askareita.

 

 

Laadin lyhyen monisteen, jonka sanoman kohdistan sen omakotitaloalueen asukkaille, jossa omakin omakotitaloni sijaitsee.

 

Tässä monisteeni keskeinen sisältö:

 

 

 

*****************************

 

 

 

 1. On huolehdittava, että omakotitalotonttien vuokrat pysyvät kohtuullisina myös nykyisen vuokra-ajan päättymisen jälkeen – nykyiseen vuosivuokraan ei saa tulla nollaa summan perään!

 2. On huolehdittava, että Lempääläntien ja Automiehenkadun risteyksen tienoille suunnitteilla oleva ”Peltolammin hyvinvointikeskus” palvelee Palokallion alueen asukkaita ja että sen rakennustyöt eivät aiheuta lähiluonnollemme ongelmia.

 3. On huolehdittava, että moottoritien itäpuolella Palokallion ja Multisillan kohdalla sijaitsevan Lahdesjärven työpaikka-alueen lähiaikoina alkavat louhinnat ja räjäytystyöt pystytään minimoimaan sellaisiksi, että ne eivät tuhoa kotejamme.

 

Kiitokset Palokallion Omakotiyhdistys ry:lle, jonka vaikuttamistyön tuloksena saimme Lahdesjärven louhintamäärät alle puoleen kaupungin alkuperäisistä suunnitelmista – sain olla mukana vaikuttamassa!

 

 

Esko osaa huolehtia, hän uskaltaa huolehtia ja häneen voi huolehtijana luottaa!

 

 

**************************

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit ovat lähivaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit Tampereella 9.4.2017, taitettu indeksi, Peltolammin hyvinvointikeskus, Lahdesjärven työpaikka-alue, räjäytysvahingot, omakotitalotonttien vuokrankorotukset,

Maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisaikataulun toteuttamista pitää kannustaa

Keskiviikko 15.3.2017

Sain eilen osallistua mielenkiintoiseen kuntavaaliehdokkaiden koulutustilaisuuteen – sain itsekin olla alustajana pariinkin otteeseen.

 

Maakunta- ja sotemallin eteneminen on aikataulutuksen kannalta sellainen, että se on taas kerran hyvä tälläkin saitilla kerrata.

 

 • Parhaillaan on menossa esivalmisteluvaihe, joka päättyy 1.7.2017.  Pirkanmaalla esivalmisteluun osallistuu n. 500 henkilöä, joten prosessiin on sidottu mittava määrä maakunnan keskeisiä vaikuttajia.
 • Väliaikainen valmistelutoimielin, jonka poliittiset voimasuhteet määräytyvät 9.4.2017 järjestettävien kuntavaalien tuloksen perusteella toimii 1.7.2017 – 28.02.2018 välisen ajan.
 • Maakuntavaalit järjestetään presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä 28.1.2018 ja se merkitsee, että…
 • …maakuntavaltuusto aloittaa tehtävänsä 1.3.2018.
 • Maakunta- ja sotehallinto siirtyy maakunnille 1.1.2019.

 

Kyseessä on kuntamaailman suurin uudistus koskaan ja kun uudistuksen tavoite on säästää verorahoja mittavat määrät, on vastuutonta vastustaa maakuntamallin voimaantuloa!


 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntamallin eteneminen, Sote-mallin eteneminen, kestävyysvaje ja sen taltuttaminen, maakuntavaalit 28.1.2018,

Tänään alkaa uusi vaihe!

Keskiviikko 1.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Puolueet jättivät eilen kuntavaalien ehdokaslistansa kuntien keskusvaalilautakunnille.

 

 

Sain olla Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vaaliasiamiehenä, kun yhdessä kunnallisjärjestömme varapuheenjohtajan Antti Juvan kanssa jätimme Tampereen Keskustan ehdokaslistan keskusvaalilautakunnalle.

 

 

 

IMG_7516.JPG

 

 

Varsinainen ehdokaslistan luovuttaminen keskusvaalilautakunnalle oli leppoisa hetki ja tilaisuuden lopuksi hymy oli herkässä meillä luovuttajilla kuin myös keskusvaalilautakunnan jäsenillä.

 

Oikealta keskusvaalilautakunnan apulaissihteerit Tanja Welin ja Teemu Jokinen sekä keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa.

 

Vasemmalla rinnallani on Antti Juva.

 

 

 

Tampereen keskusvaalilautakunta ja sen toiminta tulivat minulle tutuiksi, kun olin keskusvaalilautakunnan jäsen taannoin parisen vuotta.

 

 

 

 

Ehdokaslistojen luovuttamista edelsi tiukka kolmituntinen, kun kunnallisjärjestön yleisen kokouksen valtuuttamana kokoonnuimme viiden henkilön porukalla päättämään kymmenkunnan uuden ehdokasehdokkaan hyväksymisestä Tampereen Keskustan kuntavaaliehdokkaiksi.

 

 

Edellisyön ja aamuvarhaisten tuntien aikana Keskustan kuntavaaliehdokkuudesta oli ilmaissut kiinnostuksensa peräti kuusi uutta henkilöä!

 

 

Kolmituntisen urakan mittavuutta lisäsi se, että kaikki ehdokkaat oli tuon ajan kuluessa saatava virallisille lomakkeille siinä järjestyksessä, kuin heidän nimensä sitten aikanaan ovat äänestyskopin seinällä ehdokaslistojen yhdistelmässä.

 

 

Otin aamusella mukaani läppärin sekä oman tulostimeni, jotta listaus oli mahdollista tehdä kaikkien sääntöjen mukaisesti.

 

 

Ainakin Tampereen Keskustalla on ehdottomana sääntönä se, että ehdokkaat ovat tasavertaisia ja se merkitsee ehdokkaiden asettamista aakkosjärjestykseen.

 

Ei ole keskustalaisten arvojen mukaista se, jota näkee esimerkiksi ainakin osuuskauppavaaleissa, että vaaliasiamies asettaa itsensä ehdokaslistan kärkeen – luokatonta toimintaa! Osuuspankkivaaleissa tai metsänhoitoyhdistysten vaaleissa en ole samanlaista toimintaa havainnut.

 

 

 

IMG_7510.JPG

 

 

Suomen lippu liehui pöydällä, kun hyväksyimme uudet kuntavaaliehdokkaat.

 

 

Vasemmalta kunnallisjärjestömme sihteeri Raija Moilanen, kunniapuheenjohtajamme Matti Kaperi, minä kunnallisjärjestömme puheenjohtajana, valtuustoryhmämme puheenjohtaja Matti Järvinen ja kunnallisjärjestömme varapuheenjohtaja Antti Juva.

 

 

 

Arvoisat lukijani!

 

 

Tuohon juttuotsikkoon se, että kuntavaaleissa ehdokashankintavaihe päättyi eilen ja nyt alkaa varsinainen kuntavaalikampanja!

 

 

 

************

 

 

 

Voitte muuten arvata, että helmikuinen avantouinti teki hienon olon, kun kaiken näiden yhteisten asioiden hoitamisen jälkeen pääsin Peltolammilla avantoon jo iltapäiväkahden tienoilla!

 

 

Jokohan tänään taas menisi avantoon, jotta myös maaliskuun ”avantouintivelvoite” tulisi hoidetuksi?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit Tampereella 2017, ehdokashankinta, ehdokashankinta 2017,

Jokohan tänään hieman helpottaa?

Tiistai 28.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Puolueiden pitää tänään jättää 9.4.2017 järjestettävien kuntavaalien ehdokaslistat kuntin keskusvaalilautakunnille.

 

 

Aikaraja on klo 16.00, mutta olen varannut Tampereen Keskustalle ajan klo 13.00 ja silloin jätämme listamme Tampereen keskusvaalilautakunnalle.

 

 

En ole ”ensimmäistä kertaa pappia kyydissä”, sillä olin jättämässä ehdokaslistaamme myös edellisiin kuntavaaleihin, joita vielä silloin kutsuttiin kunnallisvaaleiksi.

 

 

Viime viikonlopun tienoo ja eilinen päivä olivat tosi kiireisiä, sillä monet ehdokasehdokkaat olivat jättäneet ehdokashakemuksensa tekemisen viime tinkaan.

 

 

Kirjoitan näitä rivejä maanantaina 27.2.2017 illan hämärtyessä ja en tiedä, että montako ehdokasta olemme saaneet vielä tänään. Sen tiedän, että myöhäisillan ja tänään aamutuimaan on vielä puolenkymmentä neuvonpitoa, että josko Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella!

 

 

Puhelimeni soi eilen taukoamatta, kun kunnallisjärjestömme ehdokashankkijat soittelivat ja kertoivat hyvistä saavutuksistaan – toki joukkoon mahtui myös sellaisia, että ei tällä kerralla, mutta sitten neljän vuoden kuluttua!

 

 

Sähköpostiviestit ovat myös suihkineet niin, että gmailissani on ollut jatkuvasti lukemista odottavia viestejä.  Facebook ja sen yksityisviestit ovat erityisesti nuoremman väen suosiossa ja ne ovatkin kätevä tapa pitää yhteyttä näissäkin asioissa.

 

 

Tänään ehdokashankinnassa on vielä tiukka loppurutistus ja sitten klo 13.00 ehdokaslistayhdistelmän luovuttaminen keskusvaalilautakunnalle.

 

 

Tiedän, että vaalikiireet eivät suinkaan pääty, mutta niiden luonne muuttuu tänään ehdokashankinnasta varsinaisen vaalikampanjan toteuttamiseen.

 

 

Ei olis kymmenenkään vuotta sitten uskonut, että pääsen (= joudun) mukaan tämmöiseen menoon!!

 

 

Mielenkiintoista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 9.4.2017, keskusvaalilautakunta, ehdokaslistojen, ehdotus puolueen ehdokaslistaksi,

Haastavaa ja mielenkiintoista, mutta palkitsevaa!

Sunnuntai 26.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalien ehdokaslistat pitää jättää kuntien keskusvaalilautakunnille viimeistään ensi tiistaina eli helmikuun 28. päivänä klo 16.00.

 

 

Tampereen Keskustan vaaliasiamiehenä olen sopinut Tampereen keskusvaalilautakunnan kanssa, että jätämme ehdokaslistamme tiistaina klo 13.00.

 

 

Aikaa on siis ruhtinaallisesti, jotta Keskustan ehdokaslistalle pyrkivät ehdokkaat voivat ilmoittautua vaikkapa minulle vielä aamutuimaan tiistaina ennen klo aamukymmentä, sillä silloin laitamme ”kirjat kiinni” ja alamme puhtaaksikirjoittaa ehdokaslistaamme.

 

 

Tampereella jokainen puolue voi asettaa sata (100) ehdokasta ja se on todettava, että emme pääse ns. täyteen listaan.

 

 

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana en ole huolissani asiasta, sillä jo nyt ehdokaslistamme tulee olemaan korkeatasoinen.

 

 

Poliittisessa järjestössä toimiminen vaatii panostamista yhteisten asioiden hoitamiseen.  Se merkitsee taloudellisia panostuksia, joita ei pysty eikä voi miltään taholta veloittaa, mutta se vaatii ennen kaikkea oman ajan panostamista yhteisiin asioihin.

 

 

Kerron esimerkkinä, että eilen panostin ehdokashankintaan runsaat neljä tuntia ja muutaman bussilipun hinnan verran, kun keskustelin erään ehdokasehdokkaan kanssa.

 

 

Keskustelu oli palkitsevaa, sillä sain keskustelun tuloksena ehdokasehdokkaan allekirjoituksen lomakkeeseen, jonka nimi on:

 

 

 

IMG_7506.JPG

 

 

Puolueen ehdokkaan suostumus ja vakuutus

 

 **********************

 

Arvoisat lukijani!

 

 

Tänään on sunnuntai ja huomenna on maanantai.

 

 

Tamperelaiset!

 

 

Voitte vallan hyvin molempina päivinä olla minuun yhteydessä jos tunnette, että Tampereen asiat pitäisi saada kuntoon – laitetaan paperit kuntoon, jotta voit asettua Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella.

 

 

Tiedän, että lukijoissani on satamäärin henkilöitä muista kunnista kuin Tampereelta.

 

 

Kannustan Teitä olemaan heti tänään hteydessä oman kuntanne Keskustan kunnallisjärjestön vastuuhenkilöihin ja kertomaan, että Te haluatte olla vastuukantajia omassa kunnassanne – uskon, että ehdokaspaikka järjestyy!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017, kuntavaalit Tampereella 2017, kuntavaalit Tampereella 9.4.2017, Keskustan kuntavaaliehdokkaat Tampereella 2017,

Näitä henkilöitä me olemme tarvinneet ja tarvitsemme yhä edelleen!

Keskiviikko 1.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunta kokoontui 30.1.2017 ja järjestimme kokoontumisemme alussa pienen juhlahetken, kun johtokuntamme jäsen Johannes Jonov täytti vuosia.

 

 

 

IMG_6942.JPG

 

 

Johannes Jonov ei täyttänyt tasavuosikymmeniä, mutta 89 – vuotta kuitenkin ja katsoimme sen juhlinnan arvoiseksi.

 

 

Tässä kuvassa näemme, että minulla Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana ja Raija Moilasella kunnallisjärjestön sihteerinä oli kunniatehtävänä ojentaa Johannekselle pienet muistamiset merkkipäivän johdosta!

 

 

Johannes Jonov on eräs aktiivisimmista talkoolaisistamme, sillä joka kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina poikkean noutamaan hänet kotoaan ja jatkamme Keskustorilla järjestettäville Maanantaimarkkinoille.

 

 

Pystytämme Keskustan teltan vakiopaikallemme ja laitamme ”kahvipannun” porisemaan, jotta voimme tarjota tamperelaisille vastakeitettyä kahvia heti aamu-yhdeksältä.

 

 

Johannes Jonov on viimeisimmältä ammatiltaan piirisihteeri, sillä on toiminut Tampereella veteraanien urheilujärjestön piirisihteerinä.

 

 

Kutsumme Johannesta ”sadan maratonin mieheksi”, sillä hän on aktiiviaikanaan juossut sata maratonia – harvalla meistä on esittää samanlaiset urheilumeriitit.

 

 

Politiikkaan Johannes siirtyi vasta varttuneella iällä, mutta hän on ehtinyt myös sillä saralla paljon.

 

Vuonna 2009 Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi Johanneksen Sara Hildenin taidemuseon johtokuntaan Keskustan edustajana.

 

 

Johannes Jonov on ollut monia vuosia useiden tamperelaisten keskustalaisten ja lähellä Keskustaa olevia järjestöjen sekä yhdistysten johtoelimissä ja niin on myös nyt, sillä hän on arvostettuna jäsenenä Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnassa.

 

 

Johannes Jonov´n positiivisesta ja eteenpäinkatsovasta asenteesta kertoo se, että hän oli ensimmäisiä, jotka allekirjoittivat suostumuksensa kuntavaaliehdokkaaksi ensi huhtikuun kuntavaaleissa!

 

 

Kiitokset Johannekselle tämänkin foorumin kautta tuloksekkaasta toiminnasta tamperelaisten parhaaksi ja menestystä huhtikuun kuntavaaleissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Keskusta, Johannes Jonov, kuntavaalit 9.4.207,

Maakuntauudistus etenee

Maanantai 30.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Ennen viime eduskuntavaaleja Keskusta esitti kaksi suurta vaaliteemaa eli

 

 

Suomi kuntoon

 

 

ja

 

 

Kotikunta-maakuntahallinnon aikaansaaminen

 

 

Kevään aikana tulee hallitustaipaleen puolivälin tarkastelu ja jo nyt voidaan todeta, että molemmat Keskustan vaalitavoitteet ja vaalilupaukset ovat edenneet.

 

 

 

Suomi ollaan saamassa kuntoon taloudellisesti, mutta myös henkisesti.

 

 

Maakuntauudistuksen osalta kaikki ovat ainakin henkisesti hyväksyneet kotikunta-maakuntamallin ja nyt onkin tärkeää, että siihen liittyvät lakimuutokset saadaan eduskunnan käsittelyyn ennen juhannusta.

 

 

Huhtikuun kuntavaalit ja kotikunta-maakuntamallinen hallintouudistus liittyvät toisiinsa tiiviisti, sillä kuntavaalien tuloksen perusteella maakuntiin luodaan väliaikainen hallinto-organisaatio, joka valmistelee varsinaista maakuntahallintoa.

 

 

Huhtikuun kuntavaaleissa on tärkeää, että kotikunta-maakuntamallia ajaneet tahot saavat riittävän mandaatin kansalta, jotta maakuntauudistus sitten aikanaan etenee joutuisasti.

 

 

 

 

IMG_6877.JPG

 

 

Oli eilen mielenkiintoista kuunnella Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvista, kun hän totesi, että nyt kuntavaaleissa ja sitten tammikuussa 2018 maakuntavaaleissa saataisiin valittua samoja henkilöitä kunnanvaltuustoihin ja maakuntavaltuustoihin.

 

 

Kurvinen totesi, että tämä helpottaisi maakuntauudistuksen läpivientiä uudistuksen murrosvaiheessa.

 

 

Nyt siis huhtikuun kuntavaaleissa äänestyskopin hiljaisuudessa ääniä Keskustan kuntavaaliehdokkaille!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntauudistus, soteuudistus, kuntavaalit 9.4.2017, Keskustan vaalitavoitteet eduskuntavaaleissa 2015, Suomi kuntoon, kotikunta-maakuntamalli, kotikunta-maakuntahallinto,

"Kuluttajien luottamusindikaattori on noussut kuin kotka siivilleen"

Lauantai 28.1.2017 - -Esko Erkkilä-

On mieluisaa toistaa eilen julkisuudessa kerrottua uutista, jossa todettiin kuluttajilla nyt olevan vankka luottamus Suomen talouteen ja Suomen talouden nousuun.

 

 

 

IMG_6854.JPG

 

 

Olin eilen illalla eräässä palaverissa, jossa palaverihuoneessa oli televisio.

 

Palaveri oli alkamassa klo 17.00 ja odotellessani muita osanottajia avasin television ja vilkaisin tekstitelevisiota.

 

 

Ensimmäisenä uutisena oli ruudullinen positiivista maamme taloudesta.

 

 

Tuli etsimättä mieleen, että tämäkin positiivinen uutinen tulee vauhdittamaan Keskustan tilannetta huhtikuun kuntavaaleissa.  On varmaa, että Suomen talouden näin nopea vauhdittuminen positiiviseen suuntaan rohkaisee monia äänestämään kuntavaaleissa Keskustaa. 

Positiiviset talousuutiset rohkaisevat kansalaisia ryhtymään Keskustan kuntavaaliehdokkaiksi - vielä mahtuu listoille!

 

 

Keskustan teemana viime eduskuntavaaleissa oli ”Suomi nousuun” ja nyt näemme, että emme luvanneet liikaa.

 

 

Keskustavetoinen hallitus on selkeillä toimenpiteillään saanut Suomen nousuun yllättävänkin nopeasti

 

 

On selvää, että talouden nopea kohoaminen on myrkkyä hallituksen toimia arvosteleville, sillä arvostelijat olisivat suoneet, että Suomen rypeminen talousahdingossa olisi jatkunut.

 

 

Vaikka Suomi nyt on saatukin nousuun, on koko ajan oltava valppaana.  Britannian ero Euroopan Unionista ja Yhdysvaltain uuden presidentin arvaamattomuus ovat tekijöitä, jotka saattavat mullistaa orastavan talouskasvun nopeastikin.

 

 

Poliittisen elämän pysyminen vakaana on nyt kaikkien etu.

 

 

Veneen keikuttaminen olisi nyt pahinta mitä voisimme tehdä. 

 

Toivon, että me kaikki tiedostaisimme tämän ja että tukisimme vakaan tilanteen jatkumista.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuluttajien luottamusindikaattori on noussut kuin ktka siivilleen, kuluttajien luottamus, luottamusindikaattori, Keskustan kuntavaaliehdokkaat, kuntavaalit 9.4.2017,

Huhtikuun 9. päivänä valittavat valtuutetut eivät päätä sotesta eivätkä taitetusta indeksistä

Sunnuntai 22.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalit lähestyvät, sillä ne järjestetään jo 9.4.2017.

 

 

Vaalitaistelu on käynnistynyt ja on hupaisaa seurata, että eräät tahot petaavat valintaansa sellaisilla asioilla, joihin ei ole pienintäkään vaikutusvaltaa kunnanvaltuutetuilla tai kaupunginvaltuutetuilla.

 

 

Ammattiyhdistysliikkeen piiristä kuuluu kerrankin järkeviä, kun Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ihmettelee oppositiota, joka on lähdössä kuntavaaleihin sote edellä.

 

 

Luukkainen viittaa ihmettelyssään Kuntalehden artikkeliin, jossa kerrotaan opposition ajavan kuntavaaleihin voimakkaasti sote-teemalla.

 

 

Mainitussa artikkelissa mainitaan nimeltä kuntavaaleihin sote-teemalla ratsastavina RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden kansanedustaja Touko Aalto.

 

 

Tiedoksi oppositioedustajille, että soteasiat siirtyvät kunnilta maakuntien vastuulle 1.1.2019 ja siirtoon ei ole mitään mahdollisuuksia puuttua kunnanvaltuustoilla tai kaupunginvaltuustoilla – ei varsinkaan oppositiopuolueiden valtuutetuilla!

 

 

Toinen harhakuvitelma on niillä kuntavaaliehdokkailla, jotka taittavat peistä eläkeläisten taitetulla indeksillä.

 

 

On totta, että SDP:n entinen kansanedustaja Kimmo Kiljunen yrittää elämöidä eläkeläisten taitetulla indeksillä ja sen muuttamisella nykyisestä niin, että eläkkeen määrä määräytyisi enemmän palkkojen painoarvon suuntaan.

 

 

Turhaa elämöinti kuitenkin tämäkin kuntavaaliehdokkailta, sillä huhtikuussa valittavilla valtuutetuilla ei ole pienintäkään mahdollisuutta puuttua taitettuun indeksiin. Ei varsinkaan oppositiopuolueiden kuntavaltuutetuilla ja vielä vähemmän niiden ryhmien ehdokkailla ja valtuutetuilla, joilla ei ole lainkaan edustusta Arkadianmäellä!

 

 

Kuntavaaleissa kannattaa tutkailla kuntavaaliehdokkaiden ammattia, sillä ne hyötyisivät taitetun indeksi korjaamisesta SDP:n Kimmo Kiljusen haluamaan suuntaan, joilla on suuri eläke; olen huomannut, että korkean eläkkeen – yli 4.000 euroa kuukaudessa – omaavat ovat innokkaimmat puolestapuhujat Kiljusen eläkeremontille.

 

 

Sote-uudistukseen pystyy hieman ottamaan kantaa maakuntavaaleissa vuoden 2018 tammikuussa ja taitettuun eläkeindeksiin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa – malttakaa intoilijat ja muistakaa tämä äänestäjät!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit 9.4.2017, soteratkaisu, taitettu indeksi, soteratkaisulla elämöinti, taitetulla indeksillä elämöinti, Kuntalehti,

Vanhemmat kirjoitukset »