Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tehyn ja Superin palkankorotusvaateet vievät uskottavuuden niiden muiltakin vaatimuksilta

Tiistai 15.2.2022 - -Esko Erkkilä-


Sairaanhoitajia edustava Tehy ja lähihoitajaliitto Super ovat vaatineet alan työntekijöille yleistä tasoa korkeampia palkankorotuksia – vaatimuksena on viiden vuoden aikana 3,6 prosentin suuruinen extra-korotus ”normaalien” palkankorotusten lisäksi.

 

 

Hoitoalan tilanteesta kenelläkään ei ole epäselvyyttä, mutta palkankorotusvaatimus osoittaa järjestöjen olevan täysin poissa työmarkkinatilanteesta.

 

 

Toisaalta on totta sekin, että hullujahan voi aina esittää, mutta tässä tilanteessa tuo esitys osoittaa järjestöjen asiantuntemattomuuden.

 

 

Ylimääräinen korotus nostaisi viidessä vuodessa sairaanhoitajan peruspalkkaa noin 490 eurolla ja lähihoitajan noin 430 eurolla ja sen toteuttaminen nostaisi palkansaajan veroja keskimäärin noin 336 euroa vuodessa.

 

 

Tehy ja Super leikkivät vaatimuksillaan vakavilla asioilla ja osoittavat tietämättömyytensä ammattiyhdistysliikkeen perusteettomista vaatimuksista, joista takavuosilta on kokemusta ”Sari sairaanhoitajan” ’palkkavaatimuksiin suostumisesta taannoisen pääministeri Jyrki Kataisen toimesta.

 

 

Hoitureiden palkkavaatimukset merkitsisivät veronmaksajille miljardin euron vuotuista lisärasitusta eli samansuuruista rasitusta, jota sote-uudistuksen palkkaharmonisointi merkitsee – palkkaharmonisoinnista hyötyvät useimmat Tehyn sekä Superin jäsenet eli palkankorotuksiako palkankorotusten päälle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tehy, Super, ay-liike, ammattiyhdistysliike, palkkaharmonisointi, Sari sairaanhoitaja, Jyrki Katainen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini