Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Ei auta, vaikka olis kuinka ison talon poika, sillä jos rahaa ei ole, niin sitä ei ole!"

Perjantai 3.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Eilistä mediamaailmaa hallitsi Ylen Taloustutkimukselta tilaaman kyselyn tulokset, joissa hoitoalalla työskenteleville pitäisi maksaa muita suuremmat palkankorotukset.

 

En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta tosiasia on se, että millekään alalle ei ole mahdollista maksaa muita korkeampia palkankorotuksia – näin joudun tekemään myös vientialojen työntekijöiden toiveille, jotka sentään pitävät Suomen talouselämän pyörät pyörimässä.

 

Tutkimuksen tiimoilta kaksikin huomiota;

 

  • oleellista tavallisen suomalaisen kannalta on se, että hoitajien määrää pitäisi pystyä kasvattamaan…

 

…ja se, että…

 

  • …julkisella vallalla eli kuntataloudella menee jo nyt niin heikosti, että minkään alan ylimääräisiin palkankorotuksiin ei ole varaa!

 

 

Kaikki kunnia sosiaali- ja terveysalojen palkansaajaliitoille Tehy, Super ja JHL, mutta niiden vaatimukset yleisen linjan ylittävistä palkankorotuksista merkitsisivät kunnille ja kuntayhtymille 800 miljoonaa euroa vuodessa.

 

 

Mainitut liitot vaativat yleisen linjan ylittäviä palkankorotuksia peräti kymmenelle tulevalle vuodelle, joten niiden kustannusvaikutus olisi kymmenen vuoden aikana kahdeksan miljardia euroa!

 

KT Kuntatyönantajat on laskenut, että jos korotuksiin vaadittu raha käytettäisiin korotusten asemesta uusien työntekijöiden palkkaamiseen, voitaisiin sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle palkata lähes 16.000 uutta sairaanhoitajaa!

 

 

Nyt realismia kehiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ei auta vaikka olis kuinka ison talon poika sillä jos rahaa ei ole niin sitä ei ole!", Tehy, Super, JHL, sosiaali- ja tervenhuoltoalan palkankorotusvaateet, 16 000 uutta sairaanhoitajaa,

Iso potti tuo 5,2 miljoonaa euroa, jonka Tampereen kaupunki joutuu pulittamaan virheellisestä toiminnastaan

Torstai 28.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto joutui taipumaan maanantaina 25.3.2013 ja päätyi maksamaan hoitotyöntekijöilleen 5,2 M€ hoitotehtävien palkkatasoista koskeneen erimielisyyden korvaamiseksi.

 

Kertakorvauksen lisäksi Tampere joutui nostamaan hoitohenkilöstönsä palkkasummaa arviolta miljoonalla eurolla vuodessa!

 

Tavallisena veronmaksajana on aiheellista kysyä, että kuka kaupungin viranhaltijoista on aiheutuneen lisäkustannuksen arkkitehti? Missä esimiestyö on pettänyt? Löytyykö pormestaria alemmalta tasolta henkilöä, joka on töpännyt? Onko vastuualueen apulaispormestari hoitanut tehtävänsä huonosti? Kuka oli kyseisen vastuualueen apulaispormestari, kun virheellinen menettely tapahtui?

 

On selvää, että henkilöstö on palkkansa ansainnut, mutta miksi palkkaa ei ole maksettu asiallisesti ja ajallaan?

 

Seuraava vaihe on ilmeisesti se, että vuoden 2013 talousarvio ”kusee” kuusi miljoonaa euroa enemmän kuin edellisviikon perjantaina luultiin!

 

Uinuvatko luottamushenkilöt tapahtuneen edessä tumput suorina?

 

Uskalletaanko asia puida perusteellisesti?

 

Ennusmerkit ovat perin heikot, sillä pormestari toteaa ongelmaa maton alle lakaisten näin:

 

”Hoitohenkilöstön palkkatason nosto parantaa kaupungin kilpailukykyä pätevän ja osaavan hoitohenkilöstön rekrytoimiseksi.”

 

Nukkuuko media?

 

Totuus on se, että taas meni 6 miljoonaa euroa vuoden 2013 tuloksesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere joutuu maksamaan 5, 2 miljoonaa euroa, Tampere ja Tehy Tampere ry, Tehy Tampere ry, henkilöstöjaosto, Tampereen kaupunginhallitus, terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen sekä ikäihmisten palvelujen apulaispormestari,