Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Millariikka Rytkönen ja Silja Paavola sotkevat sairaanhoitohenkilöstön arvostuksen maan rakoon!

Lauantai 17.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Sairaanhoitajat, lähihoitajat ja perushoitajat ovat nauttineet suomalaisessa yhteiskunnassa suurta kunnioitusta sekä arvostusta, mutta nyt niiden puheenjohtajat ovat lyhyessä ajassa syökseneet  heidän arvostuksensa pohjamutiin.

 

 

En ole milloinkaan kuulunut mihinkään ammattiyhdistysliikkeeseen, mutta nyt joudun arvostamaan ammattiyhdistysliikkeen toimintaa, kun se yksimielisesti tuomitsee Tehyn ja Superin toiminnan.

 

 

Tehy ja Super eivät näytä ymmärtävän myös sitä, että valtiovalta on pakotettu laatimaan erillisen lain, jotta näiden kahden järjestön toiminta ei kohtuuttomasti uhkaa kansalaisten henkeä ja terveyttä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Millariikka Rytkönen ja Silja Paavola sotkevat sairaanhoitohenkilöstön arvostuksen maan rakoon!, Millariikka Rytkönen, Silja Paavola, Tehy, Super,

Tehyn ja Superin lakkokenraalit ovat ryssimässä hoitoalan työntekijöiden arvostuksen maan rakoon

Keskiviikko 14.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Sairaanhoitoalan kaikki henkilöt ovat nauttineet kansalaisten suurta arvostusta ja kunnioitusta.

 

Nyt kuitenkin Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola ovat lakkokenraaleiksi ryhtymällä polkemassa syvälle suohon sen arvostuksen, jota hoitolan ammattilaiset ovat nauttineet kansalaisten keskuudessa.

 

Rytkönen ja Paavola ovat osoittautuneet todellisiksi susiksi lammasten vaatteissa, kun ovat kohdistaneet lakkoaseensa kaikkein huonoimmassa asemassa olevia potilaita kohtaan eli teho-osastojen potilaisiin.

 

Hallitus antoi eilen lakiesityksen eduskunnalle, jolla potilasturvallisuus turvattaisiin lakkokenraalien suunnitteleman kriisinkin aikana.

 

Toivottavasti lakiesitys käsitellään nopeasti, jotta kaikkien teho-osastojen toiminta voidaan turvata!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tehyn ja Superin lakkokenraalit ovat ryssimässä hoitoalan työntekijöiden arvostuksen maan rakoon, Tehy, Super, lakkokenraalit, ryssiminen,

'"Täysin vastuuton ja järkyttävä"

Torstai 12.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Kunta-alan työriitaa sovitelleen sovittelulautakunnan ratkaisuesitys oli Teknologiateollisuuden työnantajien mielestä täysin vastuuton ja järkyttävä; olen asiasta samaa mieltä!

 

Monilta on unohtunut Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2007 hyväksymä ”Sari sairaanhoitaja” –nimen saaneeseen palkkaratkaisuun, joka antoi sairaanhoitajille suuret palkankorotukset.

 

Sairaanhoitajille annetut palkankorotukset levisivät koko kunta-alalle ja lopulta myös teollisuuteen.

 

Palkankorotuskierre johti Suomen teollisuuden ja julkisen talouden heikkenemiseen vuosiksi eteenpäin.

 

Nyt Tehy ja Super ovat kaiken surkeuden lisäksi ilmoittaneet, että ne eivät hyväksy sovittelulautakunnan esitystä, vaan ovat valmistautumassa jatkotoimenpiteisiin!

 

Sovittelulautakunnan esitys ja erityisesti Tehy sekä Super ovat nyt kyykyttämässä suomalaista yhteiskuntaa ja suomalaisia veronmaksajia tilanteeseen, josta selviäminen merkitsee syvää lamaa, työttömyyttä ja ennenäkemätöntä pahoinvointia moniksi vuosiksi tästä eteenpäin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Täysin vastuuton ja järkyttävä", Sari-sairaanhoitaja, Jyrki Katainen Sari sairaanhoitaja, Jyrki Katainen, Tehy, Super, Tehy ja Super ovat kyykyttämässä suomalaista yhteiskuntaa, Sovittelulautakunta,

Mopo on karannut käsistä!

Torstai 5.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Elämme ennennäkemätöntä lakkokevättä, jossa mopo on pahasti karannut monien käsistä.

 

Tehy ja Super löivät vaatimuspohjat, kun vaativat normaalien palkankorotusten lisäksi monivuotista palkkaohjelmaa, jossa sovittaisiin 3,6 prosentin extra-korotuksista usealle vuodelle.

 

Jokainen järkevä ihminen käsittää, että vaatimus on mahdoton toteuttaa, mutta joku JHL laittoi paremmaksi ja vaatii 2,0 prosentin palkankorotusta ja sen päälle vielä 4,6 prosenttia viiden vuoden aikana!

 

On maailma mennyt hulluksi!

 

******************

 

En ole neljänkymmentä ja puoli vuotta kestäneen työurani aikana ollut päivääkään lakossa ja en hyväksy lakkoilua. En ole myöskään milloinkaan vaatinut palkankorotuksia, sillä palkankorotuksista päättäminen on mielestäni työnantajan tehtävä; jos työnantaja ei katso voivansa maksaa riittävästi palkkaa, niin silloin työntekijän pitää etsiä uusi työnantaja!

 

Lakkoilijat siis etsikööt sellaiset työpaikat, joissa heille maksetaan heidän haluamansa palkka!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mopo on karannut käsistä!, Tehy, Super, JHL, lakkoilua ei voida hyväksyä,

Tehyltä ja Superilta pallo on pahasti kateissa!

Keskiviikko 20.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Tuskin koskaan olen saanut niin paljon korjata näkemystäni jostain julkisuuden henkilöstä kuin nyt ole saanut tehdä Aki Lindenistä – oleellista on se, että arvostan Lindenin toimintaa nyt paljon enemmän kuin muutama päivä sitten!

 

En ole koskaan arvostanut lakkoilua ja nyt Tehyn sekä Superin toiminta on rapeuttanut sen vähäisenkin arvostukseni noita ay-järjestöjä kohtaan.

 

Superin puheenjohtajan Silja Paavolan lausumat ovat osoittaneet, että kokenut johtaja osaa ajatella tulevaisuuttakin, mutta Tehyn kokemattoman puheenjohtaja Millariikka Rytkösen lausunnot osoittavat hänen kokemattomuutensa noin merkittävän järjestön peräsimeen.

 

IMG_5133.JPG

 

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden on osoittanut suoraselkäistä toimintaa Tehyn ja Superin aiheuttaman ongelman ratkaisemisessa.

 

Tuen täysimääräisesti Aki Lindenin toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tehyltä ja Superilta pallo on pahasti kateissa!, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, Tehy, Super, Superin puheenjohtaja Silja Paavola, Aki Linden, perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden.

Lakkoilun aloittaminen osoittaa lakkoilijoilta tilannetajun puutetta!

Perjantai 8.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Eurooppa on roistovaltio Venäjän toimenpiteiden vuoksi sodassa ja tuntuukin vähämieliseltä, että samaan aikaan Suomessa hoito- sekä kunta-alan ammattiliitot ovat ryhtyneet lakkoon.

 

Lakossa ovat hoitoalalta Tehy ja SuPer sekä julkiselta alalta Talentia, Jyty, JHL ja JUKO.

 

Lakkoilijoille on yhteistä se, että niiden jäsenet nauttivat yksityisten toimijoiden tienaamista rahoista eli ne eivät itse pysty kasvattamaan yhteistä pottia.

 

Lakkoilijoiden soisi tuntevan ja tiedostavan sotatilanteen kärjistämät levottomuudet Euroopassa, sillä ne uhkaavat myös Suomea.

 

Maatalouden ja erityisesti kotieläintuottajien taloudellinen tilanne Suomessa on hälyttävä ja toivon hartaasti, että lakkoilijat tunnistaisivat myös sen!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lakkoilun aloittaminen osoittaa lakkoilijoilta tilannetajun puutetta!, Tehy, SuPer, Talentia, Jyty, JHL, JUKO,

Onko hoitajien posketon palkkavaatimus ajamassa suomalaisen yhteiskunnan sekasortoon?

Lauantai 2.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Päähuomion eilen alkaneessa hoitajaliittojen työtaistelussa ovat putinmaisella toiminnallaan varastaneet hoitajaliitot Tehy ja Super.

 

Osuvasti voidaan Tehyä ja Superia verrata Vladimir Putinin toimintaan hänen 24.2.2022 julistamaansa sotaan Ukrainaa vastaan – hoitajaliittojen vaatimukset ovat hyökkäys suomalaista hyvinvointia vastaan.

 

Hoitajaliittojen vaatimukset 3,6 prosentin suuruisista palkankorotuksista vuosittaisten normaalien sopimuskorotusten lisäksi ovat käsittämättömiä!

 

On selvää, että kapinaliittojen palkankorotusvaateet ovat täysin epärealistisia, sillä toteutuessaan ne merkitsisivät 3,7 – 4,2 miljardin suuruista kustannusta viiden seuraavan vuoden aikana!  Kunnilla ja ensi vuoden alusta alkaen hyvinvointialueilla ei noihin vaatimuksiin ole pienintäkään mahdollisuutta vastata!

 

Hoitajaliittojen vaatimukset nostavat palkkavaatimusten hintalapun noin korkealle, sillä muut ammattiryhmät tulisivat vaatimaan täsmälleen samanlaisia palkankorotuksia!

 

Meidän veronmaksajien on muistettava, että hyvinvointialueiden aloittaminen merkitsee palkkaharmonisoinnin kautta suurta palkkakustannusten lisääntymistä; hallitus on ennakoinut kustannukseksi vain 124 – 434 miljoonaa euroa, mutta todellisuudessa kustannus lienee tasoa 1.000 miljoonaa euroa eli miljardi!

 

Hoiturit ovat palkkansa ansainneet, mutta kohtuuttomat palkankorotusvaatimukset eivät saa vaarantaa suomalaisen yhteiskunnan toimintakykyä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onko hoitajien posketon palkkavaatimus ajamassa suomalaisen yhteiskunnan sekasortoon?, Tehyn ylimitoitettu palkkavaatimus, Superin ylimitoitettu palkkavaatimus, Superin vaatimukset ovat kuin Putinin vaatimukset, Tehyn vaalitukset ovat kuin Putin, Putin,

Tehyn ja Superin palkankorotusvaateet vievät uskottavuuden niiden muiltakin vaatimuksilta

Tiistai 15.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Sairaanhoitajia edustava Tehy ja lähihoitajaliitto Super ovat vaatineet alan työntekijöille yleistä tasoa korkeampia palkankorotuksia – vaatimuksena on viiden vuoden aikana 3,6 prosentin suuruinen extra-korotus ”normaalien” palkankorotusten lisäksi.

 

 

Hoitoalan tilanteesta kenelläkään ei ole epäselvyyttä, mutta palkankorotusvaatimus osoittaa järjestöjen olevan täysin poissa työmarkkinatilanteesta.

 

 

Toisaalta on totta sekin, että hullujahan voi aina esittää, mutta tässä tilanteessa tuo esitys osoittaa järjestöjen asiantuntemattomuuden.

 

 

Ylimääräinen korotus nostaisi viidessä vuodessa sairaanhoitajan peruspalkkaa noin 490 eurolla ja lähihoitajan noin 430 eurolla ja sen toteuttaminen nostaisi palkansaajan veroja keskimäärin noin 336 euroa vuodessa.

 

 

Tehy ja Super leikkivät vaatimuksillaan vakavilla asioilla ja osoittavat tietämättömyytensä ammattiyhdistysliikkeen perusteettomista vaatimuksista, joista takavuosilta on kokemusta ”Sari sairaanhoitajan” ’palkkavaatimuksiin suostumisesta taannoisen pääministeri Jyrki Kataisen toimesta.

 

 

Hoitureiden palkkavaatimukset merkitsisivät veronmaksajille miljardin euron vuotuista lisärasitusta eli samansuuruista rasitusta, jota sote-uudistuksen palkkaharmonisointi merkitsee – palkkaharmonisoinnista hyötyvät useimmat Tehyn sekä Superin jäsenet eli palkankorotuksiako palkankorotusten päälle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tehy, Super, ay-liike, ammattiyhdistysliike, palkkaharmonisointi, Sari sairaanhoitaja, Jyrki Katainen,

"Ei auta, vaikka olis kuinka ison talon poika, sillä jos rahaa ei ole, niin sitä ei ole!"

Perjantai 3.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Eilistä mediamaailmaa hallitsi Ylen Taloustutkimukselta tilaaman kyselyn tulokset, joissa hoitoalalla työskenteleville pitäisi maksaa muita suuremmat palkankorotukset.

 

En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta tosiasia on se, että millekään alalle ei ole mahdollista maksaa muita korkeampia palkankorotuksia – näin joudun tekemään myös vientialojen työntekijöiden toiveille, jotka sentään pitävät Suomen talouselämän pyörät pyörimässä.

 

Tutkimuksen tiimoilta kaksikin huomiota;

 

  • oleellista tavallisen suomalaisen kannalta on se, että hoitajien määrää pitäisi pystyä kasvattamaan…

 

…ja se, että…

 

  • …julkisella vallalla eli kuntataloudella menee jo nyt niin heikosti, että minkään alan ylimääräisiin palkankorotuksiin ei ole varaa!

 

 

Kaikki kunnia sosiaali- ja terveysalojen palkansaajaliitoille Tehy, Super ja JHL, mutta niiden vaatimukset yleisen linjan ylittävistä palkankorotuksista merkitsisivät kunnille ja kuntayhtymille 800 miljoonaa euroa vuodessa.

 

 

Mainitut liitot vaativat yleisen linjan ylittäviä palkankorotuksia peräti kymmenelle tulevalle vuodelle, joten niiden kustannusvaikutus olisi kymmenen vuoden aikana kahdeksan miljardia euroa!

 

KT Kuntatyönantajat on laskenut, että jos korotuksiin vaadittu raha käytettäisiin korotusten asemesta uusien työntekijöiden palkkaamiseen, voitaisiin sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle palkata lähes 16.000 uutta sairaanhoitajaa!

 

 

Nyt realismia kehiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ei auta vaikka olis kuinka ison talon poika sillä jos rahaa ei ole niin sitä ei ole!", Tehy, Super, JHL, sosiaali- ja tervenhuoltoalan palkankorotusvaateet, 16 000 uutta sairaanhoitajaa,

Iso potti tuo 5,2 miljoonaa euroa, jonka Tampereen kaupunki joutuu pulittamaan virheellisestä toiminnastaan

Torstai 28.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto joutui taipumaan maanantaina 25.3.2013 ja päätyi maksamaan hoitotyöntekijöilleen 5,2 M€ hoitotehtävien palkkatasoista koskeneen erimielisyyden korvaamiseksi.

 

Kertakorvauksen lisäksi Tampere joutui nostamaan hoitohenkilöstönsä palkkasummaa arviolta miljoonalla eurolla vuodessa!

 

Tavallisena veronmaksajana on aiheellista kysyä, että kuka kaupungin viranhaltijoista on aiheutuneen lisäkustannuksen arkkitehti? Missä esimiestyö on pettänyt? Löytyykö pormestaria alemmalta tasolta henkilöä, joka on töpännyt? Onko vastuualueen apulaispormestari hoitanut tehtävänsä huonosti? Kuka oli kyseisen vastuualueen apulaispormestari, kun virheellinen menettely tapahtui?

 

On selvää, että henkilöstö on palkkansa ansainnut, mutta miksi palkkaa ei ole maksettu asiallisesti ja ajallaan?

 

Seuraava vaihe on ilmeisesti se, että vuoden 2013 talousarvio ”kusee” kuusi miljoonaa euroa enemmän kuin edellisviikon perjantaina luultiin!

 

Uinuvatko luottamushenkilöt tapahtuneen edessä tumput suorina?

 

Uskalletaanko asia puida perusteellisesti?

 

Ennusmerkit ovat perin heikot, sillä pormestari toteaa ongelmaa maton alle lakaisten näin:

 

”Hoitohenkilöstön palkkatason nosto parantaa kaupungin kilpailukykyä pätevän ja osaavan hoitohenkilöstön rekrytoimiseksi.”

 

Nukkuuko media?

 

Totuus on se, että taas meni 6 miljoonaa euroa vuoden 2013 tuloksesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere joutuu maksamaan 5, 2 miljoonaa euroa, Tampere ja Tehy Tampere ry, Tehy Tampere ry, henkilöstöjaosto, Tampereen kaupunginhallitus, terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen sekä ikäihmisten palvelujen apulaispormestari,