Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat pitäisi yhdenmukaistaa hyvinvointialueiden toimintarajojen kanssa!

Sunnuntai 8.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Vuodenvaihteessa siirryimme Sote-palveluissa hyvinvointialueiden vastuulla olevien maakunnallisten alueiden piiriin.

 

 

Hyvinvointialueet ovat aikojen kuluessa muovautuneet sellaisiksi, että ne vastaavat ihmisten luonnollisia asioimissuuntia vaikka niitä ei ole aikaisemmin kutsuttukaan hyvinvointialueiksi.

 

Aikojen kuluessa lukemattomien edunvalvontaorganisaatioiden aluerajat ovat muotoutuneet eräänlaisen Suomen kartan pahoinpitelyn tuloksena.

 

 

Otan esimerkkinä esille eläkeläisjärjestöjen tavan pahoinpidellä Suomen karttaa!

 

 

Tunnen kohtuullisen hyvin Suomen suurimman eläkeläisjärjestön eli Eläkeliiton maakunnalliset rajat ja nyt haluan nostaa esille Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat.

 

 

Eläkeliiton Pirkanmaan piirin alueelliset rajat ovat hyvinkin kaukana niistä kuntakohtaisista rajoista joita nyt on Pirkanmaan hyvinvointialueella.

 

 

Pirkanmaan alueellinen keskus on Tampere ja jokainen ymmärtää, että on nurinkurista jos ja kun vajaan neljänkymmenen kilometrin etäisyydellä Tampereen Keskustorilla sijaitsevan Mouhijärven alueet kuuluvat Eläkeliiton Satakunnan piiriin!

 

 

Ennustan, että Eläkeliiton alueellisten piirirajojen muuttaminen järkeviksi vaatii vähintään vuosikymmenten työn, mutta esitän, että tämä muutostyö aloitetaan välittömästi - olkoon tämä blogikirjoitukseni lähtölaukaus tähän työhön!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Edunvalvontaorganisaatiot, eläkeläisjärjestöt, hyvinvointialueet, Pirkanmaan hyvinvointialue, Eläkeliitto, Eläkeliiton Pirkanmaan piiri, Eläkeliiton Satakunnan piiri, Pirkanmaa, Satakunta, Mouhijärvi,

Todellinen Eläkeliitto-päivä!

Keskiviikko 11.12.2019 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliitto on 130.000 jäsenellään ylivoimaisesti Suomen suurin eläkeläisjärjestö.

Olen Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry:n puheenjohtaja jo kuudetta vuotta ja se onkin pisin aika, jonka Eläkeliiton vastuuhenkilöt voivat olla luottamushenkilötehtävissään eli vuodenvaihteessa siirryn Eläkeliitossa rivijäseneksi.

Maanantai 9.12.2019 oli meillä Tampereen eläkeliittolaisilla todellinen toimintapäivä ja siitä pieni kuvakavalkaadi:

IMG_6101.JPG

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen lippu oli mukana pikkujoulutapahtumassamme.

Facebook vaatii, että muuttaisin tämän kuvan uudeksi profiilikuvakseni - harkitsen!

IMG_6100.JPG

Viljakkalan Majajärveltä omasta metsästä noudettu joulukuusi oli hieman harvahko, mutta asiansa ajoi!

IMG_6103.JPG

Pekka Hilden ja Kirsti Hellsten huolehtivat pikkujoulutapahtumassamme musiikista - molemmat ovat yhdistyksemme jäseniä ja Kirsi voitti taannoin taas kerran seniorien laulukilpailuissa Suomen mestaruuden.

IMG_6109.JPG

Mikko Iso-Antila muisteli erästä lapsuutensa Joulua jolloin heille oli hankittu kylän ensimmäinen radio!

IMG_6110.JPG

Meeri Vettenrannan muistelus koostui siitä, kun heillä sika teurastettiin jouluksi ja teurastarpeista tehtiin mm. verimakkaraa!

IMG_6111.JPG

 

Kirsi Hellsten viritteli meitä Joulun tunnelmaan.

IMG_6113.JPG

Hämeenkyröläinen Pitopalvelu Marja-Leena oli pannut parastaan ja loihti meille hienon pitopöydän - voimme suositella!

IMG_6115.JPG

"Kiitoksia, paljon kiitoksia hyvästä ruuasta!"

IMG_6116.JPG

Jälleen kerran me Liisa Flinck-Vasaman kanssa kättelimme, kun jätän Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajuuden ja Liisa astuu remmiin!

IMG_6118.JPG

Eläkeliitto-päiväni jatkui Tampere-talossa, jossa valmistelimme Tampereella vuonna 2021 järjestettäviä Eläkeliiton Liittokokoustapahtumia.

IMG_6120.JPG

Liittokokous alkaa oikeastaan jo 7.6.2021, mutta varsinaiset Liittokokouspäivät ovat 8. - 9.6.2021 eli runsaan puolentoistavuoden kuluttua.

Koko Tampere-talo on silloin varattuna meille, mutta runsaasti oheistapahtumia tulee olemaan myös muualla, jopa Tampereen naapuripitäjissä.

IMG_6121.JPG

Illan sini oli jo vahva, kun neuvonpitomme Tampere-talossa päättyi!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kirsi Hellsten, Pekka Hilden, Pitopalvelu Marja-Leena, Marttala, Liisa Flinck-Vasama, Tampere-talo, Eläkeläisjärjestöt,

Eläkeliiton luottamushenkilöillä on kerrallaan kuuden vuoden yhtäjaksoinen maksimiaika saman luottamustehtävänsä hoitamisessa

Keskiviikko 13.11.2019 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliitto on 130.000 jäsenellään Suomen suurin eläkeläisjärjestö.Olen saanut toimia Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana kuusi vuotta ja se onkin Eläkeliiton sääntöjen mukaan pisin aika, jonka sama henkilö voi yhtäjaksoisesti toimia järjestön luottamushenkilötehtävissä.

 

 

Meillä oli viime maanantaina eli 11.11.2019 yhdistyksemme syyskokous ja…

 

 

 

eskonpuhujakuva11112019.jpg

 

 

…avasin kokouksemme (kuva Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen).

 

 

Eläkeliiton säännöissä on pykälä, että sama henkilö voi olla kerrallaan vain kuusi vuotta yhtäjaksoisesti samassa luottamushenkilötehtävässä ja kun tuo kuusi vuotta tulee minulla täyteen Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana seuraavassa vuodenvaihteessa, oli paikallaan valita uusi puheenjohtaja yhdistyksellemme.

 

 

 

IMG_5479.JPG

 

 

Syyskokouksemme yksimielisellä päätöksellä yhdistyksemme puheenjohtajaksi 1.1.2020 alkaen valittiin Liisa Flinck-Vasama.

 

 

 

20191111_122520.jpg

 

 

Tässä on hieman laajempi kuva (kuvaajana tässäkin Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen) puheenjohtajan nuijan vaihtamisesta!

 

 ********************

 

Tampereella järjestetään Eläkeliiton XX Liittokokous kesäkuun 2021 alussa ja olen valittu sen tapahtuman kokoustyöryhmän puheenjohtajaksi eli Eläkeliitto on mielessäni luottamushenkilönä myös jatkossa. Koko Tampere-talo on varattu käyttöömme Liittokokouksemme ajaksi.

 

 

Toivottelen kaikki eläkeikään ehtineet ja ehtivät tervetulleiksi Suomen suurimman eläkeläisjärjestön jäseniksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eläkeläisjärjestö, eläkeläisjärjestöt, Suomen suurin, Suomen suurin eläkeläisjärjestö,

Eläkeläiset ja eläkeläisjärjestöt pyörittävät Suomen matkailuelinkeinoa

Keskiviikko 13.9.2017 - -Esko Erkkilä-

Eilen taisi olla jo ainakin kolmas kerta, kun osallistuin kutsuvieraana Ykkösmedia Oy;n Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry:n toteuttamaan kontaktifoorumiin.

 

 

Kyseessä on kiertue, jonka ensimmäinen tilaisuus oli Turussa toissapäivänä ja tänään kiertue jatkaa Porissa ja ylihuomenna Vaasassa.

 

 

 

IMG_2555.JPG

 

 

Tampereella Suoma-tapahtuma on perinteisesti Solo Sokos Hotelli Tornissa ja niin myös eilen.

 

 

Suoma-tapahtumassa eilen oli 75 näytteilleasettajaa ja niiden joukossa oli kuntia, matkailu- ja kulttuurikohteita, ravintoloita, hotelleja, kylpylöitä, varustamoita ja teattereita eri puolilta Suomea.

 

 

Olin mukana Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana ja etsin ensi vuoden mahdollisia matkakohteita.

 

 

 

Eniten mielessäni oli ensi vuoden sokkomatkan etsiminen ja saatoin löytääkin siihen tarkoitukseen ainakin pari hyvää ehdokasta.  Sokkomatka on sellainen yhden päivän matkailuelämys, jonka kohde/kohteet paljastuvat vasta retkipäivän aikana.

 

 

Kun kyseessä on sokkomatka, en voi tässä paljastaa kohde-ehdokkaita!

 

 

Suoma-tapahtumassa huomaa, että eläkeläiset pyörittävät maamme matkailubisnestä ainakin jos tarkastellaan keskellä viikkoa tapahtuvia matkoja. Sama seikka pätee myös laivanvarustamoiden suuntaan.

 

 

Useimmat Suoma-näytteilleasettajat ovat ammattitaitoista väkeä, mutta joukossa on muutamia esittelijöitä – ravintoloita ja hotelleja – jotka tyrkyttävät vain omia palveluitaan.

 

 

On luonnollista, että matkalla pitää syödä ja useamman päivän matkalla myös yöpyä, mutta matkaaja kaipaa kuitenkin elämyksiä ja niiden esitteleminen sekä tarjonta on liian monelle esittelijälle ylivoimainen ponnistus.

 

 

Peräänkuulutan esittelijöiltä kokonaisvaltaisen matkailupaketin esittelyä!

 

 

Erityiskiitokset esitän kaikille eteläisen Suomen – ja nyt lasken mm. Vaasan sekä Seinäjoen eteläiseen Suomeen – siitä aktiivisuudesta, jolla eri teatterit esittelivät ohjelmistoaan Suoma-messuilla!

 

 

Runsaudenpulaa on!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Solo Sokos Hotelli Torni, Suoma-Messut, Suoma-tapahtuma, Suoma, Ykkösmedia Oy, Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry, Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys, Eläkeläiset ja eläkeläisjärjestöt pyörittävät Suomen matkailuelinkeinoa,

Nyt kannattaa säästää kaikki verkot

Lauantai 27.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Sosiaalisessa mediassa on saanut suuren suosion se Verohallinnon fb-postaus, jossa kerrotaan jonkun verovelvollisen lähettäneen veroilmoituksensa sananmukaisesti verkossa eli verkkopussissa.

 

Jotta myös minä pystyisin jatkossa toimittamaan viranomaisille ja muille verkkokyselyjä vaativille tahoille vastaukset verkossa, aloitin minäkin erilaisten verkkojen keräämisen ja varaamisen tätä varten.

 

 

 

IMG_9753.JPG

 

 

Verkkopussit, joissa myydään sipulinsiemeniä, ovat verrattoman hyvin verkkoja niille vastauksille, joilla vastataan pieniin kyselyihin.

 

 

 

IMG_9754.JPG

 

 

Harmillista, jos joudun käyttämään verkkokyselyjen vastauksissa tätä verkkoa, jota olen joka vuosi käyttänyt erilaisten nelijalkaisten torjuntaan kasvimaillamme. Joudun varmaan toimittamaan henkilöauton peräkärryllä perille ne verkkokyselyvastaukset, jotka vaativat tämän verkon käyttämistä!

 

 

 

IMG_9755.JPG

 

 

Talvella tämä verkko toimii mökkitontillamme luumu- ja omenapuiden suojaverkkona jäniksiä vastaan ja samainen verkko on kesällä hernemaidemme tukiverkkona – toivottavasti koskaan en joudu vastaamaan niin suureen verkkokyselyyn, että joutuisin käyttämään tätä.

 

 

 

IMG_9756.JPG

 

 

Olemme mökkitontillamme aidanneet ympärysmitaltaan 220 metriä pitkälti verkolla mansikkamaitamme, pensasmustikkaa, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, maissia, silpoydinhernettä, sokerihernettä, papua, härkäpapua, tomaattia, paprikaa, kurpitsaa, erilaisia kaaleja sekä myös muita trekoolikasveja ja olisi niiden kannalta suuri onnettomuus, jos joutuisin vastaamaan niin mittaviin verkkokyselyihin, että tämän verkon käyttäminen olisi välttämätöntä.

 

 

********************

 

 

Leikki sijansa saakoon, mutta koko ajan lisääntyvät verkkokyselyt ja kaiken elämän siirtyminen verkkoon on suuri ongelma niille, jotka eivät koskaan ole – ja eivät koskaan tule käyttämään tietokonetta tai internettiä.

 

 

Olemme Tampereen eläkeläisjärjestöjen välisissä keskusteluissa päätyneet, että Tampereella on 60.000 – 70.000 sellaista kansalaista, joilla ei ole tietokonetta ja joilla ei ole mahdollisuutta sen kummempaan verkkoviestintään, kuin on kyse sipulinsiemenverkkopussien käyttämisestä viestintävälineenä.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: ilman internettiä, ilman tietokonetta. Tampereen eläkeläisjärjestöt,

Ilman nettiä olevat ikäihmiset pitää huomioida paremmin

Tiistai 22.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen kevätkokous.

Laadimme kokouksessamme kannanoton, jonka lähetimme lehdistölle sekä keskeisimmille sidosryhmillemme.

Kannanottomme on tässä:

******************

                                                                      Julkaisuvapaa 21.3.2016 klo 16.00

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry             KANNANOTTO

Tampere                                                       21.3.2016

ILMAN NETTIÄ OLEVAT IKÄIHMISET PITÄÄ HUOMIOIDA PAREMMIN

 

On oikein, että myös ikäihmisiä kannustetaan liittymään sähköisten palveluluiden piiriin. Pitää kuitenkin huolehtia, että ilman nettiä olevien vaikutusmahdollisuudet taataan ja heidän elämisen kustannukset eivät kohoa.

 

Palvelujen suunnittelussa, terveydenhoidon järjestämisessä ja yhteiskunnan yleisessä informaatiossa on huomioitava myös ne, joilla ei ole nettiyhteyttä.

 

Netittömien ikäihmisten suurin ongelma on pankkitiskiltä saatavien palvelujen vaikea saatavuus sekä korkea hinta.

 

 

Monet kunnat – Tampereen kaupunki etupäässä – kertovat, että asioiden valmistelussa on kuunneltu ja kuultu asukkaita, mutta kun asiaa tutkitaan, niin ”kuuleminen” on ollut mahdollista ainoastaan sähköisiin kyselyihin vastaamalla. Tämä merkitsee, että esim. ikäihmisiä koskevaa uudistusta ei ole edes kysytty niiltä, joihin kyseiset uudistukset kohdistuvat!

 

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistys kantaa huolta niistä ongelmista joita netin puuttuminen aiheuttaa ikäihmisille ja ehdottaa, että…

 

  • Pankit takaavat kohtuuhintaiset pankkipalvelut myös ilman nettiä oleville asiakkailleen

 

 

  • Tampereen kaupunki suuntaa jatkossa senioriväestöä koskevat tiedustelunsa myös suoraan Tampereella toimiville eläkeläisjärjestöille ja tekee päätöksensä vasta eläkeläisjärjestöjä kuultuaan!

 

 

 

ELÄKELIITON TAMPEREEN YHDISTYS RY

Vuosikokous

***************

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ikäihmiset, ikäihmisille kohtuuhintaiset pankkipalvelut, Tampereen eläkeläisjärjestöt,