Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kymmenen vuotta ehti kulua ennen kuin havahduttiin korjaamaan edes osittain Jyrki Kataisen hallituksen tekemää virhepäätöstä!

Tiistai 21.2.2023 - -Esko Erkkilä-


Jyrki Kataisen johtama hallitus teki joulukuussa 2013 kohtalokkaan päätöksen, jolla leipäviljan varmuusvarastot puolitettiin siten, että nykyisin Suomen varmuusvarastoissa on leipäviljaa ainoastaan kuuden kuukauden tarvetta vastaavasti.

 

 

IMG_7098.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen erityisavustaja Pertti Hakanen kertoi eilen Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsentapaamisessa, että Huoltovarmuuskeskus eli HVK on parhaillaan kasvattamassa leipäviljojen varmuusvarastomääriä 2,5 kuukauden verran.  Tämän jälkeen leipäviljojen varmuusvarastot riittäisivät 8,5 kuukauden tarpeisiin!

 

Rukiin vuotuinen elintarvikekäyttö on suuruusluokkaa 90 miljoonaa kiloa ja elintarvikekäyttöön päätyvän vehnän tarve on vuositasolla suuruusluokkaa 250 – 300 miljoonaa kiloa eli näiden perusteella voidaan hahmotella nykyisiä (6 kuukautta) ja tulevia (8,5 kuukautta) varmuusvarastointimääriä!

 

 

Yhteenvetona leipäviljojen varmuusvarastotasoista on todettava, että kokoomuksen Jyrki Katainen ja silloinen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen tekivät onnettoman päätöksen leipäviljojemme varmuusvarastointimääristä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Leipäviljan varmuusvarastot, HVK, Huoltovarmuuskeskus, Antti Kurvinen, Pertti Hakanen, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eläkeliitto, Jyrki Katainen, Jari Koskinen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini