Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ministeripäivä

Sunnuntai 12.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Eilinen oli kohdaltani todellinen ministeripäivä, sillä haastattelin Pia Viitasta Tammelantorilla ja tapasin Alexsander Stubb`n Keskustorilla.

 

 

*******************

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti jo kolmantena peräkkäisenä lauantaina vaalitilaisuuden Tammelantorilla Tampereella.

 

 

 

 

ministeri1

 

 

Tammelantorin tilaisuutemme oli todellinen jymymenestys heti aamusta alkaen, sillä…

 

 

 

 

ministeri2

 

 

…Keskustan kansanedustaja Laila Koskela oli ilmoittanut lehdissä, että hän jakaa 200 Hakasen Leipomon rievää Tammelantorilla klo 9.00 alkaen.

 

 

Kansanedustaja Laila Koskelan jakamat rievät saivat suuren suosion, mutta vielä suuremman suosion saivat ne Lailan ajatukset vanhusten, sairaiden, omaishoitajien, työttömien ja perheenäitien tilanteesta, johon päättäjien pitäisi puuttua.

******************

 

 

 

 

ministeri3

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana ja Keskustan vaalitilaisuuksien juontajana olen pitänyt tapanani, että kutsun myös muiden puolueiden edustajia puhumaan Keskustan äänentoistolaitteiden kautta toriyleisölle.

 

 

Jatkoimme tapaamme myös eilen, kun kutsuin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen haastateltavakseni.

 

 

Pia Viitanen totesi, että hän ei ole aikaisemmin esiintynytkään Keskustan järjestämässä tilaisuudessa.

 

 

No, kerta se on ensimmäinenkin ja ministeri Viitanen selvisi ensimmäisestä esiintymisestään Keskustan tilaisuudessa oikein hyvin!

 

 

 

 

ministeri4

 

 

Tässä kuvassa olen hyvin lähellä ministeri Viitasta, mutta haastattelun aikana oli myös tilanne, jossa olimme hyvinkin kaukana toisistamme.

 

 

Kaukana olemisen syy oli, että lähellä toisiaan olleet mikrofonit saivat äänentoistolaitteissa aikaan ”kiertämisen”.  Muutenhan demarit ja Keskusta viihtyvät hyvinkin toistensa läheisyydessä!

******************

 

 

 

 

Ministerikohtaamiset jatkuivat Keskustorilla, jonne siirryin Tammelantorin vaalitilaisuuden jälkeen.

 

 

 

 

ministeri5

 

 
Tapasin Raatihuoneen edustalla pääministeri Alexsander Stubb´n ja oli mieluisaa, että Stubb ehti hetkeksi hiljentämään vauhtiaan ja asettumaan kuvaan kanssani.

 

 

Stubb aikoi ensiksi kiirehtiä Kokoomuksen vaalimökille ja kutsui minutkin sinne, mutta sanoin, että siellä on sellainen tungos, että otamme kuvan nyt!  Stubb kuunteli perusteluni ja hänen seurueensa kuulunut naishenkilö otti kamerallani tämän kuvan!

 

 

 

On mielestäni tärkeää, että vaalikentilläkin pidetään kunniassa parlamentaarinen yhteistoiminta ja sen vuoksi pyrin kaikissa Keskustan vaalitilaisuuksissa antamaan puheenvuoron myös muiden puolueiden edustajille.

 

 

Olen saanut paljon kiitosta menettelytavastani!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pia Viitanen, Alexsander Stubb, Laila Koskela,

Lauma hajoaa, kun paimen syöksyy rotkoon

Maanantai 1.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Viime perjantai oli synkkä päivä evankelis-luterilaiselle kirkolle ja todennäköisesti myös Kokoomukselle.

 

Synkkyys johtui, kun Eduskunta antoi äänestyksessä tukensa avioliittolain muutokselle.

 

Avioliittolain muutoksella ei ehkä sinällään olisi ollut dramaattisia vaikutuksia evankelis-luterilaiselle kirkolle, mutta äänestystuloksen jälkeen seurannut arkkipiispa Kari Mäkisen taitamaton menettely muodostui kohtalokkaaksi kirkolle.

 

Arkkipiispan lausunto päästi valloilleen ennen näkemättömän hyökyaallon kirkosta eroamisille.

 

Kirkkokuntamme paimen – arkkipiispa - syöksyi mielipiteineen rotkoon ja nyt lauma eli me kirkkokansa olemme hajoamassa!

 

Mäkisen lausunto on malliesimerkki siitä, että mitä huono johtaja merkitsee yhteisölle.

 

Huono johtaja vie johtamansa yhteisön turmioon ja pahimmassa tapauksessa saa aikaan sen, että yhteisö häviää kokonaan.

 

Kirkolliskokouksella riittää seuraavassa kokouksessaan puuhaa, jotta kirkkokuntamme pystyy pelastamaan sen mitä on pelastettavissa.

 

 

*************

 

 

Kokoomuksen osalta tilanne saattaa muodostua samanlaiseksi kuin evankelis-luterilaisessa kirkossa.

 

Pääministeri Alexander Stubb asettui näkyvästi etukäteen puolustamaan avioliittolain muutosta ja sai puuttumisellaan aikaan suurta hämminkiä kokoomuslaisten joukoissa.

 

Kokoomuksen ”paimenen” toimien vaikutus ei näy niin reaaliaikaisesti kuin näkyy evakelis-luterilaisen kirkon paimenen hoipertelu, mutta odotettavissa on, että Stubb´n uusin töppäys heikentää kokoomuksen kannatusta.

 

Myös kokoomuksen ”paimen” syöksyi avioliittolain käsittelyn yhteydessä rotkoon ja nyt kokoomuslauma on hajoamassa.

 

 

***********

 

 

Näyttää, että avioliittolain eduskuntakäsittelyssä SDP selvisi lähes olemattomin vaurioin ja se on uusin osoitus Antti Rinteen taidoista.

 

 

************

 

 

 

Tänään alkoi joulukuu ja on mielenkiintoista nähdä, että miten joulukuussa julkistettavissa gallupeissa eri puolueiden kannatukset ovat kehittyneet.

 

 

Niitä odotellessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avioliittolain muutos, arkkipiispa Kari Mäkinen, pääministeri Alexander Stubb, Kokoomuksen puheenjohtaja Alexsander Stubb, Antti Rinne, joukkopako kirkosta, evankelis-luterilainen kirkko, joukkopako evankelis-luterilaisesta kirkosta,

Jouni Ovaska: Euroopan kunnossa oleva talous tuo rauhaa!

Perjantai 28.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Lupasin eilen, että kerron tänään Keskustan eurovaaliehdokkaan Jouni Ovaskan Tampereella Café Siilinkarilla maaliskuun 24. päivänä esittämistä ajatuksista.

 

Arvostan Ovaskan ajatuksia, sillä ne sisältävät vahvan viestin kunnossa olevien talousasioiden puolesta.

 

 

ovaska1

 

 

Jutun otsikossa esitetty ajatus oli Ovaskan esityksen kantava voima tilaisuudessa, jossa otin hänestä tämän kuvan.
 

 

Hämeenkyröläisen Ovaskan merkittävin luottamustoimi tällä hetkellä on Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajuus eli hän johtaa Keskustan luottamushenkilöelintä, jolla on korkein päätäntävalta puoluekokousten välillä!

 

 

 

ovaska2

 

 

Talousasioiden esilläolon lisäksi tunsin suurta myötätuntoa Jouni Ovaskan mielipiteille, kun hän Café Siilinkarin yleisötilaisuudessa otti esille ruokaturvaan liittyvät näkökohdat.

 

Ovaska painotti elintarvike- ja ruokaturvakysymyksessä kuluttajanäkökulmaa.

 

Ruuan alkuperämerkinnät olivat asia, jota hän aivan oikein painotti.

 

 

***********

 

 

Ruuan alkuperämerkinnät ovat suomalaisten mielestä tärkeitä ja sen vuoksi tuntuukin pahalta, kun kokoomuslainen ministeri Alexander Stubb on väheksynyt niiden merkitystä.

 

Onneksi Stubb ei ole ruuan alkuperämerkintöjä sentään kommentoinut samalla tavalla kuin hän taannoin kommentoi pohjoismaista yhteistyötä:

 

”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa”.

 

 

**********

 

 

Totean vielä mielihyvällä sen, kun Ovaska totesi Siilinkarin yleisötilaisuudessa, että EU sotkeutuu arkeen aivan liikaa!

 

 

Keskustan eurovaaliehdokas Jouni Ovaska omaa terveet mielipiteet niistä asioista, jotka koskettavat meidän jokaisen arkipäivää – tämä ansaitsee huomion, kun äänestyskopin hiljaisuudessa teemme päätöksen, että kenet olemme valmiit lähettämään Brysseliin puolustamaan suomalaisten hyvinvointia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, Jouni Ovaska Hämeenkyrö, Vittu mitä paskaa - ei voisi vähemmän kiinnostaa, Alexsander Stubb,