Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sen tunsi luissa ja ytimissä!

Lauantai 10.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Pirkkalan lentoasema on yksi niistä tukikohdista joita Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien johtama kansainvälinen Arctic Challenge Exercise 23 -lentotoimintaharjoitus Rovaniemellä ja Pirkkalassa sekä Ruotsin Luulajassa ja Norjan Ørlandissa käyttivät tukikohtinaan.  Harjoitus päättyi eilen ja siihen osallistui noin 3 000 sotilasta. Arctic Challenge Exercise on vuoden suurimpia lentoharjoituksia Euroopassa.   

 

Eilen oli siis tuon harjoituksen viimeinen päivä ja aamusella sain seurata tuon harjoituksen sujumista Tampereen taivaalla – sama juttu myös iltapäivä viiden tienoilla!

 

Pirkkalan lentoaseman itäisen lähestymisreitin alapuolella asuneena olen tottunut lentomeluun, mutta eiliset Arctic Challenge Exercise 23-harjoitukset olivat jotain muuta!

 

Eiliset melut eivät rajoittuneet pelkkään meluun, sillä lentomelun lisäksi oli aistittavissa suorastaan tärinää, kun lentokoneet ylittivät asuinalueemme!

 

Onneksi olivat omia ja eivät mitään Varsovan liiton koneita!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Sen tunsi luissa ja ytimissä!, lentomelu, Tampere-Pirkkala -lentoasema, Arctic Challenge Exercise 23, Varsovan liitto,

On hienoa, että Tampereen ja Pirkkalan taivaalla on meneillään mittava lentosotaharjoitus!

Perjantai 2.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Valitettavasti en eilen ehtinyt kuvaamaan yhtäkään Pirkkalaan suuntautunutta lentosotaharjoitukseen kuuluvaa yhtäkään ylilentoa, jotka kuuluivat Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien johtamaan kansainväliseen Arctic Challenge Exercise 23 - lentotoimintaharjoitukseen.

 

Harjoitukseen osallistuu joukkoja ja ilma-aluksia 14 maan asevoimista. Isäntämaiden lisäksi harjoituksessa ovat mukana Tanska, Alankomaat, Belgia, Iso-Britannia, Italia, Kanada, Ranska, Saksa, Sveitsi, Tšekki ja Yhdysvallat.

 

Vaikka en ehtinytkään kuvaamaan alueemme yli lentäneitä lentokonemuodostelmia, oli hienoa seurata neljän ja jopa kuuden hävittäjän yhteislentoa kohti Pirkkalan tukikohtaa.

 

Sain aikoinaan maavoimista siirron Ilmavoimiin reserviläisaikani loppupuolella ja erityisesti arvostan sitä, että sain viimeisimmän reserviläisylennykseni yliluutnantiksi Ilmavoimien riveissä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: On hienoa että Tampereen ja Pirkkalan taivaalla on meneillään mittava lentosotaharjoitus! Lentosotaharjoitus Pirkkalassa, Arctic Challenge Exercise 23 - lentotoimintaharjoitus,