Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kuloveden Kylät ry:n joulumyyjäiset Nokian Markun seurakuntatalolla olivat onnistunut tapahtuma

Tiistai 23.11.2010 - -Esko Erkkilä-

Sain sunnuntaina marraskuun 21. päivänä olla kyytimiehenä vaimolleni, joka osallistui valmistamiensa tiffany- ja sulatuslasituotteiden myyjänä Kuloveden Kylät ry:n joulumyyjäisiin.

 

Myyjäiset järjestettiin Nokian seurakunnan Maurin seurakuntatalolla Siurossa ja kauppa kävi mukavasti.

 

Kyläläisiä askarruttaa Markun seurakuntatalon kohtalo. Se on talvella avoinna ainoastaan joulumyyjäisten ja Kauniimmat Joululaulut -tapahtuman aikana.

 

Olen paljon liikkunut Suomen teillä, mutta vasta nyt kävin ensimmäistä kertaa Siurossa ja Kuloveden äärellä. Erittäin kaunista seutua.

 

Seudun kauneus ei kuitenkaan auta, jos jopa Nokian seurakunta jo nyt soveltaa hieman syrjemmällä sijaitsevaan seurakuntataloon ministeri Vapaavuoren esittämää ja ihannoimaa ERA17-periaatetta.

 

ERA17 on hiemankin keskusta-alueiden ulkopuolella sijaitsevien seutujen uusi kuristusohjelma, jota kokoomuslainen asuntoministeri Jan Vapaavuori ajaa kuin käärmettä pyssyyn.

 

ERA17 tulee otsikosta "Energiaviisaan rakennetun ympäristön aika 2017". Tällä kokoomuslaisen ministeri Vapaavuoren tilaustyöllä saadaan kuulemma Suomesta energiatehokkuuden kärkimaa.

 

Syrjäseutujen ihmistä Vapaavuoren ajatusmaailma ei halua huomioida lainkaan.

 

Suomen Keskusta ei hyväksy Vapaavuoren ja kokoomuksen ajatusmaailmaa.

 

Sain tästä vakuuttavan tiedon, kun kysyin Wayne´s Coffeessa järjestetyssä pääministerin haastattelussa pääministeri Mari Kiviniemeltä marraskuun 20. päivänä, että kuinka Vapaavuoren ajatusmaailma soveltuu keskustalaiseen ajatusmaailmaan. Kiviniemen vastaus tyydytti minua.

 

Kiitän Kuloveden Kylät ry:n puuhahenkilöitä mukavan myyjäistilaisuuden järjestämisestä ja toivon, että saisitte pitää kylänne elävänä. Markun seurakuntatalon lämpimänä pitäminen läpi talven on eräs tavoitteenne ja kannatan sitä lämpimästi.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuloveden Kylät ry, Nokian seurakunta, siuro, Markun seurakuntatalo, asuntoministeri Jan Vapaavuori, ERA17, Wayne´s Coffee, Mari Kiviniemi,

Sosialismisusi kokoomuslampaan vaatteissa

Torstai 4.11.2010 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksen helsinkiläisministeri Jan Vapaavuori on tullut julkisuuteen ERA17 eli "Energiaviisaan rakennetun ympäristön aika 2017" -mietinnön kanssa.

Mietintö on saanut vähän julkisuutta osakseen ja se lienee ollut ministeri Vapaavuoren ja hänen hengenheimolaistensa tarkoituskin. Vapaavuori aikoo hiljaisuudessa hyväksyttää syrjäseutuja sekä maaseutua halveksivan kannanottonsa ja saada sen päättäjien viralliseksi kannanotoksi.

ERA17 -mietinnön ydin on palveluvyöhykemalli. Palveluvyöhykemallin keskeinen ajatus on se, että täydet palvelut yhteiskunnan kustannuksella saavat ainoastaan tiivistysrakentamisen ytimessä asuvat kansalaiset. Mitä kauempana ydinkeskustasta asut, sitä enemmän maksat omasta pussistasi yhteiskunnan palveluista!

Voidaan siis todeta, että todellinen sosialismisusi on liikkeellä kokoomusministeri Vapaavuoren ilmiasussa!

Ministeri Vapaavuoren ajatuksia eivät jaa edes järkikokoomuslaiset ja siitä saimme vakuuttavan todisteen, kun Kokoomuksen pirkanmaalainen kansanedustajaehdokas Marko Taipale kertoi Ikaalisissa 30.10.2010 järjestetyssä vaalipaneelissa sanoutuvansa jyrkästi erimieliseksi ministeri Vapaavuoren ajatuksenjuoksusta.

Ihmettelin, että Kokoomuksen kokenut valtiopäivämies Arto Satonen oli samassa vaalipaneelissa hiljaa Vapaavuoren mietteistä.

Kannattaako Kokoomuksen maatalousvaliokunnan puheenjohtaja Satonen ministeri Vapaavuoren näkemyksiä?

Onko Vapaavuoren ajatuksenjuoksulla laajempaakin kannatusta Kokoomuksen riveissä?

Asia olisi nyt kerrottava, jotta kansa osaisi äänestyskopin hiljaisuudessa tehdä oikeat johtopäätökset.

Maaseudun Tulevaisuus-lehdessä kolumnisti Jukka Pasonen loi ministeri Vapaavuoren esitykselle käytännön näkökulman, kun hän maalasi, että alakoululaisille joudutaan laittamaan koululle majoitustilat kouluviikon ajaksi. Eihän pitkämatkalaisia alakoululaisia Vapaavuoren ajattelun mukaan kannata viikolla kuljettaa kotiin, vaan heidät majoitetaan koulun tiloihin.

Pasonen toteaa kirjoituksessaan valmiit normit Vapaavuoren haluaman mallin majoitustilavaatimuksiksi; alakoululaisille 1 neliömetri omaa tilaa, yläkoululaisille 1,2 neliömetriä ja lukiolaisille tai ammattikoululaisille Vapaavuoren mallissa suosittelee Pasonen peräti 1,4 neliömetriä omaa tilaa.

Vapaavuorta miellyttänee se, että Pasosen mukaan suurissa kaupungeissa voidaan poikkeuksellisesti joustaa tästä säännöstä ja kustantaa ratikkalippu!

Vapaavuoren ajatuksia kannattavat varmaa ne, jotka ajavat Tampereelle ratikkaratkaisua kuin käärmettä pyssyyn - he saisivat silloin jälkikasvunsa koulusta kotiin yöpymään viikollakin.

Nostan hattua Pirkanmaan Kokoomuksen listoilla ehdokkaana olevalle Marko Taipaleelle - hän kun uskaltaa olla eri mieltä Kokoomuksen (sosialisti)ministeri Jan Vapaavuoren kanssa!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jan Vapaavuori, ERA17, Arto Satonen, Marko Taipale, sosialismisusi. Kokoomus,