Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On esimerkillistä toimintaa Espoon tuomiokirkon hautausmaanhoitajilta!

Tiistai 19.7.2022 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin osana suruväkenä Espoon tuomiokirkon hautausmaalla viime keskiviikkona hautaustilaisuuteen ja totesin erään yksityiskohdan, joka on siellä hoidettu mallikkaasti.

 

Kyse on haudankaivamisessa käytetystä menetelmästä, joka Espoossa on hoidettu hyvin.

 

Tavallisesti haudankaivamisen yhteydessä multa kasataan viereisen haudan päälle nurmikolle ja siten aiheutetaan naapurihaudalle melkoista vahinkoa.

 

Espoossa näin ei tehdä vaan siellä haudankaivamisessa syntyvä multa kuormataan siirtolavalle, joten naapurihautojen nurmikot säilyvät turmeltumattomina.  Hautaustilaisuuden jälkeen siirtolavalla oleva multa palautetaan hautaan ja kaikkien hautojen omaiset ovat tyytyväisiä!

 

Kannustan kaikkia seurakuntia ja niiden hautausmaanhoitajia seuraamaan Espoon tuomiokirkkoseurakunnan esimerkkiä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: On esimerkillistä toimintaa Espoon tuomiokirkon hautausmaanhoitajilta! Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoo, hautausmaanhoitajat, haudankaivajat,

Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay oli Mannerheimin luottomies!

Sunnuntai 17.7.2022 - -Esko Erkkilä-

Espoon tuomiokirkon hautausmaalla on…

 

 

IMG_5631.JPG

 

…Ramsayn sukuhauta ja sinne on haudattuna…

 

 

IMG_5632.JPG

 

…Edvin Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay.

 

*****************

 

Talvi- ja Jatkosodan historiaa tunteville Henrik Ramsay on tuttu persoona, sillä hän oli keskeisessä roolissa, kun Suomi irtautui sodasta.

 

Ramsayllä ja Mannerheimilla oli läheinen suhde, sillä yrittihän Mannerheim välirauhan aikana jopa saada Ramsayn Suomen pääministeriksi.

 

Erään suomalaisen suurmiehen viimeinen leposija on siis Espoon tuomiokirkon hautausmaalla!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay oli Mannerheimin luottomies!, Mannerheim, marsalkka Mannerheim, Edvin Linkomies, Henrik Ramsay, Linkomiehen hallituksen ulkoasiainministeri Henrik Ramsay, Välirauha, Espoon tuomioikirkko,

Hautausmailla lepää monia tärkeitä ja aikanaan paljon aikaansaaneita henkilöitä!

Lauantai 16.7.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen kulumassa olevan viikon aikana saanut vierailla eri hautausmailla ja niillä olen pikaisesti tutustunut eräisiin merkittäviin valtakunnallisesti sekä paikallisesti paljon aikaansaaneiden henkilöiden hautoihin.

 

*******************

 

Espoon tuomiokirkon äärellä lepää Ihamuotilan sukuhaudassa…

 

 

IMG_5754.JPG

 

…ministeri Veikko Artturi Ihamuotila, jonka johdolla Maataloustuottajain Keskusliitosta eli MTK:sta muodostui vahva maanviljelijöiden sekä metsänomistajien etujärjestö.

 

Veikko Ihamuotila toimi maa- ja metsätalousministerinä Keijo Liinamaan virkamieshallituksessa vuonna 1975.

 

Veikko Ihamuotila isännöi Espoossa sijaitsevaa Histan tilaa, joka on tunnettu maatalousopiskelijoiden harjoittelutila.

 

Veikko Ihamuotilalle myönnettiin ministerin arvonimi vuonna 1976.

 

Arvostan Veikko Ihamuotilan toimintaa, sillä hänen ansiostaan maa- ja metsätalouden harjoittajien asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa pystyttiin nostamaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hautausmailla lepää monia tärkeitä ja aikanaan paljon aikaansaaneita henkilöitä!, Veikko Ihamuotila, MTK, ministeri Veikko Ihamuotila, Maataloustuottajain Keskusliitto, Histan tila, Espoon tuomiokirkko, Espoon tuomiokirkon hautausmaa, Keijo Liinamaa,

Kotimainen ruoka ja suomalainen maaseutu ovat nyt arvossaan!

Lauantai 21.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Kotimaisen ruuan, suomalaisen alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden, huoltovarmuuden sekä suomalaisen maaseudun arvo on nopeasti saanut puolestapuhujia jopa niistä, jotka aikoinaan julistivat, että...

..."Tapa talonpoika päivässä"

 

*********************

 

DuOufr8X4AAD6IQ.jfif

 

”Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee” on vanha suomalainen sananlasku, mutta silläkin uhalla uskallan muistella nykyisin työministeri Tuula Haataisen (SDP) valtiosihteeri Ville Kopran taannoista julkista puuskahdusta, jossa hän puolusteli sitä, Espoon koululaisille tarjoillaan saksalaista lihaa!

 

Kuinkahan 9.1.2020 nimityksen valtiosihteeriksi saanut Ville Kopra nyt ajattelee – saattaapa katua twiittiään!

 

***************

 

 

On demarileirissä viime päivinä tapahtunut paljon myönteistäkin ja siitä esimerkkinä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun sanoma maatalouslomituksen turvaamisesta.

Kiuru muistutti, että lomituksen ansiosta kotieläintuottajalla on mahdollisuus irtautua raskaasta ja sitovasta työstään.

 

Kuka olisi vielä viikko sitten uskonut, että Krista Kiuru joskus sanoo noin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kotimainen ruoka ja suomalainen maaseutu ovat nyt arvossaan!, saksalaista lihaa Espoo koululaisille, valtiosihteeri Ville Kopra, Krista Kiuru, maatalouslomitus ja Krista Kiuru, Tapa talonpoika päivässä!