Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eteläpuiston tuhoaminen ei toteudu!

Torstai 6.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti järjesti eilen vaalitentin, jonka tuloksena varmistui, että Eteläpuistoa ei tulla tuhoamaan siten kuin Tampereen asfalttipuolueet – vihreät ja kokoomus - ovat kaavailleet.

 

 

Paneeliin osallistuneiden johtavien puolueiden kuntavaaliehdokkaiden kommentit kuuluivat näin:

 

  • Atanas Aleksovski, SDP: ”Ei toista Ratinaa”
  • Mikko Aaltonen, Vasemmistoliitto: ”Ei nykyisen kaavan mukaan”

 

 

IMG_8384.JPG

 

  • Jouni Ovaska, Keskusta: ”Nykyinen yhdyskuntalautakunta, näpit irti”

*********

  • Anna-Kaisa Ikonen, Kokoomus: ”Kukaan vastuullinen ei vie tätä eteenpäin”
  • Anna-Kaisa Heinämäki, Vihreät: ”Ei voida viedä läpi”

 

 

 

IMG_8375.JPG

 

 

Paneelitilaisuuden yleisö tuomitsi nykyisen Eteläpuiston tuhoamista merkitsevän kaavaluonnoksen näin:

 

  • 41,7 %: Puistoa pitää kehittää ja parantaa, mutta ilman asuntorakentamista
  • 39,6 %: Tulee rakentaa pienemmin ja säästävämmin kuin kaava ehdottaa

 

 

*******************************

 

 

 

 

IMG_81962.JPG

 

 

Tässä listattuina ne Keskustan kuntavaaliehdokkaat, jotka haluavat säilyttää Eteläpuiston puistona.

 

 

Nimeni on ollut Eteläpuiston puolustajien listalla jo tammikuusta alkaen eli siitä alkaen, kun asia tuli tavallisten tamperelaisten tietoisuuteen.

 

 

Pelastetaan Eteläpuisto ja nyt siihen on hyvät mahdollisuudet, kun alueen himorakentamista puolustaneet joutuivat Aamulehden vaalipaneelissa nöyrtymään!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehden kuntavaalipaneeli, Eteläpuisto, Eteläpuiston tuhoaminen,

Tampereen Eteläpuisto pitää suojella

Maanantai 3.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen EEP Eteläpuiston puolustajat –ryhmän tilaisuuteen, jossa puolustimme puoluekannastamme riippumatta Eteläpuiston säilyttämistä.

 

 

Muutama kuva tapahtumasta:

 

 

 

IMG_8246.JPG

 

 

Pääsin tilaisuuteen Mikko Alatalon Volvon kyydissä ja näin pääsin lähtemään vaalimökiltämme mahdollisimman myöhään – kiitokset Mikko!

 

 

 

IMG_8248.JPG

 

 

Eteläpuiston puolesta –ryhmä on pannoittanut alueella kaikki ne puut, jotka jouduttaisiin kaatamaan, jos Eteläpuisto tuhottaisiin.  Mikon syyttävä sormi osoittaa tässä kuvassa kaavasuunnitelmaa, joka merkitsisi Eteläpuiston tuhoa.

 

 

 

IMG_8270.JPG

 

 

Mikko Alatalo esitti mielenilmaustilaisuuden aluksi sanoittamansa ja säveltämänsä laulun ”Eteläpuiston puolesta”!

 

 

 

IMG_8299.JPG

 

 

Minua harmitti, että tilaisuudessa saivat käyttää puheenvuoron myös niiden puolueiden edustajat, jotka innokkaimmin ajavat Eteläpuiston asfaltointia!

 

 

 

IMG_8196.JPG

 

 

Tässä nimilista niistä Keskustan kuntavaaliehdokkaista, jotka puolustavat Eteläpuiston säilyttämistä.

On luonnollista, että nimeni on listalla!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eteläpuisto, Tampereen Eteläpuiston Eteläpuiston suojeleminen, Eteläpuiston tuhoaminen, Mikko Alatalo, Eteläpuiston puolesta, Eteläpuiston puolesta Mikko Alatalo,

"Lapsiperheistä lahopuihin ja parkkitunneleista pihoihin"

Maanantai 1.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun kurssilla osallistuttiin Tampereen keskustan strategisen osayleiskaavan valmisteluun alkuvuodesta 2013.

 

Ympäristön ja alueiden politiikan opiskelijat toteuttivat kävely- ja tilannehaastatteluja keskustan alueella sekä analysoivat internetissä avoinna olevan keskustan karttakyselyn alkuvaiheen tuloksia.

 

Kurssin tuloksia esiteltiin Tampereen kaupungin kaupunkikehittämisen ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun ympäristön ja alueiden politiikan opintosuunnan järjestämässä yleisötilaisuudessa 18.3.2013.

 

Osallistuin yleisötilaisuuteen.

 

Opiskelijat eli nuoret tieteenharjoittajat olivat toteuttaneet aineiston keruun kahdella uudella menetelmällä; kävelyhaastatteluilla ja tilannehaastatteluilla.

 

Kävelyhaastattelussa haastateltavan kanssa kuljetaan hänen valitsemallaan reitillä ja haastattelija toimii yhdessä haastateltavan kanssa ympäristön havainnoijana.

 

Tilannehaastattelussa kerätään kävelyhaastattelujen tavoin paikkaan kietoutunutta tietoa, mutta ne ovat kestoltaan lyhyempiä, vain muutaman minuutin pituisia.

 

Kysyin yleisötilaisuudessa tarkemmin kävelyhaastattelun luonnetta ja vasta toiseen tarkentavaan kysymykseeni sain vastauksen, että kävelyhaastatteluun valitut henkilöt olivat tutkijoiden tuttavia.

 

Kun ”tutkimuksen” perustana oli kuusi kävelyhaastattelua ja haastateltavat olivat haastattelijoiden tuttavia sekä profiililtaan alle kouluikäisten perheitä, niin kovin suurta tieteellistä painoarvoa tutkimustuloksille ei voida kaikkien kaupunkilaisten vinkkelistä antaa.

 

On toki muistettava, että kävelyhaastatteluun perustuvan osion tarkoituksena oli selvittää lapsiperheiden kokemuksia keskustassa asumisesta, liikkumisesta ja ulkoilusta.

 

Tilannehaastattelujen kohdalla tilanne oli hieman toinen, sillä niiden lukumäärä ”tutkimuksessa” oli eri osioissa kaikissa kuitenkin yli 30 tilannehaastattelua!

 

Vaikka tutkimusmenetelmät eivät olleet lähelläkään todelliselle tutkimukselle asetettavia vaatimuksia, niin opiskelijoiden esitykset esim. kaupunkiluonnon kehittämisen kannalta tärkeistä paikoista olivat huomionarvoisia. Muutama esimerkki:

 

  • Tammelantorille puita
  • Keskustorille puita Hämeenkadun suuntaisesti
  • Hämeenpuistossa on potentiaalia vehreäksi keitaaksi. Puistosta olisi kiva saada elävä kohtaamispaikka vaikka piknikille. Nyt se on lähinnä koirien ulkoiluttamispaikka.
  • Koko Eteläpuisto uusiksi. Nykyään se on autio hiekka/lumikenttä. Aluetta käytetään myös autojen parkkipaikkana, vaikka kyseessä on upea järven ranta!
  • Sipulikirkon edusta on hukkatilaa, siihen saisi hyvän puiston tai muuta toimintaa.

 

 

johtamisopiskelijat1

 

Lahopuille sopiviksi alueiksi tutkimus toteaa Hatanpään, Pyynikin, Kaupin sekä Iidesjärven seudut – ei varmaan yllätä ketään!

 

 

johtamisopiskelijat2

 

”Tutkimusaineistossa” oli jonkun tilannehaastatellun mielipide kerrostalon pihalle suunnitellusta ryytimaasta:

 

”Et kyllä tohon varmaan kakstoista plänttiä mahtuis, et jokaisella asukkaalla olis se semmonen oma, et sitä vois sitte joko käyttää tai sitten ei, et siinä vois kasvattaa jotain, yrttejä tai muuta, mitä nyt vaan niinku haluaa omaan käyttöönsä. Niin ei se sitten mun mielestä, tolle olis niinku paljon enemmän käyttöö tolle pihalle silloin.”

 

Tulkitsen, että haastateltu kannattaa ryytimaan perustamista – vai olenko oikeassa?

 

**********

 

Yleisötilaisuuden ehkä keskeinen sanoma opiskelijoille, kuulijoille ja medialle oli se, että senioriväestö oli ”tutkimuksessa” unohdettu tyystin.

 

Jo tutkimusmenetelmät sulkivat keskustan ehkä suurimman väestöryhmän eli seniorit kokonaan tutkimuksen ulkopuolelle.

 

*********

 

Tutkimus (nyt kirjoitan tuon sanan ilman heittomerkkejä!) puolustaa paikkaansa opiskelijoiden harjoitelmana Tampereen keskustan strategisessa kehittämisessä, mutta tavallisen työssäkäyvän ja senioriväestön sivuuttaminen pitäisi tulevissa tutkimuksissa paikata.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunkikehittäminen, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun ympäristön ja alueiden politiikan opintosuunta, Tammelantori, Hämeenpuisto, Keskustori, Ortodoksikirkko, sipulikirkko, Eteläpuisto, Hatanpää, Kauppi, Iidesranta, Pyynikki,