Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Monenlaista haihattelua sitä ilmenee - mm. viidentoista minuutin kaupunki!

Maanantai 29.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on viime päivinä käyty eriskummallista keskustelua, jossa teemana on ollut viidentoista minuutin kaupunki.

 

Viidentoistaminuutin papit ja papittaret lähtevät siitä, että ihmisten kaikki palvelut pitäisi olla viidentoista minuutin pituisen kulkumatkan sisällä ja kulkemisen olisi tapahduttava joko kävellen, polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä liikkumalla!

 

Käsittämätöntä elävästä elämästä erkaantunutta elämää!

 

 

Haihattelun vakavuusastetta ei lainkaan vähennä se, että näitä haihattelijoiden ”viidentoista minuutin” kaupunkeja voisi olla esimerkiksi Tampereella useita!

 

Pieneksi ja kovin virikeköyhäksi jäisi minunkin elinpiirini jos se rajautuisi viidentoista minuutin suuruiseksi.

 

Vakavaksi asian tekee se, että monet – jopa päättäjät – uskovat ”viidentoista minuutin” kaupunkeihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Haihattelua, haihattelua - viidentoista minuutin kaupunki, Viidentoista minuutin kaupunki, viidentoista minuutin kaupunki on kuolleena syntynyt ajatus,

Jo Santeri Alkio näki EU-jäsenyyden ja euron tarpeellisuuden!

Torstai 31.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Äänestin 16.10.1994 järjestetyssä kansanäänestyksessä Euroopan Unioniin liittymisen puolesta.

 

 

Äänestyspäätökseeni vaikutti oman hyvinvointini takaaminen sekä se, että halusin perhekuntamme nuorten saavan kasvaa eurooppalaisiksi Suomessa.

 

 

En ole päivääkään katunut äänestyspäätöstäni.

 

 

Suomessa käydään eriskummallista keskustelua Euroopan Uniosta eroamisen puolesta ja samat tahot intoilevat myös eroamisesta eurosta.

 

 

Haihattelua, vastuutonta ja oman populistisen henkilökuvan kiillottamista!

 

 

Erityisen vastenmielistä tämä vastuuttomuus on niiden henkilöiden – tai henkilön - osalta, joiden hyväksi minäkin olen tehnyt ruohonjuuritasolla poliittista työtä.

 

 ****************

 

Suomessa on paljon asioita, joihin pitäisi saada muutos, mutta muutoksentarpeen kärjessä eivät ole ero Euroopan Unionista tai eurosta.

 

 

Tunnen Maalaisliiton perustajan Santeri Alkion linjaukset huonosti, mutta pari asiaa häneltä tunnen ja hän on ne julkituonut 15.1.1920 julkaistussa ”Maan ääni” –lehdessä, jossa hän totesi näin:

 

 

 

”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan yhdysvalloista.

 

On ilmeistä, että oman rauhan vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”

 

 

Ilmiselvästi Santeri Alkio osasi jo tuolloin nähdä Euroopan Unionin ja euron tarpeellisuuden!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Santeri Alkio, EU-kansanäänestys 16.10.1994, Santeri Alkio ja EU, Santeri Alkio ja euro, ero EU:sta on haihattelua, ero eurosta on haihattelua,