Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hyvinvointialueiden aluevaltuutetuiksi tarvitaan talousalan ammattilaisia!,

Maanantai 17.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Hyvinvointialueiden luottamushenkilöpäättäjiksi tarvitaan tietty osuus sote-alan ammattilaisia, mutta heitä ”paimentamaan” on saatava riittävä osuus johtamisominaisuuksia omaavia talousalan osaajia.

 

Tämä oli mielessäni, kun ryhdyin kannustamaan valtiovarainministeri Annika Saarikon erityisavustajaa, lakimies Petra Schulze Steinen´ä Pirkanmaan aluevaltuuston jäseneksi.

 

 

petrajaesko.jpg

 

Kannustan kansalaisia äänestämään Petraa näillä sanoilla:

 

"Aluevaalit ovat mitä suuremmassa määrin talousvaalit, sillä tarpeita on paljon, mutta rahasta on ainainen puute.

Petra on työkseen oppinut elämään taloudellisten seikkojen kanssa Euroopan Keskuspankissa ja nyt valtiovarainministerin erityisavustajana.

Petralle on helppoa ja turvallista antaa yhteisten talousasioittemme hoitaminen myös Pirkanmaan alueella!"

 

Esko Erkkilä

Agrologi, Tampere

 

 

On hienoa kuulua Petran tukijoukkoihin, sillä mukana ovat mm.:

 

 • Anneli Jäätteenmäki

 • Pasi Kivisaari

 • Eeva Kalli

 • Maria-Kaisa Aula

 • Pirkko Vuolle

 • Riikka Pakarinen

 • Heimo Tuomarla

 • Mervi Pulkkinen

 • Riitta Koskinen

 • Riitta Mäkinen

 • Jouni Ovaska

 

 

Petralla on eräs toinenkin tärkeä luottamustehtävä eli Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallituksen paikka ja siinä hänellä sekä monilla muilla riittääkin paimennettavaa, jotta Keskusta ei seuraavissa eduskuntavaaleissa vajoa Pirkanmaalla marginaalipuolueeksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvinvointialueiden aluevaltuutetuiksi tarvitaan talousalan ammattilaisia!, Petra Schulze Steinen, Anneli Jäätteenmäki, Pasi Kivisaari, Eeva Kalli, Pirkko Vuolle, Maria-Kaisa Aula, Heimo Tuomarla, Riikka Pakarinen, Mervi Pulkkinen, Riitta Koskinen,

Ammuitko raketit suoraan lautasellesi?

Perjantai 2.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Otsikkoteksti on fb-kaverini Heimo Tuomarlan kehittämä, mutta sen aikaansaamisessa on minulla keskeinen rooli.

 

 

Kerron tarkemmin.

 

 

Palokallion Omakotiyhdistys on kuluneiden 25 vuoden aikana järjestänyt melkein omakotitalomme rappujen edessä Palokallion Pamaus-nimisen Uudenvuodentempauksen.

 

 

Kokoonnumme vuoden vaihtuessa ns. Uuden muuntajan eteen vastaanottamaan Uutta Vuotta ja tapaamaan tuttuja. Tarjolla on lämmintä juomaa ja vuoden vaihtuessa yhdistyksemme laulutaitoiset virittävät yhteislaulun.

 

 

 

roina1

 

 

Tilaisuutemme on vuosien saatossa laajentunut lähellä sijaitsevien kerros- ja rivitalojen asukkaiden toimesta viereiselle luistelukentälle, jossa he ampuvat raketteja.
 

 

Parina viime vuonna ilotulitusroina on ilahduttavasti vähentynyt, mutta nyt ilotulitteita ammuttiin taivaalle poikkeuksellisen paljon.

Sanotaan, että taloudellisesti tiukkoina aikoina lemmikkieläimiin uhrataan tavanomaista suurempia summia rahaa ja päteeköhän sama ilmiö myös siihen, että tiukkoina aikoina satsataan tavanomaista enemmän ilotulituksiin ja muihin turhuuksiin!

 

 

Olen vuosittain osallistunut Uudenvuodenpäiväaamuna ilotulitusroinan keräämiseen luistelukentältä ja sen lähitienoilta. Parina viime vuonna olen ollut ainoa ilotulitusroinan kerääjä, sillä aiemmin innokkaat talkoomiehet ovat muuttaneet pois Palokalliolta ja osa myös sen rajan taakse, jolta ei ole paluuta.

 

 

Tein Uudenvuodenaattona päätöksen, että nyt annan muiden kerätä ilotulitusroinan pois, mutta muutin Uudenvuodenpäivänä mieltäni, kun näin, että joku kerros- tai rivitaloasukas oli haravoinut luistelukentälle jätetyn ilotulitusroinan kasalle.

 

 

 

 

roina2

 

 

Ilotulitusroinaa oli luistelukentälle kertynyt niin paljon, että…

 

 

 

 

roina3

 

 

…sitä kertyi seitsemän muovipussillista ja autotallissamme sijaitseva peltitynnyrillinen täyteen.

 

 

Noin suuri roinamäärä ei mahdu omakotitalomme roskikseen, vaan se on vietävä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ylläpitämään jätepisteeseen. Minulla on näiden jätepisteiden käyttöoikeus, sillä maksan jätehuoltomaksua omakotitalosta, maatilasta sekä vapaa-ajanasunnosta.

 

 

Miten tämä kaikki liittyy tämän jutun otsikkoon?

 

 

Fb-kaverini Heimo Tuomarla jakoi ilotulitusroinasta ottamani kuvan facebookissa ja kun hän omaa laaja-alaisen tietämyksen maa- sekä metsäalan tutkimustoiminnasta, niin hän oli huolestunut ilotulitusroinan sisältämien myrkkyjen joutumisesta ravintoketjuumme.

 

 

Kiitän Heimo Tuomarlaa hänen havainnoistaan, sillä kaikki hänen sanomansa on täyttä totta.

 

 

Palokallion alueen ilotulitusroinat jäävät pääosin lähimetsiin ja puistoihin, joista niiden sisältämät myrkyt huuhtoutuvat ensiksi Peltolammiin ja siitä edelleen Pyhäjärveen.

 

 

Kiitän Heimo Tuomarlaa myös siitä, että sain hänen ansiostaan jälkikäteisen perustelun työlleni – kyllä kannatti kerätä luistelukentälle kertynyt ilotulitusroina talteen ja toimittaa se turvalliseen jätteenkäsittelyketjuun!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilotulitus, ilotukset, ilotulitusten ympäristövaikutukset, myrkkyjä ympäristöön, ympäristömyrkyt, Heimo Tuomarla,