Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ikaalisten naistentansseissa miehet olivat turvassa ainoastaan miesten vessassa ja sielläkin vain pylvään takana!

Tiistai 22.12.2020 - -Esko Erkkilä-

Ikaalisten Kylpylä-kokonaisuuden nopea romahtaminen on malliesimerkki siitä, että miten nopeasti menestyväkin yritys saattaa tulla tiensä päähän.

 

 

Ikaalisten Kylpylän historia alkaa jo vuodelta 1884, mutta tunnen tuon yrityksen taustoja vasta 1950-luvulta ja omakohtaisesti asiakasroolin kautta 1960-luvuilta alkaen.

 

Valiolainen Meijeriväen Liitto ry toimi vuodesta 1956 alkaen ”Tuomarlan” omistajana, kuten mm. meillä Viljakkalassa paikkaa kutsuttiin.  Muistelen, että myös meillä oli piironginlaatikossa osuustodistuksia, jotka osoittivat maidonlähettäjien omistusta tuossa lomakodissa tai ainakin lomaoikeutta!

 

Vuonna 1964 valmistui uusi päärakennus sekä kylpylä ja tuolloin joskus 1960-luvun lopulla olen ensimmäisen kerran poikennut tuonne päärakennukseen ravintola-asiakkaana.

 

******************

 

1970-luku ja myös 1980-luvun loppupuolelle olivat omistuksellisesti ja myös toiminnallisesti vakaata kehittymisen aikaa, mutta vuonna 1989 alkoi omituksellinen myllerrys, joka käsittääkseni on eräs keskeinen syy myös toiminnan romahtamiselle.

 

Omistajatahojen konkurssit, yrityssaneeraukset, omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oyj ja Uotin veljekset olivat ”takeena” sille, että vauhtia riitti!

 

**************

 

Ikaalisten Kylpylä tuli tutuksi niinä hieman yli neljänäkymmenenä vuonna, jolloin toimin bisnesmaailamassa.

 

Lukemattomat valtakunnalliset ja alueelliset kokoukset sekä koulutustilaisuudet järjestettiin Kylpylässä ja erityisen suurta suosiota nauttivat ne naistentansseille pyhitetyt maanantai-illat. 

 

Jälleenmyyjien ja jakeluteiden koulutukset onnistuivat takuuvarmasti, jos koulutustilaisuus alkoi maanantaina lounaalla ja päättyi illalla naistentansseihin.

 

**********************

 

Otsikossa jo viittaan siihen, että miten vaikeaa miehillä oli välttää joutumasta maanantaisin tanssimaan eli piti mennä miesten vessaan, mutta sekään ei vielä riittänyt vaan piti lymyillä sielläkin pylväiden takana!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ikaalisten Kylpylä, Ikaalinen, Ikaalisten Kylpylän naistentanssit, Ikaalisten Kylpylän konkurssi, Ikaalisten Kylpylän yrityssaneeraus, omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oyj, Ikaalisten naistentansseissa miehet olivat turvassa ainoastaan miesten vessassa,