Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt ei tarvitse piileskellä miesten vessassa pylväiden takana!

Torstai 4.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Bisnesmaailmassa yrityksen alamäki on nopea ja vauhdikas, jos niikseen tulee.

 

Yrityksen alamäen on viime kuukausina kokenut Ikaalisten Kylpylä, joka ennenaikaan – ja ei niinkään kauan sitten – sai surffailla menestyksen aallonharjalla.

 

**********

 

Sain seurata Ikaalisten Kylpylän nauttimaa suosiota 1970-luvulta alkaen ja sain olla omalla vastuubudjetillani myös pönkittämättä sen hyvinvointia.

 

Lukemattomat kerrat olin osanottajana ja usein myös maksajan roolissa, kun järjestimme Ikaalisissa mitä erilaisimpia kokouksia, koulutustilaisuuksia ja asiakastilaisuuksia.

 

Erityisen suosittuja olivat maanantai-päivät, sillä tiesiväthän osanottajat, että illalla järjestetään naistentanssit ja niiden sisällyttäminen tilaisuuden ohjelmaan oli tae hyvästä osanotosta.

 

 

Naistentansseihin liittyy lukuisia mielenkiintoisia tapahtumia ja niistä mm. nämä:

 

  • Teimme yhteistyötä jenkkifirma Central Soyan kanssa ja joskus kaksi CS:n edustajaa saapui naistentanssien aikana Ikaalisiin ja alkoivat meidän jälkeemme ruokailemaan. Eipä jenkkipoikien ruokailusta mitään tullut, sillä naiset hakivat heitä jatkuvasti tanssimaan – oli siinä jenkkipojilla hämmästeltävää!

 

  • Eräs myyntiryhmäni kokenut huippumyyjä ei ollut halukas tanssimaan, mutta eiväthän naiset sitä huomioineet vaan ryntäilivät myös hänen pöytänsä ympärillä.  Kaverini yritti ratkaista ongelmaa sillä, että poikkesi usein miesten vessassa.  Sekään ei kuitenkaan auttanut vaan tanssihaluiset naiset ryntäilivät jopa miesten vessaan!  Kaveri yritti piilotella miesten vessassa olevien pylväiden taakse, mutta huonolla menestyksellä ja hän kehittikin tilanteesta tuon otsikossani kertoman eli

 

 

”Ikaalisissa miehet eivät saa rauhaa edes miesten vessassa pylväiden takana”!

 

  • Kolmas nyt kertomani muistelus ei suoranaisesti liity naistentansseihin, mutta kerron, kun eräs nuori ja kokematon esimiehemme lukitsi itsensä vessapömpeliin ja ei osannut päästä ulos.  Hänellä oli kuitenkin voimia ja niinpä hän kaatoi kaikki vessapömpelit; loppuillan ajan miesten vessassa oli rivistö vessanpönttöjä ja kasa vessanpömpeleiden elementtejä!

 

 

On tuhannen taalan kysymys, että saadaanko Ikaalisten Kylpylä vielä jonkinlaiseen toimintaan vaiko ei!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ikaalisten Kylpylä, Ikaalinen,

Ikaalisten naistentansseissa miehet olivat turvassa ainoastaan miesten vessassa ja sielläkin vain pylvään takana!

Tiistai 22.12.2020 - -Esko Erkkilä-

Ikaalisten Kylpylä-kokonaisuuden nopea romahtaminen on malliesimerkki siitä, että miten nopeasti menestyväkin yritys saattaa tulla tiensä päähän.

 

 

Ikaalisten Kylpylän historia alkaa jo vuodelta 1884, mutta tunnen tuon yrityksen taustoja vasta 1950-luvulta ja omakohtaisesti asiakasroolin kautta 1960-luvuilta alkaen.

 

Valiolainen Meijeriväen Liitto ry toimi vuodesta 1956 alkaen ”Tuomarlan” omistajana, kuten mm. meillä Viljakkalassa paikkaa kutsuttiin.  Muistelen, että myös meillä oli piironginlaatikossa osuustodistuksia, jotka osoittivat maidonlähettäjien omistusta tuossa lomakodissa tai ainakin lomaoikeutta!

 

Vuonna 1964 valmistui uusi päärakennus sekä kylpylä ja tuolloin joskus 1960-luvun lopulla olen ensimmäisen kerran poikennut tuonne päärakennukseen ravintola-asiakkaana.

 

******************

 

1970-luku ja myös 1980-luvun loppupuolelle olivat omistuksellisesti ja myös toiminnallisesti vakaata kehittymisen aikaa, mutta vuonna 1989 alkoi omituksellinen myllerrys, joka käsittääkseni on eräs keskeinen syy myös toiminnan romahtamiselle.

 

Omistajatahojen konkurssit, yrityssaneeraukset, omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oyj ja Uotin veljekset olivat ”takeena” sille, että vauhtia riitti!

 

**************

 

Ikaalisten Kylpylä tuli tutuksi niinä hieman yli neljänäkymmenenä vuonna, jolloin toimin bisnesmaailamassa.

 

Lukemattomat valtakunnalliset ja alueelliset kokoukset sekä koulutustilaisuudet järjestettiin Kylpylässä ja erityisen suurta suosiota nauttivat ne naistentansseille pyhitetyt maanantai-illat. 

 

Jälleenmyyjien ja jakeluteiden koulutukset onnistuivat takuuvarmasti, jos koulutustilaisuus alkoi maanantaina lounaalla ja päättyi illalla naistentansseihin.

 

**********************

 

Otsikossa jo viittaan siihen, että miten vaikeaa miehillä oli välttää joutumasta maanantaisin tanssimaan eli piti mennä miesten vessaan, mutta sekään ei vielä riittänyt vaan piti lymyillä sielläkin pylväiden takana!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ikaalisten Kylpylä, Ikaalinen, Ikaalisten Kylpylän naistentanssit, Ikaalisten Kylpylän konkurssi, Ikaalisten Kylpylän yrityssaneeraus, omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oyj, Ikaalisten naistentansseissa miehet olivat turvassa ainoastaan miesten vessassa,

Viljakkalalainen sahti kellisti absolutistin

Keskiviikko 22.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Jatkan tänään muisteluksia Ikaalisten Kylpylästä ja kerron, kun Viljakkalasta hankittu sahti kellisti täydellisen absolutistin:

 

Ikaalisten Kylpylän toiminta on vaakalaudalla, sillä sitä nykyisin hallinnoiva Scandic on ilmoittanut, että se luopuu Ikaalisten Kylpylän vetämisestä jo muutaman kuukauden kuluttua.

 

Tänään kerron parikin mukavaa henkilökohtaista muistoa Ikaalisten Kylpylästä:

 

 

  • jälleenmyyjille suunnatut pienet ”korruptiovälineet” tulivat agribisneksessä muotiin joskus 1970-luvulla ja ensimmäinen kokemukseni niistä oli, kun jaoimme parhaille jälleenmyyjillemme hihoistaan täyspitkiä korkealuokkaisia gollege-paitoja. Tuon paidan mallikappaleen saimme Ikaalisten Kylpylässä järjestetyssä myyntikokouksessa ja se tuntui jotenkin hienolta! Vuosien saatossa korruptiovälineiden jakaminen meni suorastaan älyttömyyksiin ja lopulta ne piti ilmoittaa jopa verottajalle!

 

  • myyntikokoustemme ohjelmaan kuului 1970-luvulla aina hikinen kuntoiluohjelma ja niin taas kerran myös Ikaalisten Kylpylässä. Myyntimieskaverini Olavi Hakala oli hankkinut riittävän määrän oikein kunnollista viljakkalalaista sahtia janojuomaksemme kuntoliikunnan jälkeen nautittavaksi.

 

Kunnollinen viljakkalalainen sahti on salakavalaa ja sen sai kokea eräs apulaismyyntipäällikkömme, joka oli täydellinen absolutisti alkoholijuomien suhteen. Niin vaan kävi, että apulaismyyntipäällikkömme hairahtui nauttimaan kuntolenkin jälkeen viljakkalalaista sahtia saunatiloissa janojuomakseen ja siitä seurasi, että eipä miehestä ollut osanottajaksi iltatilaisuuteemme!

On se salakavalaa ja hyvää tuo viljakkalalainen sahti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkalalainen sahti kellisti absolutistin, sahti, viljakkalalainen sahti, viljakkalan sahti, Ikaalisten Kylpylä,

Uskomaton uutinen - Ikaalisten Kylpylä lopettaa toimintansa!

Tiistai 21.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Otsikkoni saattaa olla hieman yliampuva tai ainakin ennenaikainen, sillä todellisuudessa Scandic Hotels Oy on päättänyt, ettei se jatka vuokrasopimusta ja liiketoimintaa Scandic Ikaalisten Kylpylä –hotellissa marraskuun 2020 lopun jälkeen.

 

Ikaalisten Kylpylä – kenen vetämänä se milloinkin toimi – on ollut monellakin toimintasarallaan suorastaan ikoni.

 

Olen vuosikymmenten varrella monestikin vieraillut yksityisenä hotelli- ja ravintolavieraana Ikaalisten Kylpylässä, mutta eniten olen saanut olla siellä agribisnesvieraiden isäntänä ja erilaisten kokousten osanottajana.

 

Jokunen muistelus:

 

  • maanantaisin järjestetyt naistentanssit keräsivät ravintolasalin täyteen tanssinhaluista porukkaa Pirkanmaan alueen lisäksi Etelä-Pohjanmaalta, Hämeestä ja myös Varsinais-Suomesta. Lukemattomat olivat ne kerrat, jolloin sain olla maanantaina puolenpäivän jälkeen isäntänä jälleenmyyjiemme koulutustilaisuuksissa ja sitten illan koittaessa mukana naistentansseissa!

Eräs tanssihaluton tiimini jäsen totesi joskus aiheellisesti, että naistentanssi-iltoina miehet saivat olla rauhassa vain miestenhuoneessa ja sielläkin ainoastaan pylvään takana piilotellen, sillä naiset hakivat hänen mukaansa miehiä tanssimaan jopa miesten vessasta!

 

Ikaalisten Kylpylän miestenvessaan liittyy eräs muistoni, kun nuori ja kokematon esimieheni oli vahvasti juovuspäissään hermostunut pytyllä istuessaan ja kaatanut kaikki vessanpyttyjen ovisärmät lattialle – turvamiehet pinosivat seinämät kauniiseen pinoon vessan seinustalle ja pytyt saivat olla lopun iltaa kauniissa rivissä seinustalla ilman näkösuojia! Varmaan tekosesta koitui korvattavaa työnantajalleni!

 

******************

 

 

  • Teimme jossain vaiheessa tiivistä yhteistoimintaa jenkkiläisfirma Central Soya`n kanssa ja muistan, kun joskus maanantaina kaksi jenkkipoikaa saapui Ikaalisten Kylpylään myöhään, jotta olisivat valmiit tiistai-aamuna kouluttamaan meitä siihen, miten USA:ssa rehuja markkinoidaan. Olivat pojat ihmeissään, kun illan aikana yrittivät nauttia maukkaasta pihvistä, mutta eihän siitä mitään tullut, kun valtava naislauma oli koko ajan jonossa pyytämään jenkkipoikia tanssimaan!

 

  • Ikaalisten Kylpylä oli eräs keskeinen paikka, jossa minusta muodostui työkavereideni piirissä mielikuva varhain nukkumaan menevästä esimiehestä, sillä tavallinen sanonta aamupalapöydässä kuului näin:”Kyllä minä menin varhain nukkumaan, sillä Eskokin oli häipynyt huoneeseensa vain tuntia aikaisemmin kuin minä!”

 

*******************

 

On minulla surullisiakin muistoja Ikaalisten Kylpylästä, sillä yli kolmekymmentä vuotta kestäneen esimiesurani aikana jouduin kolme kertaa olemaan esimiehenä, kun alaiseni kohtasi maallisen vaelluksensa määränpään – yksi näistä kuolemantapauksista tapahtui Ikaalisten Kylpylässä.

 

Olin taas silloinkin lähtenyt yöpuulle varhain ja vasta aamulla sain kuulla, että eräs työnjohtajistamme oli ravintola-aulassa kuollut.

 

**************************

 

Kepeät mullat Ikaalisten Kylpylän muistolle ja sydämeni pohjasta toivon, että Kylpylälle löydetään arvoisensa jatkaja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Uskomaton uutinen - Ikaalisten Kylpylä lopettaa toimintansa!, Ikaalisten Kylpylä, Scandic Hotels Oy, Rehuraisio Oy, Central Soya, naistentanssit, Ikaalisten naistentanssit,

Tamperelaiset ja Viljakkalan Nisunperältä olevat esiintyjät muodostivat eilen keskeisen rungon Eläkeliiton Pirkanmaan piirin Nuuttijuhlalle!

Tiistai 14.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Pirkanmaan piiri järjesti perinteisen Nuuttijuhlansa eilen…

 

 

IMG_6531.JPG

 

 

…Ikaalisten kylpylässä.

 

 

IMG_6545.JPG

 

Nuuttijuhlamme eräs kohokohta oli, kun tamperelainen lauluyhtye AmA esiintyi.

 

Laulutrion muodostavat Anja Möykkynen, Maire Salmi sekä Aino-Inkeri Lehtimäki.
 
Olen monesti saanut kuulla lauluyhtye AmA:aa, mutta nyt varsinkin heidän kolmanneksi esittämänsä kappale lumosi salintäyteisen eläkeliittolaisväen!

 

 

************************

 

 

Viljakkalan Nisunperältä kotoisin olevat taiteilijat osoittivat todellisen taitonsa, sillä…

 

 

IMG_6562.JPG

 

…naapurikylältäni oleva Markku Ylijoki osoitti taas kerran esiintymistaitonsa ja kun samalla kylällä asuva Viljakkalan seurakuntapiirin kanttori Heidi Olkinuora häntä säesti, olivat kaikki ainekset kohdallaan todelliseen taide-elämykseen. 

 

 

IMG_6547.JPG

 

Viljakkalan nisunperäläisten kokonaispanosta täydensivät Eläkeliiton Ylöjärven yhdistyksen tanssiryhmässä Arja ja Eero Mattila, jotka esiintyivät Nuuttijuhlan ohjelma-osuudessa!

 

 

IMG_6534.JPG

 

Viljakkalalaisten vahvaa panosta Eläkeliiton Pirkanmaan piirin Nuuttijuhlassa lisäsi se, että piirimme toiminnanjohtaja Elina Paukkunen, joka ansiokkaasti juonsi juhlamme, isä on syntyisin Viljakkalasta ja se, että hän on arvostamani ja nyt jo poisnukkuneen ostoasiamies Mauno Joensivun kummityttö! Monet puukaupat isäni teki aikoinaan Mauno Joensivun kanssa!

 

Kerrassaan hieno tilaisuus ja sen pitopaikka Ikaalisten kylpylä toi mieleeni monia mieluisia muistoja työelämäni ajalta – niistä kuitenkin ehkä eri yhteydessä ja myöhemmin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ikaalisten kylpylä. Laulutrio AmA, Markku Ylijoki, Heidi Olkinuora, Arja Mattila, Eero Mattila, Viljakkala, Nisunperä, Viljakkalan Nisunperä,

Ikaalisten Kylpylän jokamaanantaiset naistentanssit olivat jotain kummallista

Lauantai 27.10.2018 - -Esko Erkkilä-

Sain tämänpäiväiseen blogijuttuuni aiheen, kun eräs fb-kaverini laittoi faceen kuvan Scandic Ikaalisten Kylpylästä.

 

 

Ikaalisten Kylpylään liittyy minulla moniaita muistoja ja eräs niistä surullisimmasta on se, kun alaisesi työnjohtaja menehtyi siellä koulutustilaisuutemme jälkeen.

 

 

Lähdin tapani mukaan jo varhain nukkumaan ja vasta aamulla kuulin tapahtuneesta.

Minulle jäin ainoastaan muistokirjoituksen laatiminen henkilökuntalehteemme pidetystä työnjohtajastamme!

 

 

 

**********************

 

 

 

 

Arkimaanantaisin Ikaalisten Kylpylässä järjestetyt naistentanssit olivat maankuulut – lienevätkö edelleenkin!

 

 

Olimme joskus yrityksemme sisäisessä koulutustilaisuudessa, johon maanantai-iltana saapuivat jenkkiläisen yhteistyökumppanimme Cetral Soyan kaksi edustajaa.

 

 

Jenkkipojat saapuivat illalla ja olihan heillä ihmettelemistä, kun yrittivät syödä maittavaa pihviä, mutta kun heidän takanaan oli koko ajan lauma naisia, jotka pyysivät jenkkipoikia tanssimaan!

 

 

Eräs työkaverini – joka oli yhtä huonosti tanssihaluinen kuin minä – sanoi, että Ikaalisten Kylpylässä välttyy naistentanssi-iltana joutumasta tanssimaan vain sillä, että lymyilee koko ajan miesten vessassa ja sielläkin pitää pysyä pylvään takana!

 

 

Allekirjoitan työkaverini kuvauksen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ikaalisten Kylpylä, naistentanssit Ikaalisissa, naistentanssit Ikaalisten Kylpylässä, Scandic Ikaalisten Kylpylä, Ikaalinen,

Jyviä vai akanoita kasvukauden päättäjäisissä Ikaalisten Kylpylässä

Perjantai 5.11.2010 - -Esko Erkkilä-

MTK-Pirkanmaa ja sen tuottajayhdistykset Hämeenkyröstä, Ikaalisista, Mouhijärvi-Suodennniemeltä ja Viljakkalasta järjestivät Kasvukauden päättäjäiset Ikaalisten kylpylässä 30.10.2010.

Mukana oli pirkanmaalaisia ensi kevään eduskuntavaalien ehdokkaita. Ehdokkaat vastasivat paneelikeskustelussa yleisökysymyksiin ja samalla kertoivat omia vaalilupauksiaan.

Paneelissa olivat mukana:

Eveliina Asikainen  Vihreät
Arto Pirttilahti         Keskusta
Matti Äijö                 Keskusta
Arto Satonen            Kokoomus
Marko Taipale        Kokoomus
Lea Mäkipää           Perussuomalaiset
Miska Paulorinne   SDP   

Paneelissa puheenjohtajana ja tilaisuuden juontajana toimi MTK-Pirkanmaan toiminnanjohtaja Visa Merikoski.

 

Paneelin puheenjohtaja esitti panelisteille puolisen tusinaa kysymyksiä

 

1. Mikä yksi asia pitäisi saada seuraavaan hallitusohjelmaan?

 

Maaseudun asuttuna pitäminen, infran ylläpito maakunnissa, sukupolven vaihdokseen liittyvät kysymykset ja se, että kaikilla on oltava oikeus palveluihin, olivat päällimmäisenä mielessä panelisteilla.

 

2. Mikä olisi paras hallituspohja vaalien jälkeen ja mitkä kaksi henkilöä haluaisit ministereiksi Pirkanmaalta (toinen ministereistä saa olla omasta puolueesta)?

 

Nykyinen hallituspohja sai hallituspuolueiden edustajilta suurimman kannatuksen. Pirkanmaalaisista ministereistä suurinta luottamusta panelistien keskuudessa nauttivat Arto Pirttilahti ja Arto Satonen.

 

Hämmennystä herätti, että Arto Satonen sanoi kannattavansa nykyistä hallituspohjaa, mutta silti hän ehdotteli ministeriksi SDP:n Pia Viitasta! Todellinen poliitikko - tekee läjän eri paikkaan kuin kykkii!

 

3. Onko Suomen oltava ympäristö- ja ilmastoasioissa edelläkävijä?

 

Ainoastaan SDP:n Miska Paulorinne ja Vihreiden Eveliina Asikainen poikkesivat valtavirrasta ja liputtivat Suomen mallioppiluuden puolesta.

 

Keskustan Pirttilahti ja Äijö totesivat, että Suomen kilpailukyky pitää ensisijaisesti turvata ja emme voi olla paavillisempia kuin paavi. Myös kokoomuksen Arto Satonen oli samoilla linjoilla ja totesi, että mallioppilaana oleminen on liian kallista.

 

4: Tarvitaanko ruuantuotannon kaksinkertaistamiseen (globaalisti) GMO-tekniikkaa?

 

Puheenjohtaja oli onnistunut laatimaan kysymystekstinsä niin kinkkisesti, että vastaajat ja yleisö eivät pysyneet kaikilta osin kärryillä tärkeässä kysymyksessä.

 

Panelistien selittävät sanat kuitenkin selvensivät lähes kaikkien mielipiteet.

 

Äijö halusi asian uudelleen tarkasteltavaksi ja Pirttilahti linjasi, että GMO:sta ei saa tulla yksityisten firmojen kultakaivosta.

 

Satosen mukaan GMO:ta ei voida hyväksyä automaattisesti, mutta sitä ei saa sulkea poiskaan keinovalikoimasta.

 

Järkeviä sanoja Äijöltä, Pirttilahdelta ja Satoselta.

 

5. Mitkä olisivat konkreettisia keinoja, jotta maatalouden kannattavaisuus paranisi?

 

Tuottajahintojen korottaminen sille tasolle, että alkutuotanto voisi jatkua kannattavasti, oli usean panelistin mielipide. Pirttilahti havainnollisti tilannetta ja peräänkuulutti rehuviljahintojen puolitoistakertaistumisen merkitystä kotieläintalouden ongelmiin.

 

Kokoomuksen Marko Taipale vaati aiheellisesti osuusteurastamoiden hallintoelinten jämäköitymistä.

 

Tilojen hyvinvoinnista huolehtinen, tieteen ja teknologian hyödyntäminen, alkutuotannon neuvotteluvoiman lisääminen ja kaupan ylivallasta luopumisen nähtiin esimerkkeinä käytännön toimenpiteinä maatalouden kannattavaisuuden kohentamisessa.

 

6. Tiivistysrakentaminen; miten sen haitat kompensoidaan maaseudulle?

 

Matti Äijö tiivisti ongelman: Maaseutu autioituu, sosiaalinen verkosto maaseudun ihmisiltä katoaa, tiloja voi jatkossakin olla, mutta ei ihmisiä, tiloille ei saada emäntiä, kilpailutus vie maaseudulta postit.

 

Vihreiden Eveliina Asikainen muistutti, että maaseutuja on monenlaisia; lähellä kaupunkia sijaitseva maaseutu voi olla osa kaupunkiseutua, eri alueilla tarvitaan erilaisia päätöksiä. Sopii toivoa, että Eveliinan ajatukset saisivat laajemmaltikin tilaa Vihreiden ajatusmaailmassa!

 

Kokoomuksen Marko Taipale kunnostautui, kun hän asettui poikkiteloin puolueensa asuntoministerin linjauksille: "Ministeri Vapaavuoren esityksistä palveluvyöhykkeiksi sanoudun jyrkästi eroon!" Löytyy kokoomuksesta sentään järkipuhujiakin!

 

 

Keskustan Arto Pirttilahti kiteytti, että maakunnan keskusseutu ponnistelee tiivistysrakentamisen perässä demarivetoisesti. Pirttilahti peräänkuulutti joustavia kuntarajoja, siten että palveluja saadaan läheltä, vaikka ehkä naapurikunnasta.

 

Loppupuheenvuoroissa…

 

…panelistit olivat yksimielisiä siitä, että maakunnan äänen pitää kuulua ja perustuotannon on oltava kannattavaa. Pirttilahti tiivisti, että yrittäjyys ja perheyrittäjyys pitää saada kunniaan.

 

Matti Äijö korosti, että kiinteistöveroa ei pidä maa- ja metsätaloudelle suunnitella. Hän sai ajatukselleen vahvaa taustatukea Eveliina Asikaiselta, joka totesi, että kiinteistövero ei kuulu suomalaisiin metsiin, sillä se rajoittaisi jokamiehen oikeuksia.

 

Ikaalisten puolitoistatuntinen vaalipaneeli oli lähtölaukaus huhtivaalien kampanjoinnille.

 

Kiitos MTK-Pirkanmaalle mainion tilaisuuden järjestämisestä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MTK-Pirkanmaa, MTK-Hämeenkyrö, MTK-Ikaalinen, MTK-Viljakkala, MTK-Mouhijärvi-Suodennïemi, Visa Merikoski, Arto Pirttilahti, Matti Äijö, Arto Satonen, Marko Taipale, Eveliina Asikainen, Miska Paulorinne, Lea Mäkipää, Ikaalisten Kylpylä, kiinteistövero,