Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sipulien saaminen "kattojen alle" on merkittävä askel sadonkorjuussa!

Lauantai 14.8.2021 - -Esko Erkkilä-

Meillä oli viljelyksessä tavallista istukassipulia, punasipulia sekä ryvässipulia ja kaikki nuo on eilen saatu ”kattojen alle”!

 

 

IMG_2749.JPG

 

Istukassipulit ja punasipulit kasvattivat poikkeuksellisen hyvän sadon ja…

 

 

IMG_2752.JPG

 

…samaa on todettava myös valkosipuleista.

 

*************

IMG_2826.JPG

 

Sipuleiden esikuivatus tapahtuu meillä nelikerroksittaisten verkkorakennelmien avulla ja nyt oli todettava, että eipä juurikaan tarvittu tiheäsilmäisiä apuverkkoja, sillä sipulit olivat riittävän isokokoisia!

 

 

IMG_2827.JPG

 

Kunnollinen ehjä pressu rakennelman päälle ja…

 

 

IMG_2828.JPG

 

…sielläpä sipulit saavat viettää ainakin pari viikkoa, jotta niiden esikuivuminen on päässyt vauhtiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valkosipulit, valkosipulien sadonkorjuu, istukassipulit, punasipulit, ryvässipulit, sipulien esikuivatus,

Trekoolituotteiden kauppakunnostusta ja osin myös pakastamiseen valmistamista

Lauantai 29.8.2020 - -Esko Erkkilä-

Syksy saapuu ja sen myötä puutarhatuotteiden kauppakunnostus on ajankohtaista ja joidenkin tuotteiden pakastamisen valmistelu kuuluu näihin päiviin.

 

Eilen meillä oli ajankohtaista sipuleiden kauppakunnostus ja sen lisäksi aloitin papujen sadonkorjuun.

 

 

IMG_9759.JPG

 

 

Vaikka itse kehunkin, niin istukassipulien sekä punasipulien osalta satotaso ja sadon laatu olivat erinomaisia – kelpaa Rouvan tarjota näitä asiakkaille Läheltä Sinulle tapahtumassa Viljakkalan Seurojentalolla 5.9.2020!

 

 

******************

 

IMG_9765.JPG

 

Eilen aloitin myös papujen sadonkorjuun ja kohtuullisin satonäkymin.

 

Totean kokemuksesta, että papujen sato menee joko täysin ”plörinäs” tai sitten papusato menee älyttömyyksiin – nyt satotaso näyttää pysyvän kohtuudessa!

 

Viljelemme keltaista papua, mutta siemenpusseihin oli pussittajan virheen vuoksi osunut myös muutama vihreän pavun siemen. Vihreät pavut ovat katsellen erinomaisia, mutta keitossa ne muuttuvat harmaiksi, joten ainakin me olemme luopuneet vihreiden papujen kasvattamisesta.

 

 

IMG_9768.JPG

 

Pavut kiehautetaan kymmenminuuttisen verran, jäähdytetään, laitetaan pakastuspussiin ja jäädään odottamaan talvisaikaa!

 

 

Semmoista se oli eilen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Istukassipulit, punasipulit, pavut, papu, papujen pakastaminen, keltaiset pavut, vihreät pavut,