Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomen ja Ruotsin yhteistyö sai ylleen Nato-kultahiekkaa!

Torstai 19.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Presidentti Niinistön virallinen vierailu Ruotsiin päättyi eilen ja se tavallaan jatkuu Yhdysvalloissa, kun Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson matkustavat tapaamaan presidentti Joe Bideniä.

 

Suomen ja Ruotsin Nato-liittymisessä kantona kaskessa on nyt ainoastaan Turkki ja sen presidentti Erdogan joka käy ”iltalypsyllä” Suomen ja Ruotsin liittymisestä.

 

Erdogan on tietyllä tavalla Putinin etäispääte, mutta viimeisen sanan Turkin linjauksista päättää kuitenkin Yhdysvallat ja sen vuoksi Niinistön sekä Magdalena Anderssonin vierailu Washingtoniin on tärkeä.

 

Toimittaja Pirjo Auvinen kuvaili eilen Suomen ja Ruotsin yhteistyötä, että sen yhteistyön yllä on nyt Nato-kultahiekkaa – olen samaa mieltä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ja Ruotsin yhteistyö sai ylleen Nato-kultahiekkaa, Suomen ja Ruotsin yhteistyö Nato-asiassa, Nato, Suomi ja Nato, Ruotsi ja Nato, Erdogan, Turkki, Yhdysvallat, Joe Biden, Magdalena Andersson,

Joe Bidenin aloittaminen Yhdysvaltain presidenttinä luo mahdollisuuksia

Torstai 21.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Joepeh Bidenin valtaannousu eilen Yhdysvaltain presidentiksi Donald Trumpin kaoottisen valtakauden jälkeen antaa ja luo mahdollisuudet koko maailman kehittymiselle.

 

IMG_1323.JPG

 

Bidenin presidenttikausi alkaa suurten ongelmien vallitessa, mutta nyt tarvitsemme joka alalla uutta.

 

Korona antaa suuret mahdollisuudet vaikkapa Yhdysvaltain ja Euroopan Unionin välillä ja parantuvista suhteista myös suomalaiset saamme tietyllä viiveellä etua.

 

Seniori-ikäisenä arvostan, että 20.11.1942 syntynyt Joe Biden on kohonnut Yhdysvaltain presidentiksi ja arvostan myös sitä, että suomalaisittain kamalan etunimen omaava henkilö vannoi eilen valansa varapresidentiksi Kamala Harris!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joe Bidenin aloittaminen Yhdysvaltain presidenttinä luo mahdollisuuksia, Joe Biden, Kamala Harris, Joepeh Biden, Donald Trump, EU, Euroopan Unioni,

Yhdysvaltain presidentinvaalitulos vaikuttaa Suomeenkin

Keskiviikko 4.11.2020 - -Esko Erkkilä-

Yhdysvaltain presidentinvaalien varsinainen äänestyspäivä alkoi eilen iltapäivällä ja äänestys jatkuu tänään keskiviikkona klo aamuseitsemään saakka.

 

Ennakkoääniä on ennen varsinaista äänestyspäivää annettu jo lähes 100 miljoonaa.

 

Äänestystuloksen selviämiseen saattaa kulua aikaa, sillä vain Joe Bidenin selkeä äänestysvoitto merkitsee tuloksen nopeaa valmistumista.

 

*****************

 

Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputuloksella on vaikutuksia myös Suomelle ja nyt tarkastelen ainoastaan nykyisen presidentti Donald Trumpin huonoja suhteita Euroopan Unioniin.

 

Trump on kaikin tavoin pyrkinyt heikentämään Euroopan Unionia ja on siihen toimintaan saanut aktiivista tukea mm. Britannian suunnalta, joka Brexit-tapahtuman myötä erosi Euroopan Unionista.

 

On selvää, että vankka ja yhtenäinen Euroopan Unioni on Suomen etu ja siksi onkin toivottavaa, että Yhdysvaltoihin saataisiin yhteistyökykyinen presidentti.

 

Olen ilolla pannut merkille, että Suomessa mm. useat kokoomuslaiset päättäjät kannattavat Bidenin valintaa Yhdysvaltain presidentiksi vaikka republikaanit ovatkin tavallaan heidän veljespuolueensa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvaltain presidentinvaalitulos vaikuttaa Suomeenkin, Joe Biden, Donald Trump,