Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Rakennuslupaan liittyviä kokouksiakin toteutetaan teams`lla!

Lauantai 13.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Teams-kokoukset ovat nykypäivää, oltiinpa niiden järkevyydestä mitä mieltä tahansa.

 

Olen 5.5.2023 tapahtuneen mökkipalon jälkeen saanut samalle paikalle rakennettavalle uudelle mökille poikkeusluvan sekä rakennusluvan ja nyt pikkuhiljaa alkavat rakennustyöt.

 

Eilen järjestetty aloituskokous päätti, että rakennustyöt voivat alkaa – kokous toteutettiin Ylöjärven kaupungin virkamiehen järjestämällä teams-kokouksella.

 

 

Kokouksia riittää, sillä niitä ovat;

 

·      sijainnin merkitseminen

·      pohjakatselmus

·      sijaintikatselmus

·      rakennekatselmus

·      hormikatselmus

·      IV-loppukatselmus

·      KVV-loppukatselmus

·      loppukatselmus

 

********************************

On maailma muuttunut!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rakennuslupaan liittyviä kokouksiakin toteutetaan teams`lla!, teams, poikkeuslupa, rakennuslupa, rakentamisen aloituskokous, sijainnin merkitseminen, hormikatselmus, IV-loppukatselmus, KVV-loppukatselmus,

Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!

Torstai 11.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen osakkaana viidessä yksityistiessä ja sen lisäksi Rouva on osakkaana kahdessa yksityistiessä eli ”yksityisteissä löytyy”!

 

Osakkuuksieni lisäksi olen ollut vuodesta 1994 alkaen toimitsijamiehenä yhdessä yksityistiessä eli Majajärven yksityistiessä, jonka päätepiste on mökkitonttini rajalla Viljakkalassa.

 

Yksityisteiden kunnossapito tapahtuu osakkaiden kustannuksella, mutta kunnat ovat ainakin toistaiseksi myöntäneet yksityisteille kunnossapitoavustuksia.

 

*********

 

Parhaillaan Ylöjärvellä on menossa aika, jolloin yksityisteiden kunnossapitoavustuksia anotaan ja kun toissapäivänä vein Majajärven yksityistien avustusanomuksen kaupungille, niin tunnen asian läpikotaisin.

 

Majajärven yksityistien pituus on 1450 metriä ja vuonna 2023 sen talviauraus maksoi 1.568,60 euroa eli 1.082 euroa per kilometri.

 

Tänä vuonna aurausmaksuja on kertynyt 1.388,80 euroa eli lähes tonni per kilometri tänäkin vuonna!

 

 *****************

 

Toimitsijamiehenä ehkä eniten harmittaa se, että tilinpitäjäpankkimme Tampereen Seudun Osuuspankki muutti yksityistiemme tilin yritystiliksi ja se maksaa n. kympin kuukaudessa eli extrakustannusta kertyy nyt n. 120 euroa vuodessa!

 

*********************

 

Summa saattaa tuntua pieneltä, mutta ilman pienintäkään kulukorvausta toimivan toimitsijamiehen mielestä se on kohtuuton!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!, Viljakkala, Ylöjärvi, yksityisteiden kunnossapitoavustukset, Tampereen Seudun Osuuspankki, pankkipalveluveloitukset ovat kohtuuttomia,

Kärkipolitikoilla on vain lievää kiinnostusta EU-parlamenttivaaleihin

Keskiviikko 10.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Eipä uskoisi, että eilisestä on vain tasan kaksi kuukautta Suomessa järjestettäviin europarlamenttivaaleihin.

          

Europarlamenttivaalit ovat perinteisesti olleet vaalit, joissa äänestysprosentti on jäänyt alhaiseksi, sillä eurovaalit ovat saaneet uurnille vain hieman yli 40 % äänioikeutetuista.

 

Laimea kiinnostus eurovaaleihin ilmenee myös siinä, että puolueiden huippupoliitikot ovat vain laimeasti kiinnostuneita ehdokkuudesta.

 

*****************

 

Seuraan tiiviimmin Keskustan ehdokasasettelua ja puolueen kärkinimistä vain Mika Lintilä, Elsi Katainen, Timo Kaunisto sekä Katri Kulmuni ovat ilmoittautuneet ehdokkaiksi!

 

Jos Keskusta pystyy säilyttämään kahden edustajan paikan, niin eiköhän nuo nimet tuosta joukosta löydy!

 

******************

 

Eilen Tampereella oli käymässä ”monipuolisen taustan” omaava henkilö eli…

 

IMG_9601.JPG

 

 

…Petri Roininen joka pyrkii Keskustan varapuheenjohtajaksi ja Keskustan listoilta europarlamentaarikoksi!

 

Roininen toimi aikoinaan Kokoomuksen varavaltuutettuna Helsingin kaupunginvaltuustossa ja sen jälkeen Korjausliikkeen (entinen Siniset) puheenjohtajana 2021 – 2023!

 

On pyrkivä nuorimies (60 vuotias!)!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kärkipolitikoilla on vain lievää kiinnostusta EU-parlamenttivaaleihin, eurovaalit 9.6.2024, Mika Lintilä, Elsi Katainen, Timo Kaunisto, Katri Kulmuni, Petri Roininen,

Rakennuslupaprosessit maksavat!

Perjantai 22.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Eilen kerroin, että toukokuulla palaneen mökkini paikalle rakennettavan uuden mökin poikkeuslupa ja rakennuslupa vaativat aikaa hieman yli kuusi kuukautta.

 

Poikkeusluvan saamisesta maksoin Ylöjärven kaupungille 690,00 euroa ja siitä joutui sen lisäksi maksamaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle 32,00 euroa, jolla sai todistuksen, että päätöksestä ei kukaan ole valittanut.

 

Varsinaisesta rakennusluvasta Ylöjärven kaupunki veloitti 1.884,00 euroa eli...

...lupaprosessi maksoi kokonaisuudessaan 2.606,00 euroa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rakennuslupaprosessit maksavat!, poikkeuslupapäätös, Hallinto-oikeus, Hämeenlinnan hallinto-oikeus, rakennuslupa,

Aikansa se ottaa!

Keskiviikko 20.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Viime vuoden toukokuun 5. päivänä tapahtuneen mökkipalon jälkeen olen saanut omakohtaisesti tutustua kunnalliseen rakennuslupamenettelyyn.

 

Lupamenettelyssä on koko ajan ollut tavoitteena rakentaa entiselle paikalle jokseenkin yhtä suuri vapaa-ajanasunto kuin entinen oli.

 

Kaupunki tulkitsi, että pelkkä rakennuslupa ei riitä, vaan hankkeelle on haettava ns. poikkeaminen eli entiseltä nimeltään poikkeuslupa.

 

Poikkeuslupaa haimme 27.6.2023 ja sen saimme 21.12.2023 eli aikaa meni kuutta päivää vaille puolivuotta.  Päätös sai lainvoiman 27.01.2024; hakemisesta lainvoimaisuuden saamiseen  kului siis täsmälleen seitsemän kuukautta.

 

Rakennuslupaa haimme 10.08.2023 ja sen saimme 19.02.2024 eli aikaa rakennusluvan saamiseen kului 6 kuukautta ja 9 päivää!

 

************

 

Hyvin on ollut aikaa valmistautua rakennushommiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aikansa se ottaa!, poikkeaminen, poikkeaminen eli poikkeuslupa, rakennuslupa,

Suomi ei ole yksin!

Maanantai 18.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski vieraili Suomessa 14.3.2024 ja hänen ”isäntäemäntänään” toimi Suomen ulkoministeri Elina Valtonen.

 

Ministerit järjestivät yhteisen tiedotustilaisuuden ja sen puitteet olivat suorastaan juhlalliset – juhlalliset sen vuoksi, että…

 

 

IMG_9515.JPG

 

…ministerien esiintyivät omien lippujensa edessä, mutta reunoilla oli näkyvästi Euroopan Unionin sekä Naton liput!

***

 

Ulkoministerien tapaamisessa molempien maiden rajatilanteet olivat esillä ja kuvaavaan oli ulkoministeri Sikorskin toteamus;

 

 

”Ei ole sattumaa, että mitä lähempänä olet Venäjää, sitä enemmän käytät puolustukseen”.

 

****************

EU-kansanäänestyksessä 16.10.1994 kannatin Euroopan Unioniin liittymistä ja Natoon liittymisen puolesta olen ollut koko aikuisikäni!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi ei ole yksin!, Suomi EU:ssa, Suomi Natossa; EU, Euroopan Unioni, Nato, ulkoministeri Elina Valtonen, Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski,

Toivottavasti hallituksen linja terroristivoimia vastaan pitää!

Lauantai 9.3.2024 - -Esko Erkkilä-

IMG_9500.JPG

Pääministeri Petteri Orpo ja vastikään Eduskunnalta luottamuksen saanut työministeri Arto Satonen tapasivat terroristimahdiksi pyrkivät ay-johtajat eilen.

****************
 

Ay-mahdit eivät perääntyneet vaatimuksistaan ja sen vuoksi pääministeri ja työministeri totesivat, että asiassa edetään hallituksen linjoilla.

*********************
 

Kannatan ja tuen hallituksen toimia työelämän uudistamiseksi ja totean, että nykyinen hallitus toteuttaa niitä toimia, joita Keskustan olisi pitänyt ajaa ja kannattaa jo usean vuoden ajan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toivottavasti hallituksen linja terroristivoimia vastaan pitää!, ay-terroristit, pääministeri Petteri Orpo, Työministeri Arto Satonen, Hallitus toteuttaa nyt niitä toimia joita Keskustan olisi pitänyt ajaa ja kannattaa jo usean vuoden ajan!,

"Ajan riento on raju!"

Torstai 7.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen Tampereen Paasikivi-Seuran jäsen ja olin eilen läsnä, kun…

 

IMG_9484.JPG

 

…ministeri Jaakko Iloniemi alusti aiheenaan ”Suomen ulkopolitiikan linja Paasikivestä Niinistöön”.

 

**************

 

Ministeri Iloniemi täyttää 92-vuotta toukokuussa ja hänellä on takanaan monipuolinen ura politiikassa sekä talouselämässä.

 

 

IMG_9489.JPG

 

Kolme varttia kestänyt esitys oli eräs parhaista, joita olen saanut seurata. Esitys oli asiasisällöltään erinomainen ja ministeri Iloniemen esitystapa oli laadukas.

 

*******************

 

IMG_9488.JPG

 

Tampereen Paasikivi-Seuran puheenjohtaja, emeritustutkija Unto Vesa toimi tilaisuuden juontajana ja hänen kiitoksensa Jaakko Iloniemelle olivat paikallaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ajan riento on raju!", Paasikivi, Paasikivi-Seura, Tampereen Paasikivi-Seura, ministeri Jaakko Iloniemi, emeritustutkija Unto Vesa, Suomen ulkopolitiikan linja Paasikivestä Niinistöön,

Sortavalassa sijaitseva Runonlaulaja-patsas jäi luovutetulle alueelle!

Perjantai 1.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Helmikuun 28. päivänä olleen Kalevala-päivän kunniaksi voidaan todeta, että luovutetun Karjalan alueelle jäi useita merkittäviä suomalaisia kulttuuriaarteita ja eräs niistä on Sortavalassa sijaitseva…

 

 

shemeikkasortavalassa.JPG

 

….Runonlaulaja-patsas.

 

 

Patsas on kuvanveistäjä Alpo Sailon tekemä ja se paljastettiin Sortavalassa Kalevalan satavuotisjuhlan kunniaksi 29.6.1935.

 

 

Teos esittää karjalaista runonlausujaa Petri Shemeikkaa (1821 – 1915), jonka kuvanveistäjä Sailo sai aikoinaan tavata.

 

Runonlaulaja sijaitsee Hotelli Seurahuoneen ja Suomen Pankin Sortavalan konttorin rajaamalla puistoalueella, jota nykyisin kutsutaan Väinämöisenpuistoksi.

 

Olen monesti poikennut Runonlausuja-patsaalla, mutta tulevista käynneistä ei ole mitään tietoa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sortavalassa sijaitseva Runonlaulaja-patsas jäi luovutetulle alueelle!, Runonlaulaja-patsas, Väinämöisenpuisto; Väinämöisenpuisto Sortavalassa, Suomen Pankin talo Sortavalassa, Seurahuone Sortavalassa, Alpo Seilo, Petri Shemeikka.

Ruotsin liittyminen Natoon on suuri asia Suomelle ja Pohjoismaille sekä koko Euroopalle!

Tiistai 27.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Eilisen suuri uutinen oli se, kun Unkari vihdoin ja viimein hyväksyi Ruotsin liittymisen Natoon.

 

Unkari menetti vitkuttelullaan eurooppalaisten maiden luottamuksen ja osoitti yhteistyökyvyttömyyttään.

 

*******************

 

Ruotsin Natoon liittyminen tiivistää Pohjoismaiden yhteistyötä ja lisää turvallisuutta Pohjolassa, Baltian maissa ja koko Euroopassa.

 

Ruotsin liittyminen Natoon lisää syvyyttä Naton puolustukseen idän terroristivaltiota vastaan ja poistaa sen aukon, joka Suomen ja Norjan välillä ehti olla kymmenkunta kuukautta.

 

*******************

 

Seuraava haaste Suomella, Ruotsilla ja Norjalla on saada Naton komentorakenteeseen sellainen palanen, että ainakin nämä maat kuuluvat samaan ”palaseen”.

 

************

 

On selvää, että tälläkin palstalla tullaan palaamaan useasti saatuun ratkaisuun, mutta iloitkaamme nyt tästä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsin liittyminen Natoon on suuri asia Suomelle ja Pohjoismaille sekä koko Euroopalle!, Nato, Ruotsi Natoon,

Pirkanmaan hyvinvointialueen Digiklinikka aloittaa 1.5.2024

Torstai 22.2.2024 - -Esko Erkkilä-

IMG_9424.JPG

 

MSL-Tampere järjesti eilen Kirjastotalo Metsossa yleisötilaisuuden, jossa…

 

 

IMG_9412.JPG

 

…alustajana oli agrologi, kotiseutuneuvos Katariina Pylsy, joka toimii Pirkanmaan hyvinvointialueen hallituksen jäsenenä.

 

 

Katariinan alustuksen aihe oli…

 

 

IMG_9409.JPG

 

…"Pirkanmaan hyvinvointialue – tärkeintä on ihminen"

 

 *********************

 

Hyvinvointialueella aloittaa 1.5.2024 Digiklinikka, jonka kautta hoidetaan sellaisia terveyspalveluja, joiden hoitaminen ei vaadi käyntiä paikan päällä.

*******************

 

 

Asiasta jaetaan 17.4.2024 jokaiseen talouteen esite, jossa asiasta kerrotaan tarkemmin.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan hyvinvointialueen Digiklinikka aloittaa 1.5.2024, Pirkanmaan hyvinvointialue, Katariina Pylsy, kotiseutuneuvos Katariina Pylsy,

Puoli vuotta meni poikkeusluvan ja rakennusluvan saamiseen!

Tiistai 20.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Eilen sain Ylöjärven kaupungilta viestin, että 5.5.2023 palaneen mökkini paikalle on myönnetty rakennuslupa. Mökin syttymissyystä ei ole mitään tietoa.

 

Rakennusluvan myöntäminen kesti hieman yli 6 kuukautta ja sitä edelsi poikkeuslupa, jonka saamiseen meni aikaa tasan 6 kuukautta.

 

Nyt pääsemme todenteolla suunnittelemaan uuden mökin rakentamista.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Puoli vuotta meni poikkeusluvan ja rakennusluvan saamiseen!, poikkeuslupa, rakennuslupa,

Saksilla korkin saa irti!

Maanantai 19.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Muovipullojen ja korkkien yhteinen taival perustuu EU-direktiiviin, joka astuu voimaan heinäkuussa.

 

IMG_9401.JPG

 

Määräys määrää, että korkin pitää pysyä muovipullon ja muovikorkilla varustettujen kartonkipakkausten mukana koko käytön ajan.

 

Määräys hankaloittaa ainakin meitä, jotka nautimme vichymme suoraan pullon suusta.

 

 

IMG_9402.JPG

 

Juomamukavuuden takaamiseksi ainakin nyt aluksi hankin sakset juomapullojen läheisyyteen ja samaa suosittelen myös muille.

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Saksilla korkin saa irti!, Muovipullojen korkit, Korkit kiinni pullossa, EU-direktiivi,

Onneksi Akava toteuttaa vain symbolisen lakon!

Tiistai 23.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Ammattiyhdistysliike puuhastelee työnseisauksia helmikuun alkuun.

 

On kummallista, että ay-liike ei hyväksy viime eduskuntavaalien tulosta, vaan rönköttelee vastaan.

 

Olen pitänyt Akavaa vastuullisena tahona, mutta petyin, kun myös se lähti mukaan ay-liikkeen vouhotuksiin. Plussana Akavalle on se, että se linjasi vain kahden tunnin mittaisen ”työtaistelun”!

 

Tuntuu oudolta, että mm. agronomit ja diplomi-insinöörit taistelisivat laillista esivaltaa vastaan – toki tiedän, että monet noihin ryhmiin kuuluvat eivät sotkeudu lyhyeenkään lakkoiluun!

****************

 

”Loimaan kassa” saa taas uusia jäseniä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onneksi Akava toteuttaa vain symbolisen lakon!, Akava, Agronomiliitto, Insinööriliitto, diplomi-insinöörit, Loimaan kassa, YTK Työttömyyskassa,

En hyväksy poliittisia enkä muitakaan lakkoja!

Perjantai 12.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Maaseudun Tulevaisuus teetti joulukuussa kyselyn, jossa kysyttiin ”hyväksytkö ammattiliittojen poliittiset työtaistelutoimet, joilla vastustetaan hallituksen politiikkaa”.

 

Kyselyyn vastanneista 55 % ilmaisi hyväksyvänsä poliittiset työtaistelutoimet, joilla ammattiliitot vastustavat hallituksen päätöksi.

 

En kuulu hallituspuolueiden kannattajiin, mutta tässä asiassa kannatan hallituksen toimia ja vastustan lakkoilujen kannattajien puuhastelua.

 

Työelämän uudistuksia tarvitaan ja ammattiyhdistysliikkeen kannattajien toiminta on vastoin suomalaisten hyvinvointia.

 

*****************

 

Näin se vaan on!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: En hyväksy poliittisia enkä muitakaan lakkoja!, poliittiset lakot, lakkoilu, Maaseudun Tulevaisuus,

Maurilla riittää virtaa!

Torstai 21.12.2023 - -Esko Erkkilä-

IMG_9127.JPG

 

Linkosuon kahvila Tampereen Ratinan kauppakeskuksessa oli eilen paikka, jossa saimme tavata todellisen moniosaajapoliitikon eli…

 

 

IMG_9118.JPG

 

…europarlamentaarikko Mauri Pekkarisen!

 

 

Pekkarisella on monia hyviä ominaisuuksia ja eräs niistä on se, että hän haluaa hoitaa saamansa poliittisen mandaatin viimeiseen päivään saakka.

 

 

IMG_9126.JPG

 

Mauri Pekkarinen vahvisti nelikymmenpäiselle kuulijakunnalleen, että hän ei hae jatkokautta seuraavissa EU-vaaleissa, mutta totesi sen, että haluaa olla aktiivinen suomalaisten etujenajaja EU-parlamentaarikkoajansa loppuun saakka.

 

Mauri Pekkariselle on myönnetty ministerin arvonimi!

 

*******************

En suinkaan eilen tavannut Mauri Pekkarista ensimmäistä kertaa, mutta aina hänen näkeminen tuo virtaa myös omiin askeliin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maurilla riittää virtaa!, Mauri Pekkarisella riittää virtaa, Mauri Pekkarinen, Europarlamentti, europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen, Ratinen kauppakeskus, Linkosuo,

YYA-ajasta DCA-sopimukseen

Keskiviikko 20.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Monet meistä ovat eläneet ajan, jolloin Neuvostoliitto hallitsi Suomea ystävyys, yhteistoiminta ja avunanto- sopimuksen avulla eli YYA-sopimuksen kautta.

 

YYA-sopimus solmittiin 6.4.1948 ja sopimus päättyi vuonna 1991, kun Neuvostoliitto hajosi.

 

***

 

Nyt elämme uutta aikaa, sillä Suomen ja Yhdysvaltojen välille solmittu DCA-sopimus eli Defence Cooperation Agreement –sopimus on allekirjoitettu Washingtonissa 18.12.2023!

 

Solmittu sopimus täydentää Suomen Nato-jäsenyyttä ja määrittelee ehdot Suomen sekä Yhdysvaltojen yhteistoiminnalle kriisitilanteissa.

 

************

 

Kukapa meistä olisi 1990-luvulla uskonut, että pystymme solmimaan puolustuspolitiikkamme keskeisen sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YYA-ajasta DCA-sopimukseen, YYA, YYA-sopimus, Neuvostoliitto, Venäjä, Yhdysvallat, DCA, DCA-sopimus,

Eilen oli todellinen "menopäivä"!

Tiistai 19.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Joulua edeltävän viikon maanantai oli eilen aamusta iltaan todellinen ”menopäivä”!

 

Päivän todellinen alku oli se, kun kuljetin Rouvan noutamaan autonsa Vianorilta suuntavilkkuremontista – 180 euroa!

 

Sen jälkeen omalla autolla Sokoksen parkkihalliin ja kävellen…

 

IMG_9109.JPG

 

…Työväenmuseo Werstaalle, jossa Tampereen Vanhusneuvosto tarjosi perinteiset joulukahvit – ehdin aikoinaan olla tässä tilaisuudessa neljä vuotta isännän roolissa!

 

 

IMG_9106.JPG

 

Vanhusneuvoston varapuheenjohtaja – minun aikanani puheenjohtaja – ja Tampereen ex-apulaispormestari Tarja Jokinen avasi joulukahvitilaisuuden.

 

 

IMG_9103.JPG

 

Kahvitilaisuuden musiikkitarjonnasta vastasi Trio Alaska.

 

 

IMG_9101.JPG

 

Vanhusneuvoston joulukahveilla oli tarjolla herkullisia joulutorttuja.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eilen oli todellinen "menopäivä"!, Tampereen Vanhusneuvosto, Vianor Oy, Työväenmuseo Werstas,

Ammattiyhdistysliikkeen vastuuton toiminta aiheutti eilen 100 - 130 miljoonan kustannukset

Perjantai 15.12.2023 - -Esko Erkkilä-

On käsittämätöntä, että ammattiyhdistysliike ei kunnioita vaalikopeilla päätettyjä linjauksia, kun se eilen järjesti useita toimintoja koskeneen poliittisen lakon.

 

Poliittinen lakko on käsitteenä aivan uusi suomalaisessa yhteiskunnassa ja merkitsee yhteiskunnallemme uutta haastetta.

 

Eilinen poliittinen lakko ei vaikuttanut mitenkään elämääni, sillä aamulla postilaatikkomme oli täynnä aamupostia ja alueemme puhtaanapidosta vastaava yritys huolehti lumenluonnista tavalliseen tapaan.

********************

 

Kysyn, että osaako ammattiyhdistysliike edes hävetä eilisiä toimenpiteitään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ammattiyhdistysliikkeen vastuuton toiminta aiheutti eilen 100 - 130 miljoonan kustannukset, poliittinen lakko, ammattiyhdistysliike kusee omiin muroihinsa,

Eurovaalit järjestetään Suomessa 9.6.2024!

Sunnuntai 19.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Vuosi 2024 tulee olemaan vilkas vaalivuosi, sillä sen kuluessa järjestetään mm. Eurovaalit.

 

Eurovaalit ovat Suomessa yksipäiväinen tapahtuma ja se ajoittuu kesäkuun 9. päivälle.

 

Eurovaaliehdokkaiden nimeäminen on puolueiden toimesta menossa ja esimerkiksi Keskusta nimeää ehdokkaansa puoluevaltuustossaan 25. – 26. marraskuuta.

 

Keskustan nykyisistä europarlamentaarikoista Mauri Pekkarinen ei tietojeni mukaan enää asetu ehdolle, mutta agrologi Elsi Katainen on hakemassa jatkokautta.

 

Tiedän, että Keskustan Keski-Pohjanmaan piirikokous on nimennyt entisen elinkeinoministeri Mika Lintilän eurovaaliehdokkaaksi ja esittää, että Keskustan puoluevaltuusto nimeää hänet tähän tehtävään.

*******************

 

Eurovaaliehdokkaiden nimeäminen on kaikissa puolueissa kesken, mutta rohkenen ennakoida, että Elsi Katainen ja Mika Lintilä tulevat valituiksi europarlamentaarikoiksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eurovaalit järjestetään Suomessa 9.6.2024! Eurovaalit, Elsi Katainen, Mauri Pekkarinen, Mika Lintilä.

Vanhemmat kirjoitukset »