"Aika tekee agrologin"Perjantai 7.3.2025 - -Esko Erkkilä- En tunne taustaa, mutta koulukunnastani tavataan sanoa, että……”Aika tekee agrologin”.Minusta aika teki tammikuun 1968 ja toukokuun 1970 välisenä aikana agrologin eli ihan normaalin aikataulun puitteissa.Tuo vanha slougan realisoitui toissapäivänä, kun osallistuin Pirkanmaan Agrologien vuosikokoukseen Ylöjärven Juustoporilla.Slouganin realisoitumista vauhditti, kun Agrologien Liiton toiminnanjohtaja Anne Laitinen jakoi kaikille kokouksen osanottajille……servetin, johon oli painettu tuo slougan!***************Kohta minulla tulee täyteen 55-vuotta agrologina olemista!-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Aika tekee agrologin", agrologi, Mustialan Maatalousopisto, Kurkijoen Maatalousoppilaitos, Agrologien Liitto ry, Pirkanmaan Agrologit ry, Juustoportti Ylöjärvi, |
Juustoportti on pystynyt kasvamaan merkittäväksi tekijäksi maidonjalostusalallaKeskiviikko 27.3.2024 - -Esko Erkkilä- Olemme saaneet vuosien saatossa seurata jalasjärvisen Juustoportin kasvamista merkittäväksi tekijäksi maidonjalostusalalla.Suomen maidonjalostusmarkkinoita hallitsevat Valio sekä tanskalais-ruotsalaisomisteinen Arla ja niiden kilpailuasetelmassa Juustoportti on pystynyt kasvamaan merkittäväksi tekijäksi.*************Eräs Juustoportin toimipisteistä sijaitsee Ylöjärvellä ja……siellä aistii hyvinjohdetun ja hyvinvoivan yrityksen ilmapiirin.Ylöjärven Juustoportti on suosittu palaveri- sekä kokouspaikka ja sain eilen vierailla niissä merkeissä siellä.Maittava pippuripihvi kruunasi kokouksemme ja poislähtiessäni ostin tuliaiseksi……pienen leipäjuuston sekä parisatagrammaisen paprikajuustopalasen!***************Odottelen pääsiäisaikaista herkuttelua!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juustoportti on pystynyt kasvamaan merkittäväksi tekijäksi maidonjalostusalalla, Juustoportti, Valio, Arla, Ingman, leipäjuusto, paprikajuusto, |
Juustoportin juuret ulottuvat 1960- ja 1970-luvuilleLauantai 23.4.2022 - -Esko Erkkilä- Juustoportti on yrityksenä tuttu kaikille niille, jotka matkustavat valtateitämme pitkin eri puolilla maatamme.Juustoportti on yrityksenä perustettu Timo ja Marjo Keski-Kasarin toimesta vuonna 1989.Juustoportilla on liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Kuopiossa……sekä vuonna 2018 avattu liikenneasema Ylöjärvellä.Juustoportti on meijerialan yritys, jonka päätuotteita ovat juustot.Yritys on aktiivinen tuotekehittäjä ja parhaillaankin sen uutuustuotteista on menossa asiallisia TV-kampanjoita.****Tunnen Keski-Kasarin Jalasjärvellä sijaitsevan maatilan jo 1970-luvulta, sillä sain silloin olla tuon friisiläiskarjan rehutoimittajan edustajana.Timo Keski-Kasarin isällä Martti Keski-Kasarilla oli tuolloin silloisissa olosuhteissa suuri karjatila, sillä heillä oli lehmiä jo silloin yli 40 ja tilan lehmien ternimaidosta valmistettua leipäjuustoa toimitettiin paikallisiin kauppoihin.Pidin kunnia-asianani, että Keski-Kasarin tila olisi Rehuraision asiakkaana myös silloin, kun urakehityksen merkeissä siirryn Etelä-Pohjanmaalta laajemman vastuualueen hoitajaksi.Onnistuin, sillä Keski-Kasarin tilalla olivat Herkku-rehut rehuina myös silloin, kun siirryin Länsi-Suomen aluemyyntipäälliköksi!-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juustoportin juuret ulottuvat 1960- ja 1970-luvuille, Juustoportti, Juustoportti Jalasjärvi, Juustoportti Mäntsälä, Juustoportti Kärsämäki, Juustoportti Kuopio, Juustoportti Ylöjärvi, Martti Keski-Kasari, Timo Keski-Kasari, Jalasjärvi, Rehuraisio, |
Kolmostie on Suomen ruokatie!Lauantai 25.1.2020 - -Esko Erkkilä- Hämeenkyrössä tiistaina 21.1.2020 järjestetyssä suuressa kutsuvieras- ja yleisötilaisuudessa juhlittiin ns. Hämeenkyrönväylän rakennustöiden aloittamista – olin mukana tilaisuudessa!Pirkanmaan Ely-keskuksen johtaja Juha Sammallahti lanseerasi kolmostielle osuvan termin ja teeman eli"Suomen ruokatie"*****************Runsaat neljäkymmentä vuotta elintarviketeollisuudessa työskennelleenä tunnen suomalaisen ruokamaailman hyvin ja pidän johtaja Juha Sammallahden lanseeraamaa teemaa erittäin onnistuneena.Jokunen selittävä taustoitus:
Kiitokset johtaja Juha Sammallahti kehittämästäsi kolmostietä kuvaavasta termistä”Suomen ruokatie”!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ruokatie. Kolmostie, Atria, Snellman, Pouttu, Raisio Raision Nokian mylly, Elovena, Elovena-mylly, Alkon Koskenkorvan tehdas, Koskenkorvan rehujakeet, Juustoportti, Vaasan satama, Vaasan vientikaura, Pirkanmaan Ely-keskus, |
Juustoportti - portti herkullisten juustojen maailmaan!Maanantai 4.3.2019 - -Esko Erkkilä- Juustoportti on Jalasjärvellä toimiva maidonjalostusyritys, jolla on aistikkaita myymälöitä Jalasjärven lisäksi Mäntsälässä, Kärsämäellä, Kuopiossa ja Ylöjärvellä.
Poikkesin Juustoportin Ylöjärven myymälässä 25.2.2019 ja yllätyin positiivisesti monista seikoista.
Juustopostin Ylöjärven toimipisteen yhteydessä on montaa muutakin toimintaa, mutta kiireisenä ohikulkijana keskityin tutustumaan vain tarjolla olleisiin juustoihin.
Ostin kahta eri juustotyyppiä eli kermajuustoa ja vuohenmaidosta valmistettua valkosipulijuustoa.
Juustoportti käyttää raaka-aineenaan 40 miljoonaa litraa maitoa ja sen lisäksi kaksi miljoonaa litraa vuohenmaitoa.
Vuohenmaidosta valmistettu valkosipulijuusto oli kallista eli 25 euroa per kilo, mutta oli se hintansa väärtti. Olen nauttinut sitä hapankorppujen päälle vuoltuina ohuina viipaleina ja kyseessä on todellinen herkku. ****************
Juustotarjonta Juustoportin Ylöjärven myymälässä on lähes häkellyttävän runsas.
Olen suuri juustojen ystävä ja oli hienoa todeta, että eräällä juustotiskillä oli lasikupujen alla yhteensä 21 erilaisen juuston maistiaisia maisteltavana – maistelunäytteiden perusteella minäkin ostin tuon vuohenmaidosta valmistetun valkosipulijuuston!
********************
Juustoportin perusti vuonna 1989 Timo Keski-Kasari ja hän toimii yrityksen toimitusjohtajana.
Olin työurani alkuvaiheissa Rehuraisio Oy:n myyntimiehenä Etelä-Pohjanmaalla ja silloin tuli tutuksi mm. Martti Keski-Kasari, jolla oli n. neljänkymmenen lypsylehmän maidontuotantotila Jalasjärvellä. Keski-Kasarin lehmät ruokittiin työnantajani Karjan-Herkku 12 –nimisellä lypsykarjanrehulla – Timo Keski-Kasari on Martti Keski-Kasarin poika.
Keski-Kasarin lehmät tykkäsivät Raision rehuista, sillä asiakassuhteemme jäi voimaan myös silloin, kun siirryin työurallani eteenpäin aluemyyntipäälliköksi.
Suosittelen lämpimästi poikkeamaan Juustoportin eri toimipisteillä ja ostamaan itselle tai tuliaisiksi herkullisia juustoja!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juustoportti, Juustoportin juustot, Juustoportti ? portti herkullisten juustojen maailmaan!, |