Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aaro Lintilä loi kansanedustajakautensa jälkeen Eläkeliitosta Suomen suurimman eläkeläisjärjestön

Tiistai 8.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Keski-Pohjanmaalta on noussut muutama valtakunnantasolle yltänyt poliitikko.

 

Sain toimi työelämän aikana muutaman vuoden myyntimiehenä Keski-Pohjanmaalla ja sen jälkeenkin se kuului vastuualueekseni jokusen vuoden myöhemminkin – koen tuntevani Keski-Pohjanmaan lähes puolittain kotimaakunnakseni, sillä sieltähän löysin myös Rouvan!

 

Haluan erikseen mainita kolme keski-pohjalaista poliitikkoa, jotka ovat ”kyntäneet” valtakunnalliseen politiikkamme merkittävän vaon.

 

 

Olen henkilökohtaisesti tavannut näistä nimeämistäni poliitikoista vain yhden ja hän on halsualainen maanviljelysneuvos Viljami Kalliokoski.

 

Sain 1970-luvun alussa olla kutsuvieraana eräissä Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan tilaisuuksissa, joissa osuuskunnan hallintoneuvoston puheenjohtaja Kalliokoski oli isäntänä.

 

Toisena keski-pohjalaisena merkittävänä poliittisena persoonana mainitsen Kälviällä vuonna 1906 syntyneen Kauno Kleemolan, joka toimi Eduskunnan puhemiehenä 1962 – 1965 ja sen lisäksi hän oli useissa hallituksissa ministerinä. Valitettavasti en milloinkaan tavannut henkilökohtaisesti Kauno Kleemolaa.

 

Kolmantena keski-pohjalaisena mainitsen…

 

 

aarolintila.jpg

 

 

…toholammilaisen Aaro Lintilän, jota häntäkään en milloinkaan ehtinyt tavata.

 

Mainitsen Aaro Lintilän kahdestakin syystä ja ensimmäinen näistä on se, että kansanedustajakautensa jälkeen hän toimi Eläkeliiton toiminnanjohtajana 1974 – 1986.

Eläkeliiton toiminnanjohtajana Lintilä loi järjestöstämme – toimin aikoinaan 6 vuotta Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana - maamme suurimman eläkeläisjärjestön!

 

Toinen syy Aaro Lintilän mainitsemiseen on se, että hän on elinkeinoministeri Mika Lintilän isä – tuo kuvakin Aaro Lintilästä on kopioitu ministeri Lintilän fb-postauksesta.

 

 

Eräs keski-pohjalaisministeri on perholainen Heimo Linna, mutta hän oli ministeriaikoinaan niin vastahangassa rehuteollisuuden ja sitä kautta maidontuottajien edun kanssa, että hän jää listaukseni ulkopuolelle.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aaro Lintilä loi kansanedustajakautensa jälkeen Eläkeliitosta Suomen suurimman eläkeläisjärjestön, Aaro Lintilä, Viljami Kalliokoski, Kauno Kleemola, Eduskunnan puhemies Kauno Kleemola, Kauno Kleemola Kälviä, Viljami Kalliokoski KPO, KPO, Eläkeliitto,

Sain esiintyä yhdessä Esa Pakarisen kanssa Kannuksen KPO:lla joskus 1970 -luvulla!

Tiistai 8.12.2020 - -Esko Erkkilä-

Esa Pakarinen (1911 – 1989) oli yksi Suomen kuuluisimmista ja suosituimmista näyttelijöistä, hanuristeista, laulajista ja kansantaiteilijoista ja yli 40 vuoden ajan.

 

 

IMG_1077.JPG

 
Sain esiintyä yhdessä Esa Pakarisen kanssa Kannuksen KPO:n maatalousmarkkinoilla joskus 1970-luvun alkuvuosina.

 

Esa Pakarinen kuoli vuonna 1989, mutta viimeiseen saakka hän elätti itseään esiintymisillään.

 

KPO Kannuksen maatalousmarkkinat eivät joskus 1970-luvun lopulla olleet mikään maakunnallinen tapahtuma, mutta Esa Pakarinen hoiti oman osuutensa täysillä.

 

Olin markkinoilla esittelemässä Raision rehuja ja Esa Pakarinen viihdytti yleisöä esiintymisillään.

 

Ruokatauolla nautimme hernerokkaa myymälä takatiloissa ja mieleeni jäi miellyttävä kansantaiteilija.

 

Muistelen, että sittemmin saman työnantajan palvelukseen siirtynyt koulukuntakaverini olisi toiminut Esa Pakarisen autonkuljettajana!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Esa Pakarinen, KPO Kannus, Kannuksen KPO, Esiintyminen Esa Pakarisen kanssa,

On siinä liikkeenjohdolla naurussaan pitelemistä!

Maanantai 6.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Osuuskauppavaalien äänestysaika päättyy tänään ja on ollut surkuhupaisaa seurata, kun puolueiden asettamat ehdokkaat ovat vaalimainoksissaan luvanneet sellaisia asioita, joihin heillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta vaikuttaa, jos tulisivat valituiksi ”oman” osuuskauppansa edustajistoon.

 

Osuuskaupan edustajisto on liiketoiminnassa päätöksenteon kannalta täysin turha elin ja samaa on todettava myös osuuskaupan hallintoneuvostosta.

 

Organisaatiossa osuuskauppojen todellisessa operatiivisessa päätöksenteossa ainoa toimielin on hallitus, mutta siihen ovatkin valikoituneet bisnesmaailman tuntevat henkilöt.

Pirkanmaan Osuuskaupan osalta muuten totean, että en tunne "virman" toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakkoa, mutta tunsin aikoinaan hyvinkin hänen isänsä Esko Mäki-Ullakon, joka oli Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan Lohtajan myymälän myymälänhoitajana ja teimme paljonkin rehukauppaa yhdessä!

 

Osaan hyvin kuvitella ne naurun pyrskähdykset, joita kuulen osuuskauppojen hallitusten sekä toimivan johdon suunnalta, kun he kuuntelevat ja katselevat osuuskaupan edustajistoon ehdolla olevilta ehdokkailta! Voiko itseään vielä perusteellisemmin munata?

 

Tässä joitain käsittämättömimpiä vaaliteemoja:

 

  • peruselintarvikkeiden hinnat pidettävä riittävän matalina

  • suuremmat bonusalennukset

 

Molemmat teemat syövät osuuskaupan kannattavuutta, mutta siitähän nämä nepopatit eivät ymmärrä sen enempää, kuin sika hopealusikasta.

 

Peräänkuulutan puolueilta seuraavien edustajistovaalien ehdokasasettelussa sitä, että ehdokkaiksi etsittäisiin liike-elämän aiantuntijoita!

 

 

Onneksi osuuskauppojen edustajistojen jäsenet eivät pääse vaikuttamaan omistamamme yrityksen operatiiviseen johtamiseen, mutta se harmittaa, että heille annetut henkilökuntaedut, erilaiset muut korruptiot ja vuosipalkkiot merkitsevät meille asiakkaille entistä korkeampia hintoja!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Osuuskauppavaalit, Osuuskauppavaalit 2020, Osuuskaupan edustajisto, Osuuskaupan hallintoneuvosto, Osuuskaupan hallitus, Osuuskaupan toimitusjohtaja, KPO Lohtaja,

Pieni henkilökohtainen muisto Esa Pakarisesta

Keskiviikko 9.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Näyttelijä, hanuristi, laulaja ja viihdyttäjä Esa Pakarisen syntymästä tulee tänään kuluneeksi sata vuotta.

Feeliks Esaias  ”Esa” Pakarinen syntyi Rääkkylässä 9. helmikuuta 1911 ja kuoli Varkaudessa 28. huhtikuuta 1989.

Esa Pakarinen oli suomalaisen viihteen historian merkittävimpiä ja monipuolisimpia hahmoja. Suuri yleisö oppi tuntemaan hänet mm. näyttelijänä, laulajana, muusikkona sekä esiintymislavojen koomisena ja tunteisiin vetoavana viihdyttäjänä.

Omaan pienen henkilökohtaisen muiston Esa Pakarisesta.

Muistoni ajoittuu vuodelle 1972 ja Esan estradielämä oli tilapäisesti hieman hiipunut. Sanon tilapäisesti sen vuoksi, että hän pääsi uuteen vauhtiin ja yleisön tietoisuuteen taas uudestaan jonkin verran myöhemmin.

Toimin tuolloin rehuedustajana Keski-Pohjanmaalla ja tehtäviini kuului osallistua mm. maatalouskauppojen kevätmarkkinoille ja esitellä rehutuotteita.

Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan Kannuksen myymälässä oli suuret kevätmarkkinat. Suurta luottamusta Kannuksessa ja lähipitäjissä nauttiva myymälänhoitaja Lauri Ruuska oli järjestänyt myymäläänsä suuret ja mittavat markkinat.

Minulla oli oma nurkkaus maatalousosastolla, jossa esittelin rehuja.

Markkinoiden vetonaula oli Esa Pakarinen, joka kuljeskeli ympäri myymälää ja esitti parhaita paloja osaamisestaan. Yleisö oli tyytyväinen ja niin olin myös minä, joka pääsin tunnetun taiteilijan kanssa samaan takahuoneen ruokapöytään ruokailemaan. Juttelimme myös päivän aikana.

Pakarinen oli kuuluisuudestaan huolimatta tyytyväinen vaatimattomaan takahuoneen ruokailuun, jonka myymälänhoitaja Lauri Ruuska meille oli järjestänyt. Kaikesta näki, että suuri taiteilija oli vaatimaton ja vähään tyytyväinen.

Esa Pakarista muistellaan kiertueella, joka toteutetaan 12.2.-18.3.2011 välisenä aikana. Kiertue alkaa Helsingistä ja päättyy Tampereelle.

Lavalla loistavat mm. Euroviisuissa Suomea edustaneet ja Värttinässä laulavat Kuunkuiskaajat, Johanna Virtanen ja Susan Aho. Pekka Puupään ja muut lukuisat hahmot revyyssä herättää henkiin kuplettimestari ja imitaattori Matti Muhonen.

Aion muistella kuuluisaa ”esiintyjäkollegaani” ja varata liput Tampereen Pakkahuoneella 18.3.2011 klo 19.00 järjestettävään kiertueen viimeiseen esitykseen.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Esa Pakarinen, Esa Pakarisen syntymästä 100-vuotta, Kuunkuiskaajat, Rillumarei-revyy, KPO, Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa,