Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vähällä selvittiin!

Torstai 10.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Maamme tiedonvälitysinfa oli viime viikonvaihteessa valjastettu varoittamaan ja toitottamaan siitä julmetun suuresta myrskystä, jonka piti tuhota vaikka mitä.

 

Muistan Maire-myrskyn 1.8.1961 ja nyt ennakoitu myrsky ei olisi ollut minkään vertainen Maire-myrskylle!

 

Sääennustelijat joutuivat pettymään, sillä alkuviikon tuulet olivat toki rivakoita, mutta kaukana myrskyistä – sateita en ainakaan minä havainnut tippaakaan!

 

**************

 

Jotain lohtua kuitenkin lähes tuomiopäivän olosuhteita ennustaneille toi varmaankin se…

 

 

IMG_8317.JPG

 

…mökkitielleni kaatunut laho koivunranka, joka vaati minulta autosta poistumista ja romppeiden heittämistä pois tieltä!

 

Viikonvaihteen ja alkuviikon tapahtumat rapauttivat vahvasti sääennustelijoiden taidot!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vähällä selvittiin!, Maire-myrsky, Maire-myrsky 1.8.1961, sääennustelijat, sääennusteet,

Ei olisi uskonut!

Sunnuntai 31.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Kahdesta yrityksestäni huolimatta en koskaan oppinut polttamaan tupakkaa ja olen tästä ”oppimattomuudestani” hyvinkin tyytyväinen.

 

Ensimmäisen kerran opettelin polttamaan naapurin pojan kanssa kymmenvuotiaana nassikkana, mutta isäni pääsi perille hommailuistamme ja kokeilut jäivät.

 

Toisen kerran yritin polttaa varusmiesaikana, kun joku maastoharjoitus muka otti päähän – onneksi sekin jäi vajaan tupakanmittaiseksi kokeiluksi!

 

***************

 

Isäni oli itseoppinut kunnallismies ja tammikuussa meillä oli pirtissä toistakymmentäkin naapuria odottamassa veroplankettien eli veroilmoitusten täyttämistä. Isä oli Viljakkalan taksoituslautakunnan jäsen, joten hän tunsi verotuskäytännöt.

 

Pirtti oli sakeana tupakansavusta, sillä jokseenkin kaikki miehet polttivat tupakkaa.

 

Isäni oli varsinainen ketjupolttaja, mutta hän lopetti tupakoimisen kertaheitolla vuonna 1961; hänen tupakoinnin lopettamisensa tapahtui Suomen kovimman myrskyn eli Maire-myrskyn aikana 1.8.1961. Isäni oli myrskyn aikana sydänongelmien vuoksi sairaalassa ja hänen tupakanpolttonsa jäi tuolle sairaalareissulle!

 

***************

 

Toinen ”tupakkamuistelus” minulla on Ruotsinlaivat, jotka olivat varsinaisia tupakanhajun pahiten riivaamia paikkoja.

 

Nykyään ei voisi kuvitellakaan, että Ruotsinlaivoilla tupakoitaisiin.

 

On kummallista, että miten nopeasti Ruotsinlaivat raikastuivat, kun niillä tupakointi siirrettiin erillisiin pieniin osastoihin.

 

***************

 

Tämän juttuni otsikko viittaa siihen, että inhottava tupakanhaju saadaan varsin nopeastikin pois, jos ja kun tupakointi kielletään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tupakanpoltto, tupakanpolton aloittaminen, tupakanpolton lopettaminen, inhottava tupakanhaju, Viljakkala, taksoituslautakunta, Maire-myrsky, Maire-myrsky 1.8.1961,