Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nato-kysymystä ei missään tapauksessa pidä asettaa kansanäänestyksen kohteeksi!

Sunnuntai 13.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että Suomen mahdollista liittymistä puolustusliitto Naton jäseneksi ei pidä asettaa kansanäänestyksen kohteeksi.

 

Perusteluina ole esittänyt, että tavallisella kansalaisella ei ole käytettävissään tarvittavia tietoja päätöksentekonsa pohjaksi.

 

Mielipiteeni sai toissapäivänä vahvistusta, kun eräs merkittävä ihminen esitti yleisötilaisuudessa, että Suomen pitäisi erota Euroopan Unionista!

 

Samana päivänä jouduin erimielisyyteen muuten arvostamani henkilön kanssa siitä, että Euroopan Unioniin liittyminen 1995 olisi muka ollut vastoin Suomen maatalouden etua!

 

En kiistä osan maatalousväestön ehkä aiheellistakin mielipidettä, mutta vähemmistöksi se jäi ja sen vuoksi jälkikäteinen urputtaminen on vailla pohjaa.

 

**********************

 

Jos ja kun arvostellaan 16.10.1994 järjestetyn kansanäänestyksen tulosta 12.3.2022 eli vajaan 28 vuoden kuluttua, on aivan turha järjestää kansanäänestyksiä!

 

Ei siis missään tapauksessa kansanäänestystä Natoon liittymisestä vaan tehkööt siitä päätöksen ne, joille olemme päätösvallan vaaleissa antaneet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato-kysymystä ei missään tapauksessa pidä asettaa kansanäänestyksen kohteeksi!, Nato, Nato-kansanäänestys, EU-kansanäänestys, Euroon liittyminen ilman kansanäänestystä, Euroon liittyminen, Euro, 16.10.1994 EU-kansanäänestys. Euroopan Unioniin liittyminen

Päättäjien on pystyttävä päättämään Suomen Nato-jäsenyydestä ilman kansanäänestystä!

Perjantai 4.3.2022 - -Esko Erkkilä-

EU-jäsenyydestä järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys 16.10.1994 ja sen tuloksena Suomi liittyi Euroopan Yhteisöön 1.1.1995.

 

Kansanäänestyksen tuloksena suomalaiset kannattivat liittymistä siten, että liittymistä kannatti 56,9 % kansalaista.

 

On luonnollista, että kannatin Euroopan Yhteisöön liittymistä.

 

EU-liittymisen jälkeen toinen merkittävä päätös oli euroon liittyminen ja se tapahtui tilirahana 1.1.1999 – eurosetelit ja eurokolikot otettiin käyttöön vasta 1.1.2002.

 

Myös se on luonnollista, että olen alusta alkaen kannattanut Suomen liittymistä euroon!

 

***********************

 

Jälleen meillä on edessämme iso kysymys ja se on Suomen mahdollinen liittyminen puolustusliitto Natoon!

 

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Washingtonissa USA:n presidentti Joe Bidenin ja toivon, että tuon neuvonpidon seurauksena Suomi liittyy puolustusliitto Natoon, sillä vain se mahdollistaa Suomen turvan Venäjän diktaattorivaltaa vastaan.

 

Maamme johtavien päättäjien on nyt tehtävä selvä linjaus Naton puolesta, jotta esimerkiksi kansanäänestystä haikailevat osaavat pysyä hiljaa ja tyytyä kohtaloonsa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Päättäjien on pystyttävä päättämään Suomen Nato-jäsenyydestä ilman kansanäänestystä!, Nato-kansanäänestys on tarpeeton, Nato-kansanäänestys, Nato, EU-kansanäänestys, Neuvoa-antava kansanäänestys Euroopan Unioniin liittymisestä, EU-kansanäänestys, Euro,

Sauli Niinistö ottaa etäisyyttä Kokoomuksen Nato-kiivailuihin valitsijayhdistykseen tukeutumalla?

Tiistai 4.7.2017 - -Esko Erkkilä-

Veikkaan, että media on rakentamassa tammikuun 2018 presidentinvaaleista Nato-vaaleja.

 

 

Joku voi sanoa, että se on median tehtäväkin.

 

 

Media pyrkii luomaan olosuhteita vastakkainasettelulle ja Nato-kysymys on varmaan sellainen – vastakkainasettelu myy ja aikaansaa paljon klikkauksia!

 

 

Viisaat presidenttiehdokkaat välttävät kiivailuita Naton puolesta tai sitä vastaan.

 

 

Kuusi vuotta eli seuraavan presidentin toimikausi on pitkä aika ja nyt ei ole aika naulita Nato-kantoja koko kaudeksi - ei Natoon liittymisen puolesta tai siihen liittymistä vastaan!

 

 

Korkea esimieheni tapasi sanoa, että edetään asioissa maaston mukaan ja niin pitää myös Suomen edetä Nato-kysymyksessä.

 

 

**************

 

 

Nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö haluaa lähteä hakemaan jatkokautta valitsijayhdistyksen kautta.

 

 

Päätöksessä on nähtävissä ainakin se, että näin menetellessään Niinistö hakee etäisyyttä niihin Kokoomuksen höyrypäihin, jotka muitta mutkitta ja enempää ajattelematta sitoisivat Suomen hetimmiten Natoon.

 

 

****************

 

 

Luulen aikanaan osaavani arvioida Natoon liittymisen ja Naton ulkopuolelle jäämisen plussat ja miinukset, mutta siihen tilanteeseen en toivo Suomessa jouduttavan, että Natoon liittymisestä järjestettäisiin kansanäänestys.

 

 

Nato-kansanäänestystä vaativat ovat pahimman luokan hännystelijöitä, jotka luulevat kansanäänestystä vaatimalla siloittelevan omaa poliittista polkuaan.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Presidentivaalit 2018, Sauli Niinistö, Kokoomuksen Nato-myönteisyys, Nato-kansanäänestys,

Kansanäänestyksen vaatiminen Nato-jäsenyydestä on vastuunpakoilua!

Tiistai 28.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Monet johtavat suomalaispoliitikot vaativat kansanäänestystä mm. Nato-jäsenyyden päättämisestä.

 

 

En kannata kansanäänestyksiä monimutkaisista asioista ja näen, että Nato-kysymys on sellainen.

 

 

Toivon, että maailmanlaajuiset kokemukset Britannian kansanäänestyksestä suitsevat nyt myös suomalaisia vaatimasta kansanäänestystä Natoon liittymisestä.

 

 

Kansanäänestyksen vaatinen on politiikoilta vastuunpakoilua – ei uskalleta ottaa vastuuta.

 

 

Kannatan edustuksellista demokratiaa ja se merkitsee minulle, että vaaleissa valitut edustajat ovat saaneet kansalta täyden valtakirjan – en halua pilkkoa valtakirjaa siten, että tuosta saat päättää, mutta tuossa asiassa haluan pitää valtakirjan itselläni.

 

 

Ymmärrä poliitikkojen mielistelynhalun vaalikampanjan aikana, mutta en sitä hyväksy.

 

 

Vaalikampanjan aikana monet ehdokkaat lupaavat kansanäänestyksen esim. juuri Nato-kysymyksestä, kun luulevat siten saavansa lisää ääniä.  Ei se näin mene!

 

 

Lähes kaikki ovat yksimielisiä, että Suomen on hyvä pitää Nato-ovea raollaan.

 

 

Luotan Tasavallan Presidenttiin, hallitukseen ja eduskuntaan siten, että en tarvitse kansanäänestystä, jos he päättävät liittymisestä Natoon.

 

 

Toivon myös, että Tasavallan Presidentti, hallitus sekä eduskunta luottavat itseensä tässä asiassa eivätkä lähde piiloutumaan kansan taakse!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansanäänestys, Nato-kansanäänestys?, kansanäänestys Natoon liittymisestä,