Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kyllä hallituspuolueen puheenjohtajan paikka on hallituksessa!

Perjantai 17.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Suomessa on tällä hetkellä eriskummallinen tilanne politiikassa, sillä kahden suurimman hallituspuolueen eli SDP:n ja Keskustan puheenjohtajat eivät ole hallituksessa ja hieman pahansuovasti, mutta paljolti todellisuudessakin voitaisiin todeta, että noiden puolueiden puheenjohtajat ovat oppositiossa.

 

Tilanne muuttuu SDP:n osalta sunnuntaina 23.8.2020 Tampere-talossa, kun SDP:n puheenjohtajaksi valitaan pääministeri Sanna Marin.

 

Keskustan eli toiseksi suurimman hallituspuolueen osalta tilanne on kimurampi, sillä Oulussa 5.9.2020 on tarkoitus valita puolueelle puheenjohtaja ja tällä hetkellä tilanne puolueen puheenjohtajan osalta on enemmän kuin auki.

 

Nykyinen Keskustan puheenjohtaja erosi omasta aloitteestaan hallituksen kakkospaikalta eli valtiovarainministerin paikalta, mutta onneksi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen otti tuon paikan.

 

Vanhanen on saavuttanut hallituskumppaneiden luottamuksen ja hänen vahvalle asiantuntemukselleen on kaikkien helppo antaa tunnustus.

 

 ***************

 

IMG_8938.JPG

 

 

Keskustan nykyinen puheenjohtaja ja valtiovarainministerin paikalta eronnut Katri Kulmuni kiertää ahkerasti Suomea ja pyrkii vakuuttamaan keskustaväkeä siitä, että hän olisi pätevä johtamaan Keskustaa myös seuraavat kaksi vuotta – eilen Kulmuni esiintyi mm. Tampereella ja poikkesin häntä kuulemassa.

 

Kulmunin ongelmana on se, että hän ei ole valtioneuvoston jäsen.

 

 

******************

 

 

Omaan mandaatin Keskustan puoluekokousedustajaksi Ouluun 4. – 6.9.2020 ja harkitsen vakavasti, että josko menisin tuolloin Ouluun ja osaltani vaikuttaisin Keskustan puheenjohtajavalintaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallituspuolueen puheenjohtajan paikka on hallituksessa!, Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni, Keskustan puoluekokous 2020, SDP:n puoluekokous 2020, Sanna Marin, Matti Vanhanen,

Kaupungin työntekijöille ei kuulu maksaa palkkaa puoluekokousmatkoilta

Torstai 27.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupungin henkilöstöjaosto teki puheenjohtajansa Olli-Poika Parviaisen (vihr.) johdolla itsestään selvän päätöksen, kun se kieltäytyi maksamasta palkkaa kaupungin palkollisille siltä ajalta, jonka nämä käyttävät työaikaansa puoluekokouksiin osallistumisiin.

 

Päätöksellä kumottiin Tampereen ilmeisen "ikiaikainen" menettelytapa, jolla on vuosikymmenet tuettu vasemmistopuolueiden satraappien puoluekokousmatkailua.

 

Ihmettelen suuresti henkilöstöjaoston varajäsenen Pekka Salmen (sdp) lausuntoja, kun hän kummeksuu päätöstä.

 

Salmen kummeksumisessa on outoja perusteluita ainakin kahdesta syystä.

 

Salmi oudoksuu päätöksen ajankohtaa - hän kokee päätöksen XL-ryhmän rokottamiseksi, joka suuntautuu demareihin. Sen lisäksi Salmi perustelee, että palkallinen puoluekokousmatka oli varmistettu virkamiehiltä!

 

Linjakkaan päätöksen tekemisellä ei ole yhteyttä demarien Joensuun puoluekokoukseen - menettely vaan sattui nyt viimeinkin tulemaan henkilöstöjaoston tietoon ja se reagoi ilman viivettä. Hyvä niin!

 

Virkamiesten "lupaukseen" vetoaminen ei ole Tampereella nykypäivää - Tampereella luottamushenkilöt päättävät, eivät virkamiehet.  Kyse on niin merkittävästä perusasiasta, että siitä ei pitäisi olla kenelläkään virheellisiä käsityksiä - ei edes tulevalla kansanedustajaehdokas Salmella!

 

Kiitän Olli-Poika Parviaista ja hänen johdollaan toimivaa henkilöstöjaostoa oikeasta päätöksestä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunki, Olli-Poika Parviainen, SDP:n puoluekokous, XL-ryhmä, Pekka Salmi