Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereella Kokoomus-johtoinen valtakoalitio halusi laittaa päänsä pensaaseen!

Tiistai 11.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Oli mielenkiintoista eilen seurata netin välityksellä Tampereen kaupunginvaltuuston kokousta, kun kokouksen asialistalla oli Keskustan valtuustoryhmän ja Tampereen Sitoutumattomien valtuustoryhmän yhteinen valtuustoaloite nopeasti luovutuskelpoisten yritystonttien määrästä.

 

Tampereen virkahenkilöillä ja Kokoomuksen johtamalla valtakoalitiolla oli melkoisia vaikeuksia saada aloite kaupunginvaltuuston käsittelyyn, sillä aloite oli jätetty jo 18.3.2013.

 

Oli varmaan harmillista julkisuutta valtakoalitiolle, kun Tampereen keskeisin ongelma otettiin esille näin lähellä kevään eduskuntavaaleja.

 

Kiitän Keskustan ja Tampereen Sitoutumattomien valtuustoryhmiä, jotka osasivat nostaa Tampereen häpeäpilkun julkisuuteen!

 

Keskustelussa käsiteltiin mm. Tampereen uuden elinkeinojohtajan organisatorista asemaa.

 

On hyvä, että Keskustan toistuvat muistuttamiset huomioitiin ja Tampereella saatiin vihdoin elinkeinojohtaja.

 

Kuitenkin on surkuhupaisaa, että elinkeinojohtajan asema on kaupunkikehitysryhmän johtajan alaisuudessa.

 

Keskustan puheenvuoroissa muistutettiin, että elinkeinojohtajalle pitäisi luoda enemmän ”tilaa” ja eikä kahlita häntä sillä tavalla, joka nyt tapahtuu.

 

Elinkeinojohtajan asema ja tärkeys on Tampereella niin merkittävä, että hänellä pitää olla nykyistä merkittävämpi asema kaupungin organisaatiossa!

 

En vielä tiedä eilisten äänestystulosten takana olleiden kaupunginvaltuutettujen nimiä, mutta se on lukujen valossa selvää, että Keskustan sekä Sitoutumattomien valtuustoaloitetta kannattivat muutkin kuin Keskusta, Sitoutumattomat ja Perussuomalaiset.

 

Toivottavasti eilinen prosessi on alku sellaiselle, että Tampereella on tulevaisuutta!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunginvaltuusto, Keskustan valtuustoaloite Tampereella, Tampereen elinkeinojohtaja,

Nyt muutkin heräsivät!

Sunnuntai 27.10.2013 - -Esko Erkkilä-

Olen näillä palstoilla jo pidemmän aikaa peräänkuuluttanut, että Tampereen kaupungin yrityshankintapolitiikka ”on syvältä”.

 

Samaa on toitottanut myös Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, mutta kuuroille korville.

 

Toivottavasti asiaan nyt vihdoin kiinnitetään huomiota, kun Aamulehti otti asian näyttävästi etusivun uutisekseen.

 

 

nordgeard

 

 

Perjantain eli 25.10.2013 Aamulehti repäisi etusivullaan uutisen, jonka otsikko oli paljon puhuvasti

 

”Tampere menetti hänet”!

 

 

Jutussa kerrotaan, että Tampereella sijainnut yritys – Nord Grean -  joutui muuttamaan toimitilansa Tampereelta Pirkkalaan, kun Tampereen kaupungin virkahenkilöt eivät ottaneet pyynnöistä huolimatta yhteyttä laajennushaluiseen yhtiöön!

 

************ 

 

Aamulehden uutisointi nosti vihdoinkin tikun nokkaan sen välinpitämättömän meiningin, jota Tampereen kaupunki on jo vuosikaudet harjoittanut Tampereelle pyrkiviä yrityksiä kohtaan.

 

En ole halunnut uskoa puheita, että jotkut Tampereen kaupungin virkamiehet rehentelevät Valkoisen talon lounaalla, miten he taas ovat heittäneet ulos pari yritystä, jotka ovat erehtyneet kyselemään kaupungilta yritystonttia asettuakseen Tampereelle.

 

Nyt asiaan on pakko uskoa, kun perehtyy Aamulehden esille ottamaan asiaan.

 

 

Asiaan paneutui fb-sivuillaan myös kokoomuslainen Matti J. Mäkelä ja ansiokkaasti paneutuikin – kiitokset Matille!

 

Mäkelä on kaivellut netin syövereistä loputtomia jaarituksia niistä käsittämättömän hampaattomista kokouksista, joissa Tampereen tehotonta ja olematonta yrityspolitiikkaa on käsitelty.

 

Mieleen tulee erään entisen työkaverini toteamus, että suuri organisaatio elää hyvinkin kaksi vuotta sillä, kun virkailijat, toimihenkilöt ja työntekijät lähettelevät toisilleen mitäänsanomattomia viestejä. Juuri näin Tampereen kaupunkikehitys ja muu ylin virkahenkilöjohto on menetellyt!

 

Vaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat olleet lampaita – anteeksi todelliset määkivät lampaat – kun holtittoman menon on sallittu jatkuvan.

 

Olen joissain neuvonpidoissa katsellut, kun ns. vastuussa olevat korkeat virkahenkilöt ovat ylimielisinä farkuissaan sekä purukumia jauhaen saapuneet joihinkin tilaisuuksiin hetkeksi paikalle ja lausuneet korkeuksistaan muutaman sanan ennen kuin ovat taas poistuneet rahvaan joukosta omiin johtoryhmiinsä.

 

Jotkut yrityshankinnasta organisaatiokaavioiden mukaan vastaavat virkahenkilöt eivät yleensä ole edes näyttäytyneet kaupunkilaisille, vaan heidän aikansa lienee kulunut ennemminkin tamperelaisten potkupallo- ja jääkiekkoseurojen sotkujen aiheuttamisessa.

 

Tampere tarvitsee elinkeinoasiamiehen, ei mitään elinkeinojohtajaa, sillä johtaja kätkeytyisi ”tammioven” taakse yritysehdokkaiden tavoittamattomiin.

Luottamushenkilöt: Nyt ryhtiä päätöksentekoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen elinkeinoasiamies, Tampereen elinkeinojohtaja,