Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hybridi- ja/tai teams -kokouksilla on puolensa ja puolensa!

Torstai 13.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Korona-kriisi toi yhdistyselämään kaksi uutta tapaa toteuttaa kokoukset eli hybridikokoukset tai ”tyylipuhtaat” teams-kokoukset.

 

Hybridikokoukseen voi osallistua joko paikan päällä tai teams-etäyhteydellä.

 

Teams-kokous tapahtuu kaikkien osanottajien osalta etäyhteydellä.

 

****************

 

Eri yhdistysten puheenjohtajana en aikoinaan joutunut pohtimaan hybridi- tai teams-kokousten käyttöönottoa, sillä silloin ainoa kokousvaihtoehto oli malli, jossa kaikki osanottajat olivat henkilökohtaisesti paikalla.

 

************

 

Sain eilen erään yhdistyksen hallituksen kokouksessa tunnustuksen, että puheenjohtajuusaikanani asiat olivat kunnossa - osaan arvostaa saamaani tunnustusta.  Siihen aikaan yhdistyksen kaikki kokoukset järjestettiin siten, että jokainen osallistuja oli paikalla.

 

*******************

 

Hybridi- ja/tai teams-kokousten tekninen toteuttaminen tuo joissain tapauksissa hyötyjä, mutta varmaa on se, että todellista ja varmaa sitoutumista saadaan osanottajien kesken vain sillä, että kaikki ovat henkilökohtaisesti paikalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hybridi- ja/tai teams -kokouksilla on puolensa ja puolensa!, hybridikokous, teams-kokous, hybridi/teams-kokous, korona, korona-kriisi,

Teams-kokoukset ovat nykypäivää, mutta kyllä ne tappavat aidon yhteistoiminnan päätöksenteossa!

Perjantai 18.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Korona-aika on tuonut kokouksiin ja palavereihin teams-kokoukset, jossa osanottajat istuvat kotonaan ja osallistuvat sähköisesti kokouksiin.

 

Nyt ovat muotiin tulleet ns. hybridikokoukset, joissa osa osanottajista on paikalla ja osa osallistuu kokouksiin etäyhteydellä.

 

Teams-kokoukset ja hybridikokoukset ovat helpottaneet kokouksiin osallistumista, mutta kyllä ne ovat tappaneet sen aidon kokousosanottajien yhteistoiminnan, jota entiseen aikaan oli.

 

Valtaantulleet kokousmenettelyt ovat mannaa niille henkilöille, jotka haluavat hallita päätöksentekoa ja altavastaajiksi ovat joutuneet todelliset yhteistoimijat.

 

***********************

Näitä rivejä kirjoittaessa osallistun myös erääseen teams-kokoukseen, joten tunnelmani ovat hyvinkin ajankohtaisia.

 

Yli kahden tunnin pituisen uunituoreen teams-kokouksen perusteella totean, että teams- tai tässä tapauksessa hybridikokous ei ainakaan lyhennä kokousta ja ei tee siitä lainkaan entistä tehokkaampaa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teams, Teams-kokous, hybridikokous,