Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Teams-kokoukset ovat nykypäivää, mutta kyllä ne tappavat aidon yhteistoiminnan päätöksenteossa!

Perjantai 18.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Korona-aika on tuonut kokouksiin ja palavereihin teams-kokoukset, jossa osanottajat istuvat kotonaan ja osallistuvat sähköisesti kokouksiin.

 

Nyt ovat muotiin tulleet ns. hybridikokoukset, joissa osa osanottajista on paikalla ja osa osallistuu kokouksiin etäyhteydellä.

 

Teams-kokoukset ja hybridikokoukset ovat helpottaneet kokouksiin osallistumista, mutta kyllä ne ovat tappaneet sen aidon kokousosanottajien yhteistoiminnan, jota entiseen aikaan oli.

 

Valtaantulleet kokousmenettelyt ovat mannaa niille henkilöille, jotka haluavat hallita päätöksentekoa ja altavastaajiksi ovat joutuneet todelliset yhteistoimijat.

 

***********************

Näitä rivejä kirjoittaessa osallistun myös erääseen teams-kokoukseen, joten tunnelmani ovat hyvinkin ajankohtaisia.

 

Yli kahden tunnin pituisen uunituoreen teams-kokouksen perusteella totean, että teams- tai tässä tapauksessa hybridikokous ei ainakaan lyhennä kokousta ja ei tee siitä lainkaan entistä tehokkaampaa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teams, Teams-kokous, hybridikokous,

Nykyajan tekniikka merkitsee, että ääntenlaskijoita kokouksissa ei tarvita!

Sunnuntai 28.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen Keskustan Pirkanmaan piirikokoukseen virallisena kokousedustajana ja nyt kommentoin kokouksemme teknistä toteuttamista äänestysten osalta.

 

Kokouksemme toteutettiin hybridikokouksena eli osa osanottajista oli henkilökohtaisesti paikalla ja osa etänä kotonaan.

 

Olin henkilökohtaisesti paikalla ja myös meille oli annettu ohjeet, että kokousvarustuksena pitää olla joko tietokone nettiyhteyksillä tai puhelin vastaavilla ominaisuuksilla.

 

Oli ennakoitavissa, että kokouksessa tehdään henkilövalintoja äänestäen ja sen vuoksi kokousjärjestäjät olivatkin varautuneet vaalitoimitusten suorittamiseen WEBROPOL-palvelulla.

 

Monien kokousjärjestelyiden osalta omaan kokemusta WEBROPOL-palvelun käyttämiseltä, mutta eilen oli ensimmäinen kerta, kun sain olla mukana sen avulla toteutetuissa vaalitoimituksissa.

 

WEBROPOL-palvelu osoittautui käteväksi, nopeaksi sekä toimintavarmaksi tavaksi toteuttaa vaalitoimitukset.

 

Kokoustilamme takaosassa oli kätevä nuorimies, joka tallensi tietojärjestelmään niiden henkilöiden nimet, joita ehdotettiin valittavaksi eri vaaleissa.

 

Ehdokkaiden nimien tallentamisen jälkeen ehdokaslistat toimitettiin WEBROPOL-järjestelmällä kokousosanottajien sähköposteihin ja äänestäminen saattoi alkaa.

 

Äänestämisessä ei aikaa paljon tuhraantunut ja vaalitulokset olivat valmiit muutamassa minuutissa.

 

Piirihallitukseemme oli ehdolla yli kaksikymmentä ehdokasta, mutta kun piirihallituksen koko on vain 16 henkilöä, niin WEBROPOL-systeemi piti huolen, että kunkin osanottajan listalla sai olla vain 16 henkilön nimet!

 

Yhdenkään osanottajan äänestystä ei tarvinnut siis hylätä sen vuoksi, että hänen äänestyslistallaan olisi ollut liikaa nimiä!

 

*****************

 

Täytyyhän tähänkin juttuun saada lisättyä yksi kuva ja…

 

 

IMG_3829.JPG

 

…se on tässä!

 

Vasemmalla virallinen kokousedustaja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen Tampereelta ja keskellä Petra Schulze Steinen sekä oikealla Pilvi Kärkelä; Petra sekä Pilvi valittiin piirihallitukseen!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nykyajan tekniikka merkitsee että ääntenlaskijoita kokouksissa ei tarvita!, WEBROPOL, hybridikokous, Pirkanmaan Keskusta, Keskusta,