Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Myös Yleisradio aikoo kyykyttää maakuntia

Sunnuntai 30.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus pyrkii asuntoministeri Vapaavuoren johdolla tekemään mahdottomaksi asua ja rakentaa omakotitaloja maaseudun haja-asutusalueille.

Demareiden suunnitelmissa on teurastaa vaalien jälkeen kaikki pienet kunnat Suomen kartalta ja aiheuttaa suuria ongelmia asutuskeskusten ulkopuolella asuville ja kaupunkilaisille, joilla on mökki maaseudulla.

Nyt myös Yleisradio on yhtynyt maakuntia kurittavien Kokoomuksen ja SDP:n kuoroon, sillä elokuussa on tarkoitus supistaa radion maakuntaohjelmia.

Elokuusta alkaen maakuntatoimitusten ohjelma-ajasta katoaa tunti päivässä – näin Yle suunnittelee.

Kehityssuunta on todella huolestuttava, sillä maakuntaradioiden lauantailähetykset loppuivat vuodenvaihteessa kokonaan. Maakuntaradiot ja niiden kuuntelijat joutuvat kestämään suoneniskuja siis muutaman kuukauden välein!

Ylen aluetoiminnan päällikkö Teijo Valtanen perustelee suunnitelmaa sillä, alueelliset toimitukset pystyvät käyttämään uudistuksen jälkeen aikaansa nykyistä paremmin alueellisten sisältöjen tekemiseen ja ohjelmia voitaisiin muka tuoda myös valtakunnallisiin lähetyksiin.

Satuja saa uskoa se, joka satuihin uskoo.

Työurani aikana ajoin useamman kerran viikossa työmatkan Tampereelta Turun seudulle ja takaisin. Kuuntelin Tampereen Radiota Loimaalle saakka, jonne se kuului hyvin. Sen jälkeen siirryin Satakunnan Radion kuuntelijaksi, sillä Porissa on osaava – lähes Tampereen Radion tasoinen - maakuntaradion toimitus. Paluumatkalla radiotaajuuksien vaihtaminen tapahtui tietenkin toisinpäin.

Maakuntaradio merkitsee kansalaiselle samaa kuin paikallislehti. Paikallislehti etsitään postin joukosta ensimmäisenä ja luetaan tarkasti – vasta sen jälkeen tutustutaan muuhun postiin.

Sama on maakuntaradion kohdalla – ainakin minä etsin eri puolilla maata kulkiessasi maakuntaradion taajuuden ja kuuntelen sitä.  

Toivon, että maakuntaradioiden lähetysajan supistamisesta tulee osa eduskuntavaalikamppailua.

Lähiviikot näyttävät, että toteutuvatko Yleisradion byrokraattien suunnitelmat. Toivon, että niin ei käy!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisradio, Yle, Maakuntaradiot, Tampereen Radio, Satakunnan Radio, Turun Radio, Teijo Valtanen,