Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kiitokset Mikko Alatalolle: Kunta- ja soteuudistuskeskustelussa aletaan Pirkanmaalla pääsemään asiaan

Tiistai 28.5.2013 - -Esko Erkkilä-

Kataisen hallituksen ja kokoomuksen ajamassa kunta- ja soteuudistuksessa aletaan Pirkanmaalla pääsemään asiaan, kun asioista on alettu keskustelemaan toden teolla.

 

Medialle on annettava täysi tunnustus, kun kriittiset mielipiteet ovat saaneet entistä enemmän palstatilaa ja radioaikaa. Media tajuaa, että pieleen ollaan menossa!

 

Aamulehti osoitti olevansa ajan hermolla, kun se eilen julkaisi kaksi asian ytimeen kunta- ja soteuudistushankkeissa pureutuvaa kirjoitusta.

 

tapani_leppanen

 

Kuntajohtajana yli 30 vuotta toiminut Tapani Leppänen otsikoi kirjoituksensa näin:

 

Sotesta sekametelisoppa, kunnista tulee vaakunan vartijoita

 

 

mikko_alatalo

 

 

Viereisellä sivulla sai palstatilaan viiden palstan verran kansanedustaja Mikko Alatalon kirjoitus, jonka hän oli otsikoinut näin:

 

Pirkkala ei saa itse mitään päätösvaltaa sote-asioihin

 

 

Moninkertainen ex-kunnanjohtaja Tapani Leppäsellä on kanttia sanoa kirjoituksessaan näin: ”…on todettava, että Jyrki Kataisen hallitus on keittämässä sotesta varsinaista sekametelisoppaa.

 

Jotta uudistuksesta saataisiin kelvollinen, tulee valmistelu palauttaa lähtöruutuun tekemällä perusteellinen toiminta-analyysi kunta- ja terveyskeskuskohtaisesti siitä, mitkä palvelut toimivat ja mitkä eivät, toteaa usean kunnan johtamisesta kokemusta omaava Tapani Leppänen.

 

Pirkanmaalaiset saivat taas kerran nauttia kansanedustaja Mikko Alatalon oleelliseen keskittyvästä kynänjäljestä, kun hän otti esimerkiksi Pirkkalan siitä kohtelusta, jonka kohteeksi vireä Tampereen naapurikunta joutuisi, jos Kataisen – Urpilaisen hallituksen katalat suunnitelmat toteutuisivat.

 

Alatalo toteaa, että Petteri Orpon työryhmän linjaukset olisivat karu viesti Pirkkalalle.

 

Terve kunta laitetaan saattohoitoon ylhäältä määräten, pakkoliittoon Tampereen kanssa.”  

 

Alatalo tiivistää, että hallitus runnoo sote-sotkua eteenpäin mistään piittaamatta. ”Korvat ovat kiinni ja silmillä laput” toteaa kansanedustaja Mikko Alatalo ja taitaa viittata kokoomuksen taannoiseen mainostoimiston kehittämään vaalislouganiin: ”Kokoomuksella on korvat” vai miten se menikään.

 

Mikko Alatalo osoittaa tämän hetken ajan tajunsa, kun hän toteaa kirjoituksessaan, että ei taida Pirkkalaa pelastaa edes uusi maakuntamme ministeri Pia Viitanen (sd).

 

Puoluetoveri, pormestari Helena Rissanen saa vain pyyhkiä silmistään ruusunpunaisia kyyneleitä” sivaltaa kansanedustaja Mikko Alatalo aiheellisesti.

 

Myös Ylen Tampereen Radio osoitti eilen olevansa ajan hermolla, kun se oli aamulla kutsunut kansanedustajat Mikko Alatalon (keskusta) ja Saara Karhun (sdp) keskustelemaan sote-uudistuksen perimmäisestä tarkoituksesta.

 

Pääsin kuuntelemaan keskustelun tiivistelmän Tampereen Radiosta vasta iltapäivällä, mutta Ylen nettisivujen mukaan maakuntamme senaattori Mikko Alatalo oli todennut keskustelussa ytimekkäästi näin:

 

- Minusta tässäkin on takana hallituksen suurkuntauudistus. Uudistuksen agenda ei ole terveydenhoito vaan sillä halutaan lopettaa maalaiskunnat, jotta Suomen Keskustan valta puolueena vähenisi. Kokoomus ajaa tätä, en tiedä ajavatko demarit. Tämä on valtapolitiikkaa.

 

Kiitän Aamulehteä ja Ylen Tampereen Radiota ajan hermolla olemisesta.

 

Erityisesti kiitän ex-kunnanjohtaja Tapani Leppästä ja kansanedustaja Mikko Alataloa siitä, että he osaavat analysoida Kataisen hallituksen kuntakohellusta ja sote-sotkuja viiltävän tarkasti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Tapani Leppänen, Saara Karhu, hallituksen kuntauudistus, hallituksen soteuudistus, kuntakohellus, Tampereen Radio, Petteri Orpo, Pirkkala, Pia Viitanen,

Myös Yleisradio aikoo kyykyttää maakuntia

Sunnuntai 30.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus pyrkii asuntoministeri Vapaavuoren johdolla tekemään mahdottomaksi asua ja rakentaa omakotitaloja maaseudun haja-asutusalueille.

Demareiden suunnitelmissa on teurastaa vaalien jälkeen kaikki pienet kunnat Suomen kartalta ja aiheuttaa suuria ongelmia asutuskeskusten ulkopuolella asuville ja kaupunkilaisille, joilla on mökki maaseudulla.

Nyt myös Yleisradio on yhtynyt maakuntia kurittavien Kokoomuksen ja SDP:n kuoroon, sillä elokuussa on tarkoitus supistaa radion maakuntaohjelmia.

Elokuusta alkaen maakuntatoimitusten ohjelma-ajasta katoaa tunti päivässä – näin Yle suunnittelee.

Kehityssuunta on todella huolestuttava, sillä maakuntaradioiden lauantailähetykset loppuivat vuodenvaihteessa kokonaan. Maakuntaradiot ja niiden kuuntelijat joutuvat kestämään suoneniskuja siis muutaman kuukauden välein!

Ylen aluetoiminnan päällikkö Teijo Valtanen perustelee suunnitelmaa sillä, alueelliset toimitukset pystyvät käyttämään uudistuksen jälkeen aikaansa nykyistä paremmin alueellisten sisältöjen tekemiseen ja ohjelmia voitaisiin muka tuoda myös valtakunnallisiin lähetyksiin.

Satuja saa uskoa se, joka satuihin uskoo.

Työurani aikana ajoin useamman kerran viikossa työmatkan Tampereelta Turun seudulle ja takaisin. Kuuntelin Tampereen Radiota Loimaalle saakka, jonne se kuului hyvin. Sen jälkeen siirryin Satakunnan Radion kuuntelijaksi, sillä Porissa on osaava – lähes Tampereen Radion tasoinen - maakuntaradion toimitus. Paluumatkalla radiotaajuuksien vaihtaminen tapahtui tietenkin toisinpäin.

Maakuntaradio merkitsee kansalaiselle samaa kuin paikallislehti. Paikallislehti etsitään postin joukosta ensimmäisenä ja luetaan tarkasti – vasta sen jälkeen tutustutaan muuhun postiin.

Sama on maakuntaradion kohdalla – ainakin minä etsin eri puolilla maata kulkiessasi maakuntaradion taajuuden ja kuuntelen sitä.  

Toivon, että maakuntaradioiden lähetysajan supistamisesta tulee osa eduskuntavaalikamppailua.

Lähiviikot näyttävät, että toteutuvatko Yleisradion byrokraattien suunnitelmat. Toivon, että niin ei käy!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisradio, Yle, Maakuntaradiot, Tampereen Radio, Satakunnan Radio, Turun Radio, Teijo Valtanen,