Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pihamännyt nurin, pätkiksi, klapeiksi ja pinoon!

Perjantai 31.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Pieneltäkin omakotitalotontilta saa neljänkymmenen vuoden aikana mukavasti polttopuita, mutta se vaatii, että moottorisaha laulaa ja kirveellä tehdään hommia.

 

****************

 

Nyt oli vuorossa kahden pihamännyn kaataminen ja siitä hommasta tässä pieni kuvaraportti:

 

 

 

IMG_3793.JPG

 

Vaikka noiden kahden männyn kaatamisen piti olla helppo ja turvallinen homma, mutta siitä huolimatta esim. vakuutusasioiden hoitamiseksi päädyimme antamaan kaatohomman ammattiyrityksen huolehdittavaksi.

 

 

IMG_3794.JPG

 

 

IMG_3797.JPG

 

 

Kaatuu!!!

 

 

IMG_3798.JPG

 

Komeita pöllejä!

 

 

IMG_4526.JPG

 

Halkomista odotellessa!

 

 

IMG_4527.JPG

 

Vuosirenkaat olivat komeita!

 

 

IMG_4664.JPG

 

Isot pöllit klapeiksi viimeisenä!

 

 

IMG_4674.JPG

 

”Lyijykynän paksuisetkin” ovat kelvollisia polttopuiksi!

 

 

IMG_4682.JPG

 

 

Lopputuloksena kaksi pinoa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pihamännyistä polttopuita, Vakuutukset oltava kunnossa pihapuita kaadettaessa, Vastuuvakuutus,

Miksi Hämeenlinnan kaupunki ei vastuuvakuuta yhtiöiden hallitukseen nimeämiään luottamushenkilöitä?

Perjantai 27.4.2018 - -Esko Erkkilä-

Tämän juttuni pontimena on hämeenlinnalaisen sdp-poliitikon Iisakki Kiemungin saama vahingonkorvaustuomio – 350.000 euroa, jonka oikeus määräsi hänet maksamaan Sunny Car Center –sotkuista.

 

 

Ymmärrän oikeuden päätöksen, sillä osakeyhtiössä toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet toimivat ”ankaran vastuun” alaisina. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että miksi Hämeenlinnan kaupunki ei ollut ottanut vastuuvakuutusta henkilölle, jonka se ”määräsi” hallituksen jäseneksi sellaiseen yhtiöön, jossa kaupunki oli vähemmistöosakas.

 

 

Omaan kahteenkin kertaan henkilökohtaista kokemusta osakeyhtiöiden hallitusten jäsenyydestä – toisessa tapauksessa olin peräti toimitusjohtaja ja toisessa hallituksen jäsen.

 

 

Kyseessä olivat konserniin kuuluvat osakeyhtiöt, mutta sillä ei vastuiden kannalta ole merkitystä.

 

 

En nimityshetkillä osannut vaatia vastuuvakuutusten ottamista, mutta onneksi yksityisessä konsernissa oli menettelytapana se, että toimitusjohtajalle ja hallituksen jäsenille otettiin vastuuvakuutus.

 

 

Molemmissa tapauksissa sain konsernilta tiedon, että minulle oli otettu vastuuvakuutus.

 

 

Tieto vastuuvakuutuksen olemassaolosta ei vaikuttanut tekemisiini ja niin pitääkin olla.

 

 

Toimitusjohtaja-casessa oli kysymys melko mittavasta saneerausurakasta, jossa ensitöikseni jouduin olemaan keulakuvana, kun yritys luopui puolestatusinasta nestemäisten materiaalien täysperävaunukalustosta ja kuorma-autokorjaamosta.

 

 

Tässäkään tapauksessa ei jouduttu menemään vastuuvakuutuksen soveltamiseen vaikka jouduimmekin ”nokkapokkaan” AKT:n kanssa.  Ongelmasta selvittiin, kun maksoimme ulkoistamillemme kuljettajilla kuuden kuukauden palkan. Iso satsaus sekin, mutta tarpeellinen, kun yritystä ohjattiin taloudellisesta syvästä alhosta terveempään tilanteeseen.

 

 

 

Tämän jutun ajatus on se, että yksityisellä puolella vastuuvakuutuksen ottaminen osakeyhtiöiden vastuuhenkilöille on normaalia menettelyä ja sitä soisi noudatettavan myös kunnallisella sektorilla (ja suluissa: kun ja jos halutaan päteviä voimia vastuullisiin tehtäviin).

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miksi Hämeenlinnan kaupunki ei vastuuvakuuta yhtiöiden hallitukseen nimeämiään luottamushenkilöitä?, Iisakki Kiemunki, luottamushenkilön vastuuvakuutus, hallitusjäsenen vastuuvakuutus, toimitusjohtajan vastuuvakuutus, AKT, Sunny Car Center, Hämeenlinna,