Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hienoa, että kansanedustaja Arto Pirttilahti kantaa huolta maaseudun rakentamiskielloista

Sunnuntai 23.12.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti kertoi lauantaina 22.12.2012 näyttävästi, että pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti on tarttunut tiukasti lapsiperheiden ja iäkkäämpien mahdollisuuksiin saada rakennuslupaa taajama-alueiden ulkopuolelle.


Taajama-alueiden ulkopuolisen rakentamisen ongelmat koskevat lapsiperheiden ja iäkkäämpien henkilöiden lisäksi myös muita kansalaisia – omalle maalle ei enää muka saisi rakentaa!

 

Pirttilahti tarttui ongelmaan eduskunnan täysistunnossa.

 

Pirttilahden aktiivisuus on tuottanut tulosta, sillä asuntoministeri Krista Kiuru (SDP) on myöntänyt huolen maaseudun rakentamiskielloista olevan aiheellinen.

 

On hienoa, että asuntoministeri Kiuru on sanonut toimivansa lähettiläänä sen puolesta, että suomalaiset voisivat jatkossakin muuttaa maalle.

 

Aamulehti on artikkelissaan 22.12.2012 ottanut voimallisesti esille Kangasalan kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen PowerPoint-esityksessään esittämät kerrassaan ihmeelliset mielipiteet.

 

Kaavoitusarkkitehti Lahtisen esitys löytyy googlettamalla ja siinä lukee kohdassa ”Elämisen arkea” mm. seuraavia käsittämättömyyksiä:

 

•Maalla on pimeää

•Maalle voi muuttaa muitakin

•Elinkeinot näkyvät, kuuluvat ja haisevat

•Kaikki tuntevat toistensa tavat

•Onnikat eivät kulje

•Palvelut voivat olla kiven alla ja kalliita

•Lapsille ei ole seuraa

•Elämä on perhekeskeistä

•Kulkeminen kuormittaa ympäristöä

 

Miten kieroutunut voi olla sellaisen henkilön elämänasenne, joka päästelee tuollaisia?

 

Mitä pahaa kaavoitusarkkitehti näkee siinä, jos maalla elämä on perhekeskeistä ja kaikki tuntevat toistensa tavat?

 

Käsittämättömältä tuntuu kaavoitusarkkitehti Lahtisen teesit, kun hän esityksessään kaavailee päätöksenteon keskittämistä virkamiehille näin:

 

•Valmistelu viranhaltijakollegiolle, johon kuuluu yleiskaavoittaja, rakennustarkastaja ja lakimies tai geodeetti

•Lopullinen päätöksenteko yleiskaavoittajan tehtäväksi

 

Kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen luokaton esitys löytyy googlettamalla vaikkapa näin: "Kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen maalla haisee".


Mikäli näiden lahtisten mielipiteet tulisivat voimaan, niin eipä esim. kunnallisvaaleja tarvittaisi, sillä kaikkitietäväiset virkamiehet tekisivät päätökset luottamushenkilöistä piittaamatta!

 

Tampereen Alvareiden taannoin valmistunut tavoitekuva Tampereesta vuonna 2030 on tyystin toisenlainen kuin Kangasalan kaavoitusarkkitehti Lahtinen maalailee.

 

Olen aiemminkin kuullut Kangasalan kaavoitusarkkitehdin mielipiteistä ja tainnut silmäillä hänen maaseutuelinkeinojen ”haisevuutta” ja sitä, että maaseudulla elämä on perhekeskeistä.

 

Arvostan kansanedustaja Pirttilahden toimintaa ja kiitän hänen aktiivisuuttaan suuria epäkohtia vilisevän virkamiessuunnitelman esille tuomisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen, kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen maalla haisee, Maalla haisee,