Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eduskunnan ns. joulurahat tuovat hyvinvointia Pirkanmaalle!

Lauantai 12.12.2020 - -Esko Erkkilä-

Keskustan osallistuminen hallitukseen on ”isossa kuvassa” ensiarvoisen tärkeää, mutta tärkeää se on mm. juuri nyt, kun hallitus jakaa ns. joulurahoja eri maakuntiin.

 

Maakuntiin jaettavat joulurahat on suuruudeltaan 40 miljoonaa euroa, mutta kun ne kohdistuvat kansalaisten jokapäiväistä elämää palveleviin tarkoituksiin, ne ovat ensiarvoisen tärkeitä.

 

 artsi.jpg

Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti listasi eilen ne liikennekohteet, jotka Pirkanmaalla saavat hallituksen myöntämiä joulurahoja ensi vuoden budjetista.

 

 

 

 

 • Maantie 14371, Äijännevantien kunnostus, Virrat: 400 000 euroa

 

 • Maantie 13087, Vesajärventien päällystäminen, Hämeenkyrö: 450 000 euroa

 

 • Maantie 14353, Uittosalmentie kunnostaminen, Mänttä-Vilppula: 280 000 euroa

 

 

 • Maantie 14290, Koskitie, kevyen liikenteen väylän rakentaminen välillä Romula - liikenneasema,
  Juupajoki: 200 000 euroa

 

 • Valtatie 12, valaistuksen parantaminen välillä Nokia - Sastamala: 300 000 euroa

 

 

Valtiovarainvaliokunta on budjettimietintöönsä lisäksi kirjannut ilman määrärahaosoitusta kaksi kohdetta Pirkanmaalta. Valiokunta pitää tärkeänä, että avustuspäätöksiä tehtäessä otetaan huomioon pitkään toteuttamista odottaneet kevyen liikenteen väylät Parkanossa (maantie 13332). Valiokunta pitää välttämättömänä, että vuoden 2021 aikana huolehditaan Vesilahdella sijaitsevan maantie 301 Keihonen – Suomela -välisen tielinjauksen parantamisesta.

 

 

Vaikuttava lista ja listan pääarkkitehtinä on ollut kansanedustaja, agrologi Arto Pirttilahti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansanedustaja Arto Pirttilahti, agrologi Arto Pirttilahti, Äijännevantien kunnostus, Vesajärventien päällystäminen, Uittosalmentien kunnostaminen, maantie 14290 Koskitie, Valtatie 12 Nokia - Sastamala, maantie 301 Keihonen - Suomela, Vesilahti,

Kaikki on nyt toisin!

Tiistai 8.9.2020 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat ja siellä muun markkinaväen lisäksi poliittiset puolueet osallistuvat omilla osastoillaan markkinahumuun.

 

Omaan Maanantaimarkkinoista kokemusta usean vuoden ajalta, sillä kuusivuotisen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajajakson aikana junailin osastomme rakentamisen sekä purkamisen monena vuonna.

 

Viime ja tänä vuonna osastomme teknisestä toteuttamisesta ovat vastanneet muut, mutta olen yhä pyrkinyt olemaan aktiivisesti mukana ja niin myös eilen, jolloin Keskustan osasto oli suuren mielenkiinnon kohteena.

****************

 

Tamperelaisten suuri mielenkiinto Keskustan osastoa kohtaan johtui siitä, että edeltävän viikonlopun aikana Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Annika Saarikko!

 

 

En ole milloinkaan aikaisemmin kokenut Keskustan markkinaosastoa kohtaan niin suurta mielenkiintoa kuin eilen.

 

Erityisesti ilahdutti se, että emme kuulleet yhtäkään poikkipuolista sanaa Keskustaa ja sen toimintaa kohtaan, sillä viime lauantaina Keskustan puoluekokouksessa valittu uusi puheenjohtajamme Annika Saarikko oli kaikkien toivoma ja hyväksymä valinta!

 

 

IMG_0036.JPG

 

Osastollamme olivat aamupäivällä esittelijöinä (vasemmalta) Matti Järvinen, Reijo Laitinen, Arto Pirttilahti, Sirpa Kuusela ja Jouni Ovaska sekä allekirjoittanut – iltapäivän aikana ja osastomme purkamiseen osallistuivat myös monet muut Tampereen keskustalaiset!

 

 

On selvää, että puoluekokouksemme henkilövalinnat vauhdittavat Keskustan suosion mm. Tampereella aivan uudelle tasolla ja se on Keskustan kannalta mainio asia ensi kevään kuntavaaleja ajatellen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, Matti Järvinen, Reijo Laitinen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Sirpa Kuusela, kansanedustaja Jouni Ovaska, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Tampereen Maanantaimarkkinat, Tampereen Keskusta,

Korona-virustilanne vaikuttaa jo Suomessakin

Keskiviikko 11.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen ollut keskeinen toimija, kun Eläkeliiton Tampereen yhdistys on suunnitellut osallistuvansa yleisönä seuraamaan Eduskunnan kyselytuntia torstaina 12.3.2020 klo 16.00.

 

Sain eilen iltapäivällä tiedon, että Eduskunnan puhemiesneuvosto keskusteli koronatilanteesta tiistaina.

 

Eduskunnan työskentelyn turvaamiseksi puhemies Matti Vanhanen sanoi päättäneensä lopettaa opastetut vierailut Eduskuntatalossa torstaista lähtien toistaiseksi.

 

Päätös merkitsee, että huomiselle suunniteltu osallistumisemme Eduskunnan kyselytunnille yleisönä peruuntuu.

 

Suunnitelma kyselytunnille osallistumisesta sai suuren suosion, sillä meille luvattu 50 hengen kiintiö täyttyi nopeasti ja varalle jäi paljon yhdistyksemme jäseniä.

 

Matkan peruttamiselle ei ollut mitään vaihtoehtoja ja nyt ainoaksi tehtäväksemme jäikin kertoa muuttunut tilanne matkaan ilmoittautuneille ja matkan maksaneille. Onneksi lähes kaikkien sähköpostiosoitteet ovat tiedossa, joten nyt toivomme, että jäsenemme lukevat sähköpostejaan.

 

Teemme tänään vielä varmistuksia, että tieto mielenkiintoisen matkan peruuntumisesta on tavoittanut kaikki ilmoittautuneet.

 

Olen päättänyt, että kaikesta huolimatta menen Tampereen Vanhalle kirkolle torstaina 12.3.2020 klo 8.30 ja kerron kaikille paikalle saapuville, että matkamme on korona-viruksen vuoksi jouduttu perumaan.

 

Toivottavasti paikalle ei saavu kukaan, mutta ainahan voi olla, että kaikki eivät ole lukeneet sähköpostejaan!

 

Kiitokset kansanedustaja Arto Pirttilahdelle, joka oli lupautunut isännäksemme kyselytuntivierailullemme!

Kiitokset myös Artsin eduskunta-avustaja Jukka Saarimäelle, joka on ansiokkaasti ollut puuhaamassa vierailuamme Eduskunnassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti 12.3.2020, Yleisön osallistuminen Eduskunnan kyselytunnille 12.3.2020 klo 16.00 on peruut, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, Korona-virus vaikuttaa Eduskunnassakin, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Jukka Saarimäki,

Seinäryijyt tuovat tunnelmaa

Perjantai 11.10.2019 - -Esko Erkkilä-

Palaan Längelmäen Tunkelon Ratsutilan tunnelmiin ja siellä 29.9.2019 viettämäämme Pirkanmaan Agrologit ry:n 80-vuotisjuhliin:
 
 
Tunkelon pirtissä on korkeutta viitisen metriä ja sen seinillä on useita seinäryijyjä – kas näin:
 
 
 

IMG_4812.JPG
 
 
 
IMG_4813.JPG
 
 
 
IMG_4814.JPG
 
 
 
IMG_4815.JPG
 
 
 
IMG_4816.JPG
 
 
 
IMG_4817.JPG
 
 
 

******************


 
 
 
IMG_4820.JPG
 
 
Juhlatilaisuutemme juonsi puheenjohtajamme Katariina Pylsy ja…
 

 
 
IMG_4823.JPG
 
 
…”valtiovallan tervehdyksen” juhlaamme toi agrologi-veljemme kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 
 
Artsi kertoi, että nykyisessä eduskunnassa on ainoastaan kaksi agrologia eli Antti Rantakangas ja hän!
 
 

******************


 
 
 
IMG_4827.JPG
 
 
Pitihän juhlatilaisuudesta ottaa ”luokkakuva”!

 
 
 
IMG_4842.JPG

 

 

Hyvästi Tunkelo tällä kerralla – toivottavasti tapaamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seinäryijyt tuovat tunnelmaa, Tunkelo, Pirkanmaan Agrologit ry, puheenjohtaja Katariina Pylsy, kansanedustaja Arto Pirttilahti,

"Moi, kiva nähdä!"

Tiistai 2.7.2019 - -Esko Erkkilä-

Valtioneuvosto järjestää parhaillaan ministerien kirjastokiertuetta, jossa ministerit tapaavat eri puolilla Suomea kansalaisia kirjastoissa.

 

 

Kiitokset mainiosta ideasta!

 

 

 

IMG_2300.JPG

 

 

Pirkanmaalla ministerien kirjastokiertue alkoi eilen Hämeenkyröstä, jonka kirjastossa liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin tapasi kansalaisia.

 

 

Olin mukana Hämeenkyrössä, sillä en lähtenyt Tampereelle ratikkakaaoksen keskelle, jossa ministeri tapasi kansalaisia parisen tuntia Hämeemkyrön tilaisuuden jälkeen.

 

 

IMG_2307.JPG

 

 

Hämeenkyrön tilaisuuteen minizterin virallisena vastaanottajana toimi kunnanjohtaja Antero Alenius, mutta minua lämmitti, kun kätellessämme ministeri totesi: ”Moi, kiva nähdä!”

 

 *******************

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana aikoinaan toimiessani olin järjestämässä lukuisia vaalitilaisuuksia ehdokkaille.

 

 

Tapanani oli pyytää Keskustan teltalle mikrofonin ääreen myös muiden puolueiden ehdokkaita ja muutaman kerran pyysin myös nykyistä liikenne- ja viestintäministeriä tuomaan tervehdyksensä toriyleisölle Keskustan äänentoistolaitteiden kautta.

 

 

Muistan oikein hyvin, kun SDP:n Pia Viitasen ollessa ministerinä, pyysin myös häntä kertomaan tervehdyksensä toriyleisölle Keskustan mikrofonin kautta. Ministeri Viitanen totesi, että eipä olekaan koskaan aiemmin puhunut Keskustan tilaisuudessa!

 

 ********

 

IMG_2323.JPG

 

 

Lämmitti, kun liikenne- ja viestintäministeri Marin totesi ajankohtaisista raidehankkeista, että päärata on "Koko Suomen raiteet" ja mainitsi hyötyjinä mm. Seinäjoen, Jyväskylän, Oulun sekä Satakunnan.

 

 

 

IMG_2326.JPG

 

 

"Pääradan hyötysuhde on paras" - kannatan ministerin linjausta myös Tampereelta pohjoiseen, sillä rata on mökkitonttini naapuri. Aikoinaan on tehty metsiemme kohdalla niin laajat pakkolunastukset, että vaikka Viljakkalan Majajärven kohdalle rakennettaisiin kolmekin raidetta, niin uusia pakkolunastuksia ei kohdallani tarvita.

 

 

 

IMG_2329.JPG

 

 

Kansanedustajista Hämeenkyrössä oli paikalla ainoastaan Arto Pirttilahti, joka käyttikin tilaisuudessa hyvän ja taustoittavan puheenvuoron.

 

 

Huomaatte, että ministeri osasi arvostaa Arto Pirttilahden puheenvuoroa!

 

 

 

IMG_2332.JPG

 

 

Kiitokset myös Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Aleniukselle hyvästä kommenttipuheenvuorosta!

 

 

 

Olen tyytyväinen, että tuli mentyä Hämeenkyröön kuulemaan ministeri Marinin linjauksia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministerien kirjastokierros, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin, Sanna Marin, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Arto Pirttilahti, kunnanjohtaja Antero Alenius, Antero Alenius, kunnanjohtaja Antero Alenius, Hämeenkyrön kirjasto,

Olipahan ilotulitusta - Pirkanmaalta numerot 140 ja 151 jatkoon!

Keskiviikko 10.4.2019 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyy tänään ja varsinainen vaalipäivä eli 14.4.2019 lähestyy.

 

 

Keskustalla on Pirkanmaalta ollut pian päättyvällä vaalikaudella kolme erinomaista kansanedustajaa eli Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen.

 

 

Kolmikko on saanut paljon aikaiseksi kuluneen nelivuotiskauden aikana ja mikä parasta, heidän keskinäinen yhteistyönsä on pelannut.

 

 

Sain olla paikalla, kun senaattorihommat jättävä kansanedustaja Mikko Alatalo kannusti Pirttilahtea ja Hakasta tilaisuudessa, joka järjestettiin Tampereella Koskikeskuksessa 5.4.2019.

 

 

Pirttilahden vahvaa maantieteellistä aluetta ovat perinteisesti olleet Pohjois-Pirkanmaa ja Hakanen on ylivoimaisesti suosituin kansanedustaja puolestaan läntisellä Pirkanmaalla.

 

 

Molemmat ovat saamassa hyvän äänisaaliin Tampereelta ja myös sen naapurikunnista eli Ylöjärveltä, Hämeenkyröstä, Pirkkalasta sekä muista Tampereen ns. kehyskunnista.

 

 

Koko Pirkanmaan kannalta on keskeistä, että Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen jatkavat kansanedustajina myös jatkossa.

 

 

Tässä muutamia valokuvia, kun Mikko Alatalo kannusti Artsia ja Perttiä jatkoon yleisötilaisuudessa Koskikeskuksessa 5.4.2019.

 

 

 

IMG_0177.JPG

 

 

 

IMG_0171.JPG

 

 

****************

 

 

Laulavan senaattorin tukemat Arto ja Pertti olivat tilaisuudessa juuri sellaisia, kuin kansanedustajan pitääkin olla eli sydämellisiä, yhteistyöhaluisia, ammattitaitoisia, muita arvostavia ja sen vuoksi äänestämisen arvoisia:

 

 

 

IMG_0160.JPG

 

 

 

IMG_0156.JPG

 

 

 

IMG_0155.JPG

 

 

 

IMG_0154.JPG

 

 

 

IMG_0152.JPG

 

 

 

 

Toivottelen kaikille Pirkanmaan keskustalaisille kansanedustajaehdokkaille äänirikasta vaalisunnuntaina ja uskon sekä toivon, että Pertin ja Arton lisäksi Pirkanmaalla ollaan valmiit valitsemaan kolmanneksi keskustan kansanedustajaksi nainen – laadukkuutta ja valinnanvaraa on yllin kyllin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kansanedustaja Mikko Alatalo, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Hakanen jatkoon, Pirttilahti jatkoon, Tarja Smura, Hanna Holma, Marjo Mäkinen-Aakula, Pilvi Kärkelä,

Vaalien alusaika on parasta aikaa kansalaisille

Sunnuntai 31.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Me kansalaiset elämme nyt parasta aikaamme, sillä meille luvataan ehdokkaiden toimesta "maat ja mannut", jos äänestämme eduskuntavaaleissa ja EU-vaaleissa juuri heitä.

Parasta aikaa elämme myös tarjoilujen osalta, sillä toreilla ja kauppakeskuksissa saamme yllin kyllin kaikkea syötävää ja juotavaa!

Minäkin sain eilen Tammelantorilla Sinisten tarjoamaa grillimakkaraa, Keskustan mustaa makkaraa ja Harri Jaskarin tarjoamaa oikein lihaisaa (Antti Rinne ei ollut lihaa vielä ehtinyt verottamaan) lihakeittoa ja puoleltapäivin Koskikeskuksessa varapuhemies Mauri Pekkarisen tarjoamaa teetä sekä pitkopullaa!

Kaksi viikonvaihetta ennen eduskuntavaaleja vielä edessä, joten kuinkahan tarjoilut paranevatkaan!

Tässä pieni kuvakimara päivän kokemuksista!

 

 

IMG_9279.JPG

 

 

Kansanedustaja, Karjala Liiton puheenjohtaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen oli parkkeerannut vaaliautonsa hienosti Tammelantorin parhaalle paikalle.

 

 

 

IMG_9281.JPG

 

 

Keskustan ehdokaslistan ykkösnimi Ari Arvela (vasemmalla) Vesilahdelta oli matkassa tukiryhmäläisensä Pertti Uusi-Erkkilän kanssa.

 

 

 

IMG_9284.JPG

 

 

Sain heti alussa Tarja Smuran ja Hanna Holman yhteispotrettiin.

Olen varma, että Tarja Smura tulee etenemään merkittäviin asemiin politiikassa!

 

 

 

IMG_9286.JPG

 

 

Seuraavaksi sain kameran linssini eteen hämeenkyröläisen Katariina Pylsyn ja Viljakkalan Parviniemestä syntyisin olevan trubaduuri Aarre Aallon - minkähänlainen rooli Aarrella tulee olemaan ensi kesänä Hämeenkyrön Heiskan kesäteatterissa?

 

 

 

IMG_9288.JPG

 

 

Tykkään monista kansanedustaja Pertti Hakasen esillä pitämistä asioista ja tänään yksi näistä asioista oli maamme huoltovarmuus!

 

 

 

IMG_9292.JPG

 

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Matti Järvinen toivotti maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tervetulleeksi Tammelantorille.

 

 

 

IMG_9294.JPG

 

 

On onni, että Suomella on näin selkeäsanainen maa- ja metsätalousministeri kuin Jari Leppä.

 

 

 

IMG_9298.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä Pertunmaalta ja Sastamalan kaupungin maatalousjohtaja Katariina Pylsy Hämeenkyröstä!

 

 

 

IMG_9304.JPG

 

 

MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakasella sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä riittää keskusteltavaa myös vaalien ulkopuolella!

 

 

IMG_9309.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti liittyi ministeri Lepän seurueeseen vasta myöhemmin, mutta eräs Artsin tiimiläisistä oli Pirttilahden autolla mukana Tammelantorin tapahtumassa.

 

 

 

IMG_9312.JPG

 

 

Minna Sarvijärvi (oikealla) luovutti vuodenvaihteessa Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtajanuijan Tarja Smuralle.

Varasin tänään käytössä olleen Tammelantorin parhaan paikan Keskustan käyttöön jo viime vuoden syyskuussa ja sovimme Minnan kanssa, että tämän lauantain tilaisuuden järjestelyistä vastaa Pirkanmaan Keskustanaiset; no, tilaisuus oli onnistunut näinkin järjestettynä, mutta...

 

 

 

IMG_9321.JPG

 

 

Tammelantorin jälkeen siirryin Koskikeskukseen, jossa eduskunnan varapuhemies ja tuleva EU-vaaliehdokas Mauri Pekkarinen halusi tarjota sanankuuloa sekä kahvit ja kunnon pullat.

Kyllä Pekkarista on aina suuri ilo kuunnella!

 

 

 

IMG_9319.JPG

 

 

Halusin ottaa Mauri ja Raija Pekkarisesta yhteiskuvan, mutta Mauri tahtoi välttämättä ottaa samaan kuvaan erään pariskunnan. Paljastui, että kyseessä oli rovasti Heikki Järvinen ruustinna-vaimonsa kanssa!

Rovasti Heikki Järvinen on aikoinaan Kinnulan kirkkoherrana vihkinyt Mauri ja Raija Pekkarisen ja hyvällä onnella onkin vihkinyt, sillä kaikesta huomaa, että homma pelittää!

 

 

IMG_9323.JPG

Kansanedustaja Pertti Hakanen kiirehti myös varapuhemiehen järjestämään tilaisuuteen.

 

 

 

IMG_9343.JPG

 

 

Koskikeskuksen tilaisuuden kruununa oli, kun ruustinna Järvinen piti ex-tempore –puheenvuoron, jossa totesi, että ei oikealle ja ei vasemmalle, vaan Keskustaan!

 

 

 

IMG_9325.JPG

 

 

Kuvakertomukseni lopuksi parivaljakko - Pertti Hakanen ja Mauri Pekkarinen - joille on helppo toivotella parhainta menestystä tulevissa vaaleissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Tarja Smura, Ari Arvela, Hanna Holma, Katariina Pylsy,

Näyttelijä Tuukka Huttunen on enemmän kuin vara-Sauli!

Torstai 6.12.2018 - -Esko Erkkilä-

Ismo Kallio toimi aikoinaan vara-Manuna, sillä niin ilmielävästi hän osasi matkia presidentti Mauno Koivistoa.

 

 

Samanlaiseen taituruuteen yltää parhaillaan Tampereen Komediateatterissa meneillään olevassa ”Linnan juhlat” –esityksessä näyttelijä Tuukka Huttunen, joka esittää presidentti Sauli Niinistöä.

 

 

Sain 1.12.2018 osallistua Tampereen Komediateatterissa ”Linnan juhlat” –esitykseen katsojana, kun…

 

 

 

IMG_6411.JPG

 

 

…puheenjohtajamme Katariina Pylsyn johdolla sain samalla osallistua Pirkanmaan Agrologit ry:n pikkujoulutapahtumaan ja sitä seuranneeseen pikkujouluruokailuun.

 

 

 

IMG_6401.JPG

 

 

On varmaa, että ainakin yksi yhdistyksemme jäsenistä eli agrologi, kansanedustaja Arto Pirttilahti esiintyy kutsuvieraana tänään järjestettävissä oikeissa Linnan juhlissa.
 

 

Seuratkaahan illan vastaanottoa Linnasta!

 

 

Pirttilahti kuvassani oikealla ja vasemmalla yhdistyksemme sihteeri Eero Pylsy, joka useissa eri yhteyksissä on esittänyt kirjailija Frans Emil Sillanpään joulupakinan.

 

 

Muistan nöösipoikana kuunnelleeni Sillanpään joulupakinoita radiosta ja voin vakuuttaa, että agrologi Eero Pylsy pystyy esiintymään esityksissään täsmälleen samanlaisella äänellä ja äänipoljennolla kuin Frans Emil.

 

 

On meissä agrologeissa taitajia moneen asiaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näyttelijä Tuukka Huttunen on kuin vara-Sauli!, Tuukka Huttunen, Tuukka Huttunen on vara-Sauli, Ismo Kallio vara-Manu, Komediateatteri, kansanedustaja Arto Pirttilahti, agrologi Arto Pirttilahti, Linnan juhlat Komediateatterissa, Linnan juhlat 6.12.2018,

Keskusta-johtoinen hallitus panostaa tiestön ja rataverkoston korjausvelkaan

Sunnuntai 7.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi perjantaina 5.2.2016, minne tiestön ja rataverkon korjausvelkaraha kohdennetaan. Nyt jaettava rahasumma on 600 miljoonaa euroa.

 

 

Tienpintoihin ja tierakenteisiin käytetään 325 miljoonaa euroa. Rataverkostoon käytetään 223 miljoonaa euroa.

 

 

 

 

Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Alatalo on tyytyväinen hallituksen päätöksestä.

 

”On erittäin merkittävää, että saamme nyt seututeitä kuntoon. Myös päätiet saavat rahaa. Päätöksellä on suuri vaikutus työllisyyden ja liikenneturvallisuuden kannalta.”

 

 

 

 

Myös kansanedustaja Arto Pirttilahti on tyytyväinen hallituksen päätökseen.

Pirttilahti toteaa, että nyt julkistetulla listalla on useita sellaisia kohteita, joille hän yritti viime vaalikaudella saada rahoitusta.

 

 

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen on tyytyväinen, että vaikuttamistyö tuottaa nyt tulosta.

 

Hakanen uskoo, että sillä oli merkitystä, kun kesällä saatiin ministeri Anne Berner tutustumaan Pirkanmaan tieasioihin.

 

 

Kiitokset Juha Sipilän hallitukselle, että teiden ja rataverkon korjausvelkaa pystytään nyt hieman lyhentämään.

 

 

Erityiskiitokset Keskustan Pirkanmaan kansanedustajille, kun moniin maakunnan kohteisiin nyt saatiin rahaa - olette paikkanne ansainneet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitus panostaa teiden ja rataverkon korjausvelkaan, Juha Sipilän hallitus, Liikenne- ja viestintävaliokunta, Liikene- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Alatalo, kansanedustaja Arto Pirttilahti, kansanedustaja Pertti Hakanen,

Yrittäjäksi ryhtyvällä pitää olla uskonnosta arvosana 10 ja matematiikasta 5!

Torstai 3.12.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti oli kansalaisten tavattavissa ja tentittävänä Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla Tampereella sunnuntaina 29.11.2015.

 

 

 

 

piiri1.jpg

 

 

Tilaisuudesta kerrottiin Aamulehden ilmoituksella ja voimallisesti myös sosiaalisessa mediassa.

 

 

Väkeä oli ”tuvan täydeltä” Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön järjestämässä tilaisuudessa.

 

 

 

 

piiri2.jpg

 

 

Pirttilahti totesi, että työ eduskunnassa on ainakin hallituspuolueiden kansanedustajien osalta vastuullista ja aihetta onkin, sillä Suomen asiat jäivät pahasti rempalleen edellisen hallituksen aikana.

 

 

Meidän ihmisten muisti pyrkii olemaan valitettavan lyhyt, sillä moniko vielä muistaa ne Jyrki Kataisen, Jutta Urpilaisen ja Henna Virkkusen kuningasajatukset, jotka tähtäsivät rajuun kuntien lukumäärän vähentämiseen?

 

 

Kuntauudistukseksi kutsutussa härdelissä meni hukkaan tavattomasti aikaa; epäonnistuneen kuntauudistuksen pääarkkitehdit joutuivat pakenemaan häntä koipien välissä kuka Brysseliin ja kuka joutui puolueensa puheenjohtajuuden menettäneenä muuten unhon yöhön!

 

 

Pirttilahti totesi, että Juha Sipilän hallitusohjelma ”elää ajassa”, joten muutokset hallituksen linjauksiin ovat nyt mahdollisia, jos ne nähdään tuovan Suomelle paremman lopputuloksen.

 

 

 

 

piiri3.jpg

 

 

Kysyin Pirttilahdelta ajatuksia kahden teeman tiimoilta ja teemat olivat; hävittäjäkaluston uusiminen sekä maamiinat.

 

 

Hävittäjäkaluston uusiminen kiinnostaa tavallisena kansalaisena, mutta se kiinnostaa myös sen vuoksi, että siirryin kertaharjoitusvuorokausien kertymisen tahdissa Maavoimista Ilmavoimiin.  Sain kertausharjoitusten aikana tutustua yhteisen saunaillan aikana mm. niihin hävittäjälentäjiin, jotka olivat Hornet-koulutuksessa Yhdysvalloissa ja sitten aikanaan lensivät Hornetit Suomeen.

 

 

Hävittäjäkaluston uusiminen on iso ja kallis hankinta. Olemme tällä viikolla saaneet lukea mediasta, että Suomi on aloittanut hävittäjäkaluston uusimiseen liittyvät neuvottelut neljän toimittajaehdokasmaan kanssa.

**********

Tässä Aamulehdestä kopioitu uutinen:

"Puolustusministeriö informoi lähiaikoina Yhdysvaltain, Ranskan, Ruotsin ja Britannian hallituksia Suomen tulevasta hävittäjähankinnasta. Kirje menee tiedoksi myös kyseisissä maissa toimiville lentokonevalmistajille, jotka on haarukoitu uuden monitoimihävittäjän mahdollisiksi toimittajiksi, kertoo ilmavoiminen komentaja Kim Jäämeri. Varsinainen yksityiskohtaisempi tietopyyntö valmistajille lähtee Suomesta helmikuun loppuun mennessä. Kohteena olevat valmistajat ovat amerikkalaiset Boeing ja Lockheed Martin, ruotsalainen Saab, ranskalainen Dassault Aviation ja usean Euroopan maan yhteinen Eurofighter, jota edustaa brittiläinen BAE Systems."

 

**************

 

Maamiinojen hävittämisessä edetään Halosen presidenttiaikana tehtyjen päätösten mukaan.

 

 

 

Tämän jutun osin humoristinen otsikko liittyy siihen, että yrittäminen on Suomessa entistä haasteellisempaa.

 

 

Yrittäjältä vaaditaan uskomista omaan asiaansa ja silti taloudellisen tuloksen tekeminen on vaikeaa.

 

 

 

 

piiri4.jpg

 

 

Miellyttävän tilaisuuden päätteeksi Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Raija Moilanen luovutti kansanedustaja Arto Pirttilahdelle pienen joulumuistamisen!

 

 

Kiitokset Arto Pirttilahdelle tätä kautta myös Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puolesta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti,

Arto Pirttilahti vakiinnutti asemansa kärkipoliitikkojen joukossa jo ensimmäisellä kansanedustajakaudellaan

Maanantai 27.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaaleissa Pirkanmaan vaalipiirissä Keskustan listan toiseksi suurimman äänimäärän keräsi kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 

 

 

 

 

arto1

 

 

Pirttilahden ehdokasnumero oli 36 ja hän keräsi ääniä 6627.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen tyytyväinen, että Mänttä-Vilppulasta kotoisin oleva Pirttilahti sai Tampereelta 883 ääntä.

 

 

Pirttilahti painotti jo marraskuussa, että Keskustan kaikkien kansanedustajaehdokkaiden pitää tehdä vaalityötä Tampereella, sillä menestyminen Tampereella ratkaisee Keskustan menestymisen koko Pirkanmaalla.

 

 

 

 

arto2

 

 

Olen liittänyt näille sivuilleni vuosien aikana lukemattomia kuvia Arto Pirttilahdesta ja tässä yksi lisää.

 

 

Osa kuvistani löytyy, kun googlaa ”Arto Pirttilahti” ja menee siihen osioon, jossa näytetään kuvia Pirttilahdesta.

 

 

******************

 

 

Arto Pirttilahti on koulutukseltaan agrologi ja saman koulukunnan edustajana olen ylpeä, että agrologi-veli Arto on edennyt urallaan hienosti.

 

 

Olemme molemmat valmistuneet agrologeiksi perinteikkäästä Mustialan Maatalousopistosta – minä vuonna 1970 ja Arto vuonna 1988.

 

 

Erityisen tyytyväinen olen agrologi Arto Pirttilahden kohdalla siitä, että hän on vahvasti mukana erilaisissa kansainvälisissä yhteyksissä. Pohjoismaiden neuvosto, Suomen Etyj valtuuskunta sekä Pohjoismaisen investointipankin tarkastuskomitea ovat foorumeita, jotka ovat hyödyntäneet Arton asiantuntemusta.

 

 

Eduskunnassa kansanedustaja Arto Pirttilahti on talousvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsen sekä lisäksi hän on liikenne- ja viestintävaliokunnan varajäsen.

 

 

On mielenkiintoista nähdä, että millaisia tehtäviä Arto Pirttilahdelle kertyy, kun uusi eduskunta aloittaa työskentelynsä.

 

 

Arto Pirttilahden Eija-vaimo on yrittäjä ja hänellä on omistuksessaan ”Sammallammas” -niminen yritys. Sammallampaan tuotteista minulle ovat tulleet tutuiksi erilaiset kettuhahmot.

 

 

 

Arto Pirttilahden istuntosalipaikka oli edellisellä vaalikaudella istuntosalin taustalla, mutta uskon, että Pirttilahden uusi istuntosalipaikka on jatkossa lähempänä puhemiestä!

Toki viime vaalikauden alussa Artolla oli siinä mielessä hyvä paikka, että hänen vierellään istui Juha Sipilä! Sipilä tosin siirtyi sen jälkeen lähemmäs puhemiestä, kun hänet valittiin Keskustan puheenjohtajaksi!

 

 

Kiitän Arto Pirttilahtea siitä työstä, jota hän teki päättymässä olevalla vaalikaudella ja toivottelen hänelle Sipilän joukkueen jäsenenä mitä parhainta jatkoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, Sammallammas, Eija Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti,

Valiokuntatyö on kansanedustajan tärkeää työtä

Lauantai 28.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Sain viime torstaina osallistua Keskustan Pirkanmaan piirin järjestämälle opintomatkalle Keskustan puoluetoimistolle ja eduskuntaan, jonne meidät oli kutsunut kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 

 

 

 

pirtti1

 

 

Arto Pirttilahti on ensimmäisen kauden kansanedustaja Mänttä-Vilppulasta ja hän lähtee vahvoista asemista uudistamaan valtakirjaansa hhtikuun eduskuntavaaleissa.

 

 

Pirttilahti on koulutukseltaan agrologi, joten olen ylpeä koulukuntamme menestyksestä valtiomiessarjassa!

 

 

 

 

pirtti2

 

 

Arto Pirttilahden paikka eduskuntasalissa on päättymässä olevalla vaalikaudella ollut takarivissä – kuvassa Pirttilahti ”omalla” paikallaan, mutta menestys kevään eduskuntavaaleissa vie varmaan Artsia lähemmäs puhemiestä!

Paikat isossa salissa ovat tavallisesti samat koko vaalikauden, mutta poikkeuksiakin on ja eräs niistä päättyvällä vaalikaudella oli se, että kun Juha Sipilä aluksi istui Pirttilahden vieressä, niin Keskustan puheenjohtajaksi tultuaan hän siirtyi lähemmäs puhemiestä!

 

 

 

 

pirtti3

 

 

Istuntosaliin ei ulkopuolisilla ole asiaa, mutta tässä kuitenkin poseeraten olen ikään kuin avaamassa istuntosalin ovea!

 

 

 

************************

 

 

 

 

Eduskunnassa lainsäädäntötyö perustuu valiokuntatyöskentelyyn ja suuressa salissa nähtävä julkinen käsittely perustuu niihin päätöksiin ja esityksiin, jotka eri valiokunnat ovat saaneet työstettyä.

 

 

Pysyviä valiokuntia on kaikkiaan 16.

 

 • suuri valiokunta
 • perustuslakivaliokunta
 • ulkoasiainvaliokunta
 • valtiovarainvaliokunta
 • tarkastusvaliokunta
 • hallintovaliokunta
 • lakivaliokunta
 • liikenne- ja viestintävaliokunta
 • maa- ja metsätalousvaliokunta
 • puolustusvaliokunta
 • sivistysvaliokunta
 • sosiaali- ja terveysvaliokunta
 • talousvaliokunta
 • tulevaisuusvaliokunta
 • työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
 • ympäristövaliokunta

 

 

 

Valiokunnissa on 17 jäsentä ja 9 varajäsentä, paitsi suuressa valiokunnassa, jossa on 25 jäsentä ja 13 varajäsentä, ja valtiovarainvaliokunnassa, jossa on 21 jäsentä ja 19 varajäsentä, ja tarkastusvaliokunnassa, jossa on 11 jäsentä ja 6 varajäsentä.

 

 

 

 

**************

 

 

 

 

 

pirtti4

 

 

Arto Pirttilahti on jäsenenä talousvaliokunnassa ja hänen johdollaan saimmekin tutustua talousvaliokunnan työhuoneeseen.

 

 

Istuin esittelyn ja koulutustilaisuuden ajan perussuomalaisten edustajana talousvaliokuntaan kuuluvan Martti Mölsän paikalla kuvassa etuoikealla, paikalla jonka edessä valokuvaamiseni aikana näkyy kännykkäni.

 

 

 

 

 

pirtti5

 

 

Edellisessä kuvassa näkyy talousvaliokunnan jäsenten edessä korkeat asiakirjapinkat ja niin ne näkyvät myös tässä kuvassa, jossa vierailumme isäntä kansanedustaja Arto Pirttilahti on melkein jäämässä asiakirjapinkkojen taakse.

 

 

 

******************

 

 

 

Talousvaliokunnan merkitys on tiedostettu jo varhain, sillä se on perustettu jo säätyvaltiopäivillä vuonna 1863.

 

 

Valiokuntatyöskentelyn merkityksestä on osoituksena, että esim. talousvaliokunta kokoontuu neljä kertaa viikossa.

 

 

Talousvaliokunnan tehtävänä on käsitellä pankkivaltuutettujen vuosittain antamat kertomukset sekä valmistella Suomen Pankkiaja Suomen itsenäisyyden juhlarahastoa (Sitraa) koskevat säädösasiat sekä muut maan pankki- ja rahalaitosta koskevat asiat. Talousvaliokunta käsittelee lisäksi asiat, jotka koskevat kauppaa ja teollisuutta, energiataloutta, kaupallisia yhteisöjä, elinkeinotoimintaa ja sen tukemista, kilpailua, kuluttajansuojaa, yksityistä vakuutustoimintaa, rahoitus- ja arvopaperimarkkina-lainsäädäntöä sekä valtion yhtiöitä, jotka eivät kuulu muun valiokunnan toimialaan.

 

 

Liike-elämässä 40 ja puoli vuotta toimineena osaan arvostaa sitä työtä, jota talousvaliokunnassa tehdään.

 

 

On selvää, että talousvaliokunnan merkitys tulee seuraavalla vaalikaudella olemaan entistäkin tärkeämpi, kun nykyhallituksen taloustoimia on pakko alkaa korjaamaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

PS. Ilmoitan, että en kirjoita tälle saitille sanaakaan 29. - 31.2.2015. Tarkoitukseni on palata tänne vasta 1.3.2015!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, agrologi Arto Pirttilahti, talousvaliokunnan jäsen Arto Pirttilahti, talousvaliokunta, eduskunnan talousvaliokunta, Pirkanmaan vaalipiiri - Arto Pirttilahti, Mänttä-Vilppula, 29. - 31.02.2015,

On arvostettavaa, että kansanedustaja haluaa panostettavan Hämeenkyrön ja Viljakkalan välisen maantien kevyen liikenteen väylän rakentamiseen

Tiistai 1.7.2014 - -Esko Erkkilä-

Tiedän, että Hämeenkyrössä, Kyröskoskella ja Viljakkalassa arvostetaan Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahden toimintaa, kun hän on tehnyt aloitteen määrärahan osoittamisesta maantien 276 Litukantien kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Viljakkalassa.

 

Aloitteen tunnus on TAA 346/2013 vp ja se on jätetty Eduskunnalle syyskuun 27. päivänä 2013.

 

 

*************

 

Aloite kuuluu näin:

 

 

Määrärahan osoittaminen maantien 276 Litukantien kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Viljakkalassa Pirkanmaalla

 

Eduskunnalle

 

Viljakkalan Litukantien, mt 276, ympäristö on viime vuosina rakentunut voimakkaasti. Rakennettava noin 4 kilometrin pituinen kevyen liikenteen väylä turvaisi etenkin useiden koululaisten koulureitin turvallisuuden maankäytön laajennuttua nauhamaisesti maantien 276 varteen. Koulun ohella väylän vaikutusalueella kevyen liikenteen matkoja generoivia kohteita ovat päiväkoti, urheilukeskus ja uimaranta. Lisäksi rakennettava väylä houkuttelisi muita liikkujia pyöräilyyn ja kävelyyn sekä toimisi virkistysreittinä. Rakennettava väylä yhdessä jo olemassa olevien osuuksien kanssa yhdistäisi Kyröskosken ja Viljakkalan taajamat. Väylän ohella rakennettaisiin kevyen liikenteen silta. Tie- ja rakennussuunnitelmat ovat valmiit, joten työ voidaan aloittaa heti.

 

Edellä olevan perusteella ehdotan,

 

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2014 talousarvioon momentille 31.10.20 lisäyksenä 2 000 000 euroa maantien 276 kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Viljakkalassa Pirkanmaalla.

 

Helsingissä 27 päivänä syyskuuta 2013

 

Arto Pirttilahti /kesk

 

 

*************

 

 

Tiedän, että kansanedustajien tekemillä talousarvioaloitteilla on vaikeuksia läpimenossa, mutta tässä tapauksessa on läpimenon ohella keskeistä Hämeenkyrön, Kyröskosken ja Viljakkalan paikallisten olosuhteiden huomiointi pirkanmaalaisen kansanedustajan taholta.

 

Kyseisen tieosuuden osalta suunnitelmat ovat valmiit – kuten kansanedustaja Pirttilahti aloitteessaan toteaakin, joten homma on savolaista elämäntapaa lainaten ”aloittamista vaille valmis”!

 

Nyt tiedämme, että Kataisen-Urpilaisen hallitus hylkäsi Pirttilahden aloitteen, mutta turha se ei ollut – oli vaan taas kerran osoitus kokoomusjohtoisen hallituksen keskittämistä suosivasta linjasta!

 

Kiitän kansanedustaja Arto Pirttilahtea siitä, että hän huomioi hämeenkyröläisille, kyröskoskilaisille sekä viljakkalalaisille tärkeän asian!

Olen vakuuttunut, että Pirttilahti palaa asiaan seuraavan hallituksen aikana ja silloin aloitteen toteuttamismahdollisuudet ovat hyvät.

Viljakkalalaiset arvostavat kansanedustaja Arto Pirttilahtea, kun hän aloitteessaan käyttää termiä "Viljakkalassa"!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala, Hämeenkyrö, Kyröskoski, Litukantie, TAA 346/2013 vp, talousarvioaloite TAA 346/2013 vp, Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti,

Maaseutunuorten eilinen Joulutuli- tempaus muistutti kuluttajia, että joulupöytään kannattaa hankkia kotimaisia elintarvikkeita

Lauantai 21.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Maaseutunuorten Joulutuli-tempaus, joka painottaa kotimaisten elintarvikkeiden tärkeyttä, on jo muodostunut perinteeksi.

 

Tämän vuoden tempaus toteutettiin eilen ja se merkitsikin sitä, että Maaseutunuorten Joulutulia oli valaisemassa joulunviettoon matkaavien kansalaisten taivalta iltahämärissä koko maassa.

 

Joulutuliperinne alkoi parisenkymmentä vuotta sitten Etelä-Pohjanmaalla ja nyt se on laajentunut koko maahan.

 

Maaseutunuoret haluavat Joulutulien avulla muistuttaa, että kotimainen lähellä tuotettu ruoka on jäljitettävää, vastuullista ja turvallista.

 

Kotimainen ruoka tuo työtä alkutuotantoon, elintarviketeollisuuteen ja koko elintarvikeketjuun. Se luo hyvinvointia koko Suomeen.

 

 

tulet1

 

 

Pirkanmaalaiset Maaseutunuoret sytyttivät Joulutulet mm. Tampereen Keskustorille Vanhan kirkon välittömään läheisyyteen.

 

Poikkesin Keskustorin Joulutulilla.

 

 

tulet2

 

 

Maaseutunuoret ja tamperelaiset kuluttajat olivat saaneet Joulutulille arvovieraan, sillä myös kansanedustaja Arto Pirttilahti oli paikalla.
 
Kuvassa vasemmalta MTK-Pirkanmaan järjestöagrologi Jaakko Ahola, kansanedustaja Arto Pirttilahti, maidontuottaja Heikki Salomaa Orivedeltä ja Sami Rantanen myös Orivedeltä.

 

 *************

 

Pirkanmaan Maaseutunuoret polttivat Joulutulilla jätkänkynttilöitä.

 

 tulet3

 

 

Opin Heikki Salomaalta hyvän niksin, kun hän näytti jätkänkynttilän pohjaan moottorisahalla tehtyä sahausta sekä jätkänkynttilän keskelle porattua reikää, jotka yhdessä merkitsevät palamisen varmistamista. Salomaa oli tehnyt reiän halkaisijaltaan 16 mm:n poranterällä, mutta hieman suurempi reikä olisi hänen mielestään parempi.
 
Moottorisahalla tehty ristikko sekä reikä helpottavat vedon syntymistä ja sitä kautta jätkänkynttilän palaminen varmistuu.

 

Aina oppii, kun kulkee silmät auki!

 

 ***********

Maaseutunuoret ovat oikealla asialla, kun muistuttavat, että syömällä suomalaista, maukasta ruokaa kannamme vastuun oman ruokamme vaikutuksista ja säästämme luontoa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maaseutunuoret, Maaseutunuorten Joulutulet 2013, suomalainen ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Jaakko Ahola, Heikki Salomaa, Sami Rantanen, MTK-Pirkanmaa,

Hienoa, että kansanedustaja Arto Pirttilahti kantaa huolta maaseudun rakentamiskielloista

Sunnuntai 23.12.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti kertoi lauantaina 22.12.2012 näyttävästi, että pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti on tarttunut tiukasti lapsiperheiden ja iäkkäämpien mahdollisuuksiin saada rakennuslupaa taajama-alueiden ulkopuolelle.


Taajama-alueiden ulkopuolisen rakentamisen ongelmat koskevat lapsiperheiden ja iäkkäämpien henkilöiden lisäksi myös muita kansalaisia – omalle maalle ei enää muka saisi rakentaa!

 

Pirttilahti tarttui ongelmaan eduskunnan täysistunnossa.

 

Pirttilahden aktiivisuus on tuottanut tulosta, sillä asuntoministeri Krista Kiuru (SDP) on myöntänyt huolen maaseudun rakentamiskielloista olevan aiheellinen.

 

On hienoa, että asuntoministeri Kiuru on sanonut toimivansa lähettiläänä sen puolesta, että suomalaiset voisivat jatkossakin muuttaa maalle.

 

Aamulehti on artikkelissaan 22.12.2012 ottanut voimallisesti esille Kangasalan kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen PowerPoint-esityksessään esittämät kerrassaan ihmeelliset mielipiteet.

 

Kaavoitusarkkitehti Lahtisen esitys löytyy googlettamalla ja siinä lukee kohdassa ”Elämisen arkea” mm. seuraavia käsittämättömyyksiä:

 

•Maalla on pimeää

•Maalle voi muuttaa muitakin

•Elinkeinot näkyvät, kuuluvat ja haisevat

•Kaikki tuntevat toistensa tavat

•Onnikat eivät kulje

•Palvelut voivat olla kiven alla ja kalliita

•Lapsille ei ole seuraa

•Elämä on perhekeskeistä

•Kulkeminen kuormittaa ympäristöä

 

Miten kieroutunut voi olla sellaisen henkilön elämänasenne, joka päästelee tuollaisia?

 

Mitä pahaa kaavoitusarkkitehti näkee siinä, jos maalla elämä on perhekeskeistä ja kaikki tuntevat toistensa tavat?

 

Käsittämättömältä tuntuu kaavoitusarkkitehti Lahtisen teesit, kun hän esityksessään kaavailee päätöksenteon keskittämistä virkamiehille näin:

 

•Valmistelu viranhaltijakollegiolle, johon kuuluu yleiskaavoittaja, rakennustarkastaja ja lakimies tai geodeetti

•Lopullinen päätöksenteko yleiskaavoittajan tehtäväksi

 

Kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen luokaton esitys löytyy googlettamalla vaikkapa näin: "Kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen maalla haisee".


Mikäli näiden lahtisten mielipiteet tulisivat voimaan, niin eipä esim. kunnallisvaaleja tarvittaisi, sillä kaikkitietäväiset virkamiehet tekisivät päätökset luottamushenkilöistä piittaamatta!

 

Tampereen Alvareiden taannoin valmistunut tavoitekuva Tampereesta vuonna 2030 on tyystin toisenlainen kuin Kangasalan kaavoitusarkkitehti Lahtinen maalailee.

 

Olen aiemminkin kuullut Kangasalan kaavoitusarkkitehdin mielipiteistä ja tainnut silmäillä hänen maaseutuelinkeinojen ”haisevuutta” ja sitä, että maaseudulla elämä on perhekeskeistä.

 

Arvostan kansanedustaja Pirttilahden toimintaa ja kiitän hänen aktiivisuuttaan suuria epäkohtia vilisevän virkamiessuunnitelman esille tuomisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen, kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen maalla haisee, Maalla haisee,

Kansanedustaja Arto Pirttilahti on vahva vaikuttaja valtiopäivätoimissaan

Keskiviikko 14.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja Arto Pirttilahti käytti Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokouksessa Museokeskus Vapriikissa 10.12.2011 useitakin mielenkiintoisia ja valaisevia puheenvuoroja.

 

pict2223.jpg

 

Arto Pirttilahti painotti, että ”täysistunto- ja kyselytuntinäkyvyyden” lisäksi on muistettava, että kansanedustajan tärkein tehtävä on toimia aktiivisesti valiokuntatyöskentelyssä.

 

Pirttilahti sai valiokuntapaikkojen jaossa merkittävät paikat, sillä hän on lakivaliokunnan ja talousvaliokunnan varsinainen jäsen ja niiden lisäksi hän toimii varajäsenenä liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

 

Valiokuntapaikkojen lisäksi Arto Pirttilahti toimii varajäsenenä ETYJ:n parlamentaarisessa yleiskokouksen Suomen valtuuskunnassa sekä Kansaneläkelaitoksen valtuutetuissa.

 

Olen pirkanmaalaisena agrologina ylpeä saman maakunnan agrologiveljen mainiosta pärjäämisestä kansanedustajien hierarkiassa – ja heti ensimmäisenä kansanedustajavuotenaan!

 

Kansanedustaja Pirttilahti oli ollut valiokuntamatkalla Saksassa ja toi sieltä saksalaisten uunituoreet energiaterveiset.

 

Saksahan joutui sisäpoliittisista syistä tekemään päätöksen ydinvoimasta luopumisesta.

 

Suomalaiset olivat kysyneet, että miten Saksa nyt aikoo turvata energiansaantinsa?

 

Isännät olivat vastanneet, että he joutuvat turvautumaan Puolassa tuotettavaan ydinvoimaan ja sen lisäksi he tulevat kasvattamaan omasta maaperästä kaivettavan ruskohiilen osuutta!

 

Ohjeena suomalaisilla saksalaiset olivat todenneet, että lisätkää oman turpeenne osuutta energiantuotannossa!

 

Rikkidirektiivistä Pirttilahti totesi, että se vie Suomelta merkittävästi kilpailuetua.

 

Haja-asutusalueiden asuttuna pitäminen on Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja Pirkanmaan maakuntavaltuuston varapuheenjohtajana toimivalle kansanedustaja Arto Pirttilahdelle tärkeä asia.

 

Pirttilahti totesi, että Valtioneuvosto ei rajoita haja-asutusalueille rakentamista, vaan rajoittamissuunnitelmat ovat maakunnan pikkuvirkamiesten ajatuksia.

 

On tärkeää, että kansanedustajat käyvät maakunnissa kertomassa ja taustoittamassa asioita, joiden parissa he päivittäin toimivat. Kiitokset kansanedustaja Arto Pirttilahdelle maakunnan muistamisesta!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Museokeskus Vapriikki, Mänttä-Vilppula, Pirkanmaan Liitto, haja-asutusalue, rikkidirektiivi,

Tuhannen taalan kysymys: "Mitkä ovat yritysten tilauskannat keski-Euroopan lomakauden päättyessä?"

Perjantai 19.8.2011 - -Esko Erkkilä-

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on julkistamassa ehdotustaan ensi vuoden tulo- ja menoarvioksi.

 

Julkistaminen on suurta sokkoleikkiä, sillä kenelläkään ei ole tietoa Euroopan talousnäkymistä. Ne selviävät ehkä hieman, kun keski-Euroopan lomakausi päättyy elokuun lopulla.

 

Keski-eurooppalaisten yritysten menestymisnäköalat ja yritysten tilauskannat ratkaisevat seuraavan parin viikon aikana, että mihin suuntaan Euroopan taloudelliset näkymät ovat menossa.

 

Näitä asioista pohti ja niistä kertoi kansanedustaja Arto Pirttilahti Kirjastotalo Metson Martikainen-salin tilaisuudessa torstaina 18.8.2011. Tilaisuuden oli järjestänyt MSL-Tampere.

 

 

pict1132.jpg

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti sai viime eduskuntavaaleissa keskustalaisista ehdokkaista eniten ääniä Pirkanmaalla ja on nyt Arkadianmäellä ensikertalainen.

 

Pirttilahti on lakivaliokunnan varsinainen jäsen ja sen lisäksi hän on varajäsen talousvaliokunnassa sekä liikennevaliokunnassa. Talousvaliokunnassa Pirttilahti tulee istumaan todellisena päättäjänä ainakin Paula Lehtomäen äitiysloman ajan.

 

Pirttilahti tuntee siviilityönsä puolesta kreikkalaista mentaliteettia ja hän kertoi, että siellä on taloudellisissa asioissa kahdenkertainen kirjanpito; ensimmäinen kreikkalaisille itselleen ja toinen EU:lle!

 

Myös palaverikäytäntö poikkeaa esim. suomalaisesta suoraviivaisesta käytännöstä. Palaverit nauhoitetaan ja pöytäkirjat laaditaan nauhoitusten perusteella. Nauhoituksia kuuntelemalla sihteerit pyrkivät etsimään kokouksessa tehdyt päätökset! Monesti päätösten ”löytyminen” on vaikeaa!

 

Suomen Kreikalta vaatimista takuista Pirttilahti totesi, että kyseessä on sisäpoliittinen demarifarssi. Homma on hölmöläisten peitonjatkamispuuhaa – peiton yläpäästä leikataan pala pois ja se ommellaan peiton jalkopäähän!

 

Pirttilahti ja kokousyleisö totesivat, että aiempien Kreikka-päätösten pohja on karannut ja nyt on tehtävä uudet päätökset. Metsoon kokoontunut kuulijajoukko tervehti ilolla puheenjohtaja Mari Kiviniemen reipasta ulostuloa Kreikka-asiassa ja hänen toteamistaan, että uudet päätökset ovat välttämättömiä.

 

Kotimaan taloustilannetta puntaroidessa todettiin, että SAK on hallituksen seitsemäs puolue. Se näkyy myös Kataisen vasemmistohallituksen toiminnassa.

 

Pirttilahden mukaan vientiin tähtäävään toimintaan pitää panostaa. Kansanedustaja Pirttilahden mielipiteeseen on helppo yhtyä.

 

Liikenneverkkoon Pirkanmaalla suunnattavat budjettivarat kiinnostivat Metsoon kokoontunutta yleisöä erityisesti. Liikenneministeri Merja Kyllönen on vakuutellut, että myös alemman tieverkon kunnosta huolehditaan, mutta mitä kertoo Urpilaisen lähipäivinä julkistama budjettiehdotus? Siihen saadaan Urpilaisen näkemys maanantaina 22.8.2011!

 

Metson tilaisuuden perusteella oli luottavaista todeta, että Pirkanmaa sai Arto Pirttilahdesta osaavan ja yhteistyökykyisen kansanedustajan. Tilaisuus osoitti myös, että Pirttilahti muistaa juurensa, kun saapui puhujaksi elokuun kuumana poutapäivänä MSL-Tampereen järjestämään tilaisuuteen.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Jutta Urpilainen, demarien sisäpoliittinen farssi, Kreikka-takuut, MSL-Tampere, Mari Kiviniemi,